vv 't Vliegdorp

STAMTAFEL

 • Hits: 288

Vorige week werd de "nieuwe/oude" tafel in gebruik genomen en ook gisteren was de stamtafel weer bezet.
Speciaal gereserveerd voor de "oud" Soesterbergers.

Roda’46 maatje te groot voor Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 198
Bestaat er zoiets als verdienstelijk verliezen? Ik denk dat we dit wel als conclusie mogen trekken na de vroege wedstrijd van vandaag tegen Roda’46 JO13-2. Dat is dus gewoon een selectieteam van het ‘grote’ Roda’46 uit Leusden. Als je dan uiteindelijk met een beperkte nederlaag van 4-1 van het veld stapt, dan heb je het als Vliegdorp helemaal niet zo slecht gedaan.

De eerste helft hadden we het heel moeilijk. Niet alleen door de tegenstander maar ook door de straffe wind tegen. Roda’46 speelde sterke pressing op de bal, en daar kunnen we ons heel moeilijk onderuit voetballen. Zeker in combinatie met de wind tegen. Romano is in deze klasse in ieder geval verzekerd van voldoende traffic richting zijn doel. Ook vandaag pareerde hij veel ballen, zo kan hij wekelijks uitblinken en het team mede overeind houden. Maar het klasseverschil was te groot in de 1e helft. Mede door onzorgvuldigheidjes in de verdediging (veters vastmaken 😡) kon Roda’46 2x scoren. Wij konden daar slechts 1 kans tegenover zetten, maar die werd helaas voor ons prachtig gestopt door de keeper van Roda’46.

Zo viel de stand van 2-0 bij de rust al met al nog wel mee als je de veldverhouding in ogenschouw nam. De tweede helft hadden we de wind mee in meerdere opzichten. In letterlijke zin uiteraard, waardoor het wat makkelijker werd de bal over langere afstanden naar voren te transporteren. Maar ook het veldspel en de duels waren duidelijk beter en scherper dan de eerste helft. Er ontstonden meer kansen en we konden soms leuke combinaties maken. Roda’46 maakte toch de 3-0, maar daarna was het Lars die voor Vliegdorp de meer dan verdiende eretreffer liet aantekenen, 3-1. Joshua kreeg zelfs nog een mooie kans op de 3-2 maar de Roda-goalie kon de bal nog net met de punt van de schoen pareren. Dit zou zelfs de spanning nog in de wedstrijd hebben teruggebracht, maar zover kwam het dus niet. Met nog 1 doelpunt bepaalde Roda’46 de eindstand op 4-1.

Al met al een hele verdienstelijke 2e helft waarin Vliegdorp steeds beter en venijniger van zich af ging bijten en bij vlagen het Roda’46 ook best lastig maakte. Je bent natuurlijk nooit blij met een nederlaag, maar we zijn juist 2 klassen hoger gaan spelen om de weerbaarheid van dit team te vergroten en met gerichte trainingen het niveau steeds beter aan te kunnen. Ik vind dat we daarin op de goede weg zijn!

Fijn weekend allemaal.

Vliegdorp JO13-1 verkoopt de huid duur

 • Hits: 255

Zo, dat is andere koek. Na het kampioenschap in de 3e klasse vond de bond dat wij maar liefst 2 klassen hoger moesten gaan spelen. Vandaag was dus ons debuut in de 1e klasse. En ja, daar krijg je andere tegenstand dan we gewend zijn. Hooglanderveen JO13-2 was uiteindelijk met 1-3 te sterk. Maar we mogen best tevreden zijn met ons vertoonde spel.

De eerste 15 minuten was het vooral even schrikken van het hogere tempo en het feit dat je dus geen tijd meer krijgt om de bal rustig aan te nemen. De handelingssnelheid zal nu echt omhoog moeten, samen met de zuiverheid in de passing. We mochten vooral Romano dankbaar zijn dat we tot de 20e minuut toch de 0-0 wisten te handhaven. Helaas was een mislukt terugspeelballetje de oorzaak van de 0-1. Eigenlijk net op het moment dat we ons wat aan de druk aan het ontworstelen waren. De duels werden steviger ingegaan en dat maakte de wedstrijd evenwichtiger. Veel kansen kregen we niet, maar op slag van rust was er een goede actie van Wouter en Justin wat resulteerde in een schot die de keeper niet vast kon houden. Jelle was er als de kippen bij om de 1-1 in te tikken. Dat was gelijk de ruststand waardoor we met goede moed aan de 2e helft konden beginnen.

Het eerste kwartier was Hooglanderveen wel sterker, maar we deden behoorlijk goed mee. De gezichten werden wel roder van de inspanning want het tempo was hoog. En zolang de stand 1-1 is weet je het natuurlijk nooit. Door een onderbroken aanval van ons lag de rechterflank helaas helemaal open en was de 1-2 niet te voorkomen. Tot een paar minuten voor tijd mochten we nog in een gelijkspel geloven, maar toen de 1-3 viel was het echt over.

Al met al ben ik heel tevreden met de getoonde veerkracht en de goede wedstrijdmentaliteit. Er is keihard gewerkt voor elkaar. We weten nu wat voor niveau ons de komende 10 wedstrijden nog te wachten staat.

Groeten, Jaap

Terugblik nieuwjaarsreceptie

 • Hits: 351

Zaterdag 12 januari 2019 was er bij vv 't Vliegdorp de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Na twee voetbalwedstrijden gezellig de kantine in. Met zangers Bertjan en Michel werd het een gezellige, drukke middag/avond met zelf gemaakte hapjes en ook nog eens 2 heerlijke schalen met haring gesponsord door Vishandel G. v/d Mheen.

Een jaarlijkse traditie is de uitreiking van de vrijwilligerbokaal. Deze werd uitgereikt door de 35+, die de bokaal vorig jaar wonnen. De bokaal is dit jaar gewonnen door Gerard Weterman. Gerard is niet alleen trainer van de MO11-1, maar fungeert ook nog eens als technische jeugdcommissie en is natuurlijk lid van het bestuur. Afgelopen jaar heeft hij zich voor 200% ingezet en daarom is Gerard verkozen tot "Vrijwilliger van het jaar".

Gerard nogmaals van harte gefeliciteerd !!!

Hierbij willen wij ook de dames die hapjes klaargemaakt hebben, het barpersoneel en alle helpende handjes van deze dag hartelijk bedanken voor hun inzet.

Ook een extra bedankje aan Vishandel G. vd Mheen voor hun bijdrage.

BEDANKT ALLEMAAL

SCHEIDSRECHTERS GEZOCHT

 • Hits: 408

Voor het leiden van thuiswedstrijden van het 2e elftal en de dames 1 zijn wij dringend op zoek naar scheidsrechters. Ook voor het fluiten van de jongere jeugdelftallen is versterking gewenst. Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die dit zou kunnen, en vooral wilt, doen? Neem dan contact op. Stuur een mailtje naar info@vliegdorp.nl

Veteranen Soesterberg en FC Utrecht spelen nog met plezier

 • Hits: 418

Het oogde misschien niet allemaal even soepel, maar het plezier droop ervan af in de ontmoeting tussen de Vrienden van de voetbalvereniging Soesterberg (even omgedoopt tot Vliegdorp Old Stars) en de FC Utrecht Old Stars, vrijdagmiddag op het sportpark aan de Kerklaan. De 60- en 70-plussers speelden twee keer 25 minuten walking football. Dit houdt in dat er niet mag worden gerend, de bal niet boven heuphoogte mag komen en dat slidings uit den boze zijn.

Dat de FC Utrecht Old Stars naar Soesterberg zijn gekomen, heeft er mee te maken dat zij het walking football willen uitdragen.
Van den Boogaard (FC Utrecht Old Stars): ,,Ik hoop dat de groep in Soesterberg ook veel groter gaat worden, want het is voor zo'n dorp belangrijk dat ook de ouderen aandacht krijgen en zij kunnen dan ook maatschappelijke activiteiten ontplooien in het dorp."

Nadat Vliegdorp-aanvoerder Martin van den Beek zijn FC Utrecht-collega een herinneringsvaantje had overhandigd, maakten de spelers eerst een wandeling rond het veld om de spieren los te maken. Na de instructie aan de spelers ,,dat het niet gaat om het winnen maar om het plezier", werd de bal in het spel gebracht. Plezier hadden ze en dat werd ter afsluiting nog eens benadrukt tijdens de 'derde helft' in de kantine.

In die "derde helft" werd de wel bekende FC Utrecht bal getekend door de FC spelers en werd deze geschonken aan vv 't Vliegdorp.
Deze krijgt uiteraard een mooie plek in onze kantine.

En als klap op de vuurpijl werd ook nog eens het "SUPERLOT" van de Grote Club Actie t.w.v € 150,00 verkocht.
Met donaties van zowel de Soesterbergers als de Utrechters schonken zij maar liefst € 206,00 voor de actie.
Een grote dank aan alle spelers van de Vliegdorp Old Stars en de FC Utrecht Old stars. Met deze bijdrage zijn de 4 nieuwe pupillen goals dichter in zicht.

Herfstweer deert Vliegdorp JO13-1 niet

 • Hits: 366

Het was even wachten op de eerste herfstachtige voetbalzaterdag. Maar vandaag was die er in optima forma. Een zware grasmat vol met herfstbladeren en de nodige modder met een stevige wind. Maar als je je ook nog geestelijk voorbereid hebt op regen en het blijft de hele wedstrijd droog dan ben je ook weer blij met de omstandigheden. Ook bijna alle ouders waren weer aanwezig wat de sfeer uiteraard ook ten goede komt.

We moesten vandaag tegen Hoogland JO13-3 die in de middenmoot stonden. Een echt spannende wedstrijd werd het niet. We konden uiteindelijk met een 1-7 overwinning de modder van de schoenen kloppen. Het was niet goed en het was niet slecht wat we hebben laten zien. Wel even wennen aan de omstandigheden, het duurde even voordat de eerste treffer door Lars werd gemaakt. Daar waren al flink wat kansen aan vooraf gegaan, maar aanvallend stond ons vizier vandaag niet al te scherp. De voorsprong hielp wel om wat makkelijker te gaan spelen . Vrij snel maakte Jelle de 0-2 en even later was het Wouter die 0-3 liet aantekenen. Vlak voor rust was het Hoogland die uit een spaarzame aanval toch 1-3 scoorde.

Na de rust zakte de wedstrijd behoorlijk weg. Hoogland kon niet en bij Vliegdorp wilde het ook niet vlotten. Verdedigend waren we wel weer heel solide en dat is ook veel waard. Zoals zo vaak brak Lars de wedstrijd weer open door 1-4 te scoren. Via een snoeihard schot van Wessel en nog goals van Wouter en Lars werd de 1-7 eindstand bereikt.

Volgende week spelen we de topper thuis tegen IJsselmeervogels die 2e staat. Ik hoop dat alle papa’s, mama’s en opa en oma’s dan langs de kant staan om aan te moedigen! Misschien ook een leuk spandoekje en wat toeters voor de echte voetbalsfeer? We gaan het meemaken.

Doelpunten Lars 3x, Wouter 2x, Jelle en Wessel 1x.

Fijn weekend allemaal!

Vliegdorp JO13-1 haalt bijna de dubbele cijfers

 • Hits: 288
Wederom een prachtige overwinning. Met 0-9 werd Nieuwland JO13-3 bijna achteloos aan de kant gezet. Op zich helemaal geen slechte ploeg en ook wij speelden de sterren niet van de hemel, en toch zo’n uitslag. Ons spel wordt steeds meer gedegen en het vertrouwen groeit, dat is in alle linies merkbaar. Dit keer ook geen bliksemstart. Het duurde 10 minuten voordat we de score konden openen. Vervolgens kenden we in de wedstrijd geen zwakke of sterke periodes. Heel regelmatig werd de voorsprong uitgebouwd en er werd solide verdedigd. Ik zou bijna zeggen dat het wat saai begint te worden. Maar ik zie dat maar even als een luxe probleem. Dit team is rijp voor meer uitdaging en sterkere tegenstand, maar voorlopig moeten we in deze poule er elke week een goede wedstrijd van maken. De eerste helft lukte dit nu niet echt. De ruststand was 0-3. In de tweede helft zie je dat wij het tempo kunnen blijven volhouden waar de tegenstander zich moet terugtrekken. Dan krijgen we meer ruimte en dat weten we altijd uitstekend te benutten. We scoorden zo’n beetje om de 5 minuten en dan staat er toch echt zomaar 0-9 op mijn briefje. We gaan lekker door zo.

Doelpunten: Lars 3x, Jayden 2x, Justin 2x, Joshua en Wouter 1x.

Vliegdorp 2 speelt een spannende pot voetbal met een korfbal uitslag

 • Hits: 364
Onder een stralende zon op 27 oktober, wat een weertje, mocht het 2e equipe van vliegdorp om 14.30 uur aftrappen tegen het 5e equipe van DOSC. 
Waar we de vorige keer nog een heel elftal als wisselspelers hadden, was het vandaag een rustigere bank met aanvulling vanuit de o16.1 in de vorm van Damiën.
Met versterking in de vorm van Fouad en Knoops erbij stond er een leuk team van Vliegdorp klaar om aan te treden.

Toch ook wel weer een laatkomer in de vorm van ondergetekende, maar wel met een goed excuus.
Door dit te laat zijn heb ik het begin van de wedstrijd gemist. Het eerste wat ik zag was een uitbraak van DOSC die de bal vol op de lat schoot. Eeven later begreep ik dat het al 2-0 voor Vliegdorp was en was mijn eerste reactie van "oke dit wordt een makkie".
DOSC is de trotse lantaarndrager van deze competitie, maar het heeft niet gelegen aan het feit dat ze slecht spelen en minder zijn. Drie spelers ontbraken tot nu toe in hun gelederen en deze maken wel het verschil voor dit team. Maar oke, 2-0 voorsprong en kansen op meer dus niets aan het handje. Beide doelpunten kwamen van de voet van Fouad die dus meteen zijn stempel op de wedstrijd drukte.

Maar zoals hierboven al gezegd zou deze wedstrijd een korfbal uitslag krijgen en is het kort voor de rust 1-2 en kort na de rust 2-2.
En zo kunnen we weer opnieuw beginnen en gaan we vol de aanval in. Sekou is een echte plaag voor de verdedigers van DOSC, en als hij nu wat meer de combinatie op gaat zoeken dan denk ik dat hij ook wat minder trappen zal krijgen van die verdedigers. Maar ondanks het onreglementaire stoppen van Sekou is hij het wel die de 2-3 maakt na een slim genomen vrij trap van ondergetekende.

Even later is het Fouad die zijn hattrick maakte (die vandaag ook nog eens zijn 35e verjaardag vierde). Het was niet een hele echte hattrick maar wel zijn 3e, en zo staan we toch weer ruim op voorsprong met 2-4.
Maar net zoals de eerste keer zijn we ook nu niet slim genoeg in de achterhoede en laten we ons verassen en scoort DOSC de 3-4 en de 4-4.
Kunnen we weer opnieuw beginnen. Voor de neutrale toeschouwer wellicht een leuk schouwspel, maar voor de vliegdorpers geen leuke tussenstand.

Ik denk trouwens ook dat als Johnny niet zo vast zat in zijn stoel, hij zijn kicksen aan zou doen en zelf het veld in zou stappen. echter onze voetbal moeder Jose hield hem netjes langs de kant en kalmeerde hem een beetje 😊 Trouwens erg tof dat je er bent trainer !!!!!!!!!

Goed 4-4 dus, maar in een wedstrijd als deze weet je gewoon dat er nog gescoord gaat worden. Vliegdorp komt op 5-4 voorsprong als een bal van Sekou via de keeper bij Damiën komt die van randje 16 de bal lekker binnen kopt in het lege doel. Hoppa weer een voorsprong.
Even later een grote kans voor DOSC, maar met een laatste en uiterste redding weet Arthur de bal van de lijn te halen en zo een doelpunt te voorkomen
Maar ja, DOSC toont nog éénmaal haar veerkracht en weet de 5-5 te maken en zo lijken we met een gelijkspel te eindigen.
Toch daar ineens een laatste poging als Ricardo snel met een ingooi Sekou wegstuurt en deze hard in de korte hoek schiet voor de 6-5 voorsprong.
Ja en nu is het klaar met DOSC, er mag geen bal meer door en de 3 punten willen we meenemen naar Soesterberg. Achterin een mannetje extra erbij en op het middenveld ook. DOSC pompt de ballen lang naar voren en Vliegdorp schiet deze ballen net zo hard weer terug. En dan eindelijk dat laatste fluitsignaal en de 3 punten in de pocket.

Achteraf kan je spreken over een leuke wedstrijd met 11 doelpunten, maar ook mogen we kritisch kijken dat we er 5 weg geven wat niet echt nodig was.
Ook hadden we het onszelf makkelijker kunnen maken want zelf hadden we er wel 10 moeten maken als we de kansen bekijken. Iets meer samenspelen met elkaar en dat zal goed gaan komen.

Fouad en Knoops bedankt voor de ondersteuning !

"koots".

Plichtmatige overwinning voor Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 292
De minste wedstrijd tot nu toe. Dat kunnen we gerust stellen. Ondanks dat wisten we wel een 4-0 overwinning te behalen tegen Eemnes JO13-2. Het begin was wel zoals zo vaak al in dit seizoen sprankelend. Binnen 5 minuten stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Het eerste doelpunt kwam van de voet van Jayden en de tweede was een intikkertje (of beter gezegd inpuntertje) van Rohullah. Maar na deze 2-0 leek het wel of er een soort van herfstdeken over de ploeg kwam te hangen. Er werd slap en lusteloos gespeeld, en er werden ook weinig kansen gecreëerd. Gelukkig dat onze verdediging weinig kansen weggaf, want als Eemnes de aansluitingstreffer had gemaakt had er wellicht wel meer voor hen ingezeten.

In de rust hebben we ons best gedaan om de boel een beetje wakker te schudden, maar echt gelukt is dit niet. Ook al was de 2e helft wel wat scherper en alerter, het goede voetbal bleef uit. Het duurde ook wel een kwartier voordat de verlossende 3-0 door wederom Jayden werd gescoord. Ondanks kansen aan beide kanten werd er nog maar 1x gescoord. Dat was wel de mooiste van de hele wedstrijd. Een prachtig schot vanaf de 16 van Justin dreef mooi de kruising in.

Hopelijk was het vooral de herfstvakantie die in de benen zat en pakken we de goede lijn volgende week weer verder op. En laten we natuurlijk niet vergeten dat een 4-0 overwinning op zich een prachtig resultaat is. We hebben de volle 15 punten uit 5 wedstrijden met een doelsaldo van +30. Daar is al helemaal niets op aan te merken 👍.

Vliegdorp 2 gebruikt VVZ '49 als speelbal

 • Hits: 497

Op een voor oktober geweldige zomerse dag mocht het 2e equipe van Vliegdorp aantreden tegen het 7e van VVZ'49.

In de voorgaande wedstrijden was het niet eens zo heel slecht gegaan, een overwinning op VVZA en twee minimale verliezen tegen Nieuwland en Eemdijk zorgden er voor dat het geloof in eigen kunnen nog steeds aanwezig was. Kwam het door het mooie weer of het feit dat er na de wedstrijd een gezellige 3e helft op het programma stond? Ik weet het niet, feit is wel dat we een 21 man tot onze beschikking hadden. Aan John en Jose dus de zware klus om iedereen speeltijd te geven én er voor te zorgen dat we elke keer met een zo sterk mogelijk team binnen de lijnen stonden. Ga er maar aan staan.

Ja en dan de wedstrijd, zowel in als rond het veld was het eigenlijk gewoon gezellig en werd er hier en daar leuk gevoetbald. VVZ een jonge ploeg die het lastig heeft dit seizoen, ja en als je dan tegen een getergd Vliegdorp speelt dan zien we een ietwat éénzijdige wedstrijd. Achterin stond het goed bij Vliegdorp en de middenvelders zorgden voor de aanvoer naar de spitsen. Al snel scoorden we de 1-0 en ik meen door onze snelheidsduivel Bart. 
Vliegdorp schrok hier kennelijk een beetje van want we gingen zomaar op zoek naar meer goals, de 2e was ik meen van Roland die vandaag een grote stempel op de wedstrijd heeft gedrukt. Zijn 2e goal en de 3e van Vliegdorp was een zogeheten 'beauty'. De bal 1x laten stuiteren en dan boem in de verre bovenhoek.
Voor de rust liepen we nog uit naar de 4-0 en de 5-0, en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet wie het laatste zetje gaf. Alleen wel dat we als team goed opereerden en lekker aan het spelen waren.

Na de pauze weer lekker wisselen en met verse krachten gingen we op zoek naar meer.
Mede door de warmte en de riante voorsprong zakte het tempo iets naar beneden en probeerde vliegdorp de bal lekker in de ploeg te houden. Daar waar we het tempo eventjes opvoerden waren we ook meteen gevaarlijk. We maakten in de 2e helft nog 3 goals via Julian, Jeffrey en ... tsja hoe heten ze ook allemaal ook alweer.
Met 20 spelers is het soms even kijken wie er in het veld staan.
Zelf geven we ook 2 doelpunten weg tegen het sportieve VVZ en zo gaan we met een 8-2 winst de gezellige 3e helft in.

Helaas heeft deze wedstrijd ook een minpuntje, Roland blesseerde zich vlak voor tijd zodanig dat een bezoekje aan het ziekenhuis even nodig was.
Top dat onze voetbal moeder Jose hem hier in steunde. We zullen nog even geduld moeten hebben met hoe ernstig het allemaal is.
Maar in ieder geval beterschap Roland namens ons allemaal. Later in de middag blesseerde Joey zich nog bij het 1e, ook hij veel beterschap.

Als laatste wil ik even mede delen dat we met het 2e een leuk en gezellig team hebben, na jaren zelf niet gevoetbald te hebben is het leuk binnen komen in een gezellige groep met spelers. Groot compliment voor onze voetbal moeder Jose en trainer coach Johnny. Zij zorgen mede voor de gezelligheid en spreken ons aan op ons gedrag willen we ietsjes over de rand gaan.

Het seizoen is nog lang en op papier is de gehele selectie groot, maar we merken nu al met blessures en schorsingen dat we elkaar nodig hebben.
Daarom ook een compliment aan Jelle, Max en Joey dat ze het eerste wilden ondersteunen.
Volgende week is het 2e vrij dus voor diegene die niets te doen hebben op een voetbal loze zaterdag, het eerste speelt om 14.00 uur uit in en tegen Vianen.

Voor diegene die nog wat voetbal termen niet weten, hierbij 4 termen en bijbehorend beeldmateriaal.

WINNAAR

 • Hits: 484

De winnaar van het lottoreserve getal deze week is : Donny Kabalt

Vliegdorp JO13-1 trekt in spannende pot aan het langste eind

 • Hits: 330

Waar we in de vorige wedstrijden in de loop van de wedstrijd rustig achterover konden leunen om van de zon te genieten, was dat vandaag zeker niet het geval. Tegen Spakenburg J013-2 bleef het tot het einde spannend en enerverend. De 5-3 overwinning is echter zeker verdiend en smaakt heerlijk. Vooral ook omdat Spakenburg het fysiek niet schuwde en alle middelen aanwende om ons spel te dwarsbomen. Complimenten voor de hele ploeg dat we ons daar niet door uit het spel hebben laten halen, maar bijna stoïcijns onze eigen spel bleven spelen. En dat was meer dan de moeite waard om naar te kijken!

Dit keer geen snelle voorsprong, maar een redelijk gelijk opgaande wedstrijd vanaf het begin. Het was een prachtige steekpass van Jasper op Lars die de wedstrijd openbrak en die ons op een 1-0 voorsprong zette. Er waren kansen over en weer. Spakenburg was vooral gevaarlijk met steekpasses achter onze verdedigers waarin we op snelheid werden geklopt. Zoals zo vaak was het onze super goalie Romano die zich niet liet passeren en met het goed oog houden op de bal de tegenstander danig frustreerde. Van onze kant uiteraard luid applaus. Ons scorend vermogen is zo hoog dat een 2e doelpunt niet uit kon blijven. En dat was ook zo. Justin plaatste een bal mooi in de hoek. Want ook Spakenburg had een goede keeper, maar op deze 2-1 was hij kansloos. Dit gaf zichtbaar meer zelfvertrouwen en de 3-1 van Jayden was daar een logisch geval van. Dit was tevens de ruststand. Zoals gezegd konden we niet de voorsprong uitbouwen. Spakenburg zette alles op alles en konden ook de 3-2 scoren. Maar het vertrouwen bleef in ons team, de koppies gingen niet hangen. Sterker nog, ik zag her en der zelfs verbetenheid en de wil om niet te verliezen. En dat zien we natuurlijk graag. Na 20 minuten werd dit beloond door Jelle die met een geweldige lob vanaf de zijkant van het strafschopgebied de Spakenburgse keeper verschalkte. 4-2 voor Vliegdorp. Maar ook dit was nog niet geruststellend, ondanks een paar goede kansen van Vliegdorp was het verdorie toch Spakenburg die 4-3 scoorde. Het billenknijpen was weer voelbaar langs de kant. Met nog 5 minuten te spelen was het Lars die een echte golf van vreugde over het veld liet gaan door vol overtuiging de 5-3 te scoren. Dit was ook de eindstand. Het hele team verdiend een groot compliment. Toch wil ik nog even 2 spelers speciaal noemen. Rick die steeds meer de strateeg van achteruit begint te worden samen met Freek, en vooral ook steeds feller op de bal wordt. En Wouter die op de mid-mid groeide in de wedstrijd en veel mooie paasjes richting de aanvallers gaf. Zo zijn het elke week weer nieuwe positieve ontdekkingen die we doen. Ook Wessel speelde een goede eerste wedstrijd. We gaan hier van genieten, en ik al helemaal omdat de winst een geweldig kado was voor mijn verjaardag 😉.

Groeten, Jaap

Vliegdorp JO13-1 stoomt door

 • Hits: 352
Ook met de 3e wedstrijd hebben we een regelmatige en mooie overwinning geboekt. Met 1-9 waren we veel te sterk voor AFC Quick 1890 J013-3. Toch opvallend hoe we de 2e helft van vorig jaar bijna alles verloren in de 3e klasse en waar we nu de overwinningen aan elkaar rijgen. Daar zijn uiteraard ook wel verklaringen voor. We hebben er 2 goede spelers uit de JO11-1 bijgekregen. Maar verder is het toch echt dezelfde ploeg. Je ziet gewoon dat er met meer rust en overzicht gevoetbald wordt. De linies zijn mooi in evenwicht. Een goede doelman met een solide verdediging waar ook steeds meer opbouwend vermogen uit komt. De middenlinie met een paar goede verbindingsspelers en niet te vergeten een echte ‘stofzuiger’. In de aanval 2 koele afmakers waarbij ook de vleugels goed bezet zijn waardoor het spel niet te krap wordt. Al met al een complete ploeg die ook fysiek tot meer in staat is. Ook de trainingen worden vertaald naar de wedstrijd. Woensdag trainden we op het inlopen vanaf de rand van het strafschopgebied bij corners, en vandaag kwamen daar 2 doelpunten uit voort. Dat is erg leuk om te zien. Ook de posities werden weer onderling gewisseld op eigen initiatief, maar het spel blijft hetzelfde. Toch nog even de wedstrijd zelf. Weer een snelle 0-1 van Lars, waarna Justin een loepzuivere hattrick aantekende die de stand op 0-4 bracht. Uit een corner bepaalde Rick de ruststand op 0-5. Na rust duurde het lang voordat er werd gescoord. Het was Justin die de ban brak met een geplaatste bal in de hoek. Even later deed Lars hetzelfde 0-7. Een echte rush van Rohullah met een klassieke punter leverde de 0-8 op. En Jelle maakte met een kopbal uit een hoekschop de 0-9. De eretreffer voor AFC Quick 1890 viel in de slotseconde. Het was een prachtige wedstrijd in een heerlijk zonnetje. Wat wil je nog meer 😎.

Doelpunten: Justin 4x, Lars 2x, Rohullah, Rick en Jelle 1x.

Groeten, Jaap

Rabo Clubkas Campagne. Laat jouw clubhart zien !

 • Hits: 375

Rabobank Rijn en Heuvelrug draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij de Rabo Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Zij stelt hiervoor € 150.000,- beschikbaar! Deel de acties van onze club om stemmen te werven op Twitter met de hashtag #ClubkasRH. We dingen dan ook mee naar de originaliteitsprijs. Ook vv t Vliegdorp doet mee aan de Rabo Clubkas Campagne!

Stemmen

Van 1 t/m 15 oktober 2018 mogen leden van Rabobank Rijn en Heuvelrug stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Ieder Rabo-lid brengt in totaal vijf stemmen uit, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag van € 150.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. Wij ontvangen het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

Oproep aan alle leden

Het is voor vv t Vliegdorp belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken.

Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen op vv t Vliegdorp tijdens de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Rijn en Heuvelrug. Je kunt alleen op ons stemmen als je lid bent van Rabobank Rijn en Heuvelrug. Niet iedere klant is automatisch ook lid! Je kunt dit checken via Rabo Internetbankieren, ‘Mijn gegevens’. Je ziet dan ook gelijk of jouw e-mailadres bekend is bij de bank. Alleen als dat bekend is, ontvang je vanaf 1 oktober een persoonlijke stemcode.

Kijk voor meer info over de Rabo Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/rh

Bedankt voor jouw steun!

Groeten van vv t Vliegdorp

Sterke 2e helft levert Vliegdorp JO13-1 winst op

 • Hits: 356
Net als verleden week hadden we nu tegen Hooglanderveen een bliksemstart. In de eerste minuut al was het Justin die na een mooie kapbeweging beheerst de 1-0 in de hoek schoof. Het eerste kwartier was het ook Vliegdorp die duidelijk de betere ploeg was. Er werden ook kansen gecreeerd, maar de afronding was of te slordig of was te veel op eigen succes gebaseerd. Langzaam maar zeker werd Hooglanderveen sterker. Volledig verdiend maakten ze ook de 1-1. En niet veel later zelfs de 1-2. Dat ging wel even in de koppies zitten en de rest van de 1e helft had Hooglanderveen zeker verder uit kunnen lopen. Gelukkig hebben wij dan altijd nog Romano als solide sluitpost, die ons door moeilijke periodes heen kan slepen. En we hadden nog meer geluk, want vlak voor rust liet de keeper van Hooglanderveen een zeer houdbaar schot van Jayden toch glippen. Dus met de 2-2 ruststand mochten we zeker niet klagen. De tweede helft ging in eerste instantie gelijk op. Vliegdorp kon weer meer druk zetten en kreeg ook weer meer balbezit. Het was erg belangrijk dat Lars de 3-2 scoorde. Vanaf dat moment gingen we soepeler en makkelijker spelen. Met nog 2 doelpunten van Lars kwam er een comfortabele 5-2 op het scorebord, waarbij we tussendoor ook nog even een penalty misten. De prachtige afsluiting was van Justin met een hoge indraaiende bal buiten het bereik van de keeper. Dus weer een mooie 6-2 overwinning, maar het ging zeker niet makkelijk. Conditioneel zat het ook goed en dat heeft mede de doorslag gegeven. We gaan vol energie door, want er is nog steeds veel progressie mogelijk.

Doelpunten: Lars 3x, Justin 2x en Jayden 1x.

Groeten, Jaap

ALV stemt in met uitbreiding bestuur en verhoging contributie

 • Hits: 449

Op woensdagavond 26 september 2018 was de Algemene Ledenvergadering (ALV) van vv ’t Vliegdorp bijeen. De agenda voor de vergadering was goed gevuld, de ± 30 aanwezig leden werden in ruim een uur langs de verschillende ontwikkelingen binnen de club geleid.

In het afgelopen seizoen 2017-2018

- hebben we het financieel beter gedaan dan de begroting die we hadden opgesteld. Een klein verlies, maar vanaf komend seizoen hebben we een begroting die neutraal is

- heeft de kascommissie de cijfers gecontroleerd en goed bevonden en heeft de ALV décharge verleend aan het bestuur

- zijn we in ledenaantal gegroeid en die trend zet door. We hebben meer jeugdteams, een hernieuwd damesteam en we koersen af op 230 leden (toename van 15% t.o.v. 2017)

Voor het komende seizoen 2018-2019 hebben we de volgende zaken afgestemd met de ALV:

- de contributie gaat omhoog maar Vliegdorp blijft een lage contributie hanteren ten opzichte van de andere clubs in de regio

- de contributie kan niet alleen per jaar of half jaar, maar ook per kwartaal of per maand worden betaald met een automatische incasso

- de prijzen in de kantine gaan per 1 oktober omhoog, omdat onze leveranciers ook de prijzen hebben verhoogd en we bovendien geen 6% maar 9% BTW moeten gaan betalen over de inkoop

- voor leden die geen vrijwilligerswerk doen binnen de club (minimaal 10 uur per seizoen) gaan we de vrijwilligersvergoeding van € 50,00 in rekening brengen. Dat geld helpt ons niet aan meer vrijwilligers, maar we hopen dat het een signaal is voor mensen om ook een (vaak bescheiden) taak in de club te vervullen, zoals een paar bardiensten

- we gaan op zoek naar een nieuwe voorzitter, binnen de club. Een externe voorzitter bleek handig om een betere structuur te brengen, maar nu zijn we weer toe aan een club-man of –vrouw

- we breiden het bestuur uit met drie mensen! Gerard Weterman (jeugd), Bert van Dijk (senioren) en Vincent Dijker (sponsoring). We zoeken nog een bestuurslid ‘Vrijwilligerszaken’!

- sponsorcontracten met Plus Van Soest, Sunny Camp en Deventrade (Hummel) zijn met drie jaar verlengd

- we gaan dit seizoen op zoek naar 20 nieuwe bordsponsors (€ 150,00 per jaar), zodat ons nieuwe kunstgrasveld wordt omzoomd door prachtige nieuwe borden

- we gaan in overleg met de gemeente over ons huurcontract en de samenwerking met BSO Bink, zodat we die samenwerking voor de komende jaren beter kunnen vormgeven

- we schenken al onze vrijwilligers een passend cadeautje voor de komende herfst- en wintermaanden: een prachtige Vliegdorp-paraplu!

Vliegdorp begint competitie met klinkende overwinning

 • Hits: 475

Afgelopen zaterdag stond de 1e competitiewedstrijd op het programma. En of het komt door de nieuwe outfit of door de 'lessons learned' in de beker; tegenstander VVJ, met de voor Soesterbergers bekende Arie Koning als hoofdcoach, was kansloos.

Na 9 minuten opende aanvoerder Mike Muilwijk de score. 20 minuten later verdubbelde de andere Mike, Ligtvoet, de score. VVJ kwam in het verhaal niet voor. De 2-1 na 36 minuten was dan ook alleen mogelijk door onzorgvuldig terugspelen. Vliegdorp ging met een lekker gevoel rusten.

In de 2e helft hetzelfde beeld. Mike Ligtvoet voegde nog een doelpunt toe aan zijn saldo (dit seizoen al 6 uit 4) en Rishendly Maduro, na vlak daarvoor bijna uit de wedstrijd getrapt te zijn (door een VVJ-er die wel de kleedkamer mocht opzoeken) scoorde na een rush 4-1, enkele minuten later gevolgd door 5-1 door de 3e Mike, van der Staal.

VVJ kreeg nog een penalty, maar die werd door Man of the Match, Loek Vermeulen gestopt.

Loek werd vlak voor tijd nog wel een keer gepasseerd. Vliegdorp liet VVJ iets te makkelijk komen.

Zo'n beetje in het eindsignaal vond een VVJ speler het nodig nogal lomp op Loek in te lopen. En dat liet Loek niet zomaar toe.


Vliegdorp - VVJ 5-2

Pupil van de week: Ruben van de Meeren

 • Hits: 413

Eindelijk was het dan zover. Ik mocht meelopen met het eerste.

De zaterdag begon voor mij al vroeg. Om  8.30 uur hadden we onze eigen wedstrijd thuis tegen Brederodes. Deze hebben we helaas verloren.

Toen begon het lange wachten tot ik me kon melden bij de trainer van het eerste. In de bestuurskamer vertelde ik eerst wie ik ben en luisterde ik aandachtig wat de trainer allemaal te vertellen had aan het team.

Daarna moesten zij zich omkleden. En mocht ik meedoen met de voorbereiding op de wedstrijd. In de regen begonnen we met de warming-up. Rondjes rennen, balletje trappen, sprinten en nog veel meer. Half 3 liep ik samen met alle spelers het veld op en mocht ik samen met de aanvoerder Michael aftrappen. Ik nam de bal mee langs de tegenstander en passeerde de keeper. 1-0 voor mij. Daarna begon de wedstrijd echt. Met de gekregen zak snoep volgde ik de wedstrijd vanuit de dug-oud. Nu kon ik gelijk kijken hoe mijn trainer Kevin voetbalt. Ik zag dat hij net als ik, als ik niet keep, ook verdediger is. Trainer Robin deed niet mee, hij was geblesseerd. Vliegdorp kwam al snel op voorsprong. Wat is het spannend. Met een voorsprong gingen we de rust in. In de kleedkamer kregen we allemaal een bekertje thee. En werd er nog iets besproken. Ze begonnen aan de tweede helft. Na nog wat doelpunten is de wedstrijd afgelopen. We hebben gewonnen yeahhhh. Ik vond het super cool dat ik pupil van de week was.

Dank je wel. Groetjes Ruben

Monsterscore voor Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 353
Wellicht komen we in het Guinness Book of Records, want ik geloof niet dat er ooit een speler is geweest die binnen 6 minuten vanaf de aftrap een hattrick heeft gescoord. Bij ons lukte Lars dat vandaag. Na 6,5 minuut stond er al 0-3 op het scorebord. Wat een bliksemstart! Dat was gelijk de opmaat naar een klinkende 0-12 overwinning. Ook de paal werd regelmatig geraakt, de uitslag was dan ook zeker niet geflatteerd. Natuurlijk zal Wasmeer de zwakste broeder in deze poule zijn, maar dan nog hebben we als compleet team een heel solide prestatie neergezet. Je ziet spelers groeien in hun positie en het samenspel wordt ook echt beter. Daarnaast gunt dit team elkaar heel veel. Dat blijkt wel uit het feit dat in de 2e helft men zelf van veldpositie ging wisselen om anderen ook een meer aanvallende rol te gunnen. Daardoor kon ook Freek, normaal onze libero, 2x tot scoren komen. Ook als Rick een doelpunt van Jayden ‘afpikt’ door een zekere goal nog net een laatste tikkie te geven doen ze dit onderling lachend af. Dat zie je natuurlijk graag als ouders en als coach. Laten we hier vooral even van genieten, maar ook niet blind op staren, volgende week zullen we gewoon weer flink aan de bak moeten.

Doelpunten: Lars 5x, Freek 2x, Jelle 2x, Wouter, Rick en Jayden 1x.

Pupil van de week: Emmelie van Leeuwen

 • Hits: 395

Afgelopen zaterdag mocht ik Pupil van de week zijn bij het eerste van Vliegdorp wat ik super spannend vond, maar ook heel erg leuk.

Ik mocht op de tafel staan in de bestuurskamer tussen al de jongens in, en mocht ik zeggen hoe ik heette en welk team ik speelde. Ik kreeg een zak vol met snoep en dat vond ik lekker.

Ook mocht ik mee naar de kleedkamer en werd er gezegd, goed jullie best doen en als jullie het goed hebben gedaan gingen we BBQen en daar had ik heel veel zin in.

De warming-up was best vermoeiend en ik mocht met iemand over spelen.

Toen moesten we het veld op met alle jongens en moesten we de tegenstanders een hand geven en toen het leukste, ik mocht scoren en dat deed ik jeeeeehhh ik dacht dat ie mis ging maar hij ging toch het doel in ⚽️

Nadat de jongens hadden gespeeld kreeg ik patat en wat te drinken.

Ik vond het een hele gezellige dag met de jongens

Liefs Emmelie

Vliegdorp sluit bekervoorronde in stijl af

 • Hits: 517

Op zaterdag 15 september stond de wedstrijd tegen VOP op het programma. Voor beiden stond eigenlijk alleen de eer nog op het spel. De Veenendaalse clubs zouden voor de groepswinst gaan.

Vanaf de aftrap ging het over en weer. Wat bij Vliegdorp opviel was dat er met inzet werd samengewerkt.

Zoals bij Vliegdorp bijna traditioneel: VOP opende de score. Na een mooie aanvalsopzet maakte Mike van der Staal, debuterend in Vliegdorp 1, de gelijkmaker. Met die stand werd het rust.

Kort na de thee waren de Soesterbergers even collectief slordig. VOP kwam weer op voorsprong. Gelukkig poetste Mike Ligtvoet ook die achterstand weer weg. Daarna was er een duidelijk overwicht in kansen voor Vliegdorp, maar ze gingen er niet in. En dan komt natuurlijk de spreekwoordelijke tegengoal. Een van richting gebrachte bal ging naar de hoek waar Sip juist vanuit kwam. Hoewel sommigen er al een beetje doorheen zaten, ging het hele team voor minimaal een gelijkspel. En die kwam er, weer door Mike Ligtvoet.

Een mooie afsluiting van de voorbereiding.

Statistische wetenswaardigheden:

Vliegdorp was de enige ploeg die scoorde tegen en won van de groepswinnaar, 3e klasse Veenendaal.

Vliegdorp, in recente seizoenen niet opvallend ivm scorend vermogen, maakte 9 doelpunten in 3 wedstrijden.

Volgende week de start van de competitie. Thuis tegen VVJ, waar we een bekende zullen zien........

SO Soest JO11-3 tegen Vliegdorp JO11-2

 • Hits: 508

Zaterdag 15 september om 08:30 uur was de aftrap op het natte natuurgras bij SO Soest. We waren super gemotiveerd, omdat onze voormalige spits Wesley nu bij de tegenpartij speelde. We kwamen snel op 2-0 achterstand door twee afstand schoten. Na de eerste pauze kwamen we goed terug en door een paar goede combinaties stond het bij de rust 2-4. Nu zou het er om spannen, de tweede helft is vaak niet onze beste periode. SO Soest kwam terug naar 3-4, maar in de laatste fase konden we nog één keer scoren. Een blij team kon met een eindstand van 3-5 weer terug naar Soesterberg.

Klinkende 8-3 voor Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 350
Vaak zie je wel een wedstrijd kantelen, maar niet zo vaak zie je dat 2 x gebeuren. Vandaag wel in onze wedstrijd tegen Brederodes. Binnen een kwartier stonden we met 3-0 voor en denk je een rustige dag te hebben. Dat liep toch anders. In de 1e minuut al de 1-0 voor Vliegdorp door een corner van Jayden die direct het doel indraaide. Door goals van Joshua en weer Jayden kwam de comfortabele 3-0 tot stand. Kort daarop kreeg Brederodes een strafschop en dat was het eerste kantelpunt in de wedstrijd. Door de 3-1 waren we ineens alles kwijt en we ‘rommelden’ maar wat aan. Het was wachten op de 3-2 en de 3-3 en die kwamen dan ook nog voor de rust. Gelukje voor ons was dat een schot van Tigo vlak voor rust voor de 4-3 zorgde. Na de rust direct weer de omgekeerde metamorfose. Snel maakte Lars er 5-3 van en een mooie kopbal van Rohullah betekende de 6-3. Nu zagen we ook weer de mooie combinaties en de voorzetten van de flanken die we zo misten aan het eind van de 1e helft. De slotakkoorden waren weer voor Jayden, met 2 prachtige afstandschoten bepaalde hij de eindstand op 8-3. Als team hebben we een prachtige 2e helft gespeeld. Hopelijk houden we dit vast voor de eerste competitiewedstrijd volgende week!

Doelpunten Jayden 4x, Joshua, Tigo, Rohullah en Lars 1x.

JO13-1 kan goede bekerstart niet doorzetten

 • Hits: 367
Na de mooie wedstrijd van afgelopen woensdag moesten we vandaag al weer aantreden. Helaas zonder reserves en dat was vooral de 2e helft merkbaar. Tegenstander was Jonathan. De eerste helft werd er van beide kanten niet gescoord. Dus rusten met 0-0. Geloof niet dat ik dat de afgelopen jaren eerder heb meegemaakt. Niet dat de eerste helft slecht of saai was, er waren over en weer kansen genoeg. Maar de bal wilde er niet in. Helaas voor ons was het bijna direct na de rust raak voor Jonathan. Deze 0-1 was het begin van het einde. De kracht, het geloof en vooral ook de accuratesse ebden weg. Jonathan werd echt niet beter, maar ze waren wel ineens de baas op het veld. Regelmatig liepen ze uit naar 0-4 wat ook de eindstand was. We weten waar we aan moeten werken. Volgende week weer een kans.

Groeten, Jaap

Vliegdorp begint (officiële) voorbereiding goed

 • Hits: 587

Voor de meeste clubs zijn de voorrondes Beker een verlenging van de voorbereiding op de echte competitie. Zo ook voor Vliegdorp. Zaterdag stond de 1e van de voorrondewedstrijden op het programma. Tegenstander was Veenendaal, uitkomend in de 3e klasse en daarmee hoogst spelende in deze poule.

Zoals bekend is hoofdtrainer Raymond Lantinga ook KNVB bondscoach. Een mooi visitekaartje voor Vliegdorp. Maar ‘elk voordeel ken ook een nadeel hebben’. Hij had namelijk dit weekend ook interlandverplichtingen met het Nederlands Dovenelftal. Een ontmoeting in en tegen Polen.

Meteen aan de bak voor assistent-trainer Piet Sandbrink dus.

Door late afmeldingen kon Vliegdorp maar beschikken over 3 wissels, maar meer mag je er toch niet gebruiken.

Of het de ‘angst voor een 3e klasser’ was of iets anders, maar de Soesterbergers stonden na korte tijd al op 0-2. Iedereen dacht dat Vliegdorp met ruime cijfers van de mat geveegd zou worden. Door slordigheid van Veenendaal, door goede inzet van het thuisteam en soms wat geluk, ging men met die stand aan de thee.

Na rust liep alles anders. Mike Ligtvoet werd ingebracht en hij poetste de achterstand sneller weg dan hij was ontstaan. Vliegdorp kreeg hierdoor adrenaline en bij Veenendaal waren ze even de weg kwijt. Na een bijna hattrick van Ligtvoet zorgde Fouad el Attaoui wel voor een voorsprong. Vliegdorp werd weer wat slordig en gaf die weer weg. Na kansen over en weer leek iedereen te berusten in een gelijkspel.

Behalve Giovanni Lafeber. 10 minuten voor tijd maakte hij nog een schijnbeweging door om een wissel te vragen. In de slotseconden moest hij een beslissing nemen. Voorzetten of schot op doel ? Hij koos voor het laatste. En succesvol. Een aftrap van Veenendaal was niet meer nodig.

Volgende week de volgende wedstrijd. Bij medekoploper SVP in Veenendaal

Score verloop:

0-1, Jordy van Olderen

0-2, Stephan van Grootveld

Rust

1-2, Mike Ligtvoet

2-2, Mike Ligtvoet

3-2, Fouad el Attaoui

3-3, Jordy van Olderen

4-3, Giovanni Lafeber

JO10-1 sterk op hoofdklasse toernooi in Naarden

 • Hits: 582

Afgelopen zaterdagmiddag gingen de jongens van JO10-1 op naar Naarden voor een vriendschappelijk toernooi. 
We waren de underdog in de poule aangezien onze jongens 2e klasse spelen en we nu tegen hoofdklasse teams gingen spelen.
We hoopten op ten minste 1 overwinning of een gelijk spel, maar we hadden er zin in. Ook het weer zat mee.
De eerste wedstrijd gingen onze jongens goed van start en waren positief. Dit had als resultaat dat we met 2-0 wonnen. Onze dag kon niet meer stuk. Wat er ook zou gebeuren... we hadden ons doel bereikt.

De 2e wedstrijd wonnen we ook met 2-0 en we waren eigenlijk een beetje verbaasd dat het lukte...zouden we misschien zelfs 2e in de poule kunnen worden? Dat zou toch fantastisch zijn. Op naar de 3e wedstrijd... ja hoor.. weer gewonnen. Maar nu kwam de laatste wedstrijd tegen Zaanlandia en dat zou een harde dobber worden, want zij hadden ook alles gewonnen en stonden er beter voor dus... we gaan ervoor zeiden de jongens.

Helaas deze keer verloren we dus... 2e in poule en dat voor de underdog. We waren helemaal blij!

Wacht eens even zeiden coach Piet en een vader... misschien verliest Zaanlandia de laatste wedstrijd wel of hebben we meer punten.... nee hoor... dat gaat echt niet gebeuren zeiden we... maar de meesten bleven toch nog even. In de laatste minuten scoort NVC een doelpunt tegen Zaanlandia waardoor we dus gelijk stonden met hen.
De coaches gingen even met elkaar overleggen hoeveel iedereen nu gescoord had en er kwam toch enige twijfel, maar we gingen er vanuit dat we niet hadden gewonnen en de tegenpartij was al zeker dat ze hadden gewonnen.

Gelukkig hadden we een hele fanatieke vader van de jongens onder ons die alle scores had genoteerd van alle teams.
Bij de prijsuitreiking ontstond er wat consternatie toen Zaanlandia als winnaar uitgeroepen werd, maar de scheidsrechter meldde dat hij andere scores had genoteerd.

Wat bleek.................... onze jongens hadden gewonnen en kregen alsnog de beker.
Vreugde en ongeloof alom maar vooral blijdschap. De underdog had gewonnen!

Nog steeds nagenietend keek ik vanochtend even op de site van NVC Naarden en zelfs daar werd gemeld dat dankzij hun jongens en een doelpunt tegen Zaanlandia Vliegdorp gewonnen had op doelsaldo.
Je ziet het ... beide clubs blij en wij met de beker naar huis!

Kampioen dit seizoen, vorige week voetbaltoernooi bij Roda '46 gewonnen en nu ook nog het toernooi tegen de hoofdklasse in Naarden.

Gefeliciteerd JO10-1 jongens/meisje en coaches voor deze geweldige dag en we genieten nog even na.

Jolanda Mesalih (moeder van Rami JO10-1)

WOENSDAG 9 MEI 2018

 • Hits: 528

Komen jullie onze Vliegdorp boys ook aanmoedigen ?

Want op woensdagavond 9 mei spelen zowel de JO8-1 als de JO9-2 en de JO10-1 alle drie een bekerwedstrijd thuis bij vv 't Vliegdorp.

Nog 3 jeugdteams in de race voor de beker

 • Hits: 517

We zijn inmiddels al wat rondes verder, maar zowel de JO8-1 als de JO10-1 en JO10-2 zijn nog in de race voor de beker.
Houdt de website in de gaten wanneer zij hun volgende bekerwedstrijd spelen en kom deze jongens aanmoedigen.

Vliegdorp JO13-2 legt koploper Aurora het vuur aan de schenen

 • Hits: 567
Je moet erbij geweest zijn want anders geloof je het niet. Na 13 minuten stond er al een 0-3 stand op het scorebord. Aurora kon heel simpel combineren en netjes afronden. Op dat moment konden we alleen maar hopen dat het geen enorme afstraffing voor Vliegdorp zou gaan worden. Het lijkt in het DNA van dit team te zitten. Het eerste kwartier zijn we er gewoon niet bij. Het is slap, straalt geen enkel vertrouwen uit en we lijken ons over het veld te slepen. Dat de 0-3 ook de ruststand was hadden we vooral te danken aan goed keeperswerk van Romano en slordigheid van Aurora in de afwerking. Het had net zo goed 0-6 kunnen staan. Nog erger was dat we er zelf amper 1 goede kans tegenover konden zetten. En dan de 2e helft .... we hebben net Pasen achter de rug maar dit was ook een soort van opstanding. Met Rohullah als grote stofzuiger op het middenveld rechtte het hele team de rug en geloof het of niet het werd een echte wedstrijd. Het was Rohullah zelf die de 1-3 aantekende. We gingen vol de strijd aan zowel in aanvallende als in verdedigende zin. Het ongeloof langs de lijn werd steeds groter. Was dit echt hetzelfde team dat er de eerste helft niets van bakte? Verbazing alom. Het werd nog mooier toen Jelle de 2-3 maakte. We waren in de laatste 20 minuten volledig gelijkwaardig aan de koploper die ook even niet meer wist wat er zich op het veld aan het openbaren was. De betere kansen waren voor Vliegdorp maar we missen dan net de rust en de koelbloedigheid om te scoren. Het was toch weer Aurora die de 2-4 scoorde. Maar nog geen 2 minuten later maakte Lars weer de aansluitingstreffer 3-4. De laatste 5 minuten waren bloedstollend maar er werd helaas voor ons niet meer gescoord. Maar de 2e helft heeft iedereen het echt fantastisch gedaan!! Misschien moeten we maar eens een mental coach op dit team gaan zetten. Als die het openingssyndroom met het team aan kan pakken kunnen er nog mooie dingen gebeuren. Het is in ieder geval nooit saai !

Groeten Jaap

Weer wake-up call nodig voor Vliegdorp JO13-2

 • Hits: 530
Het begint een gewoonte te worden dat we in het eerste kwartier wat verloren in de wedstrijd staan. Zeker als een tegenstander zoals Bunnik vandaag er gelijk vol op kletst. We hadden nog geen adem kunnen halen of het stond al 0-1. En 5 minuten later stond de 0-2 op het bord. Omdat we vandaag 3-4-3 speelden hadden onze verdedigers Jasper, Freek en Niels het zwaar. Vooral omdat de steun vanuit het middenveld in eerste instantie ontbrak. Maar verder hebben ze het prima gedaan en werkelijk de benen uit hun lijf gelopen. Na zo’n 20 minuten en diverse schorre kelen langs de lijn kwam de spirit er meer in. Dat leidde tot onze eerste treffer. Een vrije bal vanaf 20 meter werd door Jayden vol op de lat geschoten, waarna de bal vanuit de hoogte recht op het hoofd van Lars belande, die alleen maar hoefde in te knikken, 1-2. Dat werkte 2 kanten op voor ons positief. De tegenstander schrikt toch even en wij merken ineens dat er misschien wat te halen valt. Ook al was Bunnik balvaardiger en hadden ze meer snelheid in huis het werd meer een wedstrijd waarin we ook van ons afbeten. Jammer genoeg viel de 1-3 nog voor de rust wat de kloof weer wat groter maakte. In de rust vooral gehamerd op de felheid naar de bal toe en het coachen naar elkaar. De 2e helft hebben we prima gespeeld. Gewoon tegenstander pakken en de druk erop houden. Conditioneel ging het ook een stuk beter dan vorige week. Maar de aansluitingstreffer wilde niet vallen. Daar hadden we absoluut nog meer moed uit geput. Pas nadat Bunnik de 1-4 had gescoord maakte Lars uit een mooie aanval de 2-4. Maar ja, helaas nog steeds de 2 punten achterstand. De kansen waren er nog wel maar het leidde niet tot de aansluiting. Alleen Bunnik scoorde vlak voor tijd nog de 2-5 wat ook de eindstand was. We houden de moed erin en het gaat elke week weer een beetje beter.

Vliegdorp JO8-1 - Saestum JO8-1

 • Hits: 579
De competitie in de eerste klasse is nu drie wedstrijden oud. Een verloren, een gelijk en vandaag een hele spannende wedstrijd. Op 16 september speelde we al eerder tegen Saestum, maar dan hun tweede team. Op die warme septemberochtend werd met 22-1 door ons gewonnen, meteen ook de grootste uitslag ooit. Ik meen me te herinneren dat Brody 12 keer scoorde, hij heeft het er nog wel eens over en het is zijn levensdoel om dat minstens te evenaren. Brody kijkt dan ook nog steeds met gemengde gevoelens naar de beslissing om eerste klasse te gaan spelen, het wordt er niet makkelijker op zo. Het elitecorps van Saestum is inderdaad different cook. Toch zou je dat niet zeggen in de eerste helft. Vliegdorp was ontketend. Een van de hoogtepunten was een dubbele eentweetje die door Diem werd opgezet. Hij gaf af, ontving en gaf af en zette zo zijn medespeler vrij voor de goal. Ook de stormloop van Tom was machtig om te zien. Meteen uit de verdediging trok hij op naar het vijandelijk doel, kon afgeven maar besloot voor eigen succes te gaan en de bal richting goal te schieten. Raul zag daar, als opportunistische goaltjesdief, een voorzet in. Zijn teen was net te kort en hij eindigde tegen de paal. Niet de bal maar Raul, gelukkig eindigend zonder kleerscheuren. Op dat moment stond het ondertussen al 3-0 voor Vliegdorp (Sil, Cas en Brody) en leek er geen vuiltje in de lucht. Valentijn veegde zijn goal schoon, Lucas poetste de aanvallende tegenstanders af, er werd wat geschoffeld door Brody en de rest lapten alle hoekjes van het veld. Maar toen schoot de reus van Saestum, een jongen die voor zijn achtste blijkbaar al zoveel melk en groente had gekregen dat zijn lijfje volwassen trekken en lengte begon te krijgen (Roel van Velzen zou er een moord voor doen), de bal van zijn eigen helft zo walgelijk hard hoog het goal van Valentijn in dat er iets gebeurde op het veld. Het was bijna fysiek voelbaar. Vanaf nu ging het een lastige wedstrijd worden. En ja hoor, de reus legde nogmaals aan. En al deed onze keeper zijn best, de bal was nogmaals onhoudbaar. Al snel stond het in plaats van 3-0, 3-5. Dat zou reden tot paniek kunnen zijn, ware het niet dat ook onze jongens, wellicht niet fysiek, maar wel mentaal, volwassen trekjes binnen te krijgen. Zij rechten hun rug, zeker ook Raul, Brody werd weer in de spits gezet, Lucas en Cas mochten de verdediging doen en de rest kreeg weer hun fijne vrije dolende rol. Het werkte. Met nog een paar minuten te gaan werd in de kluts een eigen doelpunt gemaakt en stond het 4-5. Het was een echte wedstrijd, spannend zoals we dat in de hele eerste 6-7 maanden dat dit team nu bestaat, nog niet hadden mogen meemaken. En vlak voor tijd, na een voorzet vanaf de zijkant, kwam de bal bij Brody. Hij knalde de bal hoog het goal in. Het waren er geen 12, maar het voelde wel zo. 5-5 eindstand, wederom gelijk. Volgende week gaan we voor de overwinning.

Eerder in de week, woensdag, was er trouwens een bekerwedstrijd. Deze werd met 8-2 in Soest gewonnen. Twee doelpunten van Cas, een doelpunt met het linkerbeentje van Sil, twee eigen doelpunten waarvan een wonderschoon, een hard schot van Lucas, Raul, Brody, de doelpunten stroomden als vanouds het goal van de tegenstander in. Vliegdorp op weg naar de finale en wij, de ouders, zullen er bij zijn!

Vliegdorp JO13-2 heeft maar kracht voor 1 helft

 • Hits: 526

Tegen Kampong uit Utrecht hebben we tot aan de rust een mooie wedstrijd kunnen spelen. Daarna liep de ballon langzaam maar gestaag leeg en verloren we uiteindelijk met 2-7. Dat zou je niet verwachten als je tot vlak voor de rust een mooie 2-1 voorsprong uit het vuur hebt gesleept. Het eerste kwartier hadden we nodig om wakker te worden leek het wel. Het zonnetje scheen lekker en dat leidde tot een soort van zomeravond voetbal. We zaten totaal niet in de wedstrijd Binnen een minuut was het 0-1 en we mochten blij zijn dat Kampong niet meer scoorde. Na een minuut of 15 werd ons spel stukken beter. Meer druk op de bal en een betere aansluiting zorgde voor veel meer evenwicht in de wedstrijd. En de kansen waren ineens voor ons. Lars werd de man van de assists. Eerst stelde hij Jelle in staat om te scoren en 5 minuten later zette hij Joshua vrij voor het doel die de 2-1 voor Vliegdorp maakte. Het zou heel fijn zijn geweest als we dit tot aan de rust hadden kunnen vasthouden. Helaas maakte Kampong in de laatste minuut toch nog de 2-2.

Maar het geloof was terug en we gingen vol goede moed de 2e helft in. Dat leverde ook een 3-tal mooie kansen op, maar jammer genoeg geen goals. Toen Kampong kort na elkaar 2-3 en 2-4 scoorde was het gebeurd. Geen kracht meer, veel pijntjes en vermoeidheid voerden de boventoon. Merkwaardig genoeg had Kampong hier in het geheel geen last van. Vooral bij de corners kwamen we onder druk en dat leidde tot nog 3 treffers van Kampong. Eindstand 2-7. Een half uur lang prima spelen is niet meer genoeg in deze poule. We gaan er met elkaar aan werken.

Groeten, Jaap.

Prachtig begin voor JO8-2

 • Hits: 594

Na een goede voorbereiding de afgelopen weken van onze nieuwe trainers Kevin Peereboom en Robin Knoops was het eindelijk zo ver. Zaterdag 24 februari 2018.
De eerste wedstrijd van het voorjaarsseizoen voor de JO8-2. Maar wat was het vroeg en wat was het koud.

Om 8:30 uur werden wij verwacht bij F.C. Delta Sports ’95 in Houten.
Er was nog enige twijfel bij de tegenpartij of wij wel zouden verschijnen vanwege de extreme kou, maar onze bikkels lieten zich hierdoor niet tegenhouden. Gewapend met wanten, thermokleding en warme mutsen gingen de jongens het veld op.

Er werd goed overgespeeld en mooie acties gemaakt. Coen, Sem, Rino en Rayan zochten de aanval op. Thijs en Siem wisten de scoringskansen van de tegenpartij te verhinderen door goed te verdedigen. En Ruben zorgde ervoor dat er niet al te veel ballen in het doel terecht kwamen.
Met een eindstand van 4-6 heeft JO8-2 de eerste 3 punten op zak !!

Kortom een mooi resultaat, maar nog belangrijker echt leuk gevoetbald. Op naar de volgende wedstrijd 10 maart tegen CJVV JO8-4 in Amersfoort.

Belinda van der Meeren

Vliegdorp JO15-1 pakt alsnog punt tegen Hercules JO15-5

 • Hits: 618

Op zaterdag 17 februari 12:30 uur stond er een competitie wedstrijd op het programma voor de jongens van de JO15-1. Een thuiswedstrijd tegen Hercules JO15-5.

De jongens waren in een goede stemming en maakten zich op voor de 2e competitie wedstrijd van het voorjaarseizoen. Na de passencontrole kon er gestart worden. Binnen 5 minuten viel hier al de eerste goal voor Hercules.  Een tegenvaller, maar de moed bleef er zeker wel in. Vliegdorp moest er hard aan trekken, maar ook in de eerste helft vielen er nog 2 goals voor Hercules. Met een 0-3 tussenstand de rust in. De vaste supportersploeg zag het even niet meer zitten en de koppies gingen ook wel een beetje hangen bij de Vliegdorp boys.
Trainer John pepte de mannen weer op in de rust en ze moesten alles geven wat ze hadden.  En dat deden ze. Wat werd er geknokt. Al snel waren onze mannen terug gekomen tot 3-3. Hercules duidelijk overrompeld en Vliegdorp rook kansen. Een spannende pot om naar te kijken. Dat was ook merkbaar langs de lijn. Hercules zette weer alles in en scoorde de 3-4 en snel daar op volgend de 3-5. Weer keek Vliegdorp tegen  een achterstand aan, maar ze bleven knokken. Het publiek jubelde mee en moedigden ze stuk voor stuk aan. Vliegdorp scoorde hierna twee keer achter elkaar zodat de stand weer gelijk was 5-5. Maar daar was weer de spits van Hercules. Deze jongeman was duidelijk DE man bij Hercules, want hij zette Hercules wederom op voorsprong met zijn 6e doelpunt in deze wedstrijd. De tijd begon te dringen, maar vlak voor het einde was daar dan toch weer een treffer van Vliegdorp. Het eindsignaal klonk en er was vreugde. Vreugde bij de mannen, vreugde bij de trainer, maar zeker ook vreugde langs de lijn. Wat hebben zij gevochten. Kortom, Vliegdorp JO15-1 verdiend een punt gewonnen tegen Hercules.

Vliegdorp JO13-2 verkoopt de huid duur

 • Hits: 539

Dat je niet altijd hoeft te winnen om tevreden terug te kijken op een wedstrijd is vandaag gebleken. Tegen Saestum JO13-2 hebben we een hele spannende pot gespeeld. Helaas ging de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 verloren, maar er had een gelijkspel in kunnen zitten. We zijn juist een klasse hoger gaan spelen om meer van dit soort wedstrijden te spelen. De eerste helft was behoorlijk gelijkwaardig en de doelpunten waren schaars. Saestum had duidelijk meer kracht in het lichaam en power in de benen. Onze verdediging en Romano onze keeper moesten vol aan de bak, maar ze weerden zich kranig. Rond de 20e minuut werd het toch 1-0 voor Saestum en dat was tevens de ruststand. Het eerste kwartier na de rust was Saestum ook de betere ploeg. We kregen zeker ook wel kansen, maar het was allemaal net niet. De 2-0 kon eigenlijk niet uitblijven en zo geschiede. Merkwaardig genoeg werd door Vliegdorp de rug nog een keer extra gerecht. Het evenwicht herstelde zich en we werden zelfs de betere ploeg. Dit was duidelijk merkbaar aan het stemvolume van de coaches van Saestum 😃. Uit een hele mooie aanvallende combinatie maakte Joshua ook de aansluitingstreffer 2-1. Nu werd mijn stemgeluid gelijkwaardig aan dat van Saestum 😉. We konden zelfs goed de druk erop houden maar de 2-2 wilde niet vallen. Een paar minuten voor tijd viel de 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. Maar goed gedaan allemaal en op naar de volgende ‘stevige pot’.

Groeten, Jaap

Uitstapje JO10-1

 • Hits: 673

Afgelopen zondag zijn we met elkaar naar de Kartfabrique in Utrecht geweest en hebben de kinderen van JO10-1 een gezellig uitje gehad.

Ze zijn wezen lasergamen en naar prison island (ontsnappen uit afgesloten ruimtes dmv samenwerking).

Na afloop was er natuurlijk patat met iets lekkers erbij.

Ze zijn weer helemaal klaar voor een nieuw voetbalseizoen!

JO15-1 en MO13-1 gaan los bij StepUp!

 • Hits: 763

Een veld vol met sneeuw, dat betekent geen voetbaltraining, maar met voor de JO15-1 nog een bekerwedstrijd en voor de MO13-1 nog een competitiewedstrijd op het programma moest er natuurlijk wel aan de conditie gedacht worden. En dat deden zij. Onder leiding van niemand minder dan Daan van Oijen kregen zij een pittige boks en conditietraining. Eerst iets wat onwenning de zaal in, maar vervolgens als een dolle beginnen aan de warming up. Deze loog er al niet om. Rondjes lopen met afwisselende push ups en buikspieroefeningen. Kortom, al heel wat rode wangetjes voordat het echte werk nog moest beginnen. Er werden tweetallen gemaakt en zo kregen zij techniek les. Later nog in drietallen om los te gaan op de bokszak. Stuk voor stuk fanatiek. Na de les kregen zij allemaal een certificaat en konden de heren en dames voldaan naar huis. Een leuke, leerzame en sportieve les. Wij bedanken StepUp! voor deze unieke kans en ook Daan van Oijen voor zijn inzet.* AFGELAST *

 • Hits: 655

Tot nadere orde geen trainingen mogelijk !

Wanneer het veld weer bespeelbaar is, zullen alle trainers op de hoogte gehouden worden middels de trainersapp van Vliegdorp.

Vliegdorp JO8-1 KAMPIOEN Najaarscompetitie, 3e Klasse KNVB

 • Hits: 706

Zaterdag 02 december 2017

DOVO JO8-4 vs. vv 't Vliegdorp JO8-1 (2-9)

De kampioenswedstrijd door de oogjes van Sil Visser!

Vanaf september is in zo'n 15 wedstrijden gestreden om het kampioenschap van het eerste half jaar. Het wordt niet bijgehouden, het is dus zwaar officieus, maar als je alles wint dan ben je kampioen. Das logisch. Deze winnen betekent bijna zeker dat er van de derde klasse naar de eerste klasse gepromoveerd kan worden. Deze winnen zou een beker opleveren. Men wist dus waar het om ging. En qua spanning wedijverde de wedstrijd dan ook met pakjesavond.

Die van mij stond dan ook al voor 6 uur in de ochtend in vol voetbalornaat aan de heilige ouderlijke slapenkamerdeur te rammelen. Niet omdat er iets in de schoen zat zoals de rest van de week, maar omdat er ontbijt in de voetbalmotor gestopt moest worden (waarna de zenuwen er voor zorgde dat dit ontbijt voor de helft bleef staan).

Het was deze ochtend mistig en in die mystieke sfeer werd Veenendaal wakker met 7 springerige Vliegdorpers. Ook deze week bleef het lang 0-0. En ook deze keer moest er een Brody bevlieging  aan te passen komen om de ban te breken. Vanaf de eigen helft eiste hij en  kreeg hij de bal. En met een magnifiek afstandsschot, die (en dat gebeurd alleen in kampioenswedstrijden) onder kant van de lat binnen plofte gebeurde dit dan ook. Vanaf toen was het weer eenrichtingsverkeer. De een na de andere doelpunt, dan weer van Lucas, dan weer van Brody, een rebounddoelpunt mooi in de hoek geplaats van Diem, mooie passjes van Tom naar voren, mooie doorpassjes van Sil, naar voren, naar Raúl voor zijn doelpunt en zo ging het maar door. Heldere instructies waren er om in positie te blijven. Volgens Sil, en daar moet ik vanuit gaan vandaag gezien ik zelf niet bij de wedstrijd was, heeft Ruud hierbij een kleine fout gemaakt. Want zo gebeurde het tot twee keer toe dat de hele meute aan tegenstanders (trouwens als ik Sil moet geloven een soort megareuzen) dat hij alleen met Valentijn achter stond en met lede ogen moest toezien hoe de Veenendalers, die echt wel konden  voetballen, tikkietakkiënd Valentijn konden passeren. Maandag in de training zullen daar nog woorden over moeten vallen. Al zal ook de knal van de kinderchampagnekurk  nog na knallen.  De beker is ondertussen niet meer uit  het oog verdwenen hier in huis. Zelfs tijdens pakjesavond tussen alle lego en andere cadeaus bleef de blinkende beker er uit schitteren! Gefeliciteerd heertjes en trainers met dit eerste succes!

Kou slaat op de benen bij Vliegdorp JO13-2

 • Hits: 657

Spelen bij -1 graden valt niet mee hebben we vandaag ervaren. Het leek met name in de 2e helft wel of de kou de benen lam legde. In een zeer spannende eindfase hebben we uiteindelijk toch weten te winnen met 5-2. Tegenstander VVZ’49 was lastig te bespelen met hun enorme lengte en fysieke kracht. Het eerste kwartier gebeurde er niet veel. Uit een mooie pass van Lars wist Jelle na 18 minuten de 1-0 te maken. Een paar minuten later maakte Lars er zelf 2-0 van. Dat leek de opmaat voor weer een ruime overwinning. Niets was echter minder waar. De kansen die we kregen werden door onzorgvuldigheid niet afgemaakt en met de rust hadden we onszelf eigenlijk met een ruimere voorsprong moeten belonen. Maar het was en bleef 2-0. Waar we normaal na rust door kunnen drukken, gebeurde nu het tegenovergestelde. VVZ rook zijn kansen toen zij 2-1 maakten. Vliegdorp was het helemaal kwijt. Het was vooral tegenhouden, zelf kwamen we niet meer aan voetballen toe. De jongens van VVZ leken steeds groter te worden en wij steeds kleiner. Toen VVZ ook nog de 2-2 scoorde kon de wedstrijd nog alle kanten op. Het hele team heeft er vanaf dat moment wel keihard voor gewerkt, maar de beste kansen waren toch echt voor VVZ. Zoals zo vaak was het Lars die met een mooi schot het team over het dode punt heen hielp, 3-2 met nog 10 minuten te spelen. Het bleef heel spannend maar gelukkig was het Rick die ons meer lucht gaf door er 4-2 van te maken. Het slotakkoord was voor Jayden die met een prachtige stift 5-2 maakte. Dat was gelijk ook het eindsignaal. Een hele moeilijke wedstrijd, maar toch weer wel de overwinning uit het vuur gesleept 😄.

Doelpunten Lars 2x, Jelle, Rick en Jayden 1x. 

Groeten, Jaap 

Vliegdorp J013-2 plichtmatig naar de dubbele cijfers

 • Hits: 524
Waar we vorige week nog superlatieven te kort kwamen was het vandaag allemaal wat minder. Tegen het laag geklasseerde Spakenburg hebben we uiteindelijk een prachtige score neergezet van 0-10, maar het vertoonde spel liet te wensen over. We werden ook nog mooi in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Spakenburg. Daarna werd het vrij snel 0-4. Maar toen stokte het ook. We kropen veel te dicht tegen elkaar aan, de passing was slordig en de kansen werden niet afgemaakt. Gelukkig nog geen witte zakdoekjes van de toeschouwers 😬, verwend als ze zijn door de laatste wedstrijden. Uiteindelijk toch nog de voorsprong uitgebouwd naar 0-6 bij de rust. De tweede helft was het eerste kwartier doelpuntloos en het spel zielloos. Rick doorbrak deze impasse met een droge knal, 0-7. Daarna haalden we nog net de dubbele cijfers. Eindstand 0-10. Een simpele maar geen sprankelende overwinning zullen we maar zeggen. Wel zijn we naar de 2e plaats in de poule gestegen. Kijken of we het laatste stapje ook nog kunnen zetten.

Doelpunten Lars 4x, Jelle 2x, Wouter, Thijmen en Rick 1x plus 1 eigen doelpunt Spakenburg.

Fijn weekend!

Vliegdorp JO13-2 speelt koploper DOSC zoek in 2e helft !

 • Hits: 737

De hele week werd er al over gesproken. Zaterdag tegen de ongeslagen koploper. Op vrijdag nog een wedstrijd gerichte training van Angela en Barry, en toen moest het echt gaan gebeuren. Wat bleke bekkies in de kleedkamer, maar iedereen was top gemotiveerd. Ook voor het eerst in een 3-4-3 opstelling om de tegenstander zo vroeg mogelijk onder druk te zetten en ons eigen aanvallende spel uit te nutten. De eerste helft waren we behoorlijk aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten zat voetballend vermogen in de ploeg en dat komt het niveau uiteraard ten goede. Uit een fraaie combinatie op rechts was het Lars die de ban brak en de 1-0 aantekende. Verder wel veel kansen voor Vliegdorp in de 1e helft, maar ze wilden er niet in. Gelukkig had Romano een paar goede reddingen op uitbraken van DOSC waardoor we de 1-0 voorsprong mee de rust in konden nemen.

De 2e helft begon weer gelijkwaardig. Tot Jayden de bal vanaf het middenveld kreeg voor een snelle uitbraak. Op snelheid haalde hij solo het doelgebied en bleef koel in de afronding, 2-0. Vrij snel daarna was het Lars die de 3-0 maakte en leek het gebeurd. Toch werd het vrij snel weer 3-1 waardoor toch even twijfel in de ploeg sloop. Maar het laatste kwartier was er geen houden meer aan. DOSC werd continue overlopen en met mooi combinatievoetbal volgde de ene kans de andere op. Onze nieuwe aanwinst Rohullah zorgde persoonlijk voor de 4-1. En het was geen wedstrijd meer. Vloeiend en snel werd het 8-1 door achtereenvolgens Wouter, Joshua, Rick en Lars. DOSC was letterlijk kapot gespeeld. Onze 3 mans verdediging met Jasper, Freek en Rick heeft geweldig gespeeld. Goed in de positie, instappen op de juiste momenten en met gebruik van lichaam. Rohullah en Damian groeien steeds beter in het team en dat is heel mooi om te zien. Jayden, Niels en Wouter hebben met elkaar een enorm loopvermogen en zijn samen de motor op het middenveld. En Jelle, Joshua en Lars combineren in de spits  snelheid met techniek en hebben ook nog oog voor elkaar en een mooie pas in huis. Dat gecombineerd met Romano als super goalie maakt dit een heel gaaf team om naar te kijken en om te trainen en te coachen. Ook mag niet onvermeld blijven dat Mariëlle zich ontwikkeld tot een grensrechter met een haviksoog voor buitenspel 😄. Al met al top gedaan en dit smaakt naar meer.

Doelpunten Lars 3x, Jayden, Rohullah, Wouter, Joshua en Rick 1x.

Groeten, Jaap

CONDOLEANCE: Marcel Schrijvers

 • Hits: 1616
Naar aanleiding van het overlijden van Marcel Schrijvers zal er op zaterdag 18 en 25 november in de kantine van 't Vliegdorp een gedenkplekje ingericht worden, alwaar gelegenheid is een bericht achter te laten in de vorm van tekst, een foto of een leuke anekdote voor Suzanne en de kinderen.

Nieuwland ASC JO8-2 vs Vliegdorp JO8-1 (1-15)

 • Hits: 723

Zaterdag 28 oktober 2017

De tegenstander waren potige kereltjes, maar bij het inschieten werd snel duidelijk dat het een eenzijdige wedstrijd zou worden. Lengte en gewicht zou het ook deze week gaan verliezen tegen de onzen. Er heerste chaos bij Nieuwland, die hun topscoorder sinds deze week ook nog kwijt waren geraakt aan hun eerste team. En er heerste juist discipline bij de jongens in het geel zwart. Discipline die thuis ver te zoeken is, maar op het veld, vooral vlak voor een wedstrijd plotseling toch in ze blijkt te zitten, te zijn geramd. Er heerst bij huize trainer Ruud orde en tucht, dat kan niet anders. Deze drilsergeant heeft de wind eronder, een respectabele prestatie in die paar maanden. Het moet van hem komen, want Mike en Sip zijn het sowieso niet. Die zijn zelf nog zo speels als vijf weken oude puppies. Het inschieten en rondspelen voor de wedstrijd zette dus de toon en er moest worden ingegrepen om het nog een beetje een leuke wedstrijd te maken voor het meegereisde publiek (wij, de ouders). Hoe konden we het spannend maken voor onszelf? Gezien Ruud geen concessies wil en wedstrijden het liefst zo ruim mogelijk wint dachten wij aan het alsnog ziek melden van een of twee van onze zoontjes (konden geen keuze maken wie), de veters aan elkaar te knopen (goede optie, want we hebben nog steeds geen veterdiploma), maar het werd het afsluiten van een weddenschap. Hoeveel zouden ze gaan winnen. En zo werd een eindelijk weer een spannende wedstrijd voor ons. We zaten allemaal heel dicht bij elkaar, maar omdat we de tel kwijt waren geraakt van hoeveel het werd (winst ergens tussen de 15-1 en 17-1) hebben we deze keer geen winnaar langs de lijn.

In het veld werd ondertussen gevoetbald. De 1-0 binnen 5 seconden van Brody zette de toon, daarna gebeurde er een paar minuten niets, maar daarna ontvlamde het toch echt. Lucas viel op, scorend (zeker vijf doelpunten), allemaal hard en goed geplaatst in de korte hoek. Maar ook door de werkelijk keiharde tackel op hem, waarvan alleen al het geluid door merg en been ging. Dat hij  maandag zijn verjaardag mag vieren zonder gips en hij zelfs kon doorspelen miraculeus. Brody viel ook na de start op met zijn doelpunten, maar nog meer door zijn passjes waaruit een duidelijke behoefte van delen bleek. Hij wilde perse iedereen laten scoren. Dit lukt niet helemaal, vooral Raúl had pech, maar volgende week weer nieuwe kansen. Verder was het moment van de wedstrijd die bij zal blijven, naast ook een paar mooie rushes en doelpunten van Sil, het afstandsschot van Tom of de gestopte penalty’s na de wedstrijd door Valentijn (daar moet hij het echt van hebben…), nee het moment kwam van Diem. Hij was aanvoerder en dan moet je iets achterlaten. Het werd een schaar, perfect uitgevoerd aan de rand van het veld, met effect: hij passeerde zijn tegenspeler en gaf een mooie pass. Super gedaan Diem en alle anderen! Sportieve groet,

Persvoorlichter JO8-1

Vliegdorp J013-2 komt fysiek te kort tegen Hees J013-1

 • Hits: 657

Dat dit een echte wedstrijd zou worden wisten we al van te voren. Beide ploegen hadden nog geen puntverlies geleden. Een echte topper dus. Uiteindelijk hebben we het niet kunnen redden en met 4-2 verloren. Met name fysiek waren we de mindere en naarmate de wedstrijd vorderde ging zich dit steeds meer wreken. De eerste helft was de wedstrijd nog redelijk in evenwicht. Uit een mooie counter na 10 minuten maakte Jelle zelfs de 0-1. Binnen 5 minuten was het echter 1-1. Het was heel jammer dat we een paar mooie kansen niet wisten te benutten, anders waren we echt met een verdiende voorsprong de rust ingegaan. Mede omdat Romano met goed keeperswerk tegendoelpunten kon voorkomen. Maar de eerste 20 minuten na rust konden we het niet meer belopen. We kwamen niet onder de druk van de tegenstander uit en dan is het wachten op de doelpunten. En die kwamen dan ook. Een tijd konden we het nog op 2-1 houden en bleef de spanning aanwezig. Maar toen de 3-1 en 4-1 vielen was de wedstrijd beslist. Het gekke is dat we juist de laatste 10 minuten een soort van revival kenden. In ene speelden we wel op de helft van de tegenstander en konden we ook veel meer in balbezit blijven. Dus conditioneel zit het wel goed. Jan maakte er ook met een mooi afstandsschot nog 4-2 van, en er waren ook mogelijkheden voor de 4-3, maar die wilde helaas niet vallen. Het is duidelijk dat we niet gewend zijn dit soort fysieke wedstrijden te spelen. Het team is nog wat te bleu en te afwachtend. Je kunt in deze wedstrijden niet wachten tot de bal bij jou komt, of met je rug naar de bal draaien. En de schouders gebruiken doen we veel te weinig. Toch had het echt spannend kunnen worden als de kansen beter waren benut, dus zo slecht hebben we het helemaal niet gedaan. Het was een goede les voor de volgende wedstrijden. We gaan hier alleen maar beter van worden.

Groeten, Jaap

Vliegdorp J013-2 haalt dubbele cijfers

 • Hits: 677

In een prachtige wedstrijd hebben we VVZA JO13-3 overklast. Vooral in de eerste helft hadden we de tegenstander volledig in de tang. Dit resulteerde uiteindelijk in een prachtige 2-12 overwinning!

Na ruim 5 minuten werd de ban gebroken door Wouter die met een droog schot de 0-1 maakte. In een paar minuten tijd maakten Jelle en Lars er 0-3 van. Vanaf dat moment werd er steeds makkelijker gecombineerd. Zelfs een kopbal van Jelle uit een hoekschop trof doel, 0-4. Lars zette de 2 slotakkoorden van de eerste met 2 lepe doelpunten, 0-6. De 2e helft was wat evenwichtiger, ook al bleven we duidelijk de betere ploeg. Onze verdediging met Damian, Jasper, Freek en Niels verdient een compliment omdat ze goed geconcentreerd hebben gespeeld en nagenoeg geen kansen hebben weggegeven.

Na rust pakte Lars de draad weer op waar hij voor rust gebleven was, namelijk scoren. Via 1-6 maakte hij de 1-7. Een mooie diagonaal van Jelle zorgde voor de 1-8 en wederom Lars maakte 1-9. Joshua en Jayden hadden al veel goede assists verzorgd, daarom meer dan verdiend dat Joshua zelf de dubbele cijfers op het bord zette, 1-10. Onze invaller Tigo speelde ook weer een puike wedstrijd en beloonde zichzelf met een schuiver voor de 1-11. In de slotfase kregen we ook nog een strafschop waarvoor onze doelman Romano naar voren werd geroepen. En ja hoor, ook onze keeper kwam op het scorebord, 1-12.

Het laatste woord was aan VVZA dat nog 2-12 scoorde. Al met al kunnen we spreken van een prachtige start met 2 overwinningen en een doelsaldo van 16-2.

De wedstrijd vandaag was een genot om naar te kijken. Maar, er komen zeker nog sterkere tegenstanders aan!

Doelpunten: Lars 5x, Jelle 3x, Wouter, Joshua, Tigo en Romano ieder 1x.

LET OP !

 • Hits: 856

Dit is een oproep aan alle Vliegdorp leden die nog geen digitale pasfoto hebben geupload (en voor de leeftijdsklassen waarin dat wel is vereist). Waardoor het digitale wedstrijdformulier incompleet is en de scheidsrechter de spelers en namen (met foto's) niet kan controleren.

Het komt nog regelmatig voor dat er op het wedstrijdformulier een digitale pasfoto van een speler/speelster ontbreekt, of dat deze niet aan de juiste eisen voldoen. Spelers hebben nog tot 1 november de tijd om zelf zijn/haar pasfoto aan te passen. Hierna is dit niet meer mogelijk en kan er alleen een wijziging worden aangebracht door de KNVB.

Hieronder staan enkele vragen met antwoorden van de KNVB, met betrekking tot de digitale spelerspas.


 Hoe zet ik een pasfoto op de digitale spelerspas ?
De KNVB heeft alle bestaande spelerspasfoto's tijdig ingeladen in Sportlink Club. Daarmee zijn ze ook zichtbaar op de digitale spelerspas. Voor nieuwe leden kan de vereniging zelf een foto inladen in Sportlink Club via de module Ledenbeheer. Sinds 27 juni 2017 kunnen leden dit zelf doen via de app. De teammanager kan dit doen voor al zijn/haar teamleden. Het is ook mogelijk om je foto toe te voegen via de voetbal.nl app. Besef dat de foto niet "zomaar" een profielfoto is maar de officiële foto voor de digitale spelerspas. Foto's vervangen kan tot 1 november.

Ik kan geen pasfoto's meer wijzigen, na 1 november
Dat klopt. Dat kan alleen in de periode van 1 juli tot 1 november. Dit om te voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt. Wel is het altijd mogelijk om leden zonder foto te voorzien van een foto. Mocht er een goede reden zijn om na 1 november de foto te vervangen, neem dan contact op met de KNVB. Daar kan de foto wel vervangen worden.

Aan welke eisen moet de digitale foto voldoen?
Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Zorg dus voor voldoende contrast. En geen gezichten van te grote afstand. Ook geen groepsfoto's

Hoelang is de foto op de digitale spelerspas geldig?
De digitale pas kent GEEN vervaldatum. Het is de verantwoordelijkheid van de speler en vereniging om te zorgen voor een goed lijkende foto en tijdige vervanging.

Indien er op het digitale wedstrijdformulier bij een speler geen of onjuiste foto op de digitale spelerspas staat, wordt er door de scheidsrechter om een geldige legitimatie gevraagd. Indien de speler geen legitimatie kan tonen, mag de desbetreffende speler(s) niet meedoen aan de wedstrijd.

Meer informatie vindt je hier:

Voor 1 november uw pasfoto uploaden

Vliegdorp JO13-2 wint eerste wedstrijd op groot veld met 4-0

 • Hits: 713

Gelukkig zijn we alsnog in een 11 x 11 competitie geplaatst. Na 2 eerdere wedstrijden was dit dus in feite de echte competitiestart. En dat is natuurlijk wel even wennen. Veel meer ruimte op het veld, buitenspel en meer op positie spelen. Ook conditioneel vraagt het meer, zeker omdat we zonder reserves begonnen. Maar we hebben een puike wedstrijd gespeeld tegen Hooglanderveen JO13-6. Het eerste kwartier was vooral wennen. Maar we kregen gaandeweg meer grip op het spel en de tegenstander. Vooral op rechts waren er leuke combinaties te zien. Niet verbazingwekkend dus dat de eerste goal vanaf de rechterkant viel. Jelle werd goed door Wouter in de diepte gelanceerd. Op snelheid ging hij om zijn man heen en plaatste een mooi diagonaal schot in de linker benedenhoek, 1-0. Dat gaf vertrouwen. De linies gingen wat dichter op elkaar spelen en de druk op de tegenstander werd steeds groter. Uit een scrimmage in de 16 was het weer Jelle die de 2-0 stand aantekende. Wat tevens de ruststand was. De tweede helft zijn we niet in de problemen geweest, wel jammer dat we slordig waren in de afwerking. De score had veel hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Het was Joshua die een mooie dribbel keurig afmaakte met een geplaatst schot wat de 3-0 betekende. En 10 minuten voor tijd bekroonde Wouter een goede wedstrijd met de 4-0. Romano heeft een rustige wedstrijd gehad. Ik ben vooral ook tevreden over de discipline om al in de eerste wedstrijd goed in positie te blijven spelen. De verdediging en het middenveld hebben het goed gedaan. Kortom, we gaan nu echt voetballen 😊. Tigo nog bedankt voor het meespelen de 2e helft!

Doelpunten: Jelle 2x, Joshua 1x en Wouter 1x.

Groeten, Jaap

Vliegdorp J013-2 trekt na moeizame wedstrijd toch aan het langste eind

 • Hits: 645

Waar we vorige week nog klaagden over een walk-over was dat deze week zeker niet het geval. Austerlitz JO13-1 was een gedegen team en het was ook een echte wedstrijd met ups en downs. We begonnen voortvarend. Via Lars en Wouter kwamen we met 0-2 voor. Ook Austerlitz kreeg de nodige kansen, maar Romano had een aantal geweldige reddingen. Hierdoor konden we de nul achterin vasthouden. Na 20 minuten maakte Lars 0-3 en leken we wel in veilige haven. In de laatste minuut van de 1e helft werd het toch nog 1-3 door slecht verdedigend werk. Toen het snel na rust 2-3 werd hadden we in 1x weer een spannende pot. Het spel golfde 10 minuten heen en weer maar beide keepers blonken uit met mooie reddingen. Een prachtig afstandsschot van Lars laag in de hoek gaf ons weer wat meer lucht, 2-4. Een mooie aanvallende combinatie leverde een intikkertje op voor Jelle, 2-5. De slordigheden in onze verdediging stapelden zich op waardoor Austerlitz toch weer de aansluiting kon vinden door 3-5 te scoren. Pas toen Lars ook de 3-6 maakte was de wedstrijd gespeeld. Op het echte gras was het best een conditieslag. Uiteindelijk gelukkig de 2e overwinning op rij. We zullen echt beter moeten gaan passen en aannemen, daar worden nu nog te veel fouten mee gemaakt. De technische bagage moet omhoog. Kortom, genoeg om aan te werken in de training 😉. Doelpunten Lars 4x, Wouter 1x, Jelle 1x.

Groeten, Jaap

Vliegdorp JO13-2 vs HMS JO13-1

 • Hits: 696

Waar we al een beetje bang voor waren lijkt nu na de eerste wedstrijd bewaarheid te worden. Het niveau van de 7x7 competitie voor de JO13-2 is niet al te hoog. De wedstrijd tegen HMS JO13-1 werd door Vliegdorp JO13-2 met maar liefst 17-2 gewonnen. In de beginfase was het nog wat stroef maar toen Lars het op zijn heupen kreeg was het in rap tempo 4-1. Met 2 goals van Joshua en 1 van Niels werd de ruststand op 7-1 bepaald. Met zo' n stand is het lastig geconcentreerd en verzorgd te blijven voetballen. Dat lukte dan ook niet echt in de 2e helft. Af en toe waren er leuke combinaties maar het algehele spelniveau was niet best. Toch liepen we gestaag uit naar een grote voorsprong. Vooral Lars was met 7 doelpunten in de 2e helft erg goed op dreef. Hopelijk zijn de andere tegenstanders in de poule van een beter kaliber. De kop is eraf zullen we maar zeggen. Doelpunten Lars 11x, Joshua 3x, Jayden 2x, Niels 1x, Jelle 1x. 

Groeten,

Jaap

RABO CLUBKAS CAMPAGNE

 • Hits: 673

Ook dit jaar organiseert Rabobank Rijn en Heuvelrug de Rabo Clubkas Campagne. In deze campagne kunnen verenigingen donatie vanuit het coöperatief dividend van Rabobank verkrijgen.


Rabobank verdeelt € 150.000

In 2017 verdeelt Rabobank Rijn en Heuvelrug € 150.000 binnen het lokale verenigingsleven. Alle 20.000 leden van Rabobank Rijn en Heuvelrug mogen stemmen en bepalen daardoor hoe het bedrag over de deelnemende clubs wordt verdeeld. Hoe meer stemmen vv 't Vliegdorp krijgt, des te hoger onze donatie wordt.

Wie mag stemmen?

Alleen leden van Rabobank Rijn en Heuvelrug kunnen stemmen. Ben je lid? Dan ontvang je 25 oktober per e-mail een unieke stemcode. Van 25 oktober t/m 8 november 2017 kun je via een stemsite stemmen op de deelnemende verenigingen die je een warm hart toe draagt.

Ben je wel Rabo klant, maar nog geen lid?

Als je klant bent, ben je niet automatisch lid. Je kunt controleren of je al lid bent via Rabo Internetbankieren: bij ‘uw gegevens’ staat onder ‘persoonlijke gegevens’ of je lid bent van de Rabobank of niet. Nog geen lid? T/m 20 oktober kun je alsnog lid worden.

Stemmen

Elk Rabo lid mag 5 stemmen uitbrengen, max. 2 stemmen per vereniging. Iedere stem is dus geld waard ! 

Warm hart voor onze vereniging!

Wij dragen onze vereniging een warm hart toe. Jij toch ook ? Stem op vv 't Vliegdorp en help ons aub met de campagne. Mobiliseer alle Vliegdorp leden, jouw familie, vrienden en kennissen om tijdens de stemperiode in oktober hun stem op vv 't Vliegdorp uit te brengen.

’t Vliegdorp JO8 - FC De Bilt JO8-3

 • Hits: 670

UITSLAG 12 - 2

De tweede wedstrijd van jongens onder de 8 zou een regelrechte walk-over in the rain worden. Maar dat leek er lange tijd niet op. Zo werd er de eerste tien minuten omzichtig afgetast. De Bilt had toen nog het idee dat het kon winnen en dat gaf een zekere kracht. En Vliegdorp had nog het idee dat het kon verliezen, wat een zekere voorzichtigheid met zich meenam. Deze yingyang symbiose zou wreed aan flarden geschoten worden door een klein blond venijnig mannetje. Lucas schoot de 1 en de 2-0 binnen en schoot tussendoor nog een keer hard op de lat. Al zou hij op een trappetje staan en zich uitrekken, die lat zou hij niet kunnen aanraken, maar met een bal komt hij een heel eind. 

Raul en Brody zorgde nog voor de eerste helft afgelopen was voor een comfortabele 5-0. 

Terwijl de coach van de tegenstanders probeerde zijn mannetjes te motiveren door het over het gebrek aan geluk te hebben, hadden onze mannetjes het over serieuzere zaken: wie de meeste doelpunten ging maken bijvoorbeeld. 

Het nadeel van dit soort weddenschappen kan zijn dat de verdedigende taken minder serieus genomen worden. En dat gebeurde nu ook, De Bilt kon plotseling twee keer scoren. Maar het voordeel van dit soort weddenschappen is dat als je beter bent je dan ook gaat scoren. Diem begon, hij schoot opvallend hard en onhoudbaar binnen. Daarna kwam Sil er twee keer doorheen gefladderd. Ondertussen had De Bilt besloten, met het oog op de mate van demotivatie op de lange termijn (het seizoen is nog lang), besloten de keepers door te wisselen. Voor Vliegdorp maakte het niet uit wie er in het doel stond. 12-2 werd de eindstand. En de weddenschap? Die won met afstand Brody. Zes doelpunten, via de paal, door het midden, hoog in het dak, intikkers, zijn hele arsenaal liet hij zien. Op het laatst werd er nog nauwelijks gejuicht, een vriendelijke gebaar richting (wat later met tranen ook zou blijken) de nog tere jongenszielen. 

De penalties werden ook weer uitstekend genomen. Tom met een binnenkant paal schot hield zijn penaltiescore op 100% en Valentijn had, na al een uitstekende wedstrijd, ook bij de penalties prachtige reddingen.

Het hoogtepunt was in de kleedkamer. Samen douchen, waarin de boys niet van elkaar onderdeden aan preutsheid maar uiteindelijk ook properheid. 


Sportieve groet

W. Visser - persvoorlichter JO8-1

SO Soest JO9-4 vs Vliegdorp JO9-1

 • Hits: 688

Vandaag 2 september, de eerste bekerwedstrijd van het seizoen en wat ging het goed. Voetballen volgens de nieuwe normen. De jongens van JO9-1 gaan er voor.
Al snel is daar het eerste punt en er volgen er nog vele. Langs de lijn is het fijn om te zien hoe er word overgespeeld en niemand heeft zich verveeld. De bal gaat over en weer, wat gaan de teams tekeer.  Hier en daar een wissel en het spel loopt anders. Kansen zij er over en weer. De spanning stijgt ten top. Maar dan gaat het fluitsignaal en de wedstrijd zit er op. Vandaag met 8-12 gewonnen en niet verzonnen. Nog wat penalty's nemen en dan nemen we de benen.
Goed weekend en tot een volgende keer.  

Robert van Egmond -begeleider van vandaag

Jonathan JO8-2 vs Vliegdorp JO8-1

 • Hits: 617

Verslag Bekerwedstrijd 02.09.2017

Jonathan JO8-2 vs vv ’t Vliegdorp JO8-1: uitslag: 3-7

Naar Jonathan voor een vlammende seizoenstart

Het is het eerste weekend van september en daarmee beginnen vandaag de jongens met hun reeks van wedstrijden. Niet alleen van het seizoen, maar deze net niet meer kabouters spelen ook hun eerste echte wedstrijd. En het is meteen menens; uit tegen Jonathan jo o.8-2.  Geassisteerd door Sip en Mike, heeft trainer Ruud de heertjes na twee trainingen en twee oefenwedstrijden nog niet helemaal wedstrijdfit en naar zijn Brugse voetbalschool ideeën ingelijnd, maar toch is er hoop op een mooie strijd. Er loopt namelijk een mooi, door Ferdy’s voor-gekneed, groepje het veld op deze zonnige dag.

In Zeist aankomen om 7.45 zaterdagochtend is meteen je weekend scherp beginnen. De velden stonden al vol en vooral de Zeister moeders leken al helemaal wakker en kwetterden hun vrolijke nazomerse snaveltjes los. Men had elkaar na de lange zomer duidelijk gemist. Wat snel zou blijken is dat ze een ding waren vergeten: ook hun zoontjes die ochtend even goed wakker te schudden.

Bij het handjes schudden bleek weer eens dat we het dit seizoen niet van onze kopkracht moeten hebben. De tegenstander was bij  elkaar  opgeteld zeker een meter langer. Na 5 minuten stond het echter, allemaal over de grond, al 4-0 voor Vliegdorp. Het leek wel Frankrijk-Nederland, zelfde gevoel, zelfde score. Zonder Raúl (familieverplichtingen), maar met die andere kuitenbijter en stofzuiger Lucas in de spits ging het de eerste kwart maar een kant op. Lucas, donderdag aan zijn knie geraakt door een blonde woesteling uit Leusden, zou deze hele wedstrijd onrust en kansen creëren. De eerste scherpe pass werd meteen omgezet in een doelpunt. De vandaag ongrijpbare Sil, met  de bal aan de voet sneller dan de achtervolgende groene reuzen, bleef ze voor en prikte de eerste in het hoekje. Al gauw zou aanvoerder Tom met net zo’n scherpe pass vanuit het middenveld Brody bereiken en was de score verdubbeld. En zo ging het door tot het fluitje klonk. Er was ondertussen een juichstemming ontstaan langs de kant bij de Vliegdorpelingen. Maar de 2 minuten rust door de coach van de tegenpartij waren goed benutte minuten, Jonathan bleek na de eerste rust opeens geen gatenkaas meer. En het werd zelfs op het einde van het tweede kwart 1-4 na grove onoplettendheid bij de corner. De volgende limonadepauze was daarmee Ruud aan de beurt voor een goed gesprek. Diem en Sil gingen achter spelen, Tom en Brody in het midden en Lucas nog altijd voorin. Dat waren de instructies. En het begon meteen goed. Een verre uittrap van keeper Valentijn werd in  een keer in het midden doorgetikt door Lucas waardoor Brody alleen vrij stond voor de andere keeper en in kon knallen. Tikkie takkie voetbal uit de hollandse zandgronden, het was genieten. Sil werd even later als doorgebroken speler van achteren tot een koprol gedwongen. De vrije trap, die hoewel hij er niet in ging, was professioneel. Lucas en Sil achter de bal, dreigend met schieten, werd de bal in plaats van richting kruising naar rechts gelegd op de klaarstaande Brody die langs de muur en helaas deze keer ook het goal schoot. Uit het niets, tegen de verhoudingen in, werd het iets later 2-5 en zelfs 3-5. De stemming sloeg om. Er werd gemompeld langs de kant; het zou toch niet waar zijn. Wat volgde was wat ook eerder uit de oefenpotjes bleek: veerkracht, vertrouwen en vuurkracht. Diem en Tom als passende achterspelers hielden het achterin dicht terwijl voorin er gedraaid en geschoten, gedold en gescoord werd. 3-7 eindstand, het was een fantastisch begin van een hopelijk  vruchtbaar seizoen én gezamenlijke voetbalcarrière.

Sportieve groet

A. Visser - persvoorlichter Vliegdorp JO8-1

VOETBAL.NL APP

 • Hits: 567

Beste Vliegdorper,

Tot afgelopen seizoen heeft u misschien gebruik gemaakt van de app Voetbal.nl. Deze app is helemaal vernieuwd, met als gevolg dat u twee dingen moet doen:

- de app updaten
- uw favoriete clubs en/of teams opnieuw invoeren.

Dat kan alleen als u opnieuw inlogt in het nieuwe Voetbal.nl, met behulp van het mailadres dat wij als club van u hebben.
Als u geen mail van ons heeft ontvangen, dan betekent dat, dat wij niet beschikken over een (werkend) mailadres van u.
In dat geval verzoeken wij u uw naam en mailadres te sturen naar secretariaat@vliegdorp.nl. Wij voeren uw (juiste) mailadres dan zo snel mogelijk in onze ledenadministratie, zodat u snel gebruik kunt maken van Voetbal.nl.

Heeft u vragen, stuur deze dan naar secretariaat@vliegdorp.nl.


Het bestuur

WEDSTRIJDVORM 6 X 6

 • Hits: 560

Aankomend seizoen starten alle JO8 en JO9 teams met de nieuwe 6 x 6 wedstrijdvorm.
Alles weten over de spelregels ?
Klik dan op onderstaande link voor alle details.

Link:    Wedstrijdvorm 6 x 6

KABOUTER TRAINING

 • Hits: 665

De vakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen, dus is het ook weer tijd voor kaboutervoetbal.
Op zaterdag 2 september gaan we weer beginnen.
Kom op tijd, zodat we gelijk om 09:00 uur kunnen starten.

Tot dan,

De Kaboutertrainers

4 ‘MINI’ toernooien voor vv ’t Vliegdorp - JO8

 • Hits: 598

In samenwerking met SO Soest, DEV Doorn en DOSC organiseert vv ’t Vliegdorp 4 ‘mini’ toernooitjes voor de JO8. Dit alles ter voorbereiding op het komende seizoen 2017/2018. De toernooien worden gespeeld volgens de nieuwe spelvormen en regels van de KNVB (www.knvb.nl). Elk team speelt 3 wedstrijden van 20 minuten.

Speeldata:

@ vv ’t Vliegdorp - woensdag 10 mei, starten om 17:00

@ SO Soest - woensdag 24 mei, starten om 17:00

@ DOSC - zaterdag 03 juni, starten om 10:00

@ DEV Doorn, woensdag 14 juni, starten om 17:00

Supporters zijn van harte welkom !

Sportieve groet,

JO8 - de trainers

Vliegdorp JO11-1 kampioen !!

 • Hits: 614

Met een 6-3 overwinning op hekkensluiter Baarn is het kampioenschap een feit geworden. Maar echt vanzelf ging het niet. Waarschijnlijk dat de zenuwen ook meespeelden, want Baarn bleef steeds in de buurt. In de 6e minuut was het Wouter die de ban brak en met een schuiver in de hoek de 1-0 maakte. Daarna was onze beste fase. Leuk voetbal en mooie combinaties zorgden ervoor dat we uitliepen naar 4-0. Twee doelpunten van Lars en een doelpunt van Joshua waren hier debet aan. Vlak voor rust maakte Baarn nog 4-1. In de rust was alles nog relaxed. Maar dat veranderde toen Baarn de 4-2 maakte. We waren de grip kwijt en Baarn kreeg meer kansen. Gelukkig voor ons werd het geen 4-3, maar scoorde Jayden de toch wel bevrijdende 5-2 en later maakte hij ook nog de 6-2. Daarna zijn we niet meer in gevaar geweest ook al scoorde Baarn nog 6-3. Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar wat maakt het uit, we zijn wel kampioen. De jongens hebben het zelf verdient ondersteunt door de trainingen van Bouch en de enthousiaste ouders en coach. Na de wedstrijd met de 2 andere kampioensteams een frietje met drinken mogen nuttigen van het bestuur en er waren ook heuse toespraken ook van de voorzitter. Onze dank hiervoor, was heel leuk en gezellig!! 13 mei nog onze laatste wedstrijd en dan zit het seizoen er al weer op. Doelpunten Jayden 2x, Lars 2x, Joshua 1x, Wouter 1x.

Groeten, Jaap van den Hoek

Vliegdorp JO9-1 vs Delta Sport JO9-1

 • Hits: 571

Het was koud afgelopen woensdagavond toen we richting Vliegdorp gingen voor een wedstrijd tegen Delta Sport JO9-1. 
Onze jongens van Vliegdorp JO9-1 en de 2 coaches hadden er weer zin in, maar waren in het begin nog even zoekende naar de goede samenwerking. 
Al gauw zaten ze weer in hun ritme en over en weer werd er goed samengewerkt en gescoord. 
Met een 2-0 score gingen we de rust in wat goede moed gaf voor de 2e helft. In de rust had de tegenstander ook een goede peptalk gehad net als onze jongens, want ze kwamen sterker terug. Na een 3-0 werd het ook nog 4-0, maar toen kwam de tegenstander toch nog wat terug met een 4-1 en een 4-2. Met een 4-2 eindscore waren onze jongens meer dan tevreden en het zonnetje brak ook nog door !

Op naar zaterdag ... dan spelen we uit in Veenendaal.

Groet Jolanda Mesalih,

Moeder Rami van JO9-1

’t Vliegdorp zoekt versterking voor komend seizoen

 • Hits: 754

jointheteamBeste voetballers,

De eerste selectie van voetbalvereniging ’t Vliegdorp uit Soesterberg is voor komend seizoen op zoek naar spelers die ons huidige team kunnen komen versterken. Na dit eerste bouwjaar, willen we ons graag versterken om volgend jaar onze ambities na te streven en verder te bouwen. Dus, ben jij ambitieus, een echte teamspeler en lijkt het jouw leuk om in een eerste elftal te spelen? Stuur dan een mailtje naar femke.vliegdorp@hotmail.com. Dan nodig ik je graag uit om eens met ons mee te komen trainen!

Ben je tweedejaars A en heb je talent? Kom je niet in aanmerking voor het eerste elftal van jouw club, maar vind jij wel dat je thuis hoort in een eerste elftal? Wacht dan niet langer!

We kunnen niks bieden in de vorm van geld of anderzijds, dus voor die illusie hoef je niet te komen. Wel hebben we 2 trainingen per week te bieden onder een fanatieke en ambitieuze trainer.

Daarnaast hebben wij een leuke selectie van een mooie mix tussen jonge en ervaren spelers die 100% geven in het veld maar ook graag nog een derde helft spelen.

Lijkt dit je leuk en ga je graag de concurrentie met ze aan? Dan ben ik op zoek naar jou!

JO9-5 springt zich warm bij Super Jump XL

 • Hits: 651

Zaterdagochtend 11 februari 2017; de velden zijn door de sneeuw afgekeurd...

Trainster Nikki de Bruin komt met een leuk initiatief. We gaan met de jongens naar Superfun in Amersfoort. Hier kunnen ze zich een uur lang uitleven op de trampolines van Super Jump XL. Een radslag, een zweefrol en een handstand, niks is te gek. Met rode wangen kwamen ze van de trampolines af. Ja van een uurtje springen krijg je zeker ook conditie. Dit alles werd gesponsord door Jack's Cars and Services.

Jack, Bedankt voor deze mogelijkheid. De jongens vonden het GEWELDIG!!

 

 

 

 

BANNINGHAL

 • Hits: 633

Ondanks dat gisteren alle thuis wedstrijden waren afgelast hebben de kabouters, JO9-1, JO9-2 en de JO15-1 toch nog kunnen voetballen. In de ochtend hebben zij gebruik gemaakt van De Banninghal. Onderling werden er wedstrijdjes gespeeld en hebben zij zich heerlijk uit kunnen leven in de zaal.

Wie wordt Vliegdorps 1e Profcoach?

 • Hits: 603
banner profcoach
logo Wie wordt Vliegdorps 1e Profcoach? logo

Inmiddels is de “proefperiode” van Fox Profcoach in volle gang en tot nu toe hebben slechts 4 deelnemers zich aangemeld bij de Vliegdorp subleague. Met 15 miljoen bondscoaches in Nederland zou dit aantal toch flink hoger moeten zijn.

Hoe eerder je inschrijft des te meer tijd heb je om je ideale team samen te stellen. Tot 10 september kun je onbeperkt wisselen. Na 10 september kun je, afhankelijk van je persoonlijke situatie, gebruik maken van 6 of 10 transfers. (lees de spelregels aandachtig)

 

Wat moet je doen
Ga naar https://www.profcoach.nl/, maak een account aan en stel een team samen. Van elke team uit de eredivisie kies je 1 speler waarmee je tijdens het seizoen punten kan scoren. Aan het eind van het seizoen worden dan de prijzen verdeeld.

Zodra je een team samengesteld hebt en je wil meedoen met de "Vliegdorp" subleague stuur dan je emailadres naar witveen2001@ziggo.nl zodat ik je kan uitnodigen. Via Fox Sport krijg je dan een mail toegestuurd met een link “accepteer de uitnodiging”.

Deelname is geheel GRATIS!
Aanmelden bij de subleague Vliegdorp kan tot 3 september. Let op! Bij deelname aan de subleague van Vliegdorp doe je automatisch mee met de de competitie van Fox Sports waarbij je het hele seizoen leuke prijzen kunt winnen.

Wie de 1e Vliegdorp Profcoach wordt mag aan het einde van het seizoen de bokaal Vliegdorp Profcoach 2016/2017 in ontvangst nemen.

Wie durft het aan !!!!!???

 
profcoach

 

 

 

Ferdy Witteveen

 

Wie wordt Vliegdorps' eerste PROFCOACH?

 • Hits: 575
banner profcoach
Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur dus ook Profcoach van FOX Sports gaat de lucht weer in. Een leuk spel waarbij je met een eigen samengesteld team een extra dimensie aan het voetbalseizoen kan geven.
Bij voldoende deelname wil ik een subleague starten onder de naam "Vliegdorp".
 
Wat moet je doen?
Ga naar https://www.profcoach.nl/, maak een account aan en stel een team samen. Van elke team uit de eredivisie kies je 1 speler waarmee je tijdens het seizoen punten kan scoren. Aan het eind van het seizoen worden dan de prijzen verdeeld. Lees de spelregels aandachtig door en bepaal zelf je strategie!!

Voor alle duidelijkheid: scores worden automatisch live bijgehouden door Fox Sports, hierop heb ik of wie dan ook geen invloed. Alle voorwaardes van Fox Sports zijn dus van toepassing.

Zodra je een team samengesteld hebt en je wil meedoen met de "Vliegdorp" subleague stuur dan je emailadres naar witveen2001@ziggo.nl zodat ik je kan uitnodigen en toevoegen. Via Fox Sport krijg je dan een mail toegestuurd met een link “accepteer de uitnodiging”. Uiteraard moet je 18 jaar of ouder zijn (voorwaarde Fox Sports). Deelname is geheel GRATIS!

Dus wie wordt de 1e Vliegdorp Profcoach en neemt aan het einde van het seizoen de bokaal Vliegdorp Profcoach 2016/2017 in ontvangst?

Let op! De maand augustus wordt gezien als proefperiode. Tijdens deze periode kun je onbeperkt je team aanpassen. De punten die je in deze periode verdient komen te vervallen zodra het om het eggie gaat. Aanmelden bij de subleague Vliegdorp kan t/m 31 augustus.
 
profcoach

 

 

 

Ferdy Witteveen

 

Aanmeldformulier niet te versturen

 • Hits: 550

Door een vereiste update van de antispam plugin was het even niet mogelijk om formulieren in te sturen via onze website.

Dit is inmiddels verholpen, excuses voor het ongemak!

 • Logo sunny website
 • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
 • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
 • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel