vv 't Vliegdorp

Frits van der Vorst overleden *

 • Hits: 162

Vandaag bereikte ons het bericht dat Frits van der Vorst plotseling is overleden op 65-jarige leeftijd.

Vanaf de eerste dag dat 't Vliegdorp bestaat, was Frits al langs de lijn als trouwe supporter te vinden. Trots was hij dan ook toen eenmaal zijn kleinzoon Johan ging voetballen. Wekelijks volgde hij de wedstrijden van Johan, maar ook nadat deze stopte met voetballen bleef Frits een graag geziene gast bij 't Vliegdorp.

Wekelijks zat hij aan de "gereserveerde" stamtafel samen met zijn vrienden in de kantine van 't Vliegdorp.

Wij wensen familie, vrienden en kennissen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur vv 't Vliegdorp

TEAMMANAGER GEZOCHT

 • Hits: 81

Voor het nieuwe seizoen 2019/2020 zijn wij op zoek naar een teammanger voor Vliegdorp 1.
Ben jij iemand die organiseren en coὄrdineren leuk vindt , die graag met mensen werkt en die wil meehelpen en meedenken met de staf en spelers van de 1e selectie van de vv 't Vliegdorp ? Dan kun je contact opnemen met Raymond Lantinga, Hoofd Trainer Selectie via de e-mail : hoofdtrainer@vliegdorp.nl 

BEDANKT

 • Hits: 59

Via deze weg willen wij iedereen bedanken die afgelopen seizoen ons bijgestaan hebben met de bar en keukendiensten.
Jullie inzet wordt enorm gewaardeerd.

Zonder vrijwilligers kan een club niet draaien, dus bij deze ook aan alle andere vrijwilligers van vv 't Vliegdorp een dikke DANK JE WEL !

Nu genieten van de zomervakantie en dan hopen wij jullie allemaal weer terug te zien eind augustus.

Marco & Claudia Sakkers

** ZOMERSTOP **

 • Hits: 67

Het seizoen 2018/2019 zit er op !
En wat hebben we een mooi seizoen gedraaid.
Met in het najaarseizoen het kampioenschap van de JO13-1 en in het voorjaarseizoen zowel de MO11-1 als de MO15-1 kampioen.
En niet te vergeten onze mannen van de 35+, ook zij werden dit seizoen kampioen.

Met deze terugblik sluiten we het seizoen af en kan iedereen genieten van een welverdiende vakantie.


vv 't Vliegdorp

Vliegdorp JO11-2 vs Ouders

 • Hits: 77

Woensdag 26 juni was hett zover, de afsluiting van het seizoen met een ouder kind voetbal wedstrijd Vliegdorp JO11-2 versus de ouders. Fanatieke papa’s en trainers Peter en Gerard die de moeders nog even moed in spreken en wat snelle voetbal skills. Ragonda rennend in de spits sneller dan Ken, maar ja die bal techniek he... Goede passes kwamen er van Ab en Nettert en Henry scoorde al snel de eerste Goal voor de ouders. Zwetend en met veel lol sloten we hett seizoen af met een score van 7-5 voor de ouders. Gerard en Peter werden bedankt voor de sportieve trainingen en wedstrijden en gaan met een gevulde floating bar de zomer in. In afwachting van de start van het nieuwe voetbalseizoen. Fijne Zomer !!

Achterstallige contributie

 • Hits: 164

Let op! 

Spelers met achterstallige contributie 2018/2019 zijn niet speelgerechtigd

Ieder jaar zijn aan het begin van het seizoen nog spelers waarvoor de contributie van het seizoen daarvoor niet is voldaan, ondanks automatische incasso en herhaalde aanmaningen. Afgelopen jaren hebben we deze leden allemaal persoonlijk gebeld of gemaild om de contributie alsnog te innen. Dat vergt zeer veel tijd en energie. Met ingang vanaf heden gaan wij het innen van achterstallige contributie daarom anders doen.

Spelers waarvan we op 1 augustus 2019 nog geen contributie en/of betaling van de vrjwilligersbijdrage hebben ontvangen over het seizoen 2018/2019, worden uitgesloten van het spelen van competitiewedstrijden.
De ledenadministratie zal deze spelers ‘blokkeren’ in het Sportlink systeem van de KNVB. De betreffende spelers kunnen als gevolg daarvan niet meer op het wedstrijdformulier worden ingevuld en in wedstrijden worden opgesteld.


De achterstallige contributie en/of vrijwilligersbijdrage moet worden overgemaakt op rekeningnummer NL89 RABO 0395 215 447 t.n.v. vv ‘t Vliegdorp o.v.v. naam en factuurnummer(s). Pas nadat de speler zijn/haar contributieverplichting aantoonbaar heeft voldaan wordt de blokkade opgeheven. Voor vv ’t Vliegdorp is dit een ongebruikelijke maatregel, maar naar onze mening nodig om de jaarlijks terugkerende betalingsachterstanden strenger aan te pakken. 


Namens het bestuur

Natuurveld in onderhoud

 • Hits: 69

Vanaf heden is het natuurveld NIET meer beschikbaar.
De firma de Ridder is druk bezig met onderhoud.

Vliegdorp JO11-1 wint toernooi bij PVC

 • Hits: 79

Ons laatste jo11-1 toernooi vandaag in Utrecht bij koploper PVC . De dag begon zonnig, maar helaas wel een vermoeiende rit door Utrecht met al die stoplichten en kapotte auto op de weg. Aangekomen bij PVC was er een gezonde spanning bij onze jongens te voelen, maar ze hadden er ook gewoon reuze zin in. Het weer zat gelukkig ook mee na al die regen van vorige week. Helaas waren er 2 afmeldingen in ons team, maar gelukkig vonden we Hidde (keeper jo12-1) bereid om ons te helpen, anders hadden we geen reserve spelers. Enthousiast gingen onze jongens de 1e wedstrijd in. We moesten door afmelding van een club op het laatste moment zelfs 2x tegen de andere clubs spelen. Onze jongens lieten zich niet ondersneeuwen door PVC, maar verloren helaas wel de wedstrijd met 1-0. Op naar de 2e wedstrijd. Die wonnen we. Daarna weer tegen PVC.....We lieten ons niet kisten en door goed teamwork scoorde Rami die na een langdurige blessure afwezig was geweest en wonnen we van PVC. De laatste wedstrijd zaten onze jongens er echt lekker in en wonnen we weer (door oa een doelpunt wederom van Rami en zelfs invaller Hidde die eigenlijk keeper is). Wat een heerlijk gemotiveerd team was het vandaag en vooral knap dat ze van de koploper hebben gewonnen.Een mooie afsluiter van het seizoen voor onze jongens en Piet, onze altijd positief ingestelde en hoopvolle coach.

Namens ons allen...Piet bedankt! Nu nagenieten van dit mooie laatste toernooi en winst op de koploper en natuurlijk de mooie beker!

Ouders en kinderen Vliegdorp JO11-1

Vliegdorp JO9-1 vs VVZA JO9-1

 • Hits: 72

De laatste wedstrijd van een seizoen is altijd een beetje een apart moment. Deemoedigheid kan dan toeslaan. Al die mooie momenten passeren nog even de revue, beelden schieten door je hoofd. De overwinning tegen de onbetwiste officieuze kampioen Seastum, kansloos afgedroogd met een ruw geel zwart handdoekje. Een hoogtepunt. De pannenkoeken van de Wendysisters, de trainingsinspanningen (het gaat niet vanzelf met deze eigenwijze donders) van Ruud & co., de soms betraande gezichtjes, de natte haren, de gebalde vuisten, het juichen in alle kleuren van de regenboog. Als je dan als stukjesschrijver voor dit TEAM van kleine groter wordende doerakjes ook nog het laatste stukje schrijft, omdat zoontje Sil elders gaat voetballen wegens onze verhuizing uit de regio, dan zakt de deemoed bijna richting zwaarmoed. De eerste trainingen van Ferdy, alweer jaren geleden, de altijd te grote shirts om te kleine schouders, het elkaar leren kennen als jongens en ouders, elkaars kwaliteiten, de karakters, de handleidingen. Er werden vele bekers gewonnen, sowieso veel meer gewonnen dan verloren. Vage termen als ‘plezier maken’ en ‘beter worden’ zie je bij deze jongens absoluut concreet worden en ik wil vanaf mijn bank in Oosterbeek toch nog een keer specifiek Ruud bedanken voor het bereiken hiervan. Met uit welke Zeeuws Belgisch zotte plek je het vernuft ook vandaan hebt gehaald, het werkt verrekte goed. Tom, als voorbeeld, die illustreert werkelijk alles. Wat een groei. Verworden tot een bonk graniet, die als little Virgil geen duel uit de weg gaat en ook nog is begonnen te scoren en belangrijker wat daaraan vooraf gaat: is durven gaan schieten. En wat ik vandaag van Diem heb gezien is meesterlijk. Hij ging de duels aan, ging door, kapte uit en streed zijn strijd die verder gaat dan leren voetballen, maar ook gaat over doorzetten, niet opgeven, fouten durven maken, gesteund worden door het team. En dan van meerwaarde kunnen worden, steeds meer.

Het is een wedstrijdverslag dus snel over naar vandaag. Amersfoort had een geheim wapen met lang haar meegenomen. Sara. Ze was geweldig. Een strijder, een pingelaar en met een fijn overzicht op het spelletje. En er waren meer pingelaars en enkele krachtige boys. Een goede mix, een waardige tegenstander. VVZA staat ook net boven Vliegdorp in de in het geheim bijgehouden stand, deze wedstrijd was daarmee een subtopper. Er hingen donkere wolken boven deze inhaalwedstrijd op deze donderdagavond.  Niet alleen figuurlijk omdat Brody ziek thuis bleef en het zonder Brody minder fijn spelen is. Maar vooral ook letterlijk. De meeste van de donkere buien trokken langs de Vliegdorpse voetbalkuil. Maar in de derde kwart was daar dan toch de wolkbreuk die van het voetballen bijna het veel leukere waterpolo maakte. De voor dit seizoen als spelbegeleider debuterende Roy, goed gekleed, maar minder goed voor deze omstandigheden, aarzelde geen moment. Bij dit soort barbaarse omstandigheden, met een bilnaad die zich langzaam vulde met helder regenwater, met een bril die beslagen en bedruppeld was waardoor hij het einde van zijn fluitje niet eens zag, waarbij het water zich om de bal heen voegde, waarbij zijn fluitje bubbeltjes blies, in dat soort omstandigheden verkoos Roy zonder aarzelen het spel gewoon door te laten gaan. Ik kan het er alleen maar eens mee zijn. Maar ik had een paraplu, dus dat is toch anders. De jongens voetbalden ook gewoon door. Het was spannend, dan stonden ze een doelpunt voor, dan weer eentje achter en 3-3 bij het begin van de laatste kwart. Daarin scoorde VVZA als eerste. Vliegdorp speelde de hele wedstrijd meer combinatievoetbal waarbij veel goed ging. De eindpass kwam niet altijd aan door goed verdedigend werk van Amersfoort. Toch bleef er keihard gevochten voor elkaar, elke bal leverde strijd op en niemand verzaakte daarin. Valentijn had mooie reddingen, Lucas en Tom hielden de boel dicht.  Sil werd een paar keer geraakt, op de meeste gevoelige plekken, enkels, knieën en andere belangrijke delen. Het deerde hem vandaag niet. Hij had besloten dat er mooie strik om zijn vliegdorp tijd moest, er moest een hattrick komen van zijn linkervoet en zo geschiedde. Met nog twee assists  op zijn naam op Raúl, zijn dribbelbroer, gaf hij zichzelf een passend afscheid. Cas scoorde nog een keer en schoot prachtig op de paal. De eindstand 6-4.  En zo eindigt dit weer prachtige seizoen. Veel plezier en succes volgend jaar!

Groet Wietse, we gaan de kuil, de berg en alles er tussen in, van harte missen, maar komen graag af en toe nog eens langs!

Cursus JVTC (Jeugd Voetbal Trainer Coach) succesvol afgerond

 • Hits: 161

"Op dinsdagavond 28 mei 2019 is er door meerdere jeugdtrainers het certificaat “Basismodule jeugdvoetbal trainer-coach” behaald.
Een aantal avonden, huiswerkrondes en praktijkopdrachten verder kunnen we met recht zeggen dat er een mooie basis is gelegd.
Met name het anders naar het “spelletje” kijken heeft veel ogen doen openen en de nodige discussies opgeleverd.

Fijn dat de club ons als jeugdtrainers in staat heeft gesteld deze cursus te volgen. Er is hiermee een basis gelegd voor de verbinding, de verduidelijking en de motivatie om verder te gaan met onze teams.

Bedankt ook aan Gerard Weterman, Jan Sikkers, Piet Sandbrink, collega jeugdtrainers en aan onze docent John Kaersenhout voor de goede organisatie, inzet en de wijze lessen.

Jeugdtrainers Vliegdorp 2019

Nog meer kampioenen !!!

 • Hits: 130

De dames van 't Vliegdorp hebben het voortreffelijk gedaan dit seizoen.
Zowel de dames van de MO11-1 als de MO15-1 werden afgelopen zaterdag kampioen.
Dit hebben de beide teams uitgebreid gevierd in de kantine met champagne, patatjes en natuurlijk een verdiende troffee.

Alle dames en begeleiding van de MO11-1 en MO15-1, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap !!

Vliegdorp 35+ KAMPIOEN

 • Hits: 198

Zaterdag stond de wedstrijd Vliegdorp 35+ tegen VIOD 35+ op het programma. Bij een overwinning voor onze mannen zouden zij kampioen worden.
En dat deden zij. Met een ruime 12-2 overwinning voor 't Vliegdorp hebben zij het kampioenschap binnen gehaald.
Dit moest uiteraard flink gevierd worden en dat deden zij ook. Met champagne, met vuurwerk en vooral veel vreugde. Gevolgd door een gezellig etentje en heerlijke live muziek. Een top avondje !

Heren van 't Vliegdorp 35+, nogmaals van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie kampioenschap !

Vliegdorp JO13-1 houdt de schade beperkt

 • Hits: 92
Tegen een technisch zeer vaardig VRC uit Veenendaal kon Vliegdorp uiteindelijk de schade beperkt houden tot een 4-1 nederlaag. Vooral in de 1e helft konden wij zelf aanvallend geen vuist maken. Verder dan tot 1 goede kans voor Jayden kwamen we niet. Het was dus vooral tegenhouden en we weten dat Romano daar wekelijks in uitblinkt, zo ook vandaag. Ook Rick was vandaag verdedigend heel sterk en dat hadden we hard nodig. In de 10e minuut kwam de onvermijdelijke 1-0 op het bord. Deze stand hadden we bijna tot aan de rust gebracht, helaas was het in de 27e minuut weer raak en gingen we met 2-0 rusten.

De tweede helft bracht wat meer ruimte voor Vliegdorp om op de voor ons goede helft te spelen. Toch was het VRC dat na een kwartier op 3-0 kwam. Justin redde de eer voor Vliegdorp door de 3-1 te scoren waarna VRC de eindstand op 4-1 bracht. Romano duwde vlak voor tijd nog een strafschop keurig uit de hoek.

We hebben hard gewerkt, goed ons best gedaan, maar deze ploegen zijn voetballend gewoon te sterk voor ons. Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie tegen mede koploper Bunnik

De vele gezichten van Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 129
Je spreekt wel eens van een wedstrijd met 2 gezichten. Vandaag hadden we een wedstrijd met wel 4 verschillende gezichten gezien vanuit het perspectief van Vliegdorp JO13-1. Uiteindelijk eindigde de thuiswedstrijd tegen DOVO JO13-3 in een doelpuntrijke 5-11 overwinning voor DOVO.

Maar wat een mooie start van Vliegdorp. In de eerste aanval kwam een prachtige voorzet van links bij Justin in de voeten. Die de bal vakkundig tegen de touwen knalde. De 1-0 betekende onze eerste voorsprong in de 1e klasse. Lang mochten we daar helaas niet van genieten. Het werd al snel 1-1 en kort daarna ook 1-2 en 1-3. De spanning kwam terug toen Stijn (onze invaller samen met Jonne vanuit de JO14-1) een lange sprint beloond zag door net eerder bij de bal te zijn dan de keeper van DOVO. Dat was de 2-3. Het laatste deel van de eerste helft was vrij lusteloos, bijna passief zou ik willen zeggen. Te veel vrijheid geven, geen druk op de bal en dat speelde de sterke tegenstander in de kaart. De 2-5 ruststand was daar een logisch gevolg van.

Of het door de eigen analyse van de jongens in de rust kwam weet ik niet, maar de start van de 2e helft was weer veelbelovend. Justin maakte zijn 2e treffer wat 3-5 betekende. En toen Jayden er ook nog mooi uitgespeeld de 4-5 in schoot, gingen we er met zijn allen weer eens goed voor zitten. Maar hoe gewenst ook, de opleving kon niet worden vastgehouden en het niveau van Vliegdorp zakte terug. En dat was direct merkbaar in de stand. DOVO kon in 20 minuten 6x op rij scoren. De krachten vloeiden langzaam weg. Gelukkig nog wel een goede eretreffer van Jayden wat de eindstand op 5-11 bracht.

Zoals gezegd in iedere helft een duidelijke betere en mindere fase in ons niveau. We kunnen het dus wel maar kunnen het niet een wedstrijd lang brengen, en dat maakt het verschil met de tegenstanders. Al met al wel 5x gescoord, een nieuw record 👍.

Groeten, Jaap

vv 't Vliegdorp JO9-1 – Nieuwland JO9-1

 • Hits: 183
Nieuwland thuis op deze koude april ochtend. Ruud verzint op dit soort ochtenden vaak wel iets om zijn manschappen extra te prikkelen. Zo verzon hij in het verleden al eens dat ze bij goed spel een portie kibbeling zouden krijgen, hij heeft ze handschoenen beloofd, shirts, tassen, jassen, trainingspakken, voetballen aan een touwtje, patatjes, pannenkoeken, een donderpreek, laatst zelfs een bezoekje aan een pretpark. Deze keer had hij de stimulans gezocht door te zeggen dat Nieuwland eerste staat in de competitie. Dat beweert hij zelfs al weken lang. Klopt niets van, wordt niet bijgehouden, maar misschien zou het werken. Want wat bovenaan staat moet naar beneden gehaald worden, zo luidt artikel 4.2 uit het derde wetboek van het voetbal. En óf het werkte.

Binnen de minuut vier serieuze doelpogingen van Brody. En in de minuten die volgenden zouden er nog zo’n twintig volgen. De eerste kwart was duidelijk voor Vliegdorp, de tweede ook maar waren er ook kansen voor Nieuwland. Na de eerste helft van de wedstrijd stond echter toch nog steeds de brilstand op het scorebord. Je kunt daar verschillend op reageren. Zo ging ik zelf iets meer naar Marie-Julietjes voetbalpoginkjes kijken. God, wat heeft zij weinig talent meegekregen en wat vind ik dat jammer (not). Gelukkig zijn er nog een paar hele leuke andere sporten op deze wereld. Er waren ook ouders die zich iets meer met het spel gingen bemoeien. Het was koud, het was vroeg en naar een 0-0 wedstrijd kijken voelt gewoon onbevredigend. Er werden aanmoedigingen geroepen die ze waarschijnlijk na het volgen van de 10-seconden-even-nadenken-regel  (helaas geen voetbalwet)  niet hadden geroepen. De wedstrijd werd onrustiger, harder, er ontstonden irritaties in het veld, en onder die omstandigheden mag je blij zijn dat de wedstrijdbegeleider een ijskouwe was. Liet zich niet gek maken, liet het spel doorgaan waar mogelijk en floot waar nodig. Zonder Var maar met voetbalgoochum.

Wat in de eerste twee kwarten opviel was dat de schoten kracht misten en de opbouw, het samenspel mank liepen. Niets lukte echt helemaal. Maar eindelijk, ergens in de derde kwart, brak de wedstrijd toch nog open. Het was Sil die, met de bal aan de voet, naar rechts trok en nooit hard maar wel geplaatst, in de linker hoek afrondde. Marie-Julie werd prompt vergeten. Wat is voetbal dan een mooi spelletje. Want plotseling begon het te lopen. De kurk was uit de fles. Tussen de overtredingen in werd er gecombineerd, strakke voorzetten afgerond en werd het mooiste doelpunt gemaakt. Door Brody, hard met links in de linker bovenhoek. Al waren de goals van Raúl (hard door het midden) en Cas (doorgaandoorgaandoorgaandoorgaandoelpunt) ook prettig. 5-0 eindstand. Ik zou denken dat Vliegdorp bovenaan zou staan, als het zou zijn bijgehouden, maar dat gaan we natuurlijk niet tegen de jongens zeggen.

-de persvoorlichter -

Vliegdorp JO13-1 komt net te kort

 • Hits: 144
In een leuke en goede wedstrijd moest Vliegdorp toch uiteindelijk zijn meerdere erkennen in DEV Doorn JO13-1. Wel is er een goede wedstrijd op het veld gelegd, waardoor iedereen wel vrede kon hebben met de 1-3 overwinning van DEV Doorn, dat 1 positie hoger op de ranglijst stond.

Met wat wisselingen in de opstelling begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd. Met Lars centraal in het midden wilden we wat meer balvastheid creëren en ook een betere toevoer naar de aanval. Het eerste kwartier ging de wedstrijd ook redelijk gelijk op. Gaandeweg de eerste helft was het voelbaar dat we de grip op de wedstrijd aan het verliezen waren. Doorn is ook gewoon een goede ploeg met vooral veel snelheid. Diepteballen achter onze verdedigers zorgden voor veel gevaar. Romano hielp ons mede door deze moeilijke periode heen met een aantal mooie reddingen. Net toen ik me aan het opmaken was voor de speech in de rust was het toch nog Doorn dat op slag van rust de 0-1 maakte. Dat was heel jammer en ook ontstaan uit een eigen onnodige fout.

Toch in de rust de moed erin gehouden en bij elkaar er op aangedrongen dat we meer druk op de bal moesten gaan zetten zeker ook bij het balbezit van de keeper. De 2e helft konden we toch niet echt het spel maken en ook niet lang genoeg de bal in de ploeg houden. Dat was zeker ook de verdienste van Doorn dat strak op de man bleef verdedigen. De 0-2 was uiteindelijk onvermijdelijk en die viel dan ook na 15 minuten in de 2e helft. We bleven er wel vol voor gaan en er kwam richting einde wedstrijd ook net wat meer ruimte waardoor we wat beter combinaties konden maken. Uit een van deze combinaties kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Lars en Joshua combineerden mooi in een 3- hoek met Jelle in de punt van het strafschopgebied. Dit werd afgesloten met een prachtige gekrulde lob van Jelle die feilloos in de kruising belandde. En zo was het 10 minuten voor tijd toch ineens weer 1-2 en wellicht zat er nog meer in. Maar dat mocht niet zo zijn, de kracht vloeide ook weg en er werden geen echte kansen meer gecreëerd. Wel jammer dat Doorn in het eindsignaal nog de 1-3 maakte.

Al met al hebben we het goed gedaan en vooral ook een leuke wedstrijd gespeeld. Iedereen weer een fijn weekend!

*-Pupil van de week -*

 • Hits: 150

19 Januari 2019 was Juri Ceolin pupil van de week bij de wedstrijd Vliegdorp 1 - Austerlitz 1. Hieronder zijn verslag.

Hallo allemaal!
Ik was in Januari pupil van de week! Leuk, en ik heb met het 1ste team meegetraind, Heel leuk!, ik ben ook bij de voorbespreking geweest. We moesten in een kommetje spelen.
Verder heb ik wat snoep en chips mogen kiezen, In de wedstrijd mogen scoren (telde niet mee) en de wedstrijd gezien.
Verder heb ik de wedstrijd mogen kijken en erna heb ik een patatje gekregen (lekker). Bedankt voor deze speciale dag!!

Groeten aan heel v.v. Vliegdorp.

Juri.

* Schoolvoetbaltoernooi 2019 *

 • Hits: 154

Afgelopen woensdag 10 april hebben we bij vv ‘t Vliegdorp weer een geslaagd voetbaltoernooi gehad. Alle kinderen hadden er zin in er hing een gezellige en sportieve sfeer. Ook hadden we prachtig weer🌞. De wedstrijden waren spannend!! Iedereen heeft zich enorm ingezet om punten te scoren ⚽️⚽️ voor hun team en school. Maar 1 school kon de wisselbeker winnen. Die beker is dit jaar gewonnen door de Carolusschool 🏆. Gefeliciteerd 🎉. We willen de Danielschool uit Soest, de Startbaan, de Postiljon en de Carolusschool uit Soesterberg bedanken voor jullie aanwezigheid en dat jullie er met zijn allen er een leuke dag van hebben gemaakt. Ook alle vrijwilligers bedankt!! Ook mede door jullie inzet 💪is deze dag een groot succes geworden. We hopen jullie volgend jaar weer allemaal te zien op het schoolvoetbaltoernooi ⚽️⚽️⚽️

Dartavond 5 april 2019

 • Hits: 230

Afgelopen vrijdag 5 april was het darttoernooi weer een gezellige en succesvolle avond. Maar liefst 15 koppels deden mee aan het darttoernooi. Op 1ste plaats zijn geëindigd David Paap en Sem op de 2e plaats Marcel van Essen en Sharona Tammer en op de 3e plaats Ferdy en Thierry Witteveen. Tevens had David Paap ook nog eens de hoogste uitgooi met 113. Hierbij willen wij graag Gerco van Drie bedanken voor de puntentelling van het toernooi en verder iedereen bedankt die aanwezig waren op deze gezellige avond.

Vliegdorp JO13-1 krijgt voetballes

 • Hits: 161
Tegen koploper De Bilt JO13-1 wisten we van tevoren dat we het moeilijk zouden krijgen. En vanaf minuut 1 was dat ook direct merkbaar. De uiteindelijke 6-0 was bijna nog verdienstelijk te noemen gezien de krachtverhoudingen in het veld.

Zoals gezegd was het De Bilt dat vanaf de aftrap gelijk duidelijk maakte dat er vandaag niets te halen viel voor Vliegdorp. Ik moet ook zeggen dat De Bilt een prachtig voetballende ploeg is. Niet alleen qua techniek, maar ook qua spelinzicht. Ballen over onze verdedigingslinie heen, veel snelheid en continue de combinatie zoekend met ook nog zuivere passing. Het was voor ons vooral tegenhouden, er werd ons geen tijd gegund voor de opbouw en we hebben als team niet het vermogen om ons onder deze druk uit te voetballen. Het was wachten op de eerste treffer en die viel ook al na een minuut of 5. Regelmatig werd er richting een 4-0 ruststand gecombineerd door De Bilt. Voor Vliegdorp niet 1 echte kans kunnen noteren. Dat zegt genoeg.

De 2e helft hebben we het zeker beter gedaan. Toch eerder de tegenstander opvangen, wat meer balbezit, maar echt gevaarlijk worden zat er niet in. De Bilt scoorde nog 2x en zo werd de eindstand van 6-0 bereikt.

Dat wij op onze tenen moeten lopen blijkt ook wel uit het feit dat we in de 2e helft met 3 geblesseerde spelers in de dug-out zaten. Het is nog echt wennen aan het tempo en aan het spelniveau. Aan de andere kant was het heerlijk voetbalweer, blijft de sfeer zowel langs de kant als in het veld goed en dat is ook wat waard. We houden de moed erin !

Fijn weekend allemaal.

PUPIL VAN DE WEEK

 • Hits: 212

Zaterdag 16 maart was David Kodde pupil van de week bij de wedstrijd vv ‘t Vliegdorp 1 - Patria 1.
Hieronder David zijn verhaal.

Ik vond het leuk om pupil van de week te zijn. Het leukste vond ik de wedstrijd kijken tegen Patria. Het was spannend. Ze hebben met 0-1 verloren. Ik heb nog een tip: 'Beter spelen, de volgende keer!"

Groetjes van David

NIEUWE GOALS !

 • Hits: 229

Vandaag was het eindelijk zover. 4 nieuwe verrijdbare pupillengoals voor vv 't Vliegdorp.
Deze nieuwe goals zijn grotendeels bekostigd uit de opbrengsten van de verkoop van de clubloten afgelopen september/oktober. Hierbij werd maar liefst € 2.098,00 opgehaald. Alle lotenverkopers en lotenkopers, nogmaals onze dank. Onze jeugd kan weer even vooruit !

Vliegdorp JO9-1 vs. Saestum JO9-1

 • Hits: 230
De ridders van de ronde tafel zaten in gevechtstenue klaar in hun staftent aan de rand van het strijdtoneel . Daar zou straks een woeste strijd gaan plaatsvinden tegen de geslepen en koene gladiolen van Saestum. Een strijd die eerder plaatsvond en waarvan zeker was dat het zwaar ging worden, tussen twee strijdmachten die verschrikkelijk aan elkaar gewaagd zijn. Dat was niet altijd zo. U weet het misschien nog, een jaar geleden, verloor Vliegdorp met 16-2. Op die veel te klein uitgezette arena in Zeist. Geschikt voor 35+ gladiatoren en niets anders. Die wedstrijd waar riddertje Sil niets deed. Hij was in bevroren toestand aangekomen na een door zijn papa verplichte te lange tocht op zijn ros in een te straf tempo op een te koude dag. De strijd waar niets goed ging. Na die diepe vernedering werd er harder getraind dan ooit. Een jaar lang werd er gewerkt aan tactische en fysieke weerstand. Twee keer kregen we kans op revanche en twee eindigde dit onbeslist. Maar deze prachtige zaterdag zou de rekening alsnog worden geëffend. Voor de laatste maal sprak koning/ tovenaar Ruud zijn ridders toe waarna de ridders met woest gebrul de tent uit stormden. Voor de warming-up.

Op een revanche leek het lange tijd niet. Saestum was gevaarlijker aan het begin. Het werd al snel 1-0 en er was kans op meer. Puur op kracht kwam de grote blonde aanvoerder van Saestum voor Valentijn en ramde de bal erin, nadat hij wel eerst een rits aan verdedigertjes om ver had gekegeld. Het bewijst maar weer dat voetbal een rare sport is waarin schouderduwen mag, ook al gebeurd dit tussen zwaargewichten en vedergewichten. De vele kansen die volgden waren voor de subliem keepende Valentijn. Het is moeilijk, heel moeilijk kiezen wie vandaag de beste man was op het veld. Brody, de scheids, Sil, Raúl of Valentijn, tussen die 5 ging het deze keer, maar eigenlijk was iedereen goed. Diem trok tegenspelers met zich mee bij zijn loopactie diep tussen de linies. Lucas zorgde voor rust achterin, ook al leek de (sowieso op zijn persoontje wat kritische) trainer niet met elke actie van hem even tevreden. Ook Tom was krachtig aanwezig, waar hij vorige week al snel behoorlijk last van zijn rug kreeg maar zaterdag gelukkig weer even redelijk pijnvrij kon spelen. En wat een heerlijke verrassing dat zelfs Cas er bij was en ondanks dat hij speelde met een nog wat dikke pijnlijke enkel toch een dikke voldoende scoorde en het spel van de reuzen uit Zeist vakkundig wist te ontregelen.

Want dat gebeurde. Het begon te knagen dat de bal er niet in ging en op dat moment sloeg Vliegdorp toe. Raúl in de korte hoek en Brody met zijn eerste zorgden voor een 2-1 die gek genoeg toch verdiend aanvoelde. Er kwam namelijk van maar een kant echt voetbal vandaag. De mooiste passeerbewegingen. De aanvallen over meerdere schijven. De assists. De wilskracht. Het doorgaan. De schoonheid van de doelpunten. De 2-1 volgde na een van de vele juiste correcties van de spelbegeleider, die het er vandaag maar druk mee had.

De wedstrijd bleef spannend. Want Saestum moest het hebben van power, ze hadden power in overvloed en gebruikten het ook. Timo hun keeper was fantastisch en voorin kende ze geen genade. En toen de laatste kwart op punt van starten stond het 4-2 voor het verkeerde team. Er werd zelfs hardop gesproken over het opvoeren van het doelsaldo, ze wilden doordrukken. De power veranderde in overmoed. En dan verslap je. Vliegdorp had nog energie over en begon aan de beste kwart die ze ooit speelden op het beste moment die ze konden kiezen. Raúl scoorde de aansluitingstreffer. En toen kwam beest Brody grommend uit zijn kooi. Hij rook bloed en dan wordt ie wild. Met drie rake treffers, waarvan de fraaiste een boogbal was na een al even fraai boogbalpassje vanuit de verdediging. Hij kwam hij zag en hij overwon. En Vliegdorp met hem. En terwijl de regen op de schildknapen, de hofnar, de muzes, mistrelen en de tevreden koning neerdaalde, voelden de ridders slechts een warme zon in zich op zwellen. Het was weer fijn er bij te zijn!

-- de persvoorlichter --

STAMTAFEL

 • Hits: 289

Vorige week werd de "nieuwe/oude" tafel in gebruik genomen en ook gisteren was de stamtafel weer bezet.
Speciaal gereserveerd voor de "oud" Soesterbergers.

Roda’46 maatje te groot voor Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 199
Bestaat er zoiets als verdienstelijk verliezen? Ik denk dat we dit wel als conclusie mogen trekken na de vroege wedstrijd van vandaag tegen Roda’46 JO13-2. Dat is dus gewoon een selectieteam van het ‘grote’ Roda’46 uit Leusden. Als je dan uiteindelijk met een beperkte nederlaag van 4-1 van het veld stapt, dan heb je het als Vliegdorp helemaal niet zo slecht gedaan.

De eerste helft hadden we het heel moeilijk. Niet alleen door de tegenstander maar ook door de straffe wind tegen. Roda’46 speelde sterke pressing op de bal, en daar kunnen we ons heel moeilijk onderuit voetballen. Zeker in combinatie met de wind tegen. Romano is in deze klasse in ieder geval verzekerd van voldoende traffic richting zijn doel. Ook vandaag pareerde hij veel ballen, zo kan hij wekelijks uitblinken en het team mede overeind houden. Maar het klasseverschil was te groot in de 1e helft. Mede door onzorgvuldigheidjes in de verdediging (veters vastmaken 😡) kon Roda’46 2x scoren. Wij konden daar slechts 1 kans tegenover zetten, maar die werd helaas voor ons prachtig gestopt door de keeper van Roda’46.

Zo viel de stand van 2-0 bij de rust al met al nog wel mee als je de veldverhouding in ogenschouw nam. De tweede helft hadden we de wind mee in meerdere opzichten. In letterlijke zin uiteraard, waardoor het wat makkelijker werd de bal over langere afstanden naar voren te transporteren. Maar ook het veldspel en de duels waren duidelijk beter en scherper dan de eerste helft. Er ontstonden meer kansen en we konden soms leuke combinaties maken. Roda’46 maakte toch de 3-0, maar daarna was het Lars die voor Vliegdorp de meer dan verdiende eretreffer liet aantekenen, 3-1. Joshua kreeg zelfs nog een mooie kans op de 3-2 maar de Roda-goalie kon de bal nog net met de punt van de schoen pareren. Dit zou zelfs de spanning nog in de wedstrijd hebben teruggebracht, maar zover kwam het dus niet. Met nog 1 doelpunt bepaalde Roda’46 de eindstand op 4-1.

Al met al een hele verdienstelijke 2e helft waarin Vliegdorp steeds beter en venijniger van zich af ging bijten en bij vlagen het Roda’46 ook best lastig maakte. Je bent natuurlijk nooit blij met een nederlaag, maar we zijn juist 2 klassen hoger gaan spelen om de weerbaarheid van dit team te vergroten en met gerichte trainingen het niveau steeds beter aan te kunnen. Ik vind dat we daarin op de goede weg zijn!

Fijn weekend allemaal.

Verslag Pupil vd Week Liz van Kerkhof

 • Hits: 239

Zaterdag 16 februari 2019 was Liz pupil van de week bij de wedstrijd Vliegdorp 1 - SVM 1. Hieronder het verslagje van Liz.

Ik ben Liz van Kerkhof. Ik ben pas 8 geworden en ik voetbal bij JO9-2. Pas mocht ik pupil van de week zijn. Dat vond ik heel erg leuk. Weet je waarom vooral:
Ik mocht mee in de bespreekkamer, ik mocht mee trainen, ik mocht de bal aftrappen. Ik had zelfs gescoord en kreeg een euro van de scheidsrechter. Dat vond ik super tof!
Ook kreeg ik een lekker patatje, chips, snoep en drinken. Ik kreeg ook nog eens een certificaat.
Het enige wat ik jammer vond was dat ze niet hadden gewonnen. Maar weet je wat ik het allerleukste vond..............ALLES!

BINGO

 • Hits: 207

Wat was het gezellig !
Vanmiddag was er voor de kinderen uit Soesterberg een kinderbingo georganiseerd bij vv ‘t Vliegdorp.
Met zo'n 75 kinderen was de kantine goed gevuld. En wat hadden zij het leuk. Vol spanning de nummers aftekenen en hopen op een mooie prijs. Allemaal blije gezichten bij vertrek, kortom een geslaagde middag.

Met dank aan de dames van de evenementen commissie van vv ‘t Vliegdorp 👍

Vliegdorp JO9-1 wint € 500,00

 • Hits: 224

De JO9-1 van vv tT Vliegdorp wint 500 euro! 

Ruud Blommaert gaf zijn team deze maand op voor de winactie met de tekst: 'Niet het beste van Nederland,  maar wel het fanatiekste en gezelligste team van Nederland.
En dat is te zien: de teamspirit spat van de foto af!

Gefeliciteerd namens het hele team van Spond! Het geldbedrag komt zo snel mogelijk jullie kant op!

Vliegdorp JO13-1 pakt eerste punt in de 1e klasse

 • Hits: 258

Wat een spanning richting het einde van de wedstrijd. Maar wat een voldoening ook dat we het 1-1 gelijke spel tegen Valleivogels J013-1 over de streep wisten te trekken. Daarmee hebben we een prachtig, maar ook zwaar bevochten eerste punt te pakken.

Laat ik maar beginnen met het feit dat Romano onze keeper een standbeeld heeft verdiend. Werkelijk ongelofelijk hoe hij zijn doel wist schoon te houden. Ik denk dat hij wel 10 grote kansen van Valleivogels wist te pareren. Daarbij zeker ook geholpen door onze verdedigers die hun huid duur verkochten. Dit geeft wel aan dat Valleivogels voetballend duidelijk beter was. Maar het gaat uiteindelijk natuurlijk wel om het scoren, en dat was door het puike keeperswerk enorm lastig voor Valleivogels.

Veel kansen wisten wij niet te creëren, maar we waren wel beduidend minder onder de indruk van het tempo en fysiek van de tegenstander dan de vorige week. Dat is in ieder geval een pluspunt. De eerste echte kans van Vliegdorp was ook gelijk raak. Een prachtige dieptepass op rechts op Joshua leidde een mooie rush richting achterlijn in. Daar volgde een strakke voorzet uit die door Justin vakkundig tegen de touwen werd gewerkt. Na 20 minuten stond het dus echt 0-1! Nog mooier was het dat we deze stand ook tot aan de rust konden vasthouden. Dat gaf mooie stralende gezichten in de dug-out en moed richting de 2e helft.

Helaas was het heel snel 1-1 door onoplettendheid qua het innemen van de posities. Gevoelsmatig zou dit dan de ommekeer in de wedstrijd zijn. Heel knap van onze jongens dat ze de kop niet lieten hangen, maar er vol voor bleven gaan. Heel veel ballen werden weggewerkt, heel veel schoten geblokt of uiteindelijk door Romano onschadelijk gemaakt. Onze 4 wissels hadden we heel hard nodig, omdat er diversen pijntjes in de benen zaten en het tempo onverminderd hoog bleef. Hoe langer het 1-1 bleef, hoe meer het geloof ontstond dat een punt haalbaar was. We hadden ook best wel balbezit, maar konden moeilijk kansrijke situaties uitspelen. De wanhoop bij de tegenstander werd ook duidelijk waarneembaar. In de laatste 3 minuten kreeg Valleivogels nog 2 enorme kansen. Maar ik hoef niet meer uit te leggen waarom die er niet in gingen.

Kortom, de 1-1 is voor ons een prachtig resultaat. Hopelijk gaat dat ons helpen om wat meer in het niveau van deze 1e klasse in te groeien. De wil en de strijdlust zijn er in ieder geval al. Trots 😊.

Vliegdorp JO13-1 verkoopt de huid duur

 • Hits: 256

Zo, dat is andere koek. Na het kampioenschap in de 3e klasse vond de bond dat wij maar liefst 2 klassen hoger moesten gaan spelen. Vandaag was dus ons debuut in de 1e klasse. En ja, daar krijg je andere tegenstand dan we gewend zijn. Hooglanderveen JO13-2 was uiteindelijk met 1-3 te sterk. Maar we mogen best tevreden zijn met ons vertoonde spel.

De eerste 15 minuten was het vooral even schrikken van het hogere tempo en het feit dat je dus geen tijd meer krijgt om de bal rustig aan te nemen. De handelingssnelheid zal nu echt omhoog moeten, samen met de zuiverheid in de passing. We mochten vooral Romano dankbaar zijn dat we tot de 20e minuut toch de 0-0 wisten te handhaven. Helaas was een mislukt terugspeelballetje de oorzaak van de 0-1. Eigenlijk net op het moment dat we ons wat aan de druk aan het ontworstelen waren. De duels werden steviger ingegaan en dat maakte de wedstrijd evenwichtiger. Veel kansen kregen we niet, maar op slag van rust was er een goede actie van Wouter en Justin wat resulteerde in een schot die de keeper niet vast kon houden. Jelle was er als de kippen bij om de 1-1 in te tikken. Dat was gelijk de ruststand waardoor we met goede moed aan de 2e helft konden beginnen.

Het eerste kwartier was Hooglanderveen wel sterker, maar we deden behoorlijk goed mee. De gezichten werden wel roder van de inspanning want het tempo was hoog. En zolang de stand 1-1 is weet je het natuurlijk nooit. Door een onderbroken aanval van ons lag de rechterflank helaas helemaal open en was de 1-2 niet te voorkomen. Tot een paar minuten voor tijd mochten we nog in een gelijkspel geloven, maar toen de 1-3 viel was het echt over.

Al met al ben ik heel tevreden met de getoonde veerkracht en de goede wedstrijdmentaliteit. Er is keihard gewerkt voor elkaar. We weten nu wat voor niveau ons de komende 10 wedstrijden nog te wachten staat.

Groeten, Jaap

KINDERBINGO

 • Hits: 309

Op woensdagmiddag 6 maart organiseert de evenementencommissie van vv ‘t Vliegdorp weer een leuke middag voor de jeugd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Ook kinderen die geen lid zijn, zijn welkom. Dus schrijf je snel in en kom gezellig naar onze kinderbingo.

Vliegdorp 2 stunt(elt) tegen Eemboys 3

 • Hits: 352

Zaterdag 19 januari mochten we alweer aftrappen voor de 2e seizoenshelft, ditmaal tegen Eemboys waarbij we in de heenwedstrijd een beetje van het kastje naar de muur gestuurd zijn op voetbal gebied. Vandaag ook de eerste beproeving voor Roland die het stokje op de zaterdag heeft overgenomen van John en Jose. Toch erg tof dat jullie kwamen kijken J&J. Vandaag ook wat extra hulp van Gekke Gerrit, Gio (ik zie gelukkig weer alles), Fouad (beetje prikkelbaar)  en Breur alias Jan.

De eerste minuten is het vaak even aftasten hoe onze tegenstander speelt. Spelen ze aanvallend met 2 of met 3 spitsen? Dekken ze door? Zetten ze hoog druk?
Na de eerste 5 minuten werd het spelbeeld duidelijk. Druk zetten ze niet echt als team, speelden met 3 spitsen en in balbezit schoven ze door naar een 1.3.4.3 systeem om zo het middenveld in handen te houden. Maar echt gevaarlijk werden ze niet, een paar afstand schoten deerden ons niet en met steekballen die gegeven konden worden deden ze niets. Kortom niets aan de hand en met kleine speldenprikjes probeerden ook wij gevaarlijk te worden.

Dan ineens uit het niets een opstootje waarbij er van alles gebeurd. Allemaal weten we dat dit totaal niet op een voetbal veld hoort en toch gebeurd het wel eens. De scheidsrechter besluit een korte pauze te nemen op het veld, beide spelers mogen het veld verlaten en zo gaan we weer verder. 
Vliegdorp lijkt het meest van slag want een paar minuten na het incident is een afstand schot onze Cor te machtig en zo gaan we met een 1-0 achterstand de kleedkamer opzoeken. 

In de rust toch ons spel systeem aangepast naar een 1.4.3.3 ipv een 1.4.4.2 waarbij we met name in de eerste helft het middenveld elke keer oversloegen en je dus 4 spelers niet gebruikt. We willen meer druk naar voren hebben en houden en meer voetbal op het middenveld. De 2e helft is nog maar net onderweg of we maken de 1-1 uit een corner die wordt binnen gekopt door Mike Dijker die hiermee een persoonlijke primeur beleefd, zijn 1e kop doelpunt in zijn carrière.
Even lijkt Eemboys van slag maar al snel controleren zij de wedstrijd weer en is het tegenhouden voor Vliegdorp. Veel strijd wordt er geleverd en met kunst en vliegwerk weten we het op 1-1 te houden. Dan toch de voor hun verdoende 2-1 voorsprong als een afstand schot in de verre hoek verdwijnt en zo lijken we alsnog tegen een nederlaag aan te lopen. Maar de schouders gaan er nog 1x helemaal onder en we bedreigen de Eemboys keeper met wat schoten op doel. Dan een 10 minuten voor tijd de 2-2, uit een corner komt de bal bij Gekke Gerrit terecht en deze schiet hard binnen voor de 2-2.

Nog 10 minuten tegenhouden dus, want een punt is wel wat we verdienen voor onze werklust. Achterin de boel helemaal dichthouden nu.
De minuten tikken weg en zo af en toe schieten we de bal maar weg om even onze rust te pakken en de organisatie neer te zetten. Toch nog 1 grote kans voor Eemboys maar ondergetekende weet de bal met een sliding net voor de lijn tegen te houden.
Na een spannende 10 minuten het eindsignaal en als Vliegdorp mogen we blij zijn met dit punt en zo komt er een einde aan deze verder sportieve wedstrijd.

Deze week weer lekker trainen allemaal en dan volgende week thuis tegen DOSC waar we in de heenwedstrijd een spannende 6-5 overwinning binnen haalde.

Hopend dat koning winter niet al te veel sneeuw meeneemt deze keer.

Terugblik nieuwjaarsreceptie

 • Hits: 353

Zaterdag 12 januari 2019 was er bij vv 't Vliegdorp de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Na twee voetbalwedstrijden gezellig de kantine in. Met zangers Bertjan en Michel werd het een gezellige, drukke middag/avond met zelf gemaakte hapjes en ook nog eens 2 heerlijke schalen met haring gesponsord door Vishandel G. v/d Mheen.

Een jaarlijkse traditie is de uitreiking van de vrijwilligerbokaal. Deze werd uitgereikt door de 35+, die de bokaal vorig jaar wonnen. De bokaal is dit jaar gewonnen door Gerard Weterman. Gerard is niet alleen trainer van de MO11-1, maar fungeert ook nog eens als technische jeugdcommissie en is natuurlijk lid van het bestuur. Afgelopen jaar heeft hij zich voor 200% ingezet en daarom is Gerard verkozen tot "Vrijwilliger van het jaar".

Gerard nogmaals van harte gefeliciteerd !!!

Hierbij willen wij ook de dames die hapjes klaargemaakt hebben, het barpersoneel en alle helpende handjes van deze dag hartelijk bedanken voor hun inzet.

Ook een extra bedankje aan Vishandel G. vd Mheen voor hun bijdrage.

BEDANKT ALLEMAAL

MINI toernooi JO9-1

 • Hits: 311

Afgelopen zaterdag heeft Vliegdorp JO9-1 deelgenomen aan een MINI toernooi @ UVV, als voorbereiding op de voorjaarscompetitie 2019. Andere deelnemers waren: UVV JO9-2, BFC JO8-1 en DHSC JO9-1. Er werden 3 wedstrijden gespeeld van elk 20 minuten.

Een kleine impressie van de persvoorlichter –

Het was duidelijk dat het vandaag om het voetbal en het voetbal ‘only’ zou gaan. En dat is precies wat nodig was, want de feestdagen moesten hoognodig uit de lichaampjes worden gespeeld en zo zou ook geschieden. Dat er dan toch op deze zondagmiddag door uw stukjesschrijver van de jongens onder de 9-1 tijd en reden wordt gevonden iets op te schrijven? Omdat er iets opmerkelijks gebeurde. Daarover later meer, dit was een cliffhanger.

UVV JO9-2 vs. Vliegdorp JO9-1 [2-2]

Er werd gevoetbald. Eerste wedstrijd tegen de thuisclub. Na een paar minuten werd duidelijk dat onze jongens goed uit de winterstop waren gekomen. Er werd soepel gecombineerd en de ene kans na de andere gecreëerd. De wedstrijd eindigde in 2-2, met een kansen verhouding van 10 tegen 2. Maar als je geen doelpunten maakt dan win je niet, zo staat er in de voetbalwetten geschreven.

BFC JO8-1 vs. Vliegdorp JO9-1 [3-2]

In dezelfde lijn ging het in de tweede wedstrijd. Tussen de wedstrijden in was er geen rust trouwens. De tweede wedstrijd was dus een kopie van de eerste, goede tegenstand maar met meer voetbal en kansen vanuit Vliegdorp. De afdronk was wel nog ietsje zuurder, want 3-2 verloren.

DHSC JO9-1 vs. Vliegdorp JO9-1 [4-8]

De laatste wedstrijd was tegen de ‘Ondiepse’ club van de familie Sneijder. Het team bestond uit een bonte verzameling van de neefjes Sneijder aangevuld met ander voetbaltalent. Er was alleen nog maar door ze gewonnen, met ruime cijfers en er was dan een stevige vleug van de bravoure te zien waar Yolante Cabouw ooit op viel. De vorige wedstrijd was dus dik gewonnen en de keeper en de trainer hadden voor dat soort gelegenheden ooit een vaste deal gemaakt: bij een stand van 5-0 mocht de keeper zijn handschoenen aan een ander geven. Strikt genomen had de trainer gelijk door de keeper in de volgende wedstrijd gewoon weer op te stellen, maar het leidend voorwerp zelf dacht daar anders over. Hij ging in staking, trok een geel hesje aan en lardeerde die met tranen, trapjes geven tegen de paal en ander drama. Want Vliegdorp deed wat het de vorige wedstrijden niet deed: scoren. 8 keer maar liefst en daar kon geen Sneijder iets aan doen.

Voor de wedstrijd waren twee dappere meedenkende vaders, met naar eigen zeggen een goed tactisch vermogen, nog naar trainer Ruud gelopen en de suggestie gedaan een één spitsen systeem te spelen. Gewoon als proef, het toernooi gebruiken als proeftuin.

Diem als spits, Brody en Sil op het midden, Tom en Cas achterin.

Maar, vastberaden als een CDA stemmer die al 40 jaar conservatief het vakje rood kleurt, reageerde hij op dit idee. Er werd gewoon weer in een 5 gespeeld. Punt. En hoe zoet moet de smaak zijn geweest van trainer Ruud, die met zijn geen fratsen voetbal toch weer zijn gelijk kreeg! 8-3 winnen met een uitstekende opbouw.

En het allermooiste werd bewaard voor het laatst. Brody gaf de bal aan zijn boezemvriend Diem. Hij schoot, het schot werd geblokt maar belande wederom bij de voeten van de voeten van de rappe Diem. Hij twijfelde niet en ramde met kracht de bal achter in te touwen. Een ontlading volgde. En een minuut of wat later gebeurde het gewoon nog een keer. Deze keer was de ontlading nog groter, de soep trilde in de kopjes, Leidsche Rijn schrok wakker en er werd geroepen om een hattrick. Diem werd nog een paar keer gevaarlijk, het lukte niet, maar het jongensboek had weer een mooi hoofdstuk erbij.

-- de persvoorlichter ---

Sport & Spel Dag 22-12-2018

 • Hits: 305

Op zaterdag 22 december was er een leuke sport- en speldag bij vv 't Vliegdorp georganiseerd door de coaches. Het was gezellig druk op de 1e dag van de kerstvakantie. Ouders gingen elders kerstinkopen doen terwijl de kinderen genoten van deze gezellige en sportieve dag. Vroeg in de ochtend waren de kinderen van JO8-9-10 en rond het middaguur was de jeugd van de JO11-12-13 aan de beurt. De kinderen genoten en na afloop waren er diverse prijzen die door onze "kerstvrouw" Bianca werden uitgedeeld en alle deelnemers ontvingen een mooie medaille. Ook dank aan de dames van de evenementen commissie die belangeloos achter de kraampjes met sportkleding en warme chocomelk of in de keuken met broodjes knakworst en achter de bar stonden.

Als laatste willen we iedereen die gestemd heeft op Claudia Sakkers voor de titel clubheld in de amateursport hartelijk bedanken. Door jullie heeft ze de 1e plaats bereikt in de gemeente en werd er tijdens de sport- en speldag een mooie beker aan haar uitgereikt. Deze staat naast de oorkonde te pronken achter de bar. Nogmaals coaches, vrijwilligers en kinderen: bedankt voor deze leuke dag!

GROTE CLUBACTIE 2018

 • Hits: 288
De Grote Clubactie is afgerond. In totaal is er voor maar liefst € 2.098,00 verkocht. Een fantastisch eindresultaat waar we met z’n allen trots op mogen zijn.
Alle lotenverkopers, lotenkopers en organisatie worden heel hartelijk bedankt! Zonder jullie zouden er immers geen opbrengsten voor vv 't Vliegdorp.
Extra trots zijn wij natuurlijk op onze 3 top verkopers. Zij werden op de Sport & Spel dag van 22 december jl. in het zonnetje gezet.

De top 3 verkopers van vv 't Vliegdorp zijn:

1) Isabelle Weterman (56 loten)

2) Thijs de Gooijer (53 loten)

3) Briana Sweers (43 loten)

Gelukkig Nieuwjaar

 • Hits: 279

vv 't Vliegdorp wenst iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2019

Nieuw MO11 team

 • Hits: 304

Welke leuke meiden met geboortejaar 2007/2008 komt ons nieuwe MO11 team versterken ?

Vliegdorp 1 - Faja Lobi 1: 1-0

 • Hits: 373
Zaterdag 8 december 2018.

Het was een spannende wedstrijd tegen Faja Lobi. En het was wel heel vaak buitenspel. Maar dat was niet altijd terecht vond ik. Faja Lobi was een sterke tegenstander en had veel kansen. Er waren twee rode kaarten. Een voor Faja Lobi en een voor Vliegdorp. We wonnen met een mooie goal. Wat ik het leukste vond van pupil van de week zijn was in de dug-out zitten met de spelers. Ik doe het graag nog een keer!

Groetjes van Siem

Vliegdorp 2 - Posthoorn 4 1-2 (1-1)

 • Hits: 361

Op een regenachtige zaterdag ontving de 2e equipe van Vliegdorp de Amersfoortse Posthoorners die met hun 4e equipe waren afgereisd.

Door al die regen lag het veld er water(wonder)schoon bij en hadden de wedstrijden voor ons nu ook niet echt goed gedaan voor die arme grassprietjes. Voor diegene die niet meer weten wat nu een natuur grasspriet is: een samenstelling van gras en spriet, en de groene bladeren van gras doe boven de grond uit steken (bron wiki).

Je zou er maar één zijn, krijg je eindelijk te drinken (regen) en dan lopen er ineens aan het einde van de dag 22 spelers met lichtelijk over gewicht over je heen te stampen en dan geven ze je jou ook nog eens de schuld dat ze niet goed kunnen voetballen...... Hopelijk kan de gras dokter jullie de aankomende weken goed herstellen.

Maar goed we hadden ook nog een doel deze middag, en dat was een passend afscheid geven aan onze voetbal moeder Jose en treenert John.

Met 2 Vliegdorp teams (iets van 9 wissels) stonden we om 14.30 uur kaar voor de aftrap en was het even uitzoeken hoe de Posthoorners zouden spelen.

In een 1.4.4.2 was het de bedoeling om ons doel en daarmee keeper Stefan (welcome back) te bestormen om zo de 3 punten mee naar Amersfoort te nemen.

Daar zetten wij dan weer een 1.4.4.2 opstelling tegenover met een versterkt middenveld vandaag in de vorm van Jelle en Fouad.

Het begin was voor beide ploegen even aftasten en door met een laatste man ietwat naar achteren te spelen konden we de meeste aanvallen onderscheppen. Niet alles lukte want mede door het veld was de passing nu niet echt voetbal waardig. Met diepgaande spelers werden we soms overlopen door de Posthoorners en was het soms tegenhouden met al onze tomeloze inzet.

Dat deze Posthoorners eigenlijk even na het weekend langs de huisarts moeten lijkt me wel een statement, ze lijken ietwat last te hebben van de vallende ziekte óf ze houden van een modderbad. In ieder geval gingen ze graag in de modder liggen in ons 16 meter gebiedje. De scheids trapte hier niet in en zo bleef het nog 0-0.

Dan toch ineens een beloning voor onze aanvallende tactiek als Fouad de bal goed voorgeeft en het Sekou is die de 1-0 binnen kopt.

Hier hadden ze niet op gerekend bij de Posthoorners en met veel inzet bestormden ze ons doel weer. Uiteindelijk ook voor hun de beloning als ze van dichtbij de 1-1 binnen schieten en zo gaan we met 1-1 de kleedkamers in.

In de 2e helft een op zich leuke wedstrijd om te zien, langs de lijn is de sfeer goed waarbij ik vind dat het soms wel eens wat serieuzer mag zijn. Maar ja zo ben ik nu eenmaal.

Strijd wordt er in het veld geleverd en er zijn wat kansjes voor beide ploegen.

Dan ineens halverwege een incident wat we gewoon niet willen zien op de velden. 1 speler vergat even dat we aan het voetballen zijn. Het kan zijn dat deze speler ietwat te veel vocht in zijn mond had, maar dat geeft absoluut geen reden om dit te delen met 2 tegenstanders.

Een opstootje tot gevolg die gelukkig niet uit de hand liep, want dat had deze sportieve wedstrijd absoluut niet nodig.

Met de betrokken speler zal nog wel een gesprekje komen en dan kunnen we dat ook weer vergeten.

Na deze extra pauze gingen we vrolijk verder maar kwamen we even niet dit incident boven en zo maakte onze tegenstander de 2-1 uit een scrimmage voor het doel.

De rest van de 2e helft was spannend waarbij Vliegdorp het wel probeerde maar het zat niet echt meer mee. Vlak voor tijd een grote kans voor de meegelopen keeper Stefan maar deze zag zijn inzet net naast het doel gaan en zo gaan we met een 1-2 verlies de kleedkamers in.

Daar werd er nog even een korte speech gehouden voor J&J, en met 2 flessen champagne en mooie woorden werden de flessen drank en een mooie bos bloemen overhandigd.

Geen idee of die flessen hun thuisfront hebben gehaald, maar in ieder geval een klein gebaar voor 2 grote mensen.

Van dit groepje mensen hebben ze een team gemaakt waarbij de onderlinge sfeer altijd goed was. We mochten zeker wel eens de waarheid tegen elkaar zeggen maar altijd gingen we met een goed gevoel naar huis en/of de kantine in.

Grote dank voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben, en heel eerlijk....... ik heb geen idee hoe we nu verder zullen gaan ???

uw razende reporter die nu van de winterstop gaat genieten

"koots".

Fantasieopstelling nekt Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 365

Na het behalen van het kampioenschap de vorige week wilden de jongens zelf de opstelling eens goed door elkaar gooien. Dat betekende dat onze keeper op de linksvoor positie kwam, en onze rechtsbuiten stond in het doel. Iedereen speelde in een linie waar hij normaal niet staat. Waar we niet op gerekend hadden is dat we met Sporting Almere JO13-3 een fysiek sterke en tot op het bot gemotiveerde tegenstander hadden. Dat leverde uiteindelijk een 3-2 nederlaag op, de eerste van dit seizoen.

De wekker ging vanochtend al om 06.30 uur. Om 08.30 spelen in Almere is geen pretje. En in de regen en harde wind al helemaal niet. Dat we de opstelling totaal veranderd hadden was in de eerste helft ook heel goed merkbaar. Geen samenhang, zoeken naar elkaar en geen automatismes. En na de 1-0 van Almere kwam daar ook nog het onbekende fenomeen van een achterstand bij. We werden overvleugeld op fysiek spel en veel power. Daarbij stond er een coach bij Almere die 60 minuten non-stop zijn ploeg aan het opzwepen was. Dat kwam de sfeer zeker niet ten goede. De ruststand was 3-0 voor Almere en dat betekende ook gelijk het einde van onze experimentele opstelling. De 2e helft weer back to basic.

Het kwaad was echter al geschied. De stormachtige wind maakte het voetbal ook heel lastig. De 2e helft waren we wel gelijk veel beter dan Almere. Het duurde echter 20 minuten voordat Lars de 3-1 kon scoren. Dat bracht het geloof direct terug in de ploeg en er ontstond een echt slotoffensief. Toen Lars met een prachtige lob van 35 meter ook nog de 3-2 scoorde werd het zelfs nog grimmig. Rohullah dreigde door te breken maar hij werd letterlijk neergesabeld. Zoiets hebben we de hele competitie nog niet meegemaakt. Het bleef dus jammer genoeg bij de 3-2 voor Almere.

Helaas een nare afsluiting van de competitie. Niet eens zozeer door de uitslag en het slechte weer maar zeker wel door het vervelende voetbalklimaat bij Almere en het agressieve spel. Hadden we dat geweten dan waren we zeker in onze vaste opstelling begonnen. Maar goed, dat is achteraf. Wat alle jongens nu wel zelf aan den lijve hebben ondervonden is het effect van het spelen in een vertrouwde opstelling. Dan staat iedereen in zijn kracht en dat scheelt dus enorm veel.

Gelukkig mochten we bij de visboer voor de Plus allemaal nog een portie kibbeling halen voor het kampioenschap. Dat was supergezellig en dat ging er natuurlijk goed in na het blauwbekken langs het veld. Nog super bedankt voor deze traktatie!! Erg leuk. Nu even een winterstopje en met frisse moed naar de vervolgcompetitie, maar dan in de 2e klasse.

Vliegdorp JO13-1 kampioen !!!

 • Hits: 368

Na 10 wedstrijden winst achter elkaar is het kampioenschap een feit. Vandaag werd TOV JO13-2 met 6-1 verslagen, waarna het feest kon beginnen.

Het was voor de wedstrijd best wel voelbaar, een andere spanning dan normaal. Je kunt tenslotte niet elke week kampioen worden. En dat niet alleen bij de spelers, maar ook bij de coaches en de ouders. Maar ja, dat hoort er natuurlijk ook een beetje bij. Onder druk moet je ook kunnen presteren. Het spandoek en de toeters brachten een mooie sfeer rond de wedstrijd.

De wedstrijd had snel opengebroken kunnen worden, maar een schot van Jelle belandde in de 1e minuut al op de paal. Na 5 minuten was het echt raak. Lars scoorde de 1-0 en even later ook de 2-0. De ban leek gebroken, maar er werd niet al te makkelijk gescoord. Wel was het spel soms oogstrelend om te zien. Mooie opbouw vanuit de verdediging, zelfs 3-hoekjes op het middenveld en ook vanaf de flanken was er continue gevaar. Voetballend vond ik de eerste helft de beste tot nu toe. Ook de rust aan de bal begint steeds beter te worden. Ondanks het goede spel was het TOV die de aansluitingstreffer maakte, 2-1 dus, en het was gelijk weer spannend. Freek bracht het verschil weer op 2 door een mooi gekruld schot in de linkerbovenhoek, 3-1. Omdat Wouter ook nog scoorde werd de rust met een geruststellende 4-1 voorsprong bereikt.

De 2e helft was een stuk minder. De eerste 20 minuten werd er ook niet gescoord. En dat gebeurt ons niet vaak. Toch konden we ook in de 2e helft nog 2x juichen door 2 doelpunten van Lars. Daarmee was de eindstand 6-1 en het kampioenschap was binnen.

Als ware professionals bedankten de spelers het vele publiek voor de aanmoedigingen. Daarna was het frietjes eten in de kantine, waarvoor nog onze hartelijke dank! Ook de kampioensbekers werden uitgereikt. Al met al dus een echt feest, zeker toen het ‘We are the champions’ uit de luidspeakers schalde. Hulde vooral ook aan alle spelers die echt als team opereren en meer dan verdiend kampioen zijn geworden.

Doelpunten: Lars 4x, Freek en Wouter 1x.

Kampioen: ALLE 15 !!!!

Cobu Boys is Vliegdorp de baas, en de scheids die speelde voor........

 • Hits: 455

1 december de winter is begonnen, Vliegdorp 2 moest tegen Cobu Boys die al best veel wedstrijden hadden gewonnen.
Met een grote groep spelers allemaal op tijd en fit, zo ook jullie verslaggever vanuit Ermelo...wat een rit.
De opstelling deze keer eens modern digitaal, want de trainer en onze voetbal moeder waren te laat deze maal.
11 spelers in de basis en 5 wissels op de bank, spelend in een 1.4.4.2 met snelheid op de flank.
De wedstrijd begon wat onwennig met weer een andere keeper op het doel, maar Brammie pakte elke bal op met flair en veel gevoel.
Toch de 1-0 voor de Cobu Boys dat is een feit, onze laatste man werd er uitgelopen puur op inzicht en niet op snelheid.
Zelfs de uitkomende Bram bracht geen redding wat hij ook deed, en zo staat het 1-0 en het is maar dat u het weet.
En dan komt de leeftijd toch een beetje om de hoek kijken, de "koots" verlaat het veld met een nare blessure en wat.... dat zal moeten blijken.
De rest van het team zet zijn beste beentje voor, het zet aanval na aanval op maar breekt nog niet echt door.
En dan veranderd de scheidsrechter in Sinterklaas, de buitenspel ziet hij niet en na aangeven roept hij "maar ik ben de baas".
Als hij dan ook nog eens een makkelijke pingel aan CB geeft, weten we dit wordt lastig en hij zijn eigen wedstrijd beleefd.
Zo wordt het 2-0 en en gaan we wat betreurd de rust maar in, het is toch maar accepteren want zeuren heeft geen zin.

In de 2e helft doen we echt ons best, maar CB is een tegenstander net een beetje beter dan de rest.
Ervaring, fysiek spel en de hulp van de Amersfoortse "Sint", Vliegdorp bewaard de kalmte want "bezint eer ge begint".
De 3-0 en de 4-0 vallen ook nog in het doel, en hiermee komt er een einde aan de wedstrijd en heeft Vliegdorp een katerig gevoel.

Maar niet getreurd en ook geen gehuil, de sfeer is zoals altijd goed en geen woord naar elkaar is vuil.
Het leukste moment tijdens de wedstrijd is van grote vreugd, want normaal zien we dit alleen bij de jongste jeugd.
Sekou zijn veters zaten los en kreeg deze niet meer vast, onze voetbal moeder is de reddende engel en helpt deze kast.
Een grote man een klein beetje in paniek, veters strikken is niet zijn ding ... teveel techniek.
Zo komt een einde aan deze lekkere voetbal zaterdag, mogen we de aankomende week weer trainen op de dins en donderdag.

Ik bedank 2 hele speciale mensen voor de afgelopen tijd, helaas moesten zij een beslissing nemen tot hun grote spijt.
Maar niet getreurd en ook geen gegrien, ik weet heel erg zeker dat wij elkaar snel zullen weerzien.

groeten

De "koots" Piet

Vliegdorp JO13-1 wint makkelijk van hekkensluiter Roda ‘46

 • Hits: 307
Waar we vorige week tegen IJsselmeervogels zeker wisten dat we een echte wedstrijd zouden krijgen, zo wisten we dat het vandaag tegen het onderaan staande Roda ‘46 niet moeilijk zou worden. En dat bleek ook wel, aan het eind van de wedstrijd stond er een 0-8 stand op het scorebord. Maar een walk-over was het zeker niet. Roda had best wat voetballend vermogen in de ploeg, maar het scorend vermogen is erg laag.

De eerste helft was ook van Vliegdorp kant niet best. Met 4 wissels in de snijdende wind was het langs de kant ook niet bepaald prettig vertoeven. Gelukkig had Wouter vandaag een echt neusje voor de goal en het vizier op scherp. De 0-1 en de 0-2 kwamen van zijn voet. Ook al hadden we hier wel zo’n 20 minuten speeltijd voor nodig. De matige 1e helft kreeg door de 0-3 van Jayden toch nog een wat prettiger aanzicht.

Na rust werd er wat beter gebruik gemaakt van de flanken waardoor er meer ruimte ontstond. En dat kwam ons spel en de amusementswaarde ten goede. De openingstreffer in de 2e helft was voor Tigo met een mooi geplaatst schot, 0-4. Het al eerder gememoreerde tor-instinct van Wouter bracht ons de 0-5. Ook Lars en Justin pakten hun doelpuntje mee middels de 0-6 en de 0-7. Het slotakkoord was wederom voor Wouter die met zijn 4e treffer de eindstand van 0-8 tot stand bracht.

Al met al een gedegen overwinning zonder veel franje, maar wel met veel koude ledematen. Volgende week kunnen we thuis om 11.30 uur tegen TOV officieel het kampioenschap veilig stellen. Ik neem aan dat iedereen daar getuige van gaat zijn. Dat zal een mooie kroon zijn op een geweldige eerste seizoenshelft!

Doelpunten: Wouter 4x, Jayden, Tigo, Lars en Justin 1x.

PUPIL VAN DE WEEK BIJ DAMES 1

 • Hits: 379

Ik mocht mee doen met de meiden en ik wil net zo goed worden als hun. We gingen naar de kleedkamer om om te kleden en we maakte grapjes en lachten heel veel. Na heel veel gezelligheid moesten we stil zijn om de wedstrijd te bespreken. 

Samen liepen we het veld op en gingen we de warming up doen en balletje over trappen. Ik heb ook nog trucjes geleerd. we gingen ook penalty's oefenen maar dat vond ik een beetje eng. Na de kop of munt mocht ik scoren bij het tegen team en ik maakte een goal. 
Toen de wedstrijd begon in de regen mocht ik in de duckout zitten en vond ik het super leuk om de meiden te zien voetballen. 
Ik wil nog een keertje mee doen met de meiden 😀


Meiden ik vond het gezellig 

Liefs Emmelie 

Vliegdorp 2 komt te kort tegen het counterende Roda'46

 • Hits: 376

In een heerlijk herfst zonnetje werd zaterdag 17 november de wedstrijd tussen het 2e equipe van Vliegdorp en het vrienden equipe van Roda'46 gespeeld.

Voor ondergetekende een weerzien met een aantal oud jeugdspelers die hij in een verleden heeft mogen trainen. Ook deze keer was uw razende reporter te laat bij de wedstrijd, maar ook deze week weer een goed excuus met toestemming van ons aller voetbal moeder Jose.
Door dit te laat komen heeft hij gemist dat de rood zwarte brigade uit Leusden al met een vroege 1-0 voorsprong de leiding had genomen, gelegenheids keeper Thomas had deze keer de handschoenen aangetrokken en bleek kansloos op een wel bekeken stiftje. Ja u leest het goed,  gelegenheidskeeper. Het is voor Vliegdorp even zoeken, passen en meten naar keepers. Alle 5 de keepers waren helaas niet in staat om de handschoen op te pakken ivm blessures en werk verplichtingen. Dus met een beetje creatief denken van trainer Johnny was het deze keer de beurt aan Thomas die dit goed en sportief oppakte.
Kijkende naar de eerste helft stond vliegdorp best wel aardig te voetballen en had zowaar het meeste bal bezit. Kleine spelden prikjes werden uitgedeeld maar helaas kwamen we nog niet tot scoren. 
Dan tegen het einde van de 1e helft toch een doelpunt, helaas weer aan de verkeerde kant. Een droge poeier ging via de vingertoppen van Thomas het doel in en zo gingen we met een 2-0 achterstand de rust in.

Met de aanwijzingen van de trainer in onze achterzak werd er aan de 2e helft begonnen. Helaas moesten Mike en Robert het veld verlaten ivm werk verplichtingen en aanvulling bij het 1e. En na 10 minuten ging ook Kevin van het veld af ivm werk verplichtingen. Ja dan lever je best wel wat ervaring in maar de rest van de jonge honden met aanvulling van een wat oudere hond gingen op zoek naar dat ene doelpuntje. 
En als je gaat zoeken dan gebeurd het wel eens dat je van je plek af bent en zo maken wij niet de 1-2 maar maakt Roda de 3-0 en zo lijken we naar een grote nederlaag geleid te worden.
Achterin besloten om in ieder geval de score niet te hoog uit te laten vallen en voorin ging men toch weer op zoek naar eer herstel.
En zo gebeurde het dat we de spanning in de wedstrijd terug brachten want binnen een 5 minuten is het ineens 2-3 door doelpunten van (ik meen) Chris en Sekou (pingel). Spanning terug en wat onrust bij de tegenstander.

Achterin werd er wat meer risico genomen om de gelijkmaker te forceren en daardoor kon Roda gaan counteren richting het doel van Thomas. De 4-2 die zij maken mag op de conto van ondergetekende bijgeschreven worden. Op de achterlijn wordt er te zwak ingegrepen en wordt de bal voorgezet en van dichtbij binnen getikt. Maar nog 1x rechten wij onze rug en gaan de aanval in en binnen 2 minuten scoren we de 3-4 uit een corner door Ricardo. Spanning weer terug.
Op zoek naar de gelijkmaker gaan we vol de strijd aan maar het is ons niet gegund. In de laatste minuut maakt Roda de 3-5 en is de wedstrijd gespeeld.
Helaas niet het  gewenste resultaat, maar aan onze inzet heeft het niet gelegen.
Koppies blijven naar boven kijken en de sfeer is goed. Nu wat meer trainingsarbeid leveren op de dinsdag en de donderdag en/of wat meer voor jezelf gaan trainen. Hiermee hopen we wat blessures te voorkomen en iedereen weer fit te krijgen voor de volgende wedstrijd.

Dank weer aan onze supporters.

MvG

"koots"

Vliegdorp JO13-1 haalt een nipte overwinning in topper

 • Hits: 423

Wat een wedstrijd. Zoals vooraf al verwacht waren de ploegen van IJsselmeervogels JO13-2 en Vliegdorp aan elkaar gewaagd. Met de eerste en tweede plek in de poule kan dit ook bijna niet anders. Iedereen was op en top gemotiveerd om de eerste plek te handhaven. De uiteindelijke 2-1 overwinning is daarom een geweldig resultaat, maar wat was het spannend.

Zoals vaker kostte het ons moeite om goed in de wedstrijd te komen tegen fysiek sterkere ploegen. Het eerste kwartier was IJsselmeervogels meer aan de bal, zonder dat dit echt grote kansen opleverde. Wat onschuldige schoten op het doel van Romano die daar niet zenuwachtig van wordt. Het tweede deel van de eerste helft werden we sterker. Meer balbezit en we begonnen ook kansen te creëren. Het was duidelijk dat de doelpunten vandaag schaars zouden blijven. Des te belangrijker om de ban te breken met het eerste doelpunt. En dat lukte Vliegdorp gelukkig. Met een enigszins gelukkige punter verdween de bal van de voet van Jelle in de rechterbovenhoek van het doel. Onhoudbaar voor de (kleine) keeper. Dat gaf duidelijk vertrouwen en de rest van de eerste was Vliegdorp de betere ploeg. De score konden we echter niet uitbreiden waardoor we met een magere 1-0 de rust ingingen.

Na rust bleef de spanning continue in de wedstrijd. Toch vrij snel de 2-0 door Jayden die een terugkaatsende bal vanuit het middenveld vakkundig in de hoek legde. Maar het was vooral IJsselmeervogels dat de mouwen opstroopte en er nog vol voor ging. Er ontstonden over en weer ook kansen maar de keepers en de beide verdedigingen deden echt goed werk. Het was aan Vliegdorp zelf te danken dat de 2-1 viel. Een onhandige terugspeelbal werd niet goed verwerkt en de spanning gierde weer door de kelen.

Mooi om te zien dat Vliegdorp de strijd volledig aanging. Ook na de nodige pijntjes aan voet, enkel, been en buik. We lagen regelmatig op de grond maar we stonden steeds weer op net gerechte rug! De laatste 5 minuten waren tenenkrommend en menige keel werd schor geschreeuwd. En niet voor niets, met goed verdedigend werk en veel strijdlust werd de 2-1 overwinning over de eindstreep gebracht. Een echte teamprestatie waar ook werkelijk iedereen een positieve bijdrage aan heeft geleverd.

Ik zou zeggen, op naar het kampioenschap en laten we hier met elkaar lekker van gaan genieten de rest van het weekend.

Doelpunten: Jelle en Jayden 1x.

Schorre kelen: alle ouders

SCHEIDSRECHTERS GEZOCHT

 • Hits: 409

Voor het leiden van thuiswedstrijden van het 2e elftal en de dames 1 zijn wij dringend op zoek naar scheidsrechters. Ook voor het fluiten van de jongere jeugdelftallen is versterking gewenst. Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die dit zou kunnen, en vooral wilt, doen? Neem dan contact op. Stuur een mailtje naar info@vliegdorp.nl

Veteranen Soesterberg en FC Utrecht spelen nog met plezier

 • Hits: 419

Het oogde misschien niet allemaal even soepel, maar het plezier droop ervan af in de ontmoeting tussen de Vrienden van de voetbalvereniging Soesterberg (even omgedoopt tot Vliegdorp Old Stars) en de FC Utrecht Old Stars, vrijdagmiddag op het sportpark aan de Kerklaan. De 60- en 70-plussers speelden twee keer 25 minuten walking football. Dit houdt in dat er niet mag worden gerend, de bal niet boven heuphoogte mag komen en dat slidings uit den boze zijn.

Dat de FC Utrecht Old Stars naar Soesterberg zijn gekomen, heeft er mee te maken dat zij het walking football willen uitdragen.
Van den Boogaard (FC Utrecht Old Stars): ,,Ik hoop dat de groep in Soesterberg ook veel groter gaat worden, want het is voor zo'n dorp belangrijk dat ook de ouderen aandacht krijgen en zij kunnen dan ook maatschappelijke activiteiten ontplooien in het dorp."

Nadat Vliegdorp-aanvoerder Martin van den Beek zijn FC Utrecht-collega een herinneringsvaantje had overhandigd, maakten de spelers eerst een wandeling rond het veld om de spieren los te maken. Na de instructie aan de spelers ,,dat het niet gaat om het winnen maar om het plezier", werd de bal in het spel gebracht. Plezier hadden ze en dat werd ter afsluiting nog eens benadrukt tijdens de 'derde helft' in de kantine.

In die "derde helft" werd de wel bekende FC Utrecht bal getekend door de FC spelers en werd deze geschonken aan vv 't Vliegdorp.
Deze krijgt uiteraard een mooie plek in onze kantine.

En als klap op de vuurpijl werd ook nog eens het "SUPERLOT" van de Grote Club Actie t.w.v € 150,00 verkocht.
Met donaties van zowel de Soesterbergers als de Utrechters schonken zij maar liefst € 206,00 voor de actie.
Een grote dank aan alle spelers van de Vliegdorp Old Stars en de FC Utrecht Old stars. Met deze bijdrage zijn de 4 nieuwe pupillen goals dichter in zicht.

Herfstweer deert Vliegdorp JO13-1 niet

 • Hits: 367

Het was even wachten op de eerste herfstachtige voetbalzaterdag. Maar vandaag was die er in optima forma. Een zware grasmat vol met herfstbladeren en de nodige modder met een stevige wind. Maar als je je ook nog geestelijk voorbereid hebt op regen en het blijft de hele wedstrijd droog dan ben je ook weer blij met de omstandigheden. Ook bijna alle ouders waren weer aanwezig wat de sfeer uiteraard ook ten goede komt.

We moesten vandaag tegen Hoogland JO13-3 die in de middenmoot stonden. Een echt spannende wedstrijd werd het niet. We konden uiteindelijk met een 1-7 overwinning de modder van de schoenen kloppen. Het was niet goed en het was niet slecht wat we hebben laten zien. Wel even wennen aan de omstandigheden, het duurde even voordat de eerste treffer door Lars werd gemaakt. Daar waren al flink wat kansen aan vooraf gegaan, maar aanvallend stond ons vizier vandaag niet al te scherp. De voorsprong hielp wel om wat makkelijker te gaan spelen . Vrij snel maakte Jelle de 0-2 en even later was het Wouter die 0-3 liet aantekenen. Vlak voor rust was het Hoogland die uit een spaarzame aanval toch 1-3 scoorde.

Na de rust zakte de wedstrijd behoorlijk weg. Hoogland kon niet en bij Vliegdorp wilde het ook niet vlotten. Verdedigend waren we wel weer heel solide en dat is ook veel waard. Zoals zo vaak brak Lars de wedstrijd weer open door 1-4 te scoren. Via een snoeihard schot van Wessel en nog goals van Wouter en Lars werd de 1-7 eindstand bereikt.

Volgende week spelen we de topper thuis tegen IJsselmeervogels die 2e staat. Ik hoop dat alle papa’s, mama’s en opa en oma’s dan langs de kant staan om aan te moedigen! Misschien ook een leuk spandoekje en wat toeters voor de echte voetbalsfeer? We gaan het meemaken.

Doelpunten Lars 3x, Wouter 2x, Jelle en Wessel 1x.

Fijn weekend allemaal!

Vermakelijke dorpsderby ’t Vliegdorp - SEC eindigt onbeslist

 • Hits: 417

Met een eindstand van 1-1 lijkt het dat zich zaterdag een saaie derby afspeelde op Sportpark Kerklaan. Maar de 100 toeschouwers werden echter getrakteerd op een vermakelijk duel, dat gespeeld werd op natuurgras en dat was duidelijk in het voordeel van SEC.


Mike Ligtvoet verafschuwde de grasmat. ,, We trainen en spelen altijd op kunstgras en hadden vandaag moeite met het veld.'' Zijn coach Raymond Lantinga zwakte het verweer van zijn pupil af. ,,Natuurlijk is kunstgras voor ons ideaal, maar daar lag het vandaag niet aan. We verzaakten gewoon om in de eerste helft door te drukken.'' De Soesterbergers zijn in afwachting van de oplevering van de nieuwe grasmat op het hoofdveld. Door vertraging van de werkzaamheden moest er worden uitgeweken naar het tweede veld. Dat leverde de wasvrouw van Vliegdorp extra werk op, want nu kregen de tenues van de geelzwarten het ook eens te verduren. Voor SEC lag het anders, het voelde zich op dat speelveld wel thuis.

SLIKKEN Toch  moesten de ploeg van coach Cor Ruizendaal na twee minuten even flink slikken toen Mike Ligtvoet behendig de bal achter doelman Eddy Willemsen deponeerde: 1-0. ,, Dat gebeurt ons haast elke wedstrijd. We kunnen beter alle duels gewoon met een 0-1 stand beginnen'', zuchtte Ruizendaal. De thuisclub had na die snelle openingstreffer de wedstrijd kunnen en moeten beslissen maar het speeltuig vertikte het om voor de tweede maal tegen de touwen te belanden. ,, Ik dacht na die snelle goal van mij, dit gaat wel wat worden met ons. Maar na vijftien minuten zakten we flink in en gingen mee in hun spel met de lange bal en dan krijg je het zwaar op zo'n veld'', wist Ligtvoet. SEC kreeg greep op de wedstrijd en ook mogelijkheden op de gelijkmaker. Martijn Hilhorst kreeg daar de beste kans voor. Moederziel alleen voor doelman Jeffrey Huijboom koos hij voor een oerknal en zag hij het leder richting de A28 vertrekken. Ruizendaal begreep dat niet: ,, Die bal had hij er gewoon in moeten schuiven.''

TOUWTJES Vlak na de rust had Jeffrey Hofman met een spectaculaire omhaal zijn team in veilige haven kunnen bootsen, maar zag zijn poging net over de deklat gaan. SEC herpakte zich en ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. In de 53e minuut werden de Soesters beloond. Daniel Groen liet Huijboom kansloos. Amper zestig teller had de kleine aanvaller zijn twee treffer kunnen maken. Maar Groen verkeerde blijkbaar nog in de feestvreugde van zijn eerste doelpunt en faalde. Vliegdorp kreeg het zwaar te verduren. Diverse pogingen, waaronder een  kopbal van Stefan Jak en een afgekeurd doelpunt van Edgar Sorsorov werden overleefd.,, Jammer dat we na 1-1 niet doordrukten. Ik had dat wel verdiend gevonden. We kwamen naar Soesterberg voor de drie punten en om de laatste plaats te verlaten. De grootste kansen waren voor ons. Wel positief dat we zo met zijn allen gevoetbald hebben'', aldus Danny Meerding.

KOPJES HANGEN Rishendly Maduro rookte in een hoekje stiekem een sigaret. ,, Ik heb hem eigenlijk niet verdiend, want dit hadden we gewoon moeten winnen. De eerste helft voetbalden we best lekker. Maar na de rust kwamen we niet goed de kleedkamer uit. Dit gelijke spel voelt als een nederlaag, maar we wilden echt wel winnen vandaag'', somberde Maduro, die wel blij is dat het spel en de sfeer in zijn ploeg beter is dan vorig seizoen. Zijn teamgenoot Ligtvoet:  ,, Dat inzakken zit een beetje in ons spel. We hebben moeite om negentig minuten druk te zetten. Maar vandaag was dat wel heel kort tegen een , met alle respect, mindere tegenstander. Zij kwamen hier niet heen om te voetballen. Toch dom dat wij meegingen in hun spel.'' Jordi Meerding die samen met zijn broer Danny zaterdag de groenwitte kleuren van SEC verdedigde was evenmin blij met het resultaat. ,, Bij die 1-0 stonden we te slapen. Gezien de ontwikkelingen in het veld hadden wij moeten winnen. De tweede helft hadden we zeker drie goals moeten maken. Daarna zaten wij er doorheen. Een aantal kopjes gaan te snel hangen'', aldus Meerding, die het seizoen van SEC tot nu toe samenvat in drie letters: ,,K.t.''

RODE LANTAARN SEC en Vliegdorp bezetten voorlopig de laatste en voorlaatste plaats in de vierde klas. De trainers hebben zo hun zorgen. Ruizendaal: ,, Als je zo begint in een derby is dat slap. Later ging dat beter. Maar als je kansen niet afmaakt wordt het moeilijk. Dus ik ben niet tevreden. Ik mis teveel jongens. Het is moeilijk om elke week weer een elftal op de been te krijgen.'' Wel tevreden met een punt was Lantinga. ,, Gezien de tweede helft van SEC is het een terechte uitslag en je mag nog blij dat er een doelpunt wordt afgekeurd.'' Vrolijk wordt hij niet van het vertoonde spel van zijn pupillen. ,, We missen scherpte en er wordt niet gewoon simpel gevoetbald. Er is hier nog een hoop te spijkeren.''

Pupil van de week: Briana Sweers

 • Hits: 415

Pupil van de week op zaterdag 3 november was Briana Sweers uit de JO9-2. Lees hieronder haar verslag:

ik was 3 november de pupil van de week en toen ging ik naar de bespreking en ik mocht op de tafel staan en ik moest zeggen hoe ik heet en in welk team ik zat en wie
mijn trainers waaren. daarna ging ik de warming up meedoen. ik ging met giovanni en marco en driekus over pasen en toen moesten we een half rondje rennen en toen zij eny lukt het en toen zei ik ja mijn veter is los en toen moesten we in twee rijen rennen en knieën omhoog en haken naar de billen en toen moesten we de kleedkamer in.

toen mocht ik de bal van de scheidsrechter meenemen naar de middenstip en ik mocht de aftrap nemen en ik heb zelfs nog gescoord en het is 1-1 geworden. na
afloop kreeg ik nog een patatje van de raymond. Ik vond het wel spannend maar ook wel heel leuk. dit was mijn verhaal.

groetjes van briana

Vliegdorp JO13-1 haalt bijna de dubbele cijfers

 • Hits: 289
Wederom een prachtige overwinning. Met 0-9 werd Nieuwland JO13-3 bijna achteloos aan de kant gezet. Op zich helemaal geen slechte ploeg en ook wij speelden de sterren niet van de hemel, en toch zo’n uitslag. Ons spel wordt steeds meer gedegen en het vertrouwen groeit, dat is in alle linies merkbaar. Dit keer ook geen bliksemstart. Het duurde 10 minuten voordat we de score konden openen. Vervolgens kenden we in de wedstrijd geen zwakke of sterke periodes. Heel regelmatig werd de voorsprong uitgebouwd en er werd solide verdedigd. Ik zou bijna zeggen dat het wat saai begint te worden. Maar ik zie dat maar even als een luxe probleem. Dit team is rijp voor meer uitdaging en sterkere tegenstand, maar voorlopig moeten we in deze poule er elke week een goede wedstrijd van maken. De eerste helft lukte dit nu niet echt. De ruststand was 0-3. In de tweede helft zie je dat wij het tempo kunnen blijven volhouden waar de tegenstander zich moet terugtrekken. Dan krijgen we meer ruimte en dat weten we altijd uitstekend te benutten. We scoorden zo’n beetje om de 5 minuten en dan staat er toch echt zomaar 0-9 op mijn briefje. We gaan lekker door zo.

Doelpunten: Lars 3x, Jayden 2x, Justin 2x, Joshua en Wouter 1x.

Pupil van de week: Coen Boersma

 • Hits: 294

Pupil van de week op zaterdag 13 oktober. Vliegdorp 1 vs Odijk 1.

Wat een leuke zonnig zaterdag! Deze week was ik, Coen uit JO9-2, pupil van de week! Om 9 uur mocht ik eerst met mijn eigen team spelen en vervolgens mocht ik mij om kwart voor 1 melden bij Raymond, de trainer van heren 1. Na een flinke zoektocht vond ik hem met team 1 op het balkon.

Wat gebeurt er veel voordat de wedstrijd kan beginnen: voor bespreken, omkleden, toch weer een ander shirtje, de helft van het team ging langs de dokter, op de foto voor de sponsor de Plus, warm lopen, inspelen, nog meer sponsorzaken..... en ja, daarna ging de wedstrijd eindelijk beginnen!

Ik mocht de bal naar het veld brengen en daarna aftrappen en proberen alle spelers van de tegenpartij uit te spelen en dan scoren... pfff das best lastig in je eentje tegen een heel heren elftal. Later ontdekte ik, dat ik had mogen overspelen naar de aanvoerder ;-)

Toen begon de echte wedstrijd die ik met de reserve spelers en trainers vanuit de dug-out mocht kijken. In de rust mocht ik mij nuttig maken als waterdrager en de hele wedstrijd aanmoedigen... dat was wel nodig, want de tegenstander kwam al snel op voorsprong.

Helaas werd er door de tegenstander niet altijd even vriendschappelijk gespeeld en werd dit door de scheidsrechter niet altijd gezien. En de ene strafschop die VV Vliegdorp kreeg leek niet helemaal in verhouding met het aantal overtredingen in het strafschopgebied van de tegenstander uit Odijk. Netjes samengevat: 'de scheids was een beetje saai.'

Na afloop mocht ik ook nog patat eten!! Mmmm lekker hoor.

Bedankt, dat ik de pupil van de week mocht zijn.

Groetjes, Coen

HELAAS.......

 • Hits: 553

Alles zat mee. En toen zat de regen tegen.

Helaas kunnen we aanstaande zaterdag 3 november nog geen gebruik maken van ons nieuwe kunstgrasveld. Het weer gooide roet in het eten. Te veel regen op momenten dat het veld droog moet zijn, om te bezanden en om te vullen met rubberkorrels. Dat betekent dat we de officiële opening uitstellen tot 24 november, met onze eerstvolgende thuiswedstrijd van Vliegdorp 1.

Aanstaande maandag volgt de definitieve eindkeuring van het veld, als alles goed gaat. Dat kan betekenen dat er vanaf maandagavond al wel op het kunstgrasveld getraind zou kunnen worden. Dat is goed voor het veld, want bespelen is de beste manier om de ‘infill’ goed tussen de kunstgras-sprietjes te krijgen. Alle trainers worden hier maandag van op de hoogte gesteld.

Aanstaande zaterdag dus nog niet voetballen op het kunstgras, dat mag pas na de eindkeuring!

Het bestuur

Vliegdorp 2 speelt een spannende pot voetbal met een korfbal uitslag

 • Hits: 365
Onder een stralende zon op 27 oktober, wat een weertje, mocht het 2e equipe van vliegdorp om 14.30 uur aftrappen tegen het 5e equipe van DOSC. 
Waar we de vorige keer nog een heel elftal als wisselspelers hadden, was het vandaag een rustigere bank met aanvulling vanuit de o16.1 in de vorm van Damiën.
Met versterking in de vorm van Fouad en Knoops erbij stond er een leuk team van Vliegdorp klaar om aan te treden.

Toch ook wel weer een laatkomer in de vorm van ondergetekende, maar wel met een goed excuus.
Door dit te laat zijn heb ik het begin van de wedstrijd gemist. Het eerste wat ik zag was een uitbraak van DOSC die de bal vol op de lat schoot. Eeven later begreep ik dat het al 2-0 voor Vliegdorp was en was mijn eerste reactie van "oke dit wordt een makkie".
DOSC is de trotse lantaarndrager van deze competitie, maar het heeft niet gelegen aan het feit dat ze slecht spelen en minder zijn. Drie spelers ontbraken tot nu toe in hun gelederen en deze maken wel het verschil voor dit team. Maar oke, 2-0 voorsprong en kansen op meer dus niets aan het handje. Beide doelpunten kwamen van de voet van Fouad die dus meteen zijn stempel op de wedstrijd drukte.

Maar zoals hierboven al gezegd zou deze wedstrijd een korfbal uitslag krijgen en is het kort voor de rust 1-2 en kort na de rust 2-2.
En zo kunnen we weer opnieuw beginnen en gaan we vol de aanval in. Sekou is een echte plaag voor de verdedigers van DOSC, en als hij nu wat meer de combinatie op gaat zoeken dan denk ik dat hij ook wat minder trappen zal krijgen van die verdedigers. Maar ondanks het onreglementaire stoppen van Sekou is hij het wel die de 2-3 maakt na een slim genomen vrij trap van ondergetekende.

Even later is het Fouad die zijn hattrick maakte (die vandaag ook nog eens zijn 35e verjaardag vierde). Het was niet een hele echte hattrick maar wel zijn 3e, en zo staan we toch weer ruim op voorsprong met 2-4.
Maar net zoals de eerste keer zijn we ook nu niet slim genoeg in de achterhoede en laten we ons verassen en scoort DOSC de 3-4 en de 4-4.
Kunnen we weer opnieuw beginnen. Voor de neutrale toeschouwer wellicht een leuk schouwspel, maar voor de vliegdorpers geen leuke tussenstand.

Ik denk trouwens ook dat als Johnny niet zo vast zat in zijn stoel, hij zijn kicksen aan zou doen en zelf het veld in zou stappen. echter onze voetbal moeder Jose hield hem netjes langs de kant en kalmeerde hem een beetje 😊 Trouwens erg tof dat je er bent trainer !!!!!!!!!

Goed 4-4 dus, maar in een wedstrijd als deze weet je gewoon dat er nog gescoord gaat worden. Vliegdorp komt op 5-4 voorsprong als een bal van Sekou via de keeper bij Damiën komt die van randje 16 de bal lekker binnen kopt in het lege doel. Hoppa weer een voorsprong.
Even later een grote kans voor DOSC, maar met een laatste en uiterste redding weet Arthur de bal van de lijn te halen en zo een doelpunt te voorkomen
Maar ja, DOSC toont nog éénmaal haar veerkracht en weet de 5-5 te maken en zo lijken we met een gelijkspel te eindigen.
Toch daar ineens een laatste poging als Ricardo snel met een ingooi Sekou wegstuurt en deze hard in de korte hoek schiet voor de 6-5 voorsprong.
Ja en nu is het klaar met DOSC, er mag geen bal meer door en de 3 punten willen we meenemen naar Soesterberg. Achterin een mannetje extra erbij en op het middenveld ook. DOSC pompt de ballen lang naar voren en Vliegdorp schiet deze ballen net zo hard weer terug. En dan eindelijk dat laatste fluitsignaal en de 3 punten in de pocket.

Achteraf kan je spreken over een leuke wedstrijd met 11 doelpunten, maar ook mogen we kritisch kijken dat we er 5 weg geven wat niet echt nodig was.
Ook hadden we het onszelf makkelijker kunnen maken want zelf hadden we er wel 10 moeten maken als we de kansen bekijken. Iets meer samenspelen met elkaar en dat zal goed gaan komen.

Fouad en Knoops bedankt voor de ondersteuning !

"koots".

Plichtmatige overwinning voor Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 293
De minste wedstrijd tot nu toe. Dat kunnen we gerust stellen. Ondanks dat wisten we wel een 4-0 overwinning te behalen tegen Eemnes JO13-2. Het begin was wel zoals zo vaak al in dit seizoen sprankelend. Binnen 5 minuten stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Het eerste doelpunt kwam van de voet van Jayden en de tweede was een intikkertje (of beter gezegd inpuntertje) van Rohullah. Maar na deze 2-0 leek het wel of er een soort van herfstdeken over de ploeg kwam te hangen. Er werd slap en lusteloos gespeeld, en er werden ook weinig kansen gecreëerd. Gelukkig dat onze verdediging weinig kansen weggaf, want als Eemnes de aansluitingstreffer had gemaakt had er wellicht wel meer voor hen ingezeten.

In de rust hebben we ons best gedaan om de boel een beetje wakker te schudden, maar echt gelukt is dit niet. Ook al was de 2e helft wel wat scherper en alerter, het goede voetbal bleef uit. Het duurde ook wel een kwartier voordat de verlossende 3-0 door wederom Jayden werd gescoord. Ondanks kansen aan beide kanten werd er nog maar 1x gescoord. Dat was wel de mooiste van de hele wedstrijd. Een prachtig schot vanaf de 16 van Justin dreef mooi de kruising in.

Hopelijk was het vooral de herfstvakantie die in de benen zat en pakken we de goede lijn volgende week weer verder op. En laten we natuurlijk niet vergeten dat een 4-0 overwinning op zich een prachtig resultaat is. We hebben de volle 15 punten uit 5 wedstrijden met een doelsaldo van +30. Daar is al helemaal niets op aan te merken 👍.

Vliegdorp 2 gebruikt VVZ '49 als speelbal

 • Hits: 498

Op een voor oktober geweldige zomerse dag mocht het 2e equipe van Vliegdorp aantreden tegen het 7e van VVZ'49.

In de voorgaande wedstrijden was het niet eens zo heel slecht gegaan, een overwinning op VVZA en twee minimale verliezen tegen Nieuwland en Eemdijk zorgden er voor dat het geloof in eigen kunnen nog steeds aanwezig was. Kwam het door het mooie weer of het feit dat er na de wedstrijd een gezellige 3e helft op het programma stond? Ik weet het niet, feit is wel dat we een 21 man tot onze beschikking hadden. Aan John en Jose dus de zware klus om iedereen speeltijd te geven én er voor te zorgen dat we elke keer met een zo sterk mogelijk team binnen de lijnen stonden. Ga er maar aan staan.

Ja en dan de wedstrijd, zowel in als rond het veld was het eigenlijk gewoon gezellig en werd er hier en daar leuk gevoetbald. VVZ een jonge ploeg die het lastig heeft dit seizoen, ja en als je dan tegen een getergd Vliegdorp speelt dan zien we een ietwat éénzijdige wedstrijd. Achterin stond het goed bij Vliegdorp en de middenvelders zorgden voor de aanvoer naar de spitsen. Al snel scoorden we de 1-0 en ik meen door onze snelheidsduivel Bart. 
Vliegdorp schrok hier kennelijk een beetje van want we gingen zomaar op zoek naar meer goals, de 2e was ik meen van Roland die vandaag een grote stempel op de wedstrijd heeft gedrukt. Zijn 2e goal en de 3e van Vliegdorp was een zogeheten 'beauty'. De bal 1x laten stuiteren en dan boem in de verre bovenhoek.
Voor de rust liepen we nog uit naar de 4-0 en de 5-0, en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet wie het laatste zetje gaf. Alleen wel dat we als team goed opereerden en lekker aan het spelen waren.

Na de pauze weer lekker wisselen en met verse krachten gingen we op zoek naar meer.
Mede door de warmte en de riante voorsprong zakte het tempo iets naar beneden en probeerde vliegdorp de bal lekker in de ploeg te houden. Daar waar we het tempo eventjes opvoerden waren we ook meteen gevaarlijk. We maakten in de 2e helft nog 3 goals via Julian, Jeffrey en ... tsja hoe heten ze ook allemaal ook alweer.
Met 20 spelers is het soms even kijken wie er in het veld staan.
Zelf geven we ook 2 doelpunten weg tegen het sportieve VVZ en zo gaan we met een 8-2 winst de gezellige 3e helft in.

Helaas heeft deze wedstrijd ook een minpuntje, Roland blesseerde zich vlak voor tijd zodanig dat een bezoekje aan het ziekenhuis even nodig was.
Top dat onze voetbal moeder Jose hem hier in steunde. We zullen nog even geduld moeten hebben met hoe ernstig het allemaal is.
Maar in ieder geval beterschap Roland namens ons allemaal. Later in de middag blesseerde Joey zich nog bij het 1e, ook hij veel beterschap.

Als laatste wil ik even mede delen dat we met het 2e een leuk en gezellig team hebben, na jaren zelf niet gevoetbald te hebben is het leuk binnen komen in een gezellige groep met spelers. Groot compliment voor onze voetbal moeder Jose en trainer coach Johnny. Zij zorgen mede voor de gezelligheid en spreken ons aan op ons gedrag willen we ietsjes over de rand gaan.

Het seizoen is nog lang en op papier is de gehele selectie groot, maar we merken nu al met blessures en schorsingen dat we elkaar nodig hebben.
Daarom ook een compliment aan Jelle, Max en Joey dat ze het eerste wilden ondersteunen.
Volgende week is het 2e vrij dus voor diegene die niets te doen hebben op een voetbal loze zaterdag, het eerste speelt om 14.00 uur uit in en tegen Vianen.

Voor diegene die nog wat voetbal termen niet weten, hierbij 4 termen en bijbehorend beeldmateriaal.

WINNAAR

 • Hits: 485

De winnaar van het lottoreserve getal deze week is : Donny Kabalt

Vliegdorp JO13-1 trekt in spannende pot aan het langste eind

 • Hits: 331

Waar we in de vorige wedstrijden in de loop van de wedstrijd rustig achterover konden leunen om van de zon te genieten, was dat vandaag zeker niet het geval. Tegen Spakenburg J013-2 bleef het tot het einde spannend en enerverend. De 5-3 overwinning is echter zeker verdiend en smaakt heerlijk. Vooral ook omdat Spakenburg het fysiek niet schuwde en alle middelen aanwende om ons spel te dwarsbomen. Complimenten voor de hele ploeg dat we ons daar niet door uit het spel hebben laten halen, maar bijna stoïcijns onze eigen spel bleven spelen. En dat was meer dan de moeite waard om naar te kijken!

Dit keer geen snelle voorsprong, maar een redelijk gelijk opgaande wedstrijd vanaf het begin. Het was een prachtige steekpass van Jasper op Lars die de wedstrijd openbrak en die ons op een 1-0 voorsprong zette. Er waren kansen over en weer. Spakenburg was vooral gevaarlijk met steekpasses achter onze verdedigers waarin we op snelheid werden geklopt. Zoals zo vaak was het onze super goalie Romano die zich niet liet passeren en met het goed oog houden op de bal de tegenstander danig frustreerde. Van onze kant uiteraard luid applaus. Ons scorend vermogen is zo hoog dat een 2e doelpunt niet uit kon blijven. En dat was ook zo. Justin plaatste een bal mooi in de hoek. Want ook Spakenburg had een goede keeper, maar op deze 2-1 was hij kansloos. Dit gaf zichtbaar meer zelfvertrouwen en de 3-1 van Jayden was daar een logisch geval van. Dit was tevens de ruststand. Zoals gezegd konden we niet de voorsprong uitbouwen. Spakenburg zette alles op alles en konden ook de 3-2 scoren. Maar het vertrouwen bleef in ons team, de koppies gingen niet hangen. Sterker nog, ik zag her en der zelfs verbetenheid en de wil om niet te verliezen. En dat zien we natuurlijk graag. Na 20 minuten werd dit beloond door Jelle die met een geweldige lob vanaf de zijkant van het strafschopgebied de Spakenburgse keeper verschalkte. 4-2 voor Vliegdorp. Maar ook dit was nog niet geruststellend, ondanks een paar goede kansen van Vliegdorp was het verdorie toch Spakenburg die 4-3 scoorde. Het billenknijpen was weer voelbaar langs de kant. Met nog 5 minuten te spelen was het Lars die een echte golf van vreugde over het veld liet gaan door vol overtuiging de 5-3 te scoren. Dit was ook de eindstand. Het hele team verdiend een groot compliment. Toch wil ik nog even 2 spelers speciaal noemen. Rick die steeds meer de strateeg van achteruit begint te worden samen met Freek, en vooral ook steeds feller op de bal wordt. En Wouter die op de mid-mid groeide in de wedstrijd en veel mooie paasjes richting de aanvallers gaf. Zo zijn het elke week weer nieuwe positieve ontdekkingen die we doen. Ook Wessel speelde een goede eerste wedstrijd. We gaan hier van genieten, en ik al helemaal omdat de winst een geweldig kado was voor mijn verjaardag 😉.

Groeten, Jaap

Vliegdorp JO13-1 stoomt door

 • Hits: 353
Ook met de 3e wedstrijd hebben we een regelmatige en mooie overwinning geboekt. Met 1-9 waren we veel te sterk voor AFC Quick 1890 J013-3. Toch opvallend hoe we de 2e helft van vorig jaar bijna alles verloren in de 3e klasse en waar we nu de overwinningen aan elkaar rijgen. Daar zijn uiteraard ook wel verklaringen voor. We hebben er 2 goede spelers uit de JO11-1 bijgekregen. Maar verder is het toch echt dezelfde ploeg. Je ziet gewoon dat er met meer rust en overzicht gevoetbald wordt. De linies zijn mooi in evenwicht. Een goede doelman met een solide verdediging waar ook steeds meer opbouwend vermogen uit komt. De middenlinie met een paar goede verbindingsspelers en niet te vergeten een echte ‘stofzuiger’. In de aanval 2 koele afmakers waarbij ook de vleugels goed bezet zijn waardoor het spel niet te krap wordt. Al met al een complete ploeg die ook fysiek tot meer in staat is. Ook de trainingen worden vertaald naar de wedstrijd. Woensdag trainden we op het inlopen vanaf de rand van het strafschopgebied bij corners, en vandaag kwamen daar 2 doelpunten uit voort. Dat is erg leuk om te zien. Ook de posities werden weer onderling gewisseld op eigen initiatief, maar het spel blijft hetzelfde. Toch nog even de wedstrijd zelf. Weer een snelle 0-1 van Lars, waarna Justin een loepzuivere hattrick aantekende die de stand op 0-4 bracht. Uit een corner bepaalde Rick de ruststand op 0-5. Na rust duurde het lang voordat er werd gescoord. Het was Justin die de ban brak met een geplaatste bal in de hoek. Even later deed Lars hetzelfde 0-7. Een echte rush van Rohullah met een klassieke punter leverde de 0-8 op. En Jelle maakte met een kopbal uit een hoekschop de 0-9. De eretreffer voor AFC Quick 1890 viel in de slotseconde. Het was een prachtige wedstrijd in een heerlijk zonnetje. Wat wil je nog meer 😎.

Doelpunten: Justin 4x, Lars 2x, Rohullah, Rick en Jelle 1x.

Groeten, Jaap

Rabo Clubkas Campagne. Laat jouw clubhart zien !

 • Hits: 376

Rabobank Rijn en Heuvelrug draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabo Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Zij stelt hiervoor € 150.000,- beschikbaar! Deel de acties van onze club om stemmen te werven op Twitter met de hashtag #ClubkasRH. We dingen dan ook mee naar de originaliteitsprijs. Ook vv t Vliegdorp doet mee aan de Rabo Clubkas Campagne!

Stemmen

Van 1 t/m 15 oktober 2018 mogen leden van Rabobank Rijn en Heuvelrug stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Ieder Rabo-lid brengt in totaal vijf stemmen uit, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 150.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Wij ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

Oproep aan alle leden

Het is voor vv t Vliegdorp belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken.

Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen op vv t Vliegdorp tijdens de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Rijn en Heuvelrug. Je kunt alleen op ons stemmen als je lid bent van Rabobank Rijn en Heuvelrug. Niet iedere klant is automatisch ook lid! Je kunt dit checken via Rabo Internetbankieren, ‘Mijn gegevens’. Je ziet dan ook gelijk of jouw e-mailadres bekend is bij de bank. Alleen als dat bekend is, ontvang je vanaf 1 oktober een persoonlijke stemcode.

Kijk voor meer info over de Rabo Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/rh

Bedankt voor jouw steun!

Groeten van vv t Vliegdorp

Sterke 2e helft levert Vliegdorp JO13-1 winst op

 • Hits: 358
Net als verleden week hadden we nu tegen Hooglanderveen een bliksemstart. In de eerste minuut al was het Justin die na een mooie kapbeweging beheerst de 1-0 in de hoek schoof. Het eerste kwartier was het ook Vliegdorp die duidelijk de betere ploeg was. Er werden ook kansen gecreeerd, maar de afronding was of te slordig of was te veel op eigen succes gebaseerd. Langzaam maar zeker werd Hooglanderveen sterker. Volledig verdiend maakten ze ook de 1-1. En niet veel later zelfs de 1-2. Dat ging wel even in de koppies zitten en de rest van de 1e helft had Hooglanderveen zeker verder uit kunnen lopen. Gelukkig hebben wij dan altijd nog Romano als solide sluitpost, die ons door moeilijke periodes heen kan slepen. En we hadden nog meer geluk, want vlak voor rust liet de keeper van Hooglanderveen een zeer houdbaar schot van Jayden toch glippen. Dus met de 2-2 ruststand mochten we zeker niet klagen. De tweede helft ging in eerste instantie gelijk op. Vliegdorp kon weer meer druk zetten en kreeg ook weer meer balbezit. Het was erg belangrijk dat Lars de 3-2 scoorde. Vanaf dat moment gingen we soepeler en makkelijker spelen. Met nog 2 doelpunten van Lars kwam er een comfortabele 5-2 op het scorebord, waarbij we tussendoor ook nog even een penalty misten. De prachtige afsluiting was van Justin met een hoge indraaiende bal buiten het bereik van de keeper. Dus weer een mooie 6-2 overwinning, maar het ging zeker niet makkelijk. Conditioneel zat het ook goed en dat heeft mede de doorslag gegeven. We gaan vol energie door, want er is nog steeds veel progressie mogelijk.

Doelpunten: Lars 3x, Justin 2x en Jayden 1x.

Groeten, Jaap

Darttoernooi 28 september 2018

 • Hits: 396

Vrijdagavond vond het darttoernooi plaats bij vv 't Vliegdorp.

Een gezellig, sportief avondje.

1e prijs Frank en Krijn, 2e prijs Piet en Kevin, 3e prijs Annie en Steven

ALV stemt in met uitbreiding bestuur en verhoging contributie

 • Hits: 451

Op woensdagavond 26 september 2018 was de Algemene Ledenvergadering (ALV) van vv ’t Vliegdorp bijeen. De agenda voor de vergadering was goed gevuld, de ± 30 aanwezig leden werden in ruim een uur langs de verschillende ontwikkelingen binnen de club geleid.

In het afgelopen seizoen 2017-2018

- hebben we het financieel beter gedaan dan de begroting die we hadden opgesteld. Een klein verlies, maar vanaf komend seizoen hebben we een begroting die neutraal is

- heeft de kascommissie de cijfers gecontroleerd en goed bevonden en heeft de ALV décharge verleend aan het bestuur

- zijn we in ledenaantal gegroeid en die trend zet door. We hebben meer jeugdteams, een hernieuwd damesteam en we koersen af op 230 leden (toename van 15% t.o.v. 2017)

Voor het komende seizoen 2018-2019 hebben we de volgende zaken afgestemd met de ALV:

- de contributie gaat omhoog maar Vliegdorp blijft een lage contributie hanteren ten opzichte van de andere clubs in de regio

- de contributie kan niet alleen per jaar of half jaar, maar ook per kwartaal of per maand worden betaald met een automatische incasso

- de prijzen in de kantine gaan per 1 oktober omhoog, omdat onze leveranciers ook de prijzen hebben verhoogd en we bovendien geen 6% maar 9% BTW moeten gaan betalen over de inkoop

- voor leden die geen vrijwilligerswerk doen binnen de club (minimaal 10 uur per seizoen) gaan we de vrijwilligersvergoeding van € 50,00 in rekening brengen. Dat geld helpt ons niet aan meer vrijwilligers, maar we hopen dat het een signaal is voor mensen om ook een (vaak bescheiden) taak in de club te vervullen, zoals een paar bardiensten

- we gaan op zoek naar een nieuwe voorzitter, binnen de club. Een externe voorzitter bleek handig om een betere structuur te brengen, maar nu zijn we weer toe aan een club-man of –vrouw

- we breiden het bestuur uit met drie mensen! Gerard Weterman (jeugd), Bert van Dijk (senioren) en Vincent Dijker (sponsoring). We zoeken nog een bestuurslid ‘Vrijwilligerszaken’!

- sponsorcontracten met Plus Van Soest, Sunny Camp en Deventrade (Hummel) zijn met drie jaar verlengd

- we gaan dit seizoen op zoek naar 20 nieuwe bordsponsors (€ 150,00 per jaar), zodat ons nieuwe kunstgrasveld wordt omzoomd door prachtige nieuwe borden

- we gaan in overleg met de gemeente over ons huurcontract en de samenwerking met BSO Bink, zodat we die samenwerking voor de komende jaren beter kunnen vormgeven

- we schenken al onze vrijwilligers een passend cadeautje voor de komende herfst- en wintermaanden: een prachtige Vliegdorp-paraplu!

Vliegdorp begint competitie met klinkende overwinning

 • Hits: 476

Afgelopen zaterdag stond de 1e competitiewedstrijd op het programma. En of het komt door de nieuwe outfit of door de 'lessons learned' in de beker; tegenstander VVJ, met de voor Soesterbergers bekende Arie Koning als hoofdcoach, was kansloos.

Na 9 minuten opende aanvoerder Mike Muilwijk de score. 20 minuten later verdubbelde de andere Mike, Ligtvoet, de score. VVJ kwam in het verhaal niet voor. De 2-1 na 36 minuten was dan ook alleen mogelijk door onzorgvuldig terugspelen. Vliegdorp ging met een lekker gevoel rusten.

In de 2e helft hetzelfde beeld. Mike Ligtvoet voegde nog een doelpunt toe aan zijn saldo (dit seizoen al 6 uit 4) en Rishendly Maduro, na vlak daarvoor bijna uit de wedstrijd getrapt te zijn (door een VVJ-er die wel de kleedkamer mocht opzoeken) scoorde na een rush 4-1, enkele minuten later gevolgd door 5-1 door de 3e Mike, van der Staal.

VVJ kreeg nog een penalty, maar die werd door Man of the Match, Loek Vermeulen gestopt.

Loek werd vlak voor tijd nog wel een keer gepasseerd. Vliegdorp liet VVJ iets te makkelijk komen.

Zo'n beetje in het eindsignaal vond een VVJ speler het nodig nogal lomp op Loek in te lopen. En dat liet Loek niet zomaar toe.


Vliegdorp - VVJ 5-2

Pupil van de week: Ruben van de Meeren

 • Hits: 415

Eindelijk was het dan zover. Ik mocht meelopen met het eerste.

De zaterdag begon voor mij al vroeg. Om  8.30 uur hadden we onze eigen wedstrijd thuis tegen Brederodes. Deze hebben we helaas verloren.

Toen begon het lange wachten tot ik me kon melden bij de trainer van het eerste. In de bestuurskamer vertelde ik eerst wie ik ben en luisterde ik aandachtig wat de trainer allemaal te vertellen had aan het team.

Daarna moesten zij zich omkleden. En mocht ik meedoen met de voorbereiding op de wedstrijd. In de regen begonnen we met de warming-up. Rondjes rennen, balletje trappen, sprinten en nog veel meer. Half 3 liep ik samen met alle spelers het veld op en mocht ik samen met de aanvoerder Michael aftrappen. Ik nam de bal mee langs de tegenstander en passeerde de keeper. 1-0 voor mij. Daarna begon de wedstrijd echt. Met de gekregen zak snoep volgde ik de wedstrijd vanuit de dug-oud. Nu kon ik gelijk kijken hoe mijn trainer Kevin voetbalt. Ik zag dat hij net als ik, als ik niet keep, ook verdediger is. Trainer Robin deed niet mee, hij was geblesseerd. Vliegdorp kwam al snel op voorsprong. Wat is het spannend. Met een voorsprong gingen we de rust in. In de kleedkamer kregen we allemaal een bekertje thee. En werd er nog iets besproken. Ze begonnen aan de tweede helft. Na nog wat doelpunten is de wedstrijd afgelopen. We hebben gewonnen yeahhhh. Ik vond het super cool dat ik pupil van de week was.

Dank je wel. Groetjes Ruben

Monsterscore voor Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 355
Wellicht komen we in het Guinness Book of Records, want ik geloof niet dat er ooit een speler is geweest die binnen 6 minuten vanaf de aftrap een hattrick heeft gescoord. Bij ons lukte Lars dat vandaag. Na 6,5 minuut stond er al 0-3 op het scorebord. Wat een bliksemstart! Dat was gelijk de opmaat naar een klinkende 0-12 overwinning. Ook de paal werd regelmatig geraakt, de uitslag was dan ook zeker niet geflatteerd. Natuurlijk zal Wasmeer de zwakste broeder in deze poule zijn, maar dan nog hebben we als compleet team een heel solide prestatie neergezet. Je ziet spelers groeien in hun positie en het samenspel wordt ook echt beter. Daarnaast gunt dit team elkaar heel veel. Dat blijkt wel uit het feit dat in de 2e helft men zelf van veldpositie ging wisselen om anderen ook een meer aanvallende rol te gunnen. Daardoor kon ook Freek, normaal onze libero, 2x tot scoren komen. Ook als Rick een doelpunt van Jayden ‘afpikt’ door een zekere goal nog net een laatste tikkie te geven doen ze dit onderling lachend af. Dat zie je natuurlijk graag als ouders en als coach. Laten we hier vooral even van genieten, maar ook niet blind op staren, volgende week zullen we gewoon weer flink aan de bak moeten.

Doelpunten: Lars 5x, Freek 2x, Jelle 2x, Wouter, Rick en Jayden 1x.

Pupil van de week: Emmelie van Leeuwen

 • Hits: 396

Afgelopen zaterdag mocht ik Pupil van de week zijn bij het eerste van Vliegdorp wat ik super spannend vond, maar ook heel erg leuk.

Ik mocht op de tafel staan in de bestuurskamer tussen al de jongens in, en mocht ik zeggen hoe ik heette en welk team ik speelde. Ik kreeg een zak vol met snoep en dat vond ik lekker.

Ook mocht ik mee naar de kleedkamer en werd er gezegd, goed jullie best doen en als jullie het goed hebben gedaan gingen we BBQen en daar had ik heel veel zin in.

De warming-up was best vermoeiend en ik mocht met iemand over spelen.

Toen moesten we het veld op met alle jongens en moesten we de tegenstanders een hand geven en toen het leukste, ik mocht scoren en dat deed ik jeeeeehhh ik dacht dat ie mis ging maar hij ging toch het doel in ⚽️

Nadat de jongens hadden gespeeld kreeg ik patat en wat te drinken.

Ik vond het een hele gezellige dag met de jongens

Liefs Emmelie

Vliegdorp sluit bekervoorronde in stijl af

 • Hits: 518

Op zaterdag 15 september stond de wedstrijd tegen VOP op het programma. Voor beiden stond eigenlijk alleen de eer nog op het spel. De Veenendaalse clubs zouden voor de groepswinst gaan.

Vanaf de aftrap ging het over en weer. Wat bij Vliegdorp opviel was dat er met inzet werd samengewerkt.

Zoals bij Vliegdorp bijna traditioneel: VOP opende de score. Na een mooie aanvalsopzet maakte Mike van der Staal, debuterend in Vliegdorp 1, de gelijkmaker. Met die stand werd het rust.

Kort na de thee waren de Soesterbergers even collectief slordig. VOP kwam weer op voorsprong. Gelukkig poetste Mike Ligtvoet ook die achterstand weer weg. Daarna was er een duidelijk overwicht in kansen voor Vliegdorp, maar ze gingen er niet in. En dan komt natuurlijk de spreekwoordelijke tegengoal. Een van richting gebrachte bal ging naar de hoek waar Sip juist vanuit kwam. Hoewel sommigen er al een beetje doorheen zaten, ging het hele team voor minimaal een gelijkspel. En die kwam er, weer door Mike Ligtvoet.

Een mooie afsluiting van de voorbereiding.

Statistische wetenswaardigheden:

Vliegdorp was de enige ploeg die scoorde tegen en won van de groepswinnaar, 3e klasse Veenendaal.

Vliegdorp, in recente seizoenen niet opvallend ivm scorend vermogen, maakte 9 doelpunten in 3 wedstrijden.

Volgende week de start van de competitie. Thuis tegen VVJ, waar we een bekende zullen zien........

SO Soest JO11-3 tegen Vliegdorp JO11-2

 • Hits: 509

Zaterdag 15 september om 08:30 uur was de aftrap op het natte natuurgras bij SO Soest. We waren super gemotiveerd, omdat onze voormalige spits Wesley nu bij de tegenpartij speelde. We kwamen snel op 2-0 achterstand door twee afstand schoten. Na de eerste pauze kwamen we goed terug en door een paar goede combinaties stond het bij de rust 2-4. Nu zou het er om spannen, de tweede helft is vaak niet onze beste periode. SO Soest kwam terug naar 3-4, maar in de laatste fase konden we nog één keer scoren. Een blij team kon met een eindstand van 3-5 weer terug naar Soesterberg.

Klinkende 8-3 voor Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 351
Vaak zie je wel een wedstrijd kantelen, maar niet zo vaak zie je dat 2 x gebeuren. Vandaag wel in onze wedstrijd tegen Brederodes. Binnen een kwartier stonden we met 3-0 voor en denk je een rustige dag te hebben. Dat liep toch anders. In de 1e minuut al de 1-0 voor Vliegdorp door een corner van Jayden die direct het doel indraaide. Door goals van Joshua en weer Jayden kwam de comfortabele 3-0 tot stand. Kort daarop kreeg Brederodes een strafschop en dat was het eerste kantelpunt in de wedstrijd. Door de 3-1 waren we ineens alles kwijt en we ‘rommelden’ maar wat aan. Het was wachten op de 3-2 en de 3-3 en die kwamen dan ook nog voor de rust. Gelukje voor ons was dat een schot van Tigo vlak voor rust voor de 4-3 zorgde. Na de rust direct weer de omgekeerde metamorfose. Snel maakte Lars er 5-3 van en een mooie kopbal van Rohullah betekende de 6-3. Nu zagen we ook weer de mooie combinaties en de voorzetten van de flanken die we zo misten aan het eind van de 1e helft. De slotakkoorden waren weer voor Jayden, met 2 prachtige afstandschoten bepaalde hij de eindstand op 8-3. Als team hebben we een prachtige 2e helft gespeeld. Hopelijk houden we dit vast voor de eerste competitiewedstrijd volgende week!

Doelpunten Jayden 4x, Joshua, Tigo, Rohullah en Lars 1x.

vv ’t Vliegdorp krijgt nieuw kunstgrasveld

 • Hits: 601

Vandaag heeft de gemeente Soest het aanbesteding-bestek officieel gepubliceerd en dat betekent dat vv ’t Vliegdorp definitief een nieuw kunstgrasveld krijgt. Het wordt een nieuw, modern veld, met nieuwe ‘kooidoelen’. Verder staat in het bestek een nieuwe, geronde vezel vermeld en een dichtere mat dan nu. We gaan er dus in alle opzichten op vooruit.

De aanleg zal in de tweede helft van oktober gaan plaatsvinden, de oplevering is gepland op 3 november aanstaande. Dat betekent dat we in oktober wellicht wat moeten gaan schuiven met trainingen en thuiswedstrijden. Maar het resultaat zal meer dan de moeite waard zijn.

We hopen op ieders medewerking om dit project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het bestuur

Vliegdorp verliest met grote cijfers van iets betere (slimmere) tegenstander

 • Hits: 530

Het 1e heeft de spectaculaire winst tegen Veenendaal vorige week geen gevolg kunnen geven. Op het terrein van VRC was SVP de Soesterbergers ruim de baas. Ze waren kwalitatief niet heel veel beter, maar slimmer.

Vorige week kwam de winst van Vliegdorp vooral door collectieve inzet. Inzet was er nu ook, maar sommigen leken een individuele wedstrijd te spelen, waar mooie onderscheppingen werden gevolgd door onnodig en knullig balverlies.

Overeenkomst met vorige week was dat de 2e helft veel beter was dan de 1e.

Een 1e elftal debuut voor de - nu nog 15-jarige - Driekus Gerrits. Zijn voorganger als 15-jarige debutant in Vliegdorp 1, Mike Ligtvoet, vorige week degene die met 2 doelpunten de wedstrijd omgooide, kon deze keer geen potten breken.

Gio, matchwinner tegen Veenendaal en Rishendly zorgden voor de 2 doelpunten.

En de scheidsrechter? Snel vergeten.

SVP - Vliegdorp 6-2

Volgende week de (waarschijnlijk) laatste bekerwedstrijd van dit seizoen. Thuis tegen VOP.

JO13-1 kan goede bekerstart niet doorzetten

 • Hits: 369
Na de mooie wedstrijd van afgelopen woensdag moesten we vandaag al weer aantreden. Helaas zonder reserves en dat was vooral de 2e helft merkbaar. Tegenstander was Jonathan. De eerste helft werd er van beide kanten niet gescoord. Dus rusten met 0-0. Geloof niet dat ik dat de afgelopen jaren eerder heb meegemaakt. Niet dat de eerste helft slecht of saai was, er waren over en weer kansen genoeg. Maar de bal wilde er niet in. Helaas voor ons was het bijna direct na de rust raak voor Jonathan. Deze 0-1 was het begin van het einde. De kracht, het geloof en vooral ook de accuratesse ebden weg. Jonathan werd echt niet beter, maar ze waren wel ineens de baas op het veld. Regelmatig liepen ze uit naar 0-4 wat ook de eindstand was. We weten waar we aan moeten werken. Volgende week weer een kans.

Groeten, Jaap

JO13-1 begint sterk aan bekercompetitie

 • Hits: 418
De kop is eraf, en hoe. Tegen De Bilt werd woensdagavond een goede wedstrijd afgesloten met een 2-4 overwinning. Het was bijna zomers warm en dat drukte wel het tempo van de wedstrijd. We werden lekker in het zadel geholpen door de snelle 0-1 van Wouter, een mooi intikkertje. Daarna over en weer kansen maar verdedigend maakten we weinig fouten. Na ongeveer een kwartier was er een vlammend afstandsschot van Justin waarop de keeper kansloos was, 0-2. Maar de 0-3 ook van Justin was zo mogelijk nog mooier. Een vrije trap van zo’n 20 meter werd als een streep in de kruising gepoeierd. Wat een goal 👍. Vlak voor rust viel toch een tegentreffer waardoor we met 1-3 aan de 2e helft begonnen. Redelijk snel viel ook de 2-3 en gelijk was ook de spanning terug in de wedstrijd. Gelukkig voor ons duurde het niet lang voordat Jayden ook prachtig van afstand uithaalde, wat de 2-4 betekende. De motor begon wel leeg te raken, gelukkig konden we vaak op goed keeperswerk van Romano vertrouwen. Er werd niet meer gescoord waardoor we met een tevreden gevoel huiswaarts konden keren. In vergelijking met verleden jaar is er al veel verbetering zichtbaar. Minder fouten, minder ‘huppelig’ en steviger in de duels. Dat smaakt naar meer en geeft vertrouwen.

Doelpunten: Justin 2x, Wouter 1x en Jayden 1x.

Groeten, Jaap

Vliegdorp begint (officiële) voorbereiding goed

 • Hits: 588

Voor de meeste clubs zijn de voorrondes Beker een verlenging van de voorbereiding op de echte competitie. Zo ook voor Vliegdorp. Zaterdag stond de 1e van de voorrondewedstrijden op het programma. Tegenstander was Veenendaal, uitkomend in de 3e klasse en daarmee hoogst spelende in deze poule.

Zoals bekend is hoofdtrainer Raymond Lantinga ook KNVB bondscoach. Een mooi visitekaartje voor Vliegdorp. Maar ‘elk voordeel ken ook een nadeel hebben’. Hij had namelijk dit weekend ook interlandverplichtingen met het Nederlands Dovenelftal. Een ontmoeting in en tegen Polen.

Meteen aan de bak voor assistent-trainer Piet Sandbrink dus.

Door late afmeldingen kon Vliegdorp maar beschikken over 3 wissels, maar meer mag je er toch niet gebruiken.

Of het de ‘angst voor een 3e klasser’ was of iets anders, maar de Soesterbergers stonden na korte tijd al op 0-2. Iedereen dacht dat Vliegdorp met ruime cijfers van de mat geveegd zou worden. Door slordigheid van Veenendaal, door goede inzet van het thuisteam en soms wat geluk, ging men met die stand aan de thee.

Na rust liep alles anders. Mike Ligtvoet werd ingebracht en hij poetste de achterstand sneller weg dan hij was ontstaan. Vliegdorp kreeg hierdoor adrenaline en bij Veenendaal waren ze even de weg kwijt. Na een bijna hattrick van Ligtvoet zorgde Fouad el Attaoui wel voor een voorsprong. Vliegdorp werd weer wat slordig en gaf die weer weg. Na kansen over en weer leek iedereen te berusten in een gelijkspel.

Behalve Giovanni Lafeber. 10 minuten voor tijd maakte hij nog een schijnbeweging door om een wissel te vragen. In de slotseconden moest hij een beslissing nemen. Voorzetten of schot op doel ? Hij koos voor het laatste. En succesvol. Een aftrap van Veenendaal was niet meer nodig.

Volgende week de volgende wedstrijd. Bij medekoploper SVP in Veenendaal

Score verloop:

0-1, Jordy van Olderen

0-2, Stephan van Grootveld

Rust

1-2, Mike Ligtvoet

2-2, Mike Ligtvoet

3-2, Fouad el Attaoui

3-3, Jordy van Olderen

4-3, Giovanni Lafeber

Nieuwe JO11-1 pakt de 1e prijs op het toernooi in Barneveld

 • Hits: 440

Zaterdag 25 augustus 7:00 uur.....de wekker gaat en buiten regent het pijpenstelen.
Oké.. we moeten naar ons 1e voetbal toernooi in Barneveld na de vakantie als team jo11-1 (1e klasse). 
Met goede moed en geen verwachting..want ja..wel goedgehumeurd en bruin gekleurd, maar weinig geoefend en soms nog geen bal aangeraakt in de vakantie...komen onze "jongens " aan.

De eerste wedstrijd winnen we zowaar makkelijk met 9-0, maar ja dat zegt natuurlijk niets. De tweede werd al moeilijker en winnen we met 2-0. We krijgen er zin in en het weer zit ook mee, want de zon komt ook nog door. Na 4 wedstrijden winnen wachten we op de finale wedstrijd maar wat blijkt..Dit is niet meer nodig. We zijn 1e en kampioen geworden!!
We nemen de mooie beker in ontvangst en gaan met frisse zin weer beginnen aan onze voetbaltraining komende week.

WEDSTRIJDZAKEN APP

 • Hits: 420

Vanaf het seizoen 2018/’19 moeten pupillenteams vanaf Onder 8 ook de spelersopgaaf invullen op het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) in de Wedstrijdzaken app.

Wie doet de spelersopgaaf ?

Voor elke wedstrijd moet een spelersopgaaf worden ingevuld met de Wedstrijdzaken app. Het werkt in grote lijnen hetzelfde als bij het junioren- en seniorenvoetbal. De spelersopgaaf kan worden ingevuld door de teammanager en eventueel door de spelbegeleider of wedstrijdsecretaris.

Bij teams vanaf de Onder 8 is het niet nodig om in te vullen wie de aanvoerder is. Verder tweede is het niet verplicht om de spelbegeleider/scheidsrechter in te vullen op het mDWF in de Wedstrijdzaken app, maar dan kunnen zij de uitslag niet invullen na afloop van de wedstrijd. Dat verloopt dan via de wedstrijdsecretaris van de thuis spelende vereniging.

Geen spelerspascontrole

Bij het invoeren van de spelersopgaaf controleert de app op leeftijd en op het maximaal aantal toegestane dispensatiespelers. Het is niet de bedoeling dat de spelbegeleider/scheidsrechter de spelersopgaaf gaat controleren (spelerspascontrole). Pas vanaf Onder 13 geldt de digitale spelerspascontrole. Een fotootje is voor de Onder 12-teams en jongere spelers dan ook (nog) niet nodig, maar mag uiteraard wel.

App downloaden

Het mobiel digitaal wedstrijdformulier is onderdeel van de Wedstrijdzaken-app. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android en voor iedereen te downloaden.

Registreren

Na het downloaden van de Wedstrijdzaken-app moet de teammanager/leider zich registreren.

BELANGRIJK: Gebruik het e-mailadres dat bekend is bij vv 't Vliegdorp en/of de KNVB. Bij vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Claudia Sakkers.

CONCEPT TEAMINDELING SEIZOEN 2018/2019

 • Hits: 1027

                                      Laatste update: 16-07-2018

De teamindelingen zijn bekend en te vinden via onderstaande link:

Link:    Update teamindeling seizoen 2018/2019

Let op! 
Deze indeling blijft in concept stadium tot aan de start van het nieuwe seizoen. 
Er kunnen nog aanpassingen plaatsvinden als gevolg van in- en uitschrijvingen! 

Zoals te zien is er krapte bij de JO11 tm JO16, aanvulling is wenselijk en "delen" van spelers is noodzakelijk. 
Lenen van elkaar, alléén in goed overleg tussen de trainers, dus aub geen rechtstreekse afspraken maken met spelers. 

De teams tm JO9 zitten ruim in de bezetting, tijdens de winterstop zal gekeken worden of hieruit een extra team geformeerd kan worden. 

JO10-1 sterk op hoofdklasse toernooi in Naarden

 • Hits: 583

Afgelopen zaterdagmiddag gingen de jongens van JO10-1 op naar Naarden voor een vriendschappelijk toernooi. 
We waren de underdog in de poule aangezien onze jongens 2e klasse spelen en we nu tegen hoofdklasse teams gingen spelen.
We hoopten op ten minste 1 overwinning of een gelijk spel, maar we hadden er zin in. Ook het weer zat mee.
De eerste wedstrijd gingen onze jongens goed van start en waren positief. Dit had als resultaat dat we met 2-0 wonnen. Onze dag kon niet meer stuk. Wat er ook zou gebeuren... we hadden ons doel bereikt.

De 2e wedstrijd wonnen we ook met 2-0 en we waren eigenlijk een beetje verbaasd dat het lukte...zouden we misschien zelfs 2e in de poule kunnen worden? Dat zou toch fantastisch zijn. Op naar de 3e wedstrijd... ja hoor.. weer gewonnen. Maar nu kwam de laatste wedstrijd tegen Zaanlandia en dat zou een harde dobber worden, want zij hadden ook alles gewonnen en stonden er beter voor dus... we gaan ervoor zeiden de jongens.

Helaas deze keer verloren we dus... 2e in poule en dat voor de underdog. We waren helemaal blij!

Wacht eens even zeiden coach Piet en een vader... misschien verliest Zaanlandia de laatste wedstrijd wel of hebben we meer punten.... nee hoor... dat gaat echt niet gebeuren zeiden we... maar de meesten bleven toch nog even. In de laatste minuten scoort NVC een doelpunt tegen Zaanlandia waardoor we dus gelijk stonden met hen.
De coaches gingen even met elkaar overleggen hoeveel iedereen nu gescoord had en er kwam toch enige twijfel, maar we gingen er vanuit dat we niet hadden gewonnen en de tegenpartij was al zeker dat ze hadden gewonnen.

Gelukkig hadden we een hele fanatieke vader van de jongens onder ons die alle scores had genoteerd van alle teams.
Bij de prijsuitreiking ontstond er wat consternatie toen Zaanlandia als winnaar uitgeroepen werd, maar de scheidsrechter meldde dat hij andere scores had genoteerd.

Wat bleek.................... onze jongens hadden gewonnen en kregen alsnog de beker.
Vreugde en ongeloof alom maar vooral blijdschap. De underdog had gewonnen!

Nog steeds nagenietend keek ik vanochtend even op de site van NVC Naarden en zelfs daar werd gemeld dat dankzij hun jongens en een doelpunt tegen Zaanlandia Vliegdorp gewonnen had op doelsaldo.
Je ziet het ... beide clubs blij en wij met de beker naar huis!

Kampioen dit seizoen, vorige week voetbaltoernooi bij Roda '46 gewonnen en nu ook nog het toernooi tegen de hoofdklasse in Naarden.

Gefeliciteerd JO10-1 jongens/meisje en coaches voor deze geweldige dag en we genieten nog even na.

Jolanda Mesalih (moeder van Rami JO10-1)

VLIEGDORP JO10-1 KAMPIOEN

 • Hits: 558
Afgelopen zaterdag was het zover......

We keken er al een paar weken naar uit en nu was dan echt de laatste wedstrijd van het seizoen waarna onze “jongens” kampioen konden worden. Ondanks de warmte was het een leuke en spannende wedstrijd. Onze jongens bleven tot het eind van de wedstrijd gemotiveerd. Het werd uiteindelijk 10-3 waarna het feest kon beginnen. Onder muzikale begeleiding kwamen de jongens de kantine binnen waarna ze van Piet en Alex allen een eigen beker ontvingen.
Namens ouders en kinderen werd er natuurlijk ook nog aan de coaches een cadeau geschonken voor hun belangeloze inzet het hele seizoen. Mede namens hen zijn de jongens kampioen.

Als afsluiting kon een portie patat natuurlijk niet ontbreken en gingen we allemaal moe, maar voldaan met een mooie beker terug naar huis.

Gefeliciteerd JO10-1 en coaches!

WOENSDAG 9 MEI 2018

 • Hits: 529

Komen jullie onze Vliegdorp boys ook aanmoedigen ?

Want op woensdagavond 9 mei spelen zowel de JO8-1 als de JO9-2 en de JO10-1 alle drie een bekerwedstrijd thuis bij vv 't Vliegdorp.

FIFA 18 TOERNOOI

 • Hits: 607

Een zeer geslaagd FIFA 18 toernooi vanmiddag bij vv ‘t Vliegdorp. Wat hebben ze het leuk gehad en wat werd er serieus gespeeld. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Maar er kan er maar 1 de echte winnaar zijn. De grote winnaar vanmiddag was de 10-jarige Adam Ayoubi. Hij versloeg ze allemaal, van jong to oud. De tweede plaats was voor de 13-jarige Wessel van Amerongen en op de derde plaats de 13-jarige Daan Buis. De 8-jarige Dodge van Cuijlenborg viel er net buiten en werd vierde. Gelukkig was er een troostprijs voor Dodge.

Iedereen bedankt voor het mee doen en voor de winnaars, GEFELICITEERD 🏆

Nog 3 jeugdteams in de race voor de beker

 • Hits: 518

We zijn inmiddels al wat rondes verder, maar zowel de JO8-1 als de JO10-1 en JO10-2 zijn nog in de race voor de beker.
Houdt de website in de gaten wanneer zij hun volgende bekerwedstrijd spelen en kom deze jongens aanmoedigen.

Voorlopige selectie Soester Elftal voor wedstrijd tegen Oud FC Utrecht

 • Hits: 666

De selectie van het Soester Elftal is bekend. Twee keepers en 24 veldspelers van de verenigingen SO Soest, SEC, Hees, VVZ’49 en ’t Vliegdorp staan op de lijst. De spelers zijn door de clubs zelf aangedragen voor de selectie.

Uit deze selectie wordt een definitieve selectie gemaakt van 20 spelers. Elke club zal met vier spelers vertegenwoordigd zijn in de selectie. Dit is een voorlopige selectie. Door blessures of andere oorzaken is het mogelijk dat spelers alsnog toegevoegd worden en spelers van deze lijst afvallen.

Trainingen

De selectie van het Soester Elftal zal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oud FC Utrecht tweemaal bij elkaar komen voor een training. De trainingen worden gegeven voor Henk van Asch en Marcel van Essen.

De trainingen zijn op:

Dinsdag 19 juni – Hees 19:30 uurDonderdag 21 juni – SEC 19:30 uur

Wedstrijd

De wedstrijd van het Soester Elftal is op zaterdag 23 juni op het terrein van SEC aan de Bosstraat. Tegenstander is Oud FC Utrecht met onder meer voormalig SO Soest-speler Robert Roest in de gelederen. De aftrap is om 14:30 uur. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Bram van den Boogaard.

De voorlopige selectie

’t Vliegdorp

Eny Tammer
Michael Muylwijk
Arjen Timmerman
Ibrahim Bouzia
Martijn Huiden

SO Soest

Hessel de Goeij
Thijs Janmaat
Rayendall Bitorina
Nico Safarov
Gido de Hiep
Jorney Kappenberg

VVZ’49

Hidde Reitsma
Saddy de Koning
Ruben de Goede
Jelle Bade (keeper)
Levi Parinussa

Hees

Henk Reddering (keeper)
Yesse Smulders
Dennis Schaap
Koen Schimmel
Maurice van Agterveld

SEC

Stefan Jak
Moustafa Aksit
Daniël Groen
Chris van den Berg
Jordi Meerding

Vliegdorp JO13-2 legt koploper Aurora het vuur aan de schenen

 • Hits: 568
Je moet erbij geweest zijn want anders geloof je het niet. Na 13 minuten stond er al een 0-3 stand op het scorebord. Aurora kon heel simpel combineren en netjes afronden. Op dat moment konden we alleen maar hopen dat het geen enorme afstraffing voor Vliegdorp zou gaan worden. Het lijkt in het DNA van dit team te zitten. Het eerste kwartier zijn we er gewoon niet bij. Het is slap, straalt geen enkel vertrouwen uit en we lijken ons over het veld te slepen. Dat de 0-3 ook de ruststand was hadden we vooral te danken aan goed keeperswerk van Romano en slordigheid van Aurora in de afwerking. Het had net zo goed 0-6 kunnen staan. Nog erger was dat we er zelf amper 1 goede kans tegenover konden zetten. En dan de 2e helft .... we hebben net Pasen achter de rug maar dit was ook een soort van opstanding. Met Rohullah als grote stofzuiger op het middenveld rechtte het hele team de rug en geloof het of niet het werd een echte wedstrijd. Het was Rohullah zelf die de 1-3 aantekende. We gingen vol de strijd aan zowel in aanvallende als in verdedigende zin. Het ongeloof langs de lijn werd steeds groter. Was dit echt hetzelfde team dat er de eerste helft niets van bakte? Verbazing alom. Het werd nog mooier toen Jelle de 2-3 maakte. We waren in de laatste 20 minuten volledig gelijkwaardig aan de koploper die ook even niet meer wist wat er zich op het veld aan het openbaren was. De betere kansen waren voor Vliegdorp maar we missen dan net de rust en de koelbloedigheid om te scoren. Het was toch weer Aurora die de 2-4 scoorde. Maar nog geen 2 minuten later maakte Lars weer de aansluitingstreffer 3-4. De laatste 5 minuten waren bloedstollend maar er werd helaas voor ons niet meer gescoord. Maar de 2e helft heeft iedereen het echt fantastisch gedaan!! Misschien moeten we maar eens een mental coach op dit team gaan zetten. Als die het openingssyndroom met het team aan kan pakken kunnen er nog mooie dingen gebeuren. Het is in ieder geval nooit saai !

Groeten Jaap

Soester Elftal gaat spelen tegen Oud FC Utrecht

 • Hits: 588

Een wedstrijd van een elftal bestaande uit spelers van SEC, VVZ’49, Hees, ’t Vliegdorp en SO Soest. Vorig jaar is dat idee ontstaan en vanuit dat idee is het initiatief gestart om te komen tot een jaarlijkse wedstrijd. In juni 2017 speelde het Soester Elftal tegen vv Hooglanderveen. Na het succesvolle debuut komt er een vervolg. Op 23 juni speelt het Soester Elftal tegen Oud FC Utrecht op het terrein van SEC.

Oud FC Utrecht

Voor de tweede wedstrijd van het Soester Elftal heeft de commissie, die bestaat uit leden van de vijf verschillende verenigingen, een aansprekende tegenstander weten te strikken. Oud FC Utrecht komt zaterdag 23 juni naar Soest. Spelers die ooit hun opwachting maakten in de eredivisie en die Europacupduels hebben gespeeld moeten nu de strijd aanbinden tegen spelers van SEC, VVZ’49, Hees, ’t Vliegdorp en SO Soest. Inmiddels hebben de vijf clubs een voorlopige selectie van spelers aangeleverd. Uit die selectie komt een definitieve groep die samen gaat trainen ter voorbereiding op de wedstrijd van 23 juni.

Spelers van Oud FC Utrecht worden samengesteld uit een selectie waarin onder meer de namen van Pieter Bijl, Mark Verkuijl en vader en zoon Kruys voorkomen. Natuurlijk staat de naam van Robert Roest ook op de lijst. De voormalige speler van onder meer FC Utrecht en Fortuna Sittard voetbalt nog steeds in het vierde van SO Soest.

Henk van Asch

Het Soester Elftal traint in de weken voorafgaand aan de wedstrijd op de velden van Hees en SEC. De trainingen staan onder leiding van Henk van Asch. Van Asch is momenteel trainer bij VVZ’49 en hij heeft een verleden bij zowel SO Soest als SEC. Een ideale man voor deze klus. Hij wordt geassisteerd door Pascal Kamerbeek van Hees en Marcel van Essen van ’t Vliegdorp. Charles Roest van Hees is de verzorger van het team. De wedstrijd staat onder leiding van Bram van den Boogaard. Aftrap is om 14:30 uur.

De eerste wedstrijd van het Soester Elftal was afgelopen jaar een succesvol evenement. Het team, toen getraind en gecoacht door toenmalig SEC-trainer René Ribberink behaalde een verdienstelijk 2-2 gelijkspel tegen tweedeklasser Hooglanderveen. De sportieve verbroedering tussen de vijf Soester clubs smaakte toen naar meer. Vandaar de tweede opeenvolgende wedstrijd.

Bentinck Fonds

Het Soester Elftal tegen Oud FC Utrecht wordt gespeeld in het kader van een goed doel. Het Bentinck Fonds wil sportieve activiteiten mogelijk maken voor lichamelijk en verstandelijk beperkte mensen in Soest en ondersteunend en adviserend zijn voor deze sporter en zijn of haar ouders/verzorgers. De organisatie van Het Soester Elftal schenkt graag de netto-opbrengst aan dit goede doel.

Commissie en stichting

De commissie die de wedstrijd voorbereidt bestaat uit Jochum de Jong en Gijs Schaap van VVZ’49, Yvonne Hartman en Pascal Kamerbeek van Hees, Marcel van Essen van ’t Vliegdorp, Peter Beijer en Stephan Ott van SO Soest, Ronald de Rooij en Rik Kok van SEC en Ronald de Jong. Om de organisatie voor de komende jaren te garanderen is een stichting opgericht onder de naam Stichting Het Soester Elftal. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Jochum de Jong (voorzitter), Peter Beijer (secretaris) en Ronald de Jong (penningmeester).

Campagne "Volg je voeten"

 • Hits: 567

De KNVB is een nieuwe campagne gestart genaamd 'Volg je voeten'. En hoe leuk is het dat 4 Vliegdorp spelers op de cover staan van deze campagne. Lindsey Sakkers en Anouk van der Voort uit de MO13-1 en Jonne Lensink en Stijn Berendsen uit de JO13-1.

'Volg je voeten' is een uitnodiging aan alle jongens en meiden om te ontdekken wat voetbal hen kan brengen. Volg je voeten brengt je elke keer wat anders en nieuws. Voetbal is een verrijking. Het laat de jeugd groeien. Met de bal aan de voet op weg naar een nieuw avontuur. Volg je voeten en ga voetballen!

Met de campagne 'Volg je voeten' ondersteunt de KNVB verenigingen in wervingsactiviteiten en worden ouders op weg geholpen richting de voetbalclubs.

Meer weten ?

Kijk dan op onderstaande link:

https://www.knvb.nl/doe-mee/volg-je-voeten

Weer wake-up call nodig voor Vliegdorp JO13-2

 • Hits: 531
Het begint een gewoonte te worden dat we in het eerste kwartier wat verloren in de wedstrijd staan. Zeker als een tegenstander zoals Bunnik vandaag er gelijk vol op kletst. We hadden nog geen adem kunnen halen of het stond al 0-1. En 5 minuten later stond de 0-2 op het bord. Omdat we vandaag 3-4-3 speelden hadden onze verdedigers Jasper, Freek en Niels het zwaar. Vooral omdat de steun vanuit het middenveld in eerste instantie ontbrak. Maar verder hebben ze het prima gedaan en werkelijk de benen uit hun lijf gelopen. Na zo’n 20 minuten en diverse schorre kelen langs de lijn kwam de spirit er meer in. Dat leidde tot onze eerste treffer. Een vrije bal vanaf 20 meter werd door Jayden vol op de lat geschoten, waarna de bal vanuit de hoogte recht op het hoofd van Lars belande, die alleen maar hoefde in te knikken, 1-2. Dat werkte 2 kanten op voor ons positief. De tegenstander schrikt toch even en wij merken ineens dat er misschien wat te halen valt. Ook al was Bunnik balvaardiger en hadden ze meer snelheid in huis het werd meer een wedstrijd waarin we ook van ons afbeten. Jammer genoeg viel de 1-3 nog voor de rust wat de kloof weer wat groter maakte. In de rust vooral gehamerd op de felheid naar de bal toe en het coachen naar elkaar. De 2e helft hebben we prima gespeeld. Gewoon tegenstander pakken en de druk erop houden. Conditioneel ging het ook een stuk beter dan vorige week. Maar de aansluitingstreffer wilde niet vallen. Daar hadden we absoluut nog meer moed uit geput. Pas nadat Bunnik de 1-4 had gescoord maakte Lars uit een mooie aanval de 2-4. Maar ja, helaas nog steeds de 2 punten achterstand. De kansen waren er nog wel maar het leidde niet tot de aansluiting. Alleen Bunnik scoorde vlak voor tijd nog de 2-5 wat ook de eindstand was. We houden de moed erin en het gaat elke week weer een beetje beter.

Vliegdorpspeler uit de JO8-1 op stage bij FC Utrecht

 • Hits: 713
Een paar weken geleden landde op de digitale deurmat van een van onze spelertjes, via onze eigen postbus overigens, een brief van FC Utrecht, met daarin een uitnodiging voor het lopen van een stage. Vliegdorp heeft als satelliet club van Utrecht een goede band met deze club en werkt graag mee aan de ontwikkeling van talent. Ondertussen heeft de zevenjarige Sil Visser de eerste twee trainingen gevolgd en zal in april een evaluatie volgen. Sil: "het zijn leuke trainingen, goede trainer ook. Ik vind de andere spelers nogal goed en sterk, en heb nieuwe trucjes geleerd die ik thuis oefen. 
De partijtjes zijn mmmm, niet zo fijn, ik krijg de bal nog niet zo vaak, maar dat komt nog misschien ." Bij Vliegdorp spelen is veel leuker, we spelen meer over, maar vind het bij FC Utrecht ook leuk."

Fc Utrecht gaat voor komend seizoen voor het eerst een onder 8 team formeren om zo mee te kunnen met de andere betaalde voetbalclubs. We wachten rustig af of daar een Vliegdorpertje bij zal zitten. Ondertussen genieten we met zijn allen elke week van de prima wedstrijden die onze jongens van de JO8-1 op de mat leggen in ondertussen de eerste klasse, het is een team die goed in balans is op alle posities en de komende jaren nog mooie dingen gaan laten zien samen! 


Vliegdorp JO8-1 - Saestum JO8-1

 • Hits: 580
De competitie in de eerste klasse is nu drie wedstrijden oud. Een verloren, een gelijk en vandaag een hele spannende wedstrijd. Op 16 september speelde we al eerder tegen Saestum, maar dan hun tweede team. Op die warme septemberochtend werd met 22-1 door ons gewonnen, meteen ook de grootste uitslag ooit. Ik meen me te herinneren dat Brody 12 keer scoorde, hij heeft het er nog wel eens over en het is zijn levensdoel om dat minstens te evenaren. Brody kijkt dan ook nog steeds met gemengde gevoelens naar de beslissing om eerste klasse te gaan spelen, het wordt er niet makkelijker op zo. Het elitecorps van Saestum is inderdaad different cook. Toch zou je dat niet zeggen in de eerste helft. Vliegdorp was ontketend. Een van de hoogtepunten was een dubbele eentweetje die door Diem werd opgezet. Hij gaf af, ontving en gaf af en zette zo zijn medespeler vrij voor de goal. Ook de stormloop van Tom was machtig om te zien. Meteen uit de verdediging trok hij op naar het vijandelijk doel, kon afgeven maar besloot voor eigen succes te gaan en de bal richting goal te schieten. Raul zag daar, als opportunistische goaltjesdief, een voorzet in. Zijn teen was net te kort en hij eindigde tegen de paal. Niet de bal maar Raul, gelukkig eindigend zonder kleerscheuren. Op dat moment stond het ondertussen al 3-0 voor Vliegdorp (Sil, Cas en Brody) en leek er geen vuiltje in de lucht. Valentijn veegde zijn goal schoon, Lucas poetste de aanvallende tegenstanders af, er werd wat geschoffeld door Brody en de rest lapten alle hoekjes van het veld. Maar toen schoot de reus van Saestum, een jongen die voor zijn achtste blijkbaar al zoveel melk en groente had gekregen dat zijn lijfje volwassen trekken en lengte begon te krijgen (Roel van Velzen zou er een moord voor doen), de bal van zijn eigen helft zo walgelijk hard hoog het goal van Valentijn in dat er iets gebeurde op het veld. Het was bijna fysiek voelbaar. Vanaf nu ging het een lastige wedstrijd worden. En ja hoor, de reus legde nogmaals aan. En al deed onze keeper zijn best, de bal was nogmaals onhoudbaar. Al snel stond het in plaats van 3-0, 3-5. Dat zou reden tot paniek kunnen zijn, ware het niet dat ook onze jongens, wellicht niet fysiek, maar wel mentaal, volwassen trekjes binnen te krijgen. Zij rechten hun rug, zeker ook Raul, Brody werd weer in de spits gezet, Lucas en Cas mochten de verdediging doen en de rest kreeg weer hun fijne vrije dolende rol. Het werkte. Met nog een paar minuten te gaan werd in de kluts een eigen doelpunt gemaakt en stond het 4-5. Het was een echte wedstrijd, spannend zoals we dat in de hele eerste 6-7 maanden dat dit team nu bestaat, nog niet hadden mogen meemaken. En vlak voor tijd, na een voorzet vanaf de zijkant, kwam de bal bij Brody. Hij knalde de bal hoog het goal in. Het waren er geen 12, maar het voelde wel zo. 5-5 eindstand, wederom gelijk. Volgende week gaan we voor de overwinning.

Eerder in de week, woensdag, was er trouwens een bekerwedstrijd. Deze werd met 8-2 in Soest gewonnen. Twee doelpunten van Cas, een doelpunt met het linkerbeentje van Sil, twee eigen doelpunten waarvan een wonderschoon, een hard schot van Lucas, Raul, Brody, de doelpunten stroomden als vanouds het goal van de tegenstander in. Vliegdorp op weg naar de finale en wij, de ouders, zullen er bij zijn!

Vliegdorp JO13-2 heeft maar kracht voor 1 helft

 • Hits: 527

Tegen Kampong uit Utrecht hebben we tot aan de rust een mooie wedstrijd kunnen spelen. Daarna liep de ballon langzaam maar gestaag leeg en verloren we uiteindelijk met 2-7. Dat zou je niet verwachten als je tot vlak voor de rust een mooie 2-1 voorsprong uit het vuur hebt gesleept. Het eerste kwartier hadden we nodig om wakker te worden leek het wel. Het zonnetje scheen lekker en dat leidde tot een soort van zomeravond voetbal. We zaten totaal niet in de wedstrijd Binnen een minuut was het 0-1 en we mochten blij zijn dat Kampong niet meer scoorde. Na een minuut of 15 werd ons spel stukken beter. Meer druk op de bal en een betere aansluiting zorgde voor veel meer evenwicht in de wedstrijd. En de kansen waren ineens voor ons. Lars werd de man van de assists. Eerst stelde hij Jelle in staat om te scoren en 5 minuten later zette hij Joshua vrij voor het doel die de 2-1 voor Vliegdorp maakte. Het zou heel fijn zijn geweest als we dit tot aan de rust hadden kunnen vasthouden. Helaas maakte Kampong in de laatste minuut toch nog de 2-2.

Maar het geloof was terug en we gingen vol goede moed de 2e helft in. Dat leverde ook een 3-tal mooie kansen op, maar jammer genoeg geen goals. Toen Kampong kort na elkaar 2-3 en 2-4 scoorde was het gebeurd. Geen kracht meer, veel pijntjes en vermoeidheid voerden de boventoon. Merkwaardig genoeg had Kampong hier in het geheel geen last van. Vooral bij de corners kwamen we onder druk en dat leidde tot nog 3 treffers van Kampong. Eindstand 2-7. Een half uur lang prima spelen is niet meer genoeg in deze poule. We gaan er met elkaar aan werken.

Groeten, Jaap.

Prachtig begin voor JO8-2

 • Hits: 596

Na een goede voorbereiding de afgelopen weken van onze nieuwe trainers Kevin Peereboom en Robin Knoops was het eindelijk zo ver. Zaterdag 24 februari 2018.
De eerste wedstrijd van het voorjaarsseizoen voor de JO8-2. Maar wat was het vroeg en wat was het koud.

Om 8:30 uur werden wij verwacht bij F.C. Delta Sports ’95 in Houten.
Er was nog enige twijfel bij de tegenpartij of wij wel zouden verschijnen vanwege de extreme kou, maar onze bikkels lieten zich hierdoor niet tegenhouden. Gewapend met wanten, thermokleding en warme mutsen gingen de jongens het veld op.

Er werd goed overgespeeld en mooie acties gemaakt. Coen, Sem, Rino en Rayan zochten de aanval op. Thijs en Siem wisten de scoringskansen van de tegenpartij te verhinderen door goed te verdedigen. En Ruben zorgde ervoor dat er niet al te veel ballen in het doel terecht kwamen.
Met een eindstand van 4-6 heeft JO8-2 de eerste 3 punten op zak !!

Kortom een mooi resultaat, maar nog belangrijker echt leuk gevoetbald. Op naar de volgende wedstrijd 10 maart tegen CJVV JO8-4 in Amersfoort.

Belinda van der Meeren

PERSBERICHT

 • Hits: 1072
Hoofdtrainer Raymond Lantinga tekent contract met vv ’t Vliegdorp


“Vliegdorp is een club naar mijn hart, ik heb er zin in.”

Aankomend seizoen is Raymond Lantinga de nieuwe hoofdtrainer van vv ’t Vliegdorp. Woensdag 28 februari werd het contract getekend. Naast het hoofdtrainerschap van Vliegdorp 1 krijgt hij ook een rol toebedeeld in de jeugdopleiding.

Bekend binnen de club

Voorzitter Ton Hendrickx: “Ik denk dat we met Raymond Lantinga een trainer hebben gevonden die uitstekend past in de ontwikkeling binnen de club. Iemand die de club goed kent, de sportieve ambities goed aanvoelt en een brug kan slaan naar de jeugdopleiding, waar de nieuwe aanvoer van selectiespelers vandaan moet komen.” Raymond Lantinga kent vv ’t Vliegdorp: “Ik was al eens trainer van het 2e bij de club. Ik ken de mensen, ik kom uit de buurt, ik ken de sfeer, ik heb zin om het komend seizoen vorm te geven aan een gestage opbouw van de club. Ik kijk uit naar de samenwerking met de spelersgroep en de jeugdtrainers.”

Bondscoach Dovenelftal

Naast hoofdtrainer van vv ’t Vliegdorp blijft Raymond Lantinga ook bondscoach van het Nederlands Dovenelftal: “In de afgelopen tijd was Vliegdorp al diverse keren onze thuisbasis als Dovenelftal. De voorbereidingen – op weg naar plaatsing voor het EK in 2019 – kan ik goed combineren met mijn functie van hoofdtrainer in het nieuwe seizoen. En al helemaal als ik dat ook nog kan combineren op de accommodatie van ’t Vliegdorp.”

Raymond Lantinga (rechts) en voorzitter Ton Hendrickx tekenen het contract van de nieuwe hoofdtrainer met vv ’t Vliegdorp voor het seizoen 2018-2019.

Vliegdorp JO15-1 pakt alsnog punt tegen Hercules JO15-5

 • Hits: 620

Op zaterdag 17 februari 12:30 uur stond er een competitie wedstrijd op het programma voor de jongens van de JO15-1. Een thuiswedstrijd tegen Hercules JO15-5.

De jongens waren in een goede stemming en maakten zich op voor de 2e competitie wedstrijd van het voorjaarseizoen. Na de passencontrole kon er gestart worden. Binnen 5 minuten viel hier al de eerste goal voor Hercules.  Een tegenvaller, maar de moed bleef er zeker wel in. Vliegdorp moest er hard aan trekken, maar ook in de eerste helft vielen er nog 2 goals voor Hercules. Met een 0-3 tussenstand de rust in. De vaste supportersploeg zag het even niet meer zitten en de koppies gingen ook wel een beetje hangen bij de Vliegdorp boys.
Trainer John pepte de mannen weer op in de rust en ze moesten alles geven wat ze hadden.  En dat deden ze. Wat werd er geknokt. Al snel waren onze mannen terug gekomen tot 3-3. Hercules duidelijk overrompeld en Vliegdorp rook kansen. Een spannende pot om naar te kijken. Dat was ook merkbaar langs de lijn. Hercules zette weer alles in en scoorde de 3-4 en snel daar op volgend de 3-5. Weer keek Vliegdorp tegen  een achterstand aan, maar ze bleven knokken. Het publiek jubelde mee en moedigden ze stuk voor stuk aan. Vliegdorp scoorde hierna twee keer achter elkaar zodat de stand weer gelijk was 5-5. Maar daar was weer de spits van Hercules. Deze jongeman was duidelijk DE man bij Hercules, want hij zette Hercules wederom op voorsprong met zijn 6e doelpunt in deze wedstrijd. De tijd begon te dringen, maar vlak voor het einde was daar dan toch weer een treffer van Vliegdorp. Het eindsignaal klonk en er was vreugde. Vreugde bij de mannen, vreugde bij de trainer, maar zeker ook vreugde langs de lijn. Wat hebben zij gevochten. Kortom, Vliegdorp JO15-1 verdiend een punt gewonnen tegen Hercules.

Subcategorieën

 • Logo sunny website
 • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
 • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
 • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel