vv 't Vliegdorp

Frits van der Vorst overleden *

 • Hits: 162

Vandaag bereikte ons het bericht dat Frits van der Vorst plotseling is overleden op 65-jarige leeftijd.

Vanaf de eerste dag dat 't Vliegdorp bestaat, was Frits al langs de lijn als trouwe supporter te vinden. Trots was hij dan ook toen eenmaal zijn kleinzoon Johan ging voetballen. Wekelijks volgde hij de wedstrijden van Johan, maar ook nadat deze stopte met voetballen bleef Frits een graag geziene gast bij 't Vliegdorp.

Wekelijks zat hij aan de "gereserveerde" stamtafel samen met zijn vrienden in de kantine van 't Vliegdorp.

Wij wensen familie, vrienden en kennissen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur vv 't Vliegdorp

HELAAS.......

 • Hits: 553

Alles zat mee. En toen zat de regen tegen.

Helaas kunnen we aanstaande zaterdag 3 november nog geen gebruik maken van ons nieuwe kunstgrasveld. Het weer gooide roet in het eten. Te veel regen op momenten dat het veld droog moet zijn, om te bezanden en om te vullen met rubberkorrels. Dat betekent dat we de officiële opening uitstellen tot 24 november, met onze eerstvolgende thuiswedstrijd van Vliegdorp 1.

Aanstaande maandag volgt de definitieve eindkeuring van het veld, als alles goed gaat. Dat kan betekenen dat er vanaf maandagavond al wel op het kunstgrasveld getraind zou kunnen worden. Dat is goed voor het veld, want bespelen is de beste manier om de ‘infill’ goed tussen de kunstgras-sprietjes te krijgen. Alle trainers worden hier maandag van op de hoogte gesteld.

Aanstaande zaterdag dus nog niet voetballen op het kunstgras, dat mag pas na de eindkeuring!

Het bestuur

vv ’t Vliegdorp krijgt nieuw kunstgrasveld

 • Hits: 601

Vandaag heeft de gemeente Soest het aanbesteding-bestek officieel gepubliceerd en dat betekent dat vv ’t Vliegdorp definitief een nieuw kunstgrasveld krijgt. Het wordt een nieuw, modern veld, met nieuwe ‘kooidoelen’. Verder staat in het bestek een nieuwe, geronde vezel vermeld en een dichtere mat dan nu. We gaan er dus in alle opzichten op vooruit.

De aanleg zal in de tweede helft van oktober gaan plaatsvinden, de oplevering is gepland op 3 november aanstaande. Dat betekent dat we in oktober wellicht wat moeten gaan schuiven met trainingen en thuiswedstrijden. Maar het resultaat zal meer dan de moeite waard zijn.

We hopen op ieders medewerking om dit project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het bestuur

Vacature Kabouter Coach

 • Hits: 944

Na jarenlange trouwe dienst bij onze kabouters heeft Ferdy Witteveen aangegeven dat hij aan het einde van het seizoen stopt. Niet bij de club, maar wel bij de kabouters. Daarom zijn wij voor de zaterdagochtend van 9:00 uur - 10:00 uur op zoek naar een Kabouter-coach, met ingang van het nieuwe seizoen. Ferdy wil jouin de komende weken met alle plezier de kneepjes van het vak leren. Ben je enthousiast, vind je het leuk om onze allerkleinste talenten de eerste voetbalwijsheid bij te brengen ?

Meld je dan aan bij Gerard Weterman, gweterman@gmail.com

E-mail-adressen slecht bereikbaar

 • Hits: 550

We hebben moeten constateren dat de emailadressen secretariaat@vliegdorp.nl en voorzitter@vliegdorp.nl niet altijd goed functioneren. Daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Wij hopen het snel opgelost te hebben. Mocht je de afgelopen weken een mail hebben gestuurd naar een van deze adressen en nog geen antwoord hebben ontvangen stuur je bericht dan nogmaals naar:

Secretariaat, Marije Ringers: fam.ringers@xmsnet.nl

Voorzitter, Ton Hendrickx: ton@hendrickx.nl

** NIEUWJAARSBORREL **

 • Hits: 865

Hierbij nodigen wij alle leden, trainers, ouders, vrijwilligers en iedereen die de club een warm hart toedraagt uit om op zaterdag 13 januari 2018
te proosten op het nieuwe jaar. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen alle vrijwilligers in het zonnetje gezet worden en zal ook
onze "vrijwilligers bokaal" uitgereikt gaan worden.

Wij hopen jullie allen te zien. Tot dan !

Het Bestuur

Vrijwilligers-coördinator gezocht !

 • Hits: 820

Tijdens de afgelopen ALV in september hebben we aangekondigd dat we het vrijwilligerswerk binnen de club beter willen organiseren. Alle leden krijgen van 1 januari tot 1 februari 2018 de tijd om aan te geven welk vrijwilligerswerk ze kunnen en willen doen (bardienst, keukendienst, leider, trainer, schoonmaak, etc.). Leden die geen vrijwilligerswerk doen krijgen in februari 2018 de afgesproken € 50 vrijwilligerstoeslag in rekening gebracht.

Wij verwachten dus veel aanmeldingen van leden. In het bestuur zoeken we iemand die de coördinatie van deze vrijwilligers wil gaan doen. Lijkt je dat een leuke (vrijwilligers)taak ? Wil je dat misschien samen met iemand anders gaan doen ? Meld je dan via info@vliegdorp.nl.


Het bestuur

IN MEMORIAM: Marcel Schrijvers

 • Hits: 2514

Geschokt en ontdaan delen we u mede dat Marcel Schrijvers is overleden, tijdens het uitoefenen van zijn werk voor Defensie in het buitenland, zijn lust en zijn leven. Marcel was zeer actief binnen de club als webbeheerder van onze website en als trouwe supporter van zijn zoon Luuk uit de JO13-1 van vv ’t Vliegdorp. We zullen Marcel erg missen, zijn betrokkenheid laat een grote leegte achter. Wij wensen Suzanne, Lisanne, Chloë en Luuk heel veel sterkte bij dit tragische verlies.

Het Bestuur

Contributie en maandregeling

 • Hits: 670

1Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 september j.l. is door de leden ingestemd met een contributieverhoging voor onze Kabouters (van 70 naar 80 euro per seizoen) en senioren van 195 naar 210 euro. Daarmee lopen onze contributiebedragen beter in de pas met de ons omringende clubs.

In specifieke gevallen kan het bestuur toestemming verlenen aan senioren-spelers, die maar maximaal 10 wedstrijden per seizoen kunnen spelen. Zij krijgen dan een aangepast lidmaatschap en betalen 75% van het contributiebedrag. Blijkt uit de digitale wedstrijdadministratie dat er meer dan 10 wedstrijden zijn gespeeld, wordt de volledige contributie alsnog geïnd, met een boete van 25 euro.

Als extra service naar onze leden bieden we de mogelijkheid om de contributie niet alleen per half jaar of heel jaar te betalen, maar ook per maand. Wilt u hier gebruik van maken, stuur dan een mail naar penningmeester@vliegdorp.nl, dan maken wij dat in orde.

Voor alle duidelijkheid, u blijft lid voor een heel seizoen!

Het Bestuur

Algemene ledenvergadering 2017

 • Hits: 745

Op dinsdag 26 september vond de Algemene Ledenvergadering van vv ’t Vliegdorp plaats.

We bespraken de financiën over het afgelopen seizoen, de begroting voor het komende seizoen, het gevoerde beleid en hoe we daar het komende seizoen mee verder gaan. De begroting werd goedgekeurd, er werd besloten om de contributie voor senioren en kabouters licht te verhogen en de zoektocht naar meer vrijwilligers te intensiveren.

Dank aan alle aanwezigen!

alv 2017

Vliegdorp viert (driedubbele) kampioenschap

 • Hits: 614

Bij vv 't Vliegdorp werden er afgelopen zaterdag maar liefst drie kampioenen in het zonnetje gezet: de JO9-4, de JO10-1 en de JO11-1 wisten allemaal de hoogste positie op de eindranglijst te behalen.

Traditie in gevaar ?...

Er was even wat lichte paniek in de kantine, toen alle kampioenen zich meldden. Het traditionele kampioens-patatje voor drie teams bleek de voorraad te overtreffen. Maar extra patat was snel geregeld, dus deze Vliegdorp-traditie bleef in stand. Medailles, bekers en chocola maakten het feest compleet. Hulde aan alle kampioenen en natuurlijk de trainers; Gerard Smit en Peter de Waal van de JO9-4, Patrick Klaassen van de JO10-1 en Bouch Ajoubi en Jaap van den Hoek van de JO11-1.

Gefeliciteerd !

vv ’t Vliegdorp verlengt contract Femke van Odijk

 • Hits: 578

Hoofdtrainer past bij ambitie van de club

Hoofdtrainer Femke van Odijk en voorzitter Ton Hendrickx tekenden het contract waarmee Van Odijk ook volgend seizoen het eerste elftal van vv ’t Vliegdorp onder haar hoede heeft.

vv ’t Vliegdorp uit Soesterberg heeft het contract met hoofdtrainer Femke van Odijk verlengd. Voorzitter Ton Hendrickx ziet dit als een bevestiging van de ambitie die de club heeft: “Femke past goed in de ontwikkeling van de club. We zijn aan het bouwen. De aanstekelijke en energieke werkwijze van onze hoofdtrainer bevalt onze spelers goed. Daarnaast houden de verdere technische staf ook in stand voor volgend seizoen. De spelersgroep wil graag met dit team naar het ‘linkerrijtje’, op weg naar promotie. Met Femke van Odijk hebben we een trainer die daar bij past".

Positieve ontwikkelingen

Femke van Odijk: “Ik werk op een plezierige manier bij ’t Vliegdorp, de spelersgroep is enthousiast, dus ik wil hier graag door. Binnen de vereniging zijn een aantal positieve ontwikkelingen gaande. Ik heb er vertrouwen in om volgend seizoen met deze spelersgroep een volgende stap te kunnen maken. Daarnaast heeft de club de jeugdopleiding beter vormgegeven, dus ook voor de langere termijn biedt deze club perspectieven.”

Nieuwe impulsen

De Soesterbergse club beleeft een wonderlijk seizoen. Na een lastige periode kan weer uitgezien worden naar de toekomst. Het 15-jarig bestaan zal worden gevierd, nieuwe jeugdleden melden zich aan en met sponsors worden weer nieuwe afspraken gemaakt. Ton Hendrickx: “Helaas hebben we in het hedendaagse voetbal wel grotere teams nodig, omdat spelers en speelsters regelmatig ook andere verplichtingen hebben. Een gezonde aanwas van jeugdleden en senioren is dan ook van harte welkom. Bij ons kan in alle leeftijdscategorieën worden gevoetbald en uiteraard zijn meisjes ook van harte welkom. Vanaf volgend seizoen hopen we ook weer met een damesteam te starten.”

 

Buitengewone ALV benoemt nieuw bestuur en omarmt toekomstplan ’t Vliegdorp

 • Hits: 500

Op dinsdagavond 13 december waren en een kleine honderd leden aanwezig op de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van v.v. ’t Vliegdorp. Deze vergadering was geheel gewijd aan een toekomstplan om v.v. ’t Vliegdorp succesvol naar 2020 te loodsen. Bovendien nam het zittend bestuur (voorzitter Rob Havenhorst en penningmeester Jos Kenter) afscheid. 

Het toekomstplan “ ’t Vliegdorp 2020” was het enige agendapunt. De leden stemden in met het plan dat verschillende verbeteringen aan gaat brengen in de club: Structuur, discipline, betrokkenheid, financiële controle en sportieve prestaties. In de komende maanden zal het plan ten uitvoer worden gebracht. In januari 2017 wordt een reguliere ALV gehouden, waar de meerjarenbegroting en de jaarcijfers aan de leden worden gepresenteerd.

 

13122016 1
Een nieuw bestuur werd benoemd, bestaand uit (van rechts naar links):
Arie-jan de Ridder (sponsoring), Matthijs Marijnen (jeugd), Marco Sakkers (accommodatie), Marije Ringers (secretaris) en Ton Hendrickx (voorzitter). Een penningmeester en bestuursleden ‘senioren’ en ‘vrijwilligers’ worden binnenkort benoemd.


13122016 1
De leden stemden massaal in met het plan om v.v. ’t Vliegdorp organisatorisch
en sportief weer helemaal op orde te krijgen.

Rubbergranulaat

 • Hits: 467
Beste leden,

Naar aanleiding van recente berichten in de media over rubbergranulaat op kunstgrasvelden, houdt de KNVB ons op de hoogte van de actuele stand van zaken. De berichten in de media van zondag en maandag zijn gebaseerd op een onderzoek dat is uitgevoerd door de autobandenbranche (voornamelijk gericht op de herkomst van de rubber korrels). Voor de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat richt de KNVB zich op de resultaten van het officiële onderzoek dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) momenteel uitvoert.

De resultaten van dit onderzoek zijn medio december bekend. Voor ons zijn de resultaten uit dit onderzoek leidend. Het RIVM en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben onlangs aangegeven dat op basis van de huidige gegevens er geen reden is te stoppen met sporten op de kunstgrasvelden.

Het bestuur van v.v. ’t Vliegdorp

BIJZONDERE Algemene Ledenvergadering

 • Hits: 502

BIJZONDERE Algemene Leden Vergadering 13 december: U bent van harte welkom!

Graag nodigen wij alle leden van v.v. ’t Vliegdorp uit voor de Bijzondere Algemene Ledenvergadering op

dinsdagavond 13 december om 20.00 uur. De agenda voor deze vergadering:

1. Opening

2. Mededelingen vanuit het bestuur

3. Ingekomen stukken

4. Formulering clubambitie en meerjarenplan

5. Samenstelling nieuw bestuur

6. Rondvraag

7. Sluiting

De agendapunten 4 en 5 zullen worden toegelicht door onze bestuursondersteuner Ton Hendrickx.

 

Wij vragen u allen om mee te denken met de toekomst van onze club. Daarom wordt uw
 
aanwezigheid meer dan ooit gewaardeerd.

 

 
Het bestuur

Rob Ravenhorst, interim-voorzitter

Jos Kenter, penningmeester

"Soester Elftal moet de onderlinge band tussen voetbalclubs verstevigen"

 • Hits: 470

logo.soesterelftalNatuurlijk hebben de Soester voetbalclubs SEC, VVZ’49, Hees, SO Soest en ’t Vliegdorp hun onderlinge rivaliteit. Dat hoort bij het spelletje. Maar de clubs gaan ook prima door één deur. De liefde voor voetbal is een gemeenschappelijke deler voor de leden en de bestuurders van de verenigingen.

 René Ribberink, trainer van SEC en oud-voetballer van datzelfde SEC en Hees, heeft het initiatief genomen om te komen tot de oprichting van een Soester Elftal. Een elftal dat bestaat uit de beste spelers van de vijf Soester clubs. Het is de bedoeling dat het Soester Elftal jaarlijks het voetbalseizoen afsluit met een wedstrijd bij een van de clubs. De eerste wedstrijd van het Soester Elftal is vastgesteld op zaterdag 10 juni 2017 op het terrein van SO Soest. Doelstelling is om met de wedstrijd van het Soester Elftal de onderlinge band tussen de vijf clubs te verstevigen.

Ribberink heeft een organisatiecommissie samengesteld waarin alle clubs vertegenwoordigd zijn. Jochum de Jong en Gijs Schaap van VVZ’49, Charles Roest en Pascal Kamerbeek van Hees, Marcel van Essen van ’t Vliegdorp, Peter Beijer en Stephan Ott van SO Soest en Ribberink zelf en Michiel Kok van SEC vormen de commissie.

Een logo voor het Soester Elftal is er al. Het logo, ontworpen door Jochum de Jong, verwijst naar het gemeentewapen van Soest en heeft de kleur goud. Zodoende is er geen verwijzing naar een van de clubkleuren.

Momenteel is de commissie bezig met het zoeken naar een representatieve tegenstander. In de eerste maanden van het nieuwe jaar zullen de spelers voor het Soester Elftal geselecteerd worden uit de A-selecties van de vijf clubs.

 

download logo WSDD SEC logo vvz logo
logo.soesterelftal

Bestuur stelt Ton Hendrickx aan als bestuursondersteuner

 • Hits: 591

Tom HendrickxGraag informeren wij u over ons besluit om een tijdelijk bestuursondersteuner aan te stellen, in de persoon van Ton Hendrickx. Ton is in het dagelijks leven organisatie-adviseur en heeft veel bestuurlijke ervaring binnen de voetbalwereld (hij is zelf clubvoorzitter en KNVB-ledenraadslid). Hij zal ons op weg helpen naar de volgende gewenste verbeteringen binnen de club:

 1. De formulering van een club-ambitie en meerjarenplan voor v.v. ’t Vliegdorp, waarbij we zoeken naar een goede balans tussen jeugd & senioren, club & maatschappij en plezier & prestatie. Daar stemmen we dan ook graag de organisatie en financiën op af.
 2. De samenstelling van een nieuw bestuur. Ons huidige bestuur bestaat nog uit twee personen, waarbij de interim-voorzitter heeft aangegeven dat ook hij afscheid zal nemen als bestuurslid.

We hebben met de gemeente de afspraak kunnen maken dat zij de inzet van deze professionele ondersteuning subsidiëren.

Wij hopen dat we met elkaar aan een mooie toekomst van v.v. ’t Vliegdorp kunnen blijven bouwen. Ton zal in de komende weken regelmatig te zien zijn op de club, voor allerlei gesprekken met onze clubmensen. Dus spreek ‘m aan als u ideeën heeft of kansen ziet. Wilt u graag betrokken worden in het proces, geef dat dan aan ons door, dan bekijken we hoe en waar we dat kunnen inpassen.

Op de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering in december 2016 zullen we verslag uitbrengen van de vorderingen.
De exacte datum en agenda worden zo snel mogelijk aan u bekend gemaakt.

 

Het bestuur, 
Rob Ravenhorst, interim-voorzitter
Jos Kenter, penningmeester

trainer 3e elftal gezocht

 • Hits: 621Onze spelers van het 3e elftal zijn dringend opzoek naar een trainer/coach.
Het team bestaat voornamelijk uit jonge Soesterbergse voetballers die graag serieus willen trainen
onder leiding van een al dan niet ervaren trainer.
De trainingsavond van deze binken is elke woensdagavond van 20.00 tot ca. 21.30 uur.


Heb je interesse of vragen? Dan graag een mail naar bestuur@vliegdorp.nl

Rubberen korrels kunstgrasveld (vervolg)

 • Hits: 483
Berichtgeving KNVB: De KNVB heeft maandagmiddag met onder andere het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Vereniging Sport en Gemeente (VSG), Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en vertegenwoordigers uit de kunstgrasbranche rond de tafel gezeten om te bespreken wat de vervolgstappen zijn om de onzekerheid over kunstgras weg te nemen.
 
De belangrijkste uitkomst van dit gesprek is dat het RIVM per direct nieuw onderzoek gaat verrichten en dat de resultaten voor het nieuwe jaar worden gepresenteerd. Verder benadrukte het RIVM nogmaals dat vooralsnog niet verwacht wordt dat het gebruik van rubbergranulaat op kunstgras leidt tot risico's voor de gezondheid en er dus gewoon op gesport kan worden.
 
Met vriendelijke groet,

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling

Operationeel manager

Contributie

 • Hits: 545

Begin juli is de contributie via automatische incasso van jullie rekeningen afgeschreven. Diegenen die geen toestemming hebben gegeven voor automatische incasso hebben van ons een factuur ontvangen.

Graag willen wij jullie attenderen op het feit dat, indien de contributie betaling niet voldaan is voor aanvang van het seizoen 2016/2017, er niet gevoetbald mag worden.

Voorkom teleurstellingen bij zoon, dochter of senior lid. Betaal s.v.p. op tijd zodat wij geen vervelende maatregelen moeten nemen. Twijfel je, neem gerust contact op met onze penningmeester via penningmeester@vliegdorp.nl

Iris en Danny bedankt

 • Hits: 532
Afgelopen zaterdag heeft Iris Brink aangegeven dat zij en Danny stoppen met hun werkzaamheden in de keuken.
Uiteraard vinden wij dat erg jammer en willen Iris en Danny bedanken voor alle inzet van het afgelopen seizoen.
We hopen dat jullie af en toe bereid zijn een helpende hand te bieden in de keuken.
Tevens houdt dit in dat we er een extra vacature bij hebben, alle hulp is welkom.Lijnen natuurveld

 • Hits: 514
Vrijdag 26 augustus wordt het natuurgras veld voorzien van verse kalklijnen.
Firma De Ridder Civiel- en Cultuurtechniek uit Soesterberg heeft aangeboden om het uitzetten van de belijning te verzorgen.

Hart van Nederland

 • Hits: 539
Femke en onze selectie staan opnieuw in de spotlights. Binnenkort zijn ze te bewonderen op SBS6
Uitzending iedere avond om 18.00 uur en 22.30 uur.

Wedstrijdsecretaris gezocht

 • Hits: 669
We zijn opzoek naar een vrijwilliger die de taak van wedstrijdsecretaris senioren op zich wil nemen.
De taak van wedstrijdsecretaris vraagt gemiddeld 6 uur per week, het is ook mogelijk om deze afwisselende taak onder twee personen te verdelen.

Een wedstrijd secretaris organiseert o.a. de volgende zaken:

Aanspreekpunt voor de seniorenteams 3 en 35+
Afspraken maken met scheidsrechters.
Contact onderhouden met de KNVB over wedstrijdzaken seniorenteams
Ontvangen van de bezoekende teams en scheidsrechters
Zorgt ervoor dat de digitale wedstrijd formulieren verzonden worden.
Aanwezig op het moment dat er wedstrijden worden gespeeld
Je onderhoudt nauw contact met bestuur en jeugdcommissieleden

Lijkt het je leuk om de seniorenafdeling verder te ontwikkelen, en een spin in het web
binnen de vereniging te zijn

Neem dan gerust contact op:

Per mail naar bestuur@vliegdorp.nl
Of telefonisch 06-22415634

Vriendelijke groeten

Het bestuur van ‘t Vliegdorp

(Digitaal) Overschrijven; wat is de deadline en waar moet je op letten?

 • Hits: 498

downloadBeste speler/speelster,

Wil jij volgend seizoen voetballen bij een andere club? Dan is het niet meer nodig om een papieren overschrijvingsformulier in te vullen en op te sturen. Vanaf nu gaan alle overschrijvingen digitaal.

Wat is de deadline voor overschrijvingsverzoek?

De deadline voor het indienen van de digitale overschrijving door de ‘’nieuwe vereniging’’ is:
15 juni 23.59 uur.

Wat moet ik doen om een overschrijvingverzoek in te dienen?

 1. Je meldt je aan bij de nieuwe vereniging met je relatiecode
 2. De nieuwe vereniging voert je in als (nieuw) lid van de vereniging
 3. Je wordt automatisch overgeschreven naar je nieuwe vereniging per 1 juli 2016 (indien je oude vereniging geen bezwaar heeft)

Waar kan ik alle informatie vinden over digitaal overschrijven?

Kijk eerst op KNVB Assist 
Vind je geen antwoord op je vraag, stuur dan een e-mail naar:
overschrijvingen@knvb.nl

Of bel met Anny Cox of Tosca van den Brink van het KNVB Overschrijvingsteam. Zij zijn bereikbaar via bovenstaand mailadres en telefonisch:
0343-499 699 Anny Cox
0343-499 740 Tosca van den Brink

Kan ik nog een papieren overschrijvingsformulier opsturen?

Alleen contractspelers en spelers die een internationale overschrijving aanvragen behoren een papieren overschrijvingsformulier per post en/of mail naar de KNVB te Zeist te sturen.

Wij hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND 

Digitaal overschrijven Beste speler/speelster, Wil jij volgend seizoen voetballen bij een andere club? Dan is het niet meer nodig om een papieren overschrijvingsformulier in te vullen en op te sturen. Vanaf nu gaan alle overschrijvingen digitaal. Wat is de deadline voor overschrijvingsverzoek? De deadline voor het indienen van de digitale overschrijving door de ‘’nieuwe vereniging’’ is 15 juni 23.59 uur. Wat moet ik doen om een overschrijvingverzoek in te dienen? 1. Je meldt je aan bij de nieuwe vereniging met je relatiecode 2. De nieuwe vereniging voert je in als nieuw lid van de vereniging 3. Je wordt automatisch overgeschreven naar je nieuwe vereniging per 1 juli 2016 (indien je oude vereniging geen bezwaar heeft) Waar kan ik alle informatie vinden over digitaal overschrijven? Kijk eerst op KNVB Assist http://www.knvb.nl/assist/wedstrijdzaken/overschrijvingen Vind je geen antwoord op je vraag, stuur dan een e-mail naar: overschrijvingen@knvb.nl Of bel met Anny Cox of Tosca van den Brink van het KNVB Overschrijvingsteam. Zij zijn bereikbaar via bovenstaand mailadres en telefonisch:  0343-499 699 Anny Cox  0343-499 740 Tosca van den Brink Kan ik nog een papieren overschrijvingsformulier opsturen? Alleen contractspelers en spelers die een internationale overschrijving aanvragen behoren een papieren overschrijvingsformulier per post en/of mail naar de KNVB te Zeist te sturen. Wij hopen je zo voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Senioren en zomerstop?

 • Hits: 528

Senioren kunnen zich geen stop veroorloven. Ambitieuze selectiespelers willen zich voorbereiden op de nieuwe uitdaging. Overigen moeten actief blijven omdat de spieren anders nooit meer opgestart kunnen worden. Daarom is er geen zomerstop. Senioren trainen gewoon door.

Iedere woensdag om 20:00 uur.

Overschrijvingen

 • Hits: 537

knvb logo kleinDe overschrijvingsprocedure gaat vanaf dit seizoen op een andere manier dan in voorgaande jaren. Het gehele traject is geautomatiseerd en het meeste papierwerk is gelukkig niet meer nodig.

Lees meer: Overschrijvingen

OSM'75 ontsnapt aan nederlaag.

 • Hits: 547

De spanning is weer helemaal terug in 3D. Door een gelijkspel van CJVV en winst van Odysseus, staan beiden nu in punten gelijk aan kop. Vliegdorp kan een rol spelen in het kampioenschap. Volgende week gaat het op bezoek bij Odysseus en een week laten ontvangt het CJVV.

Maar ook onderin is het spannend geworden. De rechtstreeks gedegradeerden zijn bekend, maar wie van die twee laatste wordt is nog spannend.

OSM'75 - Vliegdorp 3-3 (1-1).
Elke tegenstander van de Soesterbergers vraagt zich niet af of ze gaan winnen, maar met hoeveel. OSM heeft een primeur. Zij zijn de eerste ploeg die niet van ze kon winnen. Na de 2-2 eerder dit seizoen werd het ook in de return een gelijkspel. En daar was OSM blij mee. Eerste helft ging redelijk gelijk op. OSM was iets aanvallender, maar Vliegdorp had de kansen. Na rust kwam Vliegdorp voor. Helaas voor hen kwam OSM (te) snel langszij. Daardoor overrompeld lieten de Soesterbergers ook de 3 -2 gebeuren. Maar toen bleek dat Vliegdorp vooral in vechtlust is gegroeid. Ze gingen voor de gelijkmaker en kregen hem. De overrompeling trad op aan de andere kant. En in die slotfase had het nog makkelijk 3-4 kunnen worden.
OSM'75 kwam met de schrik vrij.
Maarssen verloor, waardoor het verschil met hen werd teruggebracht naar 2 punten.

Scoreverloop
1-0,
1-1 (Thom Steijger),
Rust
1-2 (Mike Muijlwijk),
2-2,
3-2,
3-3 (Roy Wever)

Wijziging Trainingstijd (en locatie)

 • Hits: 527
I.v.m. de voorbereiding op het nieuwe seizoen traint de selectie vanaf donderdag 21 april op een heel veld. De overige senioren zullen daarom vanaf die datum op het natuurgras trainen, vanaf 19:30 uur.

Gasten op zondag

 • Hits: 549

Vanuit het AZC Zeist hebben wij de vraag gekregen of het mogelijk is met een aantal asielzoekers gebruik te maken van ons sportcomplex. Vorig seizoen hebben er een aantal bewoners van het AZC met onze teams meegetraind. Qua integratie was dat een goed uitgangspunt, in de praktijk werkte dat van beide kanten niet goed.

Na overleg met het AZC hebben we bedacht dat de zondag een goede optie is om onder begeleiding van vrijwilligers uit het AZC voetbalclinics te organiseren voor deze mensen. Traninings materiaal zoals ballen, hesjes en pionnen worden verzorgd door de vrijwilligers van het AZC. Het mes snijdt aan twee kanten, de vereniging laat zijn sociale kant zien, en het sportcomplex wordt op de zondagen gedeeltelijk benut. Op zondag 20 maart heeft het AZC voor het eerst gebruik gemaakt van onze velden.
De eerste KNVB clinic was bestemd voor kinderen en was erg goed bezocht. We hopen dat er op deze manier een mooie samenwerking ontstaat tussen het AZC en ’t Vliegdorp.

Namens het bestuur

Wat gebeurt er met de vrijwilligersbijdrage?

 • Hits: 500

Er is gebleken dat er nog wat vragen zijn rondom de vrijwilligersbijdrage. Om broodje aap verhalen te voorkomen of minstens de kop in te drukken, willen wij degene die daar behoefte aan hebben uitnodigen om op 12 april langs te komen bij Vliegdorp en je vraag betreffende de vrijwilligersbijdrage aan het bestuur voor te leggen.

Een van de zaken die de afgelopen maanden in de door de KNVB geïnitieerde spiegel en droomsessies naar boven zijn gekomen is transparant zijn naar de leden toe.

Dit heeft ons doen besluiten om zo nu en dan een avond in te plannen waarbij er leden van het bestuur aanwezig zullen zijn om in dit specifieke geval vragen of onduidelijkheden rondom de vrijwilligersbijdrage weg te nemen.

Bij deze is een ieder die hier in geïnteresseerd is van harte uitgenodigd. Start 12 april 20.00 uur tot ongeveer 21.00 uur.

Sportieve groet,
Het bestuur

Hulp achter de bar ook voor de komende zaterdagen

 • Hits: 540

Ook voor zaterdag 2 april hebben we weer vrijwilligers nodig die ons willen helpen achter de bar. Helaas kwam er na de oproep van afgelopen week niemand en hebben we ons weer heel hard moeten inspannen om de barbezetting rond te krijgen. Dit is uiteindelijk gelukt, maar het zou zo leuk zijn als mensen zich vrijwillig aanmelden. Het kost ons heel veel tijd en zorgen om de bezetting iedere week weer rond te krijgen. Ook de nieuwe tool "bardienstrooster.nl" levert ons niet genoeg vrijwilligers op.

Mocht je het misschien wel een beetje spannend vinden om een bardienst te draaien: niet nodig. Als je voor het eerst draait, zullen wij er voor zorgen dat er iemand is die weet hoe alles werkt.

Je kunt je aanmelden via secretariaat@vliegdorp.nl of stuur een berichtje naar 06-53288245 (Suzanne Schrijvers).  En natuurlijk kan je de nieuwe tool gebruiken om je op te geven. Hierover zijn inmiddels verschillende mailtjes verstuurd naar alle leden waarvan we een (juist) mailadres hebben. Helaas krijgen we hier weinig tot geen respons op.

De keuken is gelukkig wel goed bezet inmiddels.
Iris helpt ons voorlopig iedere zaterdag. Zij staat in de keuken en verrast ons iedere week met een lekker speciaal broodje.
Hartstikke fijn dat Iris dit wil doen.

Graag tot ziens in een open kantine.

 

 

 

 

 

Hoe was jullie wedstrijd?

 • Hits: 549

Morgen worden er weer wedstrijden gespeeld. We willen graag weten hoe die verlopen. Daarom een oproep aan ouders en (bege)leiders om een leuk verslag van die wedstrijd te maken. Bij voorkeur natuurlijk met

foto.

Je kunt je input sturen aan de redactieraad. We plaatsen het graag.

Succes!voetbalnieuws

Femke van Odijk nieuwe hoofdtrainer Vliegdorp!

 • Hits: 770

Het nieuws was natuurlijk al aan het rondgaan, niet in de laatste plaats door haar eigen enthousiasme en ambitie, maar we zijn blij te kunnen melden dat m.i.v. het seizoen 2016-2017, Femke van Odijk zal fungeren als hoofdcoach/trainer van Vliegdorp. Er waren verschillende kandidaten. De Technische Commissie, belast met het selecteren, had uiteindelijk 2 trainers die zij geschikt achten om de selectie te gaan trainen. Maar zij wilden dat die selectie zelf uiteindelijk de doorslaggevende stem moest hebben.

En die keuze viel uiteindelijk op Femke. Het bestuur, de TC en de selectie zijn blij en kijken uit naar de samenwerking. Femke, van harte welkom bij Vliegdorp!

Wie is Femke?

Wat is er mooier dan professionals het werk te laten doen? Bijgaand een vandaag verschenen stuk in het AD/AC van Michel Brands. Een aanrader!

Klik op de afbeelding

Femke van Odijk Ik zet liever de trend

Redactieraad

 • Hits: 532
Vorig jaar zijn we van start gegaan met een nieuwe gedigitaliseerde website. Een website is nooit af. Vandaar dat wij een redactieraad in het leven hebben geroepen.  Een keer in de maand willen wij kijken wat er verbeterd/aangepast kan/moet worden aan de site. Wij willen de site managen vanuit de verwachtingen van onze leden, maar hiervoor geldt natuurlijk wel zoveel mensen, zoveel wensen.

Als jullie ideeën/suggesties hebben voor wat betreft de website horen wij dit graag via redactie@vliegdorp.nl. Wij zullen alles verzamelen en 1 x per maand met de redactieraad bij elkaar gaan zitten om de ingestuurde ideeën en/of suggesties te bespreken.

Eventuele “spoed” aanpassingen blijven natuurlijk geen maand liggen, maar hier zullen we binnen afzienbare tijd op proberen te reageren.

Namens de redactieraad

Claudia Sakkers, Josee Storm, Oskar Nauman, Michael Muylwijk, Marcel Schrijvers en Suzanne Schrijvers

Vrijwilligersbijdrage

 • Hits: 513
Naar aanleiding van de onlangs geïncasseerde vrijwilligers bijdrage kregen wij een aantal - terechte - reacties. De vrijstellingen waren niet goed meegenomen. We zijn hier mee bezig en dit wordt zsm hersteld.

Denk aan de (resterende) contributie!

 • Hits: 489

Enig tijd geleden hebben we acties ondernomen om de resterende verschuldigde contributies te ontvangen. Incasso's, facturen via mail of post. Natuurlijk hebben we daarbij weer wat schoonheidsfoutjes gemaakt. Nogmaals excuses aan de betrokkenen.

Maar, los van de manier waarop wij hebben geprobeerd te innen, de contributieverplichting blijft.

Op dinsdag 1 maart moet de contributie ontvangen zijn. Regel het z.s.m. zodat je niet jezelf en je team dupeert als je op zaterdag 5 maart NIET speelgerechtigd bent.

Als je vragen hebt, neem dan even contact op met de penningmeester

Vrijwilligersbijdrage

 • Hits: 497
Afgelopen week is naast de verschuldigde contributie ook de vrijwilligersbijdrage geïncasseerd.

Dit is conform het besluit in de laatste ALV. Helaas hebben we 1 aspect van dat besluit niet juist toegepast; Sommige leden hebben al een zodanige inzet voor Vliegdorp geleverd dat zij zijn vrijgesteld van deze bijdrage.

Excuses!

Dit wordt natuurlijk zsm rechtgezet en gerestitueerd.

Namens het bestuur.

wwwBARDIENSTROOSTERnl

 • Hits: 508

wwwBARDIENSTROOSTERnl

Het is al aangekondigd. Alle leden van Vliegdorp krijgen een mail met daarin de inloggegevens voor www.bardienstrooster.nl. Je kunt daarin zelf bar- of keukendiensten kiezen. Zoals op de laatste ALV is besproken kan Vliegdorp alleen maar bestaan met inzet van vrijwilligers. Bar- en keukendiensten zijn mogelijkheden om je 'vrijwillige verplichtingen' na te komen.

Uitleg Bardienstrooster 

Wie verdient het Soester Jeugdlintje?

 • Hits: 549

jeugdlintjeEr zijn veel kinderen en jongeren die iets goeds doen voor de ander. Denk bijvoorbeeld aan een zus die mantelzorger is voor haar zusje of buurkinderen die het afgelopen jaar de zieke buurvrouw hebben geholpen met de boodschappen. Maar het zijn ook zeker de jongeren die vrijwilligerswerk doen bij sportverenigingen.

De gemeente Soest is trots op deze kinderen en jongeren! Daarom reikt zij in april voor het eerst Soester Jeugdlintjes uit.

Kent u iemand tussen de 6 en 18 jaar die een Soester Jeugdlintje verdient? Kijk op www.soest.nl/jeugdlintje hoe u hem of haar kunt aanmelden.

Ken jij een jeugdlid die zich inzet voor onze mooie vereniging?! Geef hem of haar dan op voor een lintje via de link hierboven! Wij zijn tenslotte trots op onze jeugdscheidsrechters/lijnrechters etcetera!

 {fadeUp}This text will use the fade up transition.{ /fadeUp}

Incasso contributie en vrijwilligersbijdrage

 • Hits: 479

Volgende week vindt de eerder genoemde incasso van de resterende contributie plaats. Ook wordt dan de vrijwilligersbijdrage van € 25 geïncasseerd. Lees meer in het bijgevoegde bericht.

Contributie & Vrijwilligersbijdrage

Zoals eerder gemeld is het 'bemensen' van de bar en keuken nog steeds een grote uitdaging. Afgelopen weekend leek het zelfs hopeloos. Gelukkig waren er op het laatste moment weer vrijwilligers die hun steentje bijdroegen. Fantastisch, maar het was mooier geweest als dit vooraf geregeld was. En het was mooi geweest als het niet weer dezelfde vrijwilligers waren geweest die al vaker inzet hadden getoond.

Een drankje en een hapje tijdens de wedstrijd of in de 3e helft wordt door iedereen gewaardeerd en vaak als vanzelfsprekend ervaren. Bovendien zijn de inkomsten essentieel voor de financiële positie van Vliegdorp. Maar daarvoor moeten er wel mensen aan de andere kant van de bar of in de keuken staan.

Om het voor iedereen aantrekkelijker te maken, krijgt iedereen (waar we over een juist e-mail adres beschikken) komend weekend een uitnodiging voor www.Bardienstrooster.nl. In de uitnodiging staan login gegevens. Na inloggen kun je zelf uitzoeken wanneer je bar- of keukendienst wilt doen. Het zijn - voor het merendeel - diensten van 2 uur. 2 keer 2 uur is verplicht om de vrijwilligersbijdrage terug te verdienen. Meer mag natuurlijk altijd.

 

Contributie & Vrijwilligersbijdrage

 • Hits: 514

Incasso of Overschrijving

contributieWe staan vlak voor de 2e helft van het seizoen 2015-2016. Los van alle sportieve plannen staat ook de incasso van het 2e deel van de contributie op de agenda. Alle leden die een machtiging voor het automatisch incasseren van de contributie hebben gegeven, kunnen de incasso van het resterende deel verwachten in de laatste week van januari. Zorg aub dat deze incasso mogelijk is!
Leden die geen machtiging hebben afgegeven, of waar een eerdere incasso niet is gelukt krijgen ook in de laatste week van januari VIA MAIL* een overzicht van nog verschuldigde contributie.
De totale voor het seizoen 2015-2016 verschuldige contributie dient uiterlijk 14 februari 2016 betaald/ontvangen te zijn.

*Vliegdorp communiceert - in principe - via mail met haar leden. Dat is in het kader van kostenbesparing, maar ook omdat via mail veel sneller gecommuniceerd kan worden. Het is dan ook zeer belangrijk dat wij over de juiste e-mailadressen beschikken. Lees, in dat kader, ook bijgaand bericht!

De contributie

Er is natuurlijk in het verleden veel te doen geweest over verschuldigde contributie. Vaak gehoorde discussie daarbij was de breng (bestuur)- en haalplicht (leden). Moet het bestuur vooraf informeren over de te incasseren of te betalen contributie? Of mag van leden worden verwacht dat ze weten wat hun verplichtingen zijn? Wij als bestuur moeten daar inderdaad beter over communiceren. Vandaar ook dit bericht. Maar als je lid wordt van een vereniging weet je ook dat er contributie verschuldigd is. En mocht je niet weten hoeveel die contributie is, kijk dan hier eens.

Vrijwilligersbijdrage

Naast de resterende contributie wordt, zoals op de laatste ledenvergadering nog eens is bevestigd, ook de vrijwilligersbijdrage geïncasseerd of in rekening gebracht. Deze bijdrage is in het leven geroepen ten behoeve van het bemensen van met name de bar- en keukendiensten. De bijdrage voor de 2e helft van het seizoen bedraagt € 25. De bijdrage kan worden terugverdiend door het doen van bar- en of keukendiensten. Binnenkort meer nieuws over de mogelijkheden van die diensten.

Trainen tijdens de winterstop

 • Hits: 520

Voor zover nog niet door de leiders en trainers doorgegeven, onderstaand per team de dagen waarop (voor het eerst weer) getrained wordt gedurende de komende 4 weken (tot en met zaterdag 16 januari 2016). Hou de site en ook het wedstrijdprogramma in de gaten voor aanpassingen en oefenwedstrijden.

Kabouters vanaf zaterdag 9 januari 2016
F1 maandag 4 januari 2016, woensdag 6 januari 2016
F2 maandag 4 januari 2016, woensdag 6 januari 2016
F4 vanaf woensdag 6 januari 2016
E2 vanaf maandag 11 januari 2016
E3 vanaf woensdag 6 januari 2016
ME1 dinsdag 22 december 2015, dinsdag 5 januari 2016, donderdag 7 januari 2016
D1 dinsdag 22 december 2015, dinsdag 29 december 2015, dinsdag 5 januari 2016, donderdag 7 januari 2016
D2 dinsdag 22 december 2015, dinsdag 29 december 2015, dinsdag 5 januari 2016, donderdag 7 januari 2016
C1 maandag 4 januari 2016, donderdag 7 januari 2016
A1 vanaf maandag 11 januari 2016

Teams die hierboven niet genoemd worden trainen niet, of hebben dat nog niet doorgegeven. Bij sommige teams staat alleen de eerstvolgende training. Het vervolg horen jullie tijdens die training.

D1 Nu officieel najaarskampioen!

 • Hits: 518

Afgelopen zaterdag speelde de D1 een inhaalwedstrijd tegen Amsvorde D3. Het ging om het najaarskampioenschap. Moest geen probleem zijn; Amsvorde stond strak onderaan met 0 punten uit 10 wedstrijden, doelsaldo - 122.

Toen de rook van de wedstrijd was opgetrokkken.................... (b)leek Amsvorde de wedstrijd met 19-0 gewonnen te hebben?!?!?

Amsvorde, gehinderd door een bekende fout van de applicatie SportLink, had per ongeluk de uitslag verkeerd doorgegeven. En dat kon alleen door de KNVB gecorrigeerd worden. Pas na het weekend dus.

Maar vandaag is het dus officieel: Vliegdorp D1 is najaarskampioen in de 4e klasse 25. 11 gespeeld, 9 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. 70 doelpunten voor en 18 tegen.

Hulde. In het voorjaar een stapje hoger. Veel succes!

Actualiseren Ledenadministratie

 • Hits: 570

Wij hebben geconstateerd dat onze administratie niet helemaal (!) actueel is v.w.b. de contactgegevens. Daarom het verzoek aan allen die wat met Vliegdorp hebben (leden, ouders, vrijwilligers, sponsors, etc) om via onderstaande link een aantal gegevens door te geven. Het verzoek is om per adres 1 reactie te geven voor alle bewoners die wat met Vliegdorp hebben. Als voorbeeld onderstaand een overzicht van het bestuur. Het gaat om een voorbeeld. Niet alle gegevens zijn juist!

--> Actualiseer gegevens via E-mail

 

VoorbeeldContactgegevens

 

 

 

 

Instructieavond verantwoord alcoholschenken

 • Hits: 471

Op dinsdag 8 december wordt er bij Vliegdorp een instructieavond gehouden met het onderwerp "Verantwoord Alcohol Schenken".
We hebben inmiddels veel vrijwilligers die zich hebben opgegeven voor deze avond. Mocht jij denken; ik wil ook helpen als vrijwilliger achter de bar, meldt je dan aan via secretariaat@vliegdorp.nl om aan deze avond deel te nemen.

De kantine is open vanaf 19.30 uur en de instructie start om 20.00 uur.

Zie hier nog even het linkje waar je kunt teruglezen hoe belangrijk het is dat er binnen sportverenigingen verantwoordelijk omgegaan wordt met het schenken van alcohol:

Verantwoord Alcohol schenken

28 november kantine vanaf 18.00 gesloten

 • Hits: 562

logo mZaterdag 28 november viert carnavalsvereniging 'de Zotteklappers' haar jaarlijkse feestavond bij ons in de kantine. De wedstrijden van de senioren zijn op deze dag vervroegd zodat er genoeg tijd overblijft voor de derde helft.

Vanaf 18.00 uur is de kantine uitsluitend geopend voor leden van carnavalsvereniging de Zotteklappers.


Nieuwjaarsreceptie met aansluitend feest

 • Hits: 478

2016Beste leden,

De tijd gaat snel! Voordat je het weet is kerst alweer voorbij en over een paar dagen proosten we op 2016! Om het nieuwe jaar goed in te luiden nodigen wij je van harte uit op de nieuwjaarsreceptie. Deze zal plaatsvinden op 

Zaterdag 2 januari 2016

Op deze dag zal van 14:00 tot omstreeks 15:30 een nieuwjaarswedstrijd worden gespeeld,
gevolgd door de nieuwjaarsreceptie (omstreeks 16:00). Aansluitend volgt een gezellig feest! 

We hopen jullie allemaal te kunnen verwelkomen!

Het bestuur

Succes voor Vliegdorp in Beker

 • Hits: 502

Vliegdorp was vandaag succesvol in het Beker toernooi. De ME1 en D1 zijn beiden ongeslagen groepswinnaar geworden en gaan nu verder in de knock-out. Vliegdorp 2 is ook nog steeds kansrijk, maar hun wedstrijd bij en tegen Jonathan 7 werd afgelast. Ook de wedstrijd van de C1, uit bij Lopik C1 is afgelast.

Daarnaast was er ook succes voor de D2 in de competitie. Bij en tegen het hoger geklasseerde IJsselmeervogels D6 werd met 2-3 gewonnen.

 • Logo sunny website
 • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
 • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
 • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel