Rubberen korrels kunstgrasveld   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 663

666294 hoek op het voetbal voetbalveld met groene kunstgrasTelevisieprogramma Zembla heeft woensdagavond in haar uitzending aandacht besteed aan de mogelijke gezondheidsrisico’s van rubberen korrels, het zogeheten SBR-rubbergranulaat, in kunstgrasvelden. Het bestuur van v.v. 't Vliegdorp is zich bewust van de vragen die binnen onze vereniging zijn gerezen naar aanleiding van deze uitzending.

Wij staan ervoor dat iedereen op een gezonde en veilige manier kan voetballen, zowel op natuurlijk gras als op kunstgras. De rubberen korrels in kunstgrasvelden moeten voldoen aan wettelijke normen welke door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn getoetst. Ons kunstgras voldoet op dit moment aan deze normen. Op basis van de informatie van de KNVB, het RIVM en Zembla is het nu te prematuur om al vergaande acties te ondernemen, anders dan op deze wijze onze leden te informeren.

Van de gemeente Soest ontvingen wij een email met het standpunt van de gemeente Soest. Deze brief vind je >>hier<<.

We houden de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten. De KNVB geeft aan op korte termijn aanvullend onderzoek te gaan doen. Van de voortgang hiervan houden wij jullie op de hoogte.

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel