Vliegdorp 2 - Posthoorn 4 1-2 (1-1)   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 396

Op een regenachtige zaterdag ontving de 2e equipe van Vliegdorp de Amersfoortse Posthoorners die met hun 4e equipe waren afgereisd.

Door al die regen lag het veld er water(wonder)schoon bij en hadden de wedstrijden voor ons nu ook niet echt goed gedaan voor die arme grassprietjes. Voor diegene die niet meer weten wat nu een natuur grasspriet is: een samenstelling van gras en spriet, en de groene bladeren van gras doe boven de grond uit steken (bron wiki).

Je zou er maar één zijn, krijg je eindelijk te drinken (regen) en dan lopen er ineens aan het einde van de dag 22 spelers met lichtelijk over gewicht over je heen te stampen en dan geven ze je jou ook nog eens de schuld dat ze niet goed kunnen voetballen...... Hopelijk kan de gras dokter jullie de aankomende weken goed herstellen.

Maar goed we hadden ook nog een doel deze middag, en dat was een passend afscheid geven aan onze voetbal moeder Jose en treenert John.

Met 2 Vliegdorp teams (iets van 9 wissels) stonden we om 14.30 uur kaar voor de aftrap en was het even uitzoeken hoe de Posthoorners zouden spelen.

In een 1.4.4.2 was het de bedoeling om ons doel en daarmee keeper Stefan (welcome back) te bestormen om zo de 3 punten mee naar Amersfoort te nemen.

Daar zetten wij dan weer een 1.4.4.2 opstelling tegenover met een versterkt middenveld vandaag in de vorm van Jelle en Fouad.

Het begin was voor beide ploegen even aftasten en door met een laatste man ietwat naar achteren te spelen konden we de meeste aanvallen onderscheppen. Niet alles lukte want mede door het veld was de passing nu niet echt voetbal waardig. Met diepgaande spelers werden we soms overlopen door de Posthoorners en was het soms tegenhouden met al onze tomeloze inzet.

Dat deze Posthoorners eigenlijk even na het weekend langs de huisarts moeten lijkt me wel een statement, ze lijken ietwat last te hebben van de vallende ziekte óf ze houden van een modderbad. In ieder geval gingen ze graag in de modder liggen in ons 16 meter gebiedje. De scheids trapte hier niet in en zo bleef het nog 0-0.

Dan toch ineens een beloning voor onze aanvallende tactiek als Fouad de bal goed voorgeeft en het Sekou is die de 1-0 binnen kopt.

Hier hadden ze niet op gerekend bij de Posthoorners en met veel inzet bestormden ze ons doel weer. Uiteindelijk ook voor hun de beloning als ze van dichtbij de 1-1 binnen schieten en zo gaan we met 1-1 de kleedkamers in.

In de 2e helft een op zich leuke wedstrijd om te zien, langs de lijn is de sfeer goed waarbij ik vind dat het soms wel eens wat serieuzer mag zijn. Maar ja zo ben ik nu eenmaal.

Strijd wordt er in het veld geleverd en er zijn wat kansjes voor beide ploegen.

Dan ineens halverwege een incident wat we gewoon niet willen zien op de velden. 1 speler vergat even dat we aan het voetballen zijn. Het kan zijn dat deze speler ietwat te veel vocht in zijn mond had, maar dat geeft absoluut geen reden om dit te delen met 2 tegenstanders.

Een opstootje tot gevolg die gelukkig niet uit de hand liep, want dat had deze sportieve wedstrijd absoluut niet nodig.

Met de betrokken speler zal nog wel een gesprekje komen en dan kunnen we dat ook weer vergeten.

Na deze extra pauze gingen we vrolijk verder maar kwamen we even niet dit incident boven en zo maakte onze tegenstander de 2-1 uit een scrimmage voor het doel.

De rest van de 2e helft was spannend waarbij Vliegdorp het wel probeerde maar het zat niet echt meer mee. Vlak voor tijd een grote kans voor de meegelopen keeper Stefan maar deze zag zijn inzet net naast het doel gaan en zo gaan we met een 1-2 verlies de kleedkamers in.

Daar werd er nog even een korte speech gehouden voor J&J, en met 2 flessen champagne en mooie woorden werden de flessen drank en een mooie bos bloemen overhandigd.

Geen idee of die flessen hun thuisfront hebben gehaald, maar in ieder geval een klein gebaar voor 2 grote mensen.

Van dit groepje mensen hebben ze een team gemaakt waarbij de onderlinge sfeer altijd goed was. We mochten zeker wel eens de waarheid tegen elkaar zeggen maar altijd gingen we met een goed gevoel naar huis en/of de kantine in.

Grote dank voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben, en heel eerlijk....... ik heb geen idee hoe we nu verder zullen gaan ???

uw razende reporter die nu van de winterstop gaat genieten

"koots".

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel