Vliegdorp 2 stunt(elt) tegen Eemboys 3   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 351

Zaterdag 19 januari mochten we alweer aftrappen voor de 2e seizoenshelft, ditmaal tegen Eemboys waarbij we in de heenwedstrijd een beetje van het kastje naar de muur gestuurd zijn op voetbal gebied. Vandaag ook de eerste beproeving voor Roland die het stokje op de zaterdag heeft overgenomen van John en Jose. Toch erg tof dat jullie kwamen kijken J&J. Vandaag ook wat extra hulp van Gekke Gerrit, Gio (ik zie gelukkig weer alles), Fouad (beetje prikkelbaar)  en Breur alias Jan.

De eerste minuten is het vaak even aftasten hoe onze tegenstander speelt. Spelen ze aanvallend met 2 of met 3 spitsen? Dekken ze door? Zetten ze hoog druk?
Na de eerste 5 minuten werd het spelbeeld duidelijk. Druk zetten ze niet echt als team, speelden met 3 spitsen en in balbezit schoven ze door naar een 1.3.4.3 systeem om zo het middenveld in handen te houden. Maar echt gevaarlijk werden ze niet, een paar afstand schoten deerden ons niet en met steekballen die gegeven konden worden deden ze niets. Kortom niets aan de hand en met kleine speldenprikjes probeerden ook wij gevaarlijk te worden.

Dan ineens uit het niets een opstootje waarbij er van alles gebeurd. Allemaal weten we dat dit totaal niet op een voetbal veld hoort en toch gebeurd het wel eens. De scheidsrechter besluit een korte pauze te nemen op het veld, beide spelers mogen het veld verlaten en zo gaan we weer verder. 
Vliegdorp lijkt het meest van slag want een paar minuten na het incident is een afstand schot onze Cor te machtig en zo gaan we met een 1-0 achterstand de kleedkamer opzoeken. 

In de rust toch ons spel systeem aangepast naar een 1.4.3.3 ipv een 1.4.4.2 waarbij we met name in de eerste helft het middenveld elke keer oversloegen en je dus 4 spelers niet gebruikt. We willen meer druk naar voren hebben en houden en meer voetbal op het middenveld. De 2e helft is nog maar net onderweg of we maken de 1-1 uit een corner die wordt binnen gekopt door Mike Dijker die hiermee een persoonlijke primeur beleefd, zijn 1e kop doelpunt in zijn carrière.
Even lijkt Eemboys van slag maar al snel controleren zij de wedstrijd weer en is het tegenhouden voor Vliegdorp. Veel strijd wordt er geleverd en met kunst en vliegwerk weten we het op 1-1 te houden. Dan toch de voor hun verdoende 2-1 voorsprong als een afstand schot in de verre hoek verdwijnt en zo lijken we alsnog tegen een nederlaag aan te lopen. Maar de schouders gaan er nog 1x helemaal onder en we bedreigen de Eemboys keeper met wat schoten op doel. Dan een 10 minuten voor tijd de 2-2, uit een corner komt de bal bij Gekke Gerrit terecht en deze schiet hard binnen voor de 2-2.

Nog 10 minuten tegenhouden dus, want een punt is wel wat we verdienen voor onze werklust. Achterin de boel helemaal dichthouden nu.
De minuten tikken weg en zo af en toe schieten we de bal maar weg om even onze rust te pakken en de organisatie neer te zetten. Toch nog 1 grote kans voor Eemboys maar ondergetekende weet de bal met een sliding net voor de lijn tegen te houden.
Na een spannende 10 minuten het eindsignaal en als Vliegdorp mogen we blij zijn met dit punt en zo komt er een einde aan deze verder sportieve wedstrijd.

Deze week weer lekker trainen allemaal en dan volgende week thuis tegen DOSC waar we in de heenwedstrijd een spannende 6-5 overwinning binnen haalde.

Hopend dat koning winter niet al te veel sneeuw meeneemt deze keer.

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel