Vliegdorp 2 komt te kort tegen het counterende Roda'46   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 376

In een heerlijk herfst zonnetje werd zaterdag 17 november de wedstrijd tussen het 2e equipe van Vliegdorp en het vrienden equipe van Roda'46 gespeeld.

Voor ondergetekende een weerzien met een aantal oud jeugdspelers die hij in een verleden heeft mogen trainen. Ook deze keer was uw razende reporter te laat bij de wedstrijd, maar ook deze week weer een goed excuus met toestemming van ons aller voetbal moeder Jose.
Door dit te laat komen heeft hij gemist dat de rood zwarte brigade uit Leusden al met een vroege 1-0 voorsprong de leiding had genomen, gelegenheids keeper Thomas had deze keer de handschoenen aangetrokken en bleek kansloos op een wel bekeken stiftje. Ja u leest het goed,  gelegenheidskeeper. Het is voor Vliegdorp even zoeken, passen en meten naar keepers. Alle 5 de keepers waren helaas niet in staat om de handschoen op te pakken ivm blessures en werk verplichtingen. Dus met een beetje creatief denken van trainer Johnny was het deze keer de beurt aan Thomas die dit goed en sportief oppakte.
Kijkende naar de eerste helft stond vliegdorp best wel aardig te voetballen en had zowaar het meeste bal bezit. Kleine spelden prikjes werden uitgedeeld maar helaas kwamen we nog niet tot scoren. 
Dan tegen het einde van de 1e helft toch een doelpunt, helaas weer aan de verkeerde kant. Een droge poeier ging via de vingertoppen van Thomas het doel in en zo gingen we met een 2-0 achterstand de rust in.

Met de aanwijzingen van de trainer in onze achterzak werd er aan de 2e helft begonnen. Helaas moesten Mike en Robert het veld verlaten ivm werk verplichtingen en aanvulling bij het 1e. En na 10 minuten ging ook Kevin van het veld af ivm werk verplichtingen. Ja dan lever je best wel wat ervaring in maar de rest van de jonge honden met aanvulling van een wat oudere hond gingen op zoek naar dat ene doelpuntje. 
En als je gaat zoeken dan gebeurd het wel eens dat je van je plek af bent en zo maken wij niet de 1-2 maar maakt Roda de 3-0 en zo lijken we naar een grote nederlaag geleid te worden.
Achterin besloten om in ieder geval de score niet te hoog uit te laten vallen en voorin ging men toch weer op zoek naar eer herstel.
En zo gebeurde het dat we de spanning in de wedstrijd terug brachten want binnen een 5 minuten is het ineens 2-3 door doelpunten van (ik meen) Chris en Sekou (pingel). Spanning terug en wat onrust bij de tegenstander.

Achterin werd er wat meer risico genomen om de gelijkmaker te forceren en daardoor kon Roda gaan counteren richting het doel van Thomas. De 4-2 die zij maken mag op de conto van ondergetekende bijgeschreven worden. Op de achterlijn wordt er te zwak ingegrepen en wordt de bal voorgezet en van dichtbij binnen getikt. Maar nog 1x rechten wij onze rug en gaan de aanval in en binnen 2 minuten scoren we de 3-4 uit een corner door Ricardo. Spanning weer terug.
Op zoek naar de gelijkmaker gaan we vol de strijd aan maar het is ons niet gegund. In de laatste minuut maakt Roda de 3-5 en is de wedstrijd gespeeld.
Helaas niet het  gewenste resultaat, maar aan onze inzet heeft het niet gelegen.
Koppies blijven naar boven kijken en de sfeer is goed. Nu wat meer trainingsarbeid leveren op de dinsdag en de donderdag en/of wat meer voor jezelf gaan trainen. Hiermee hopen we wat blessures te voorkomen en iedereen weer fit te krijgen voor de volgende wedstrijd.

Dank weer aan onze supporters.

MvG

"koots"

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel