vv 't Vliegdorp

Vliegdorp JO11-2 vs Ouders

 • Hits: 75

Woensdag 26 juni was hett zover, de afsluiting van het seizoen met een ouder kind voetbal wedstrijd Vliegdorp JO11-2 versus de ouders. Fanatieke papa’s en trainers Peter en Gerard die de moeders nog even moed in spreken en wat snelle voetbal skills. Ragonda rennend in de spits sneller dan Ken, maar ja die bal techniek he... Goede passes kwamen er van Ab en Nettert en Henry scoorde al snel de eerste Goal voor de ouders. Zwetend en met veel lol sloten we hett seizoen af met een score van 7-5 voor de ouders. Gerard en Peter werden bedankt voor de sportieve trainingen en wedstrijden en gaan met een gevulde floating bar de zomer in. In afwachting van de start van het nieuwe voetbalseizoen. Fijne Zomer !!

Vliegdorp JO11-1 wint toernooi bij PVC

 • Hits: 76

Ons laatste jo11-1 toernooi vandaag in Utrecht bij koploper PVC . De dag begon zonnig, maar helaas wel een vermoeiende rit door Utrecht met al die stoplichten en kapotte auto op de weg. Aangekomen bij PVC was er een gezonde spanning bij onze jongens te voelen, maar ze hadden er ook gewoon reuze zin in. Het weer zat gelukkig ook mee na al die regen van vorige week. Helaas waren er 2 afmeldingen in ons team, maar gelukkig vonden we Hidde (keeper jo12-1) bereid om ons te helpen, anders hadden we geen reserve spelers. Enthousiast gingen onze jongens de 1e wedstrijd in. We moesten door afmelding van een club op het laatste moment zelfs 2x tegen de andere clubs spelen. Onze jongens lieten zich niet ondersneeuwen door PVC, maar verloren helaas wel de wedstrijd met 1-0. Op naar de 2e wedstrijd. Die wonnen we. Daarna weer tegen PVC.....We lieten ons niet kisten en door goed teamwork scoorde Rami die na een langdurige blessure afwezig was geweest en wonnen we van PVC. De laatste wedstrijd zaten onze jongens er echt lekker in en wonnen we weer (door oa een doelpunt wederom van Rami en zelfs invaller Hidde die eigenlijk keeper is). Wat een heerlijk gemotiveerd team was het vandaag en vooral knap dat ze van de koploper hebben gewonnen.Een mooie afsluiter van het seizoen voor onze jongens en Piet, onze altijd positief ingestelde en hoopvolle coach.

Namens ons allen...Piet bedankt! Nu nagenieten van dit mooie laatste toernooi en winst op de koploper en natuurlijk de mooie beker!

Ouders en kinderen Vliegdorp JO11-1

Vliegdorp JO9-1 vs VVZA JO9-1

 • Hits: 70

De laatste wedstrijd van een seizoen is altijd een beetje een apart moment. Deemoedigheid kan dan toeslaan. Al die mooie momenten passeren nog even de revue, beelden schieten door je hoofd. De overwinning tegen de onbetwiste officieuze kampioen Seastum, kansloos afgedroogd met een ruw geel zwart handdoekje. Een hoogtepunt. De pannenkoeken van de Wendysisters, de trainingsinspanningen (het gaat niet vanzelf met deze eigenwijze donders) van Ruud & co., de soms betraande gezichtjes, de natte haren, de gebalde vuisten, het juichen in alle kleuren van de regenboog. Als je dan als stukjesschrijver voor dit TEAM van kleine groter wordende doerakjes ook nog het laatste stukje schrijft, omdat zoontje Sil elders gaat voetballen wegens onze verhuizing uit de regio, dan zakt de deemoed bijna richting zwaarmoed. De eerste trainingen van Ferdy, alweer jaren geleden, de altijd te grote shirts om te kleine schouders, het elkaar leren kennen als jongens en ouders, elkaars kwaliteiten, de karakters, de handleidingen. Er werden vele bekers gewonnen, sowieso veel meer gewonnen dan verloren. Vage termen als ‘plezier maken’ en ‘beter worden’ zie je bij deze jongens absoluut concreet worden en ik wil vanaf mijn bank in Oosterbeek toch nog een keer specifiek Ruud bedanken voor het bereiken hiervan. Met uit welke Zeeuws Belgisch zotte plek je het vernuft ook vandaan hebt gehaald, het werkt verrekte goed. Tom, als voorbeeld, die illustreert werkelijk alles. Wat een groei. Verworden tot een bonk graniet, die als little Virgil geen duel uit de weg gaat en ook nog is begonnen te scoren en belangrijker wat daaraan vooraf gaat: is durven gaan schieten. En wat ik vandaag van Diem heb gezien is meesterlijk. Hij ging de duels aan, ging door, kapte uit en streed zijn strijd die verder gaat dan leren voetballen, maar ook gaat over doorzetten, niet opgeven, fouten durven maken, gesteund worden door het team. En dan van meerwaarde kunnen worden, steeds meer.

Het is een wedstrijdverslag dus snel over naar vandaag. Amersfoort had een geheim wapen met lang haar meegenomen. Sara. Ze was geweldig. Een strijder, een pingelaar en met een fijn overzicht op het spelletje. En er waren meer pingelaars en enkele krachtige boys. Een goede mix, een waardige tegenstander. VVZA staat ook net boven Vliegdorp in de in het geheim bijgehouden stand, deze wedstrijd was daarmee een subtopper. Er hingen donkere wolken boven deze inhaalwedstrijd op deze donderdagavond.  Niet alleen figuurlijk omdat Brody ziek thuis bleef en het zonder Brody minder fijn spelen is. Maar vooral ook letterlijk. De meeste van de donkere buien trokken langs de Vliegdorpse voetbalkuil. Maar in de derde kwart was daar dan toch de wolkbreuk die van het voetballen bijna het veel leukere waterpolo maakte. De voor dit seizoen als spelbegeleider debuterende Roy, goed gekleed, maar minder goed voor deze omstandigheden, aarzelde geen moment. Bij dit soort barbaarse omstandigheden, met een bilnaad die zich langzaam vulde met helder regenwater, met een bril die beslagen en bedruppeld was waardoor hij het einde van zijn fluitje niet eens zag, waarbij het water zich om de bal heen voegde, waarbij zijn fluitje bubbeltjes blies, in dat soort omstandigheden verkoos Roy zonder aarzelen het spel gewoon door te laten gaan. Ik kan het er alleen maar eens mee zijn. Maar ik had een paraplu, dus dat is toch anders. De jongens voetbalden ook gewoon door. Het was spannend, dan stonden ze een doelpunt voor, dan weer eentje achter en 3-3 bij het begin van de laatste kwart. Daarin scoorde VVZA als eerste. Vliegdorp speelde de hele wedstrijd meer combinatievoetbal waarbij veel goed ging. De eindpass kwam niet altijd aan door goed verdedigend werk van Amersfoort. Toch bleef er keihard gevochten voor elkaar, elke bal leverde strijd op en niemand verzaakte daarin. Valentijn had mooie reddingen, Lucas en Tom hielden de boel dicht.  Sil werd een paar keer geraakt, op de meeste gevoelige plekken, enkels, knieën en andere belangrijke delen. Het deerde hem vandaag niet. Hij had besloten dat er mooie strik om zijn vliegdorp tijd moest, er moest een hattrick komen van zijn linkervoet en zo geschiedde. Met nog twee assists  op zijn naam op Raúl, zijn dribbelbroer, gaf hij zichzelf een passend afscheid. Cas scoorde nog een keer en schoot prachtig op de paal. De eindstand 6-4.  En zo eindigt dit weer prachtige seizoen. Veel plezier en succes volgend jaar!

Groet Wietse, we gaan de kuil, de berg en alles er tussen in, van harte missen, maar komen graag af en toe nog eens langs!

Nog meer kampioenen !!!

 • Hits: 128

De dames van 't Vliegdorp hebben het voortreffelijk gedaan dit seizoen.
Zowel de dames van de MO11-1 als de MO15-1 werden afgelopen zaterdag kampioen.
Dit hebben de beide teams uitgebreid gevierd in de kantine met champagne, patatjes en natuurlijk een verdiende troffee.

Alle dames en begeleiding van de MO11-1 en MO15-1, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap !!

Vliegdorp JO13-1 houdt de schade beperkt

 • Hits: 89
Tegen een technisch zeer vaardig VRC uit Veenendaal kon Vliegdorp uiteindelijk de schade beperkt houden tot een 4-1 nederlaag. Vooral in de 1e helft konden wij zelf aanvallend geen vuist maken. Verder dan tot 1 goede kans voor Jayden kwamen we niet. Het was dus vooral tegenhouden en we weten dat Romano daar wekelijks in uitblinkt, zo ook vandaag. Ook Rick was vandaag verdedigend heel sterk en dat hadden we hard nodig. In de 10e minuut kwam de onvermijdelijke 1-0 op het bord. Deze stand hadden we bijna tot aan de rust gebracht, helaas was het in de 27e minuut weer raak en gingen we met 2-0 rusten.

De tweede helft bracht wat meer ruimte voor Vliegdorp om op de voor ons goede helft te spelen. Toch was het VRC dat na een kwartier op 3-0 kwam. Justin redde de eer voor Vliegdorp door de 3-1 te scoren waarna VRC de eindstand op 4-1 bracht. Romano duwde vlak voor tijd nog een strafschop keurig uit de hoek.

We hebben hard gewerkt, goed ons best gedaan, maar deze ploegen zijn voetballend gewoon te sterk voor ons. Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie tegen mede koploper Bunnik

De vele gezichten van Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 127
Je spreekt wel eens van een wedstrijd met 2 gezichten. Vandaag hadden we een wedstrijd met wel 4 verschillende gezichten gezien vanuit het perspectief van Vliegdorp JO13-1. Uiteindelijk eindigde de thuiswedstrijd tegen DOVO JO13-3 in een doelpuntrijke 5-11 overwinning voor DOVO.

Maar wat een mooie start van Vliegdorp. In de eerste aanval kwam een prachtige voorzet van links bij Justin in de voeten. Die de bal vakkundig tegen de touwen knalde. De 1-0 betekende onze eerste voorsprong in de 1e klasse. Lang mochten we daar helaas niet van genieten. Het werd al snel 1-1 en kort daarna ook 1-2 en 1-3. De spanning kwam terug toen Stijn (onze invaller samen met Jonne vanuit de JO14-1) een lange sprint beloond zag door net eerder bij de bal te zijn dan de keeper van DOVO. Dat was de 2-3. Het laatste deel van de eerste helft was vrij lusteloos, bijna passief zou ik willen zeggen. Te veel vrijheid geven, geen druk op de bal en dat speelde de sterke tegenstander in de kaart. De 2-5 ruststand was daar een logisch gevolg van.

Of het door de eigen analyse van de jongens in de rust kwam weet ik niet, maar de start van de 2e helft was weer veelbelovend. Justin maakte zijn 2e treffer wat 3-5 betekende. En toen Jayden er ook nog mooi uitgespeeld de 4-5 in schoot, gingen we er met zijn allen weer eens goed voor zitten. Maar hoe gewenst ook, de opleving kon niet worden vastgehouden en het niveau van Vliegdorp zakte terug. En dat was direct merkbaar in de stand. DOVO kon in 20 minuten 6x op rij scoren. De krachten vloeiden langzaam weg. Gelukkig nog wel een goede eretreffer van Jayden wat de eindstand op 5-11 bracht.

Zoals gezegd in iedere helft een duidelijke betere en mindere fase in ons niveau. We kunnen het dus wel maar kunnen het niet een wedstrijd lang brengen, en dat maakt het verschil met de tegenstanders. Al met al wel 5x gescoord, een nieuw record 👍.

Groeten, Jaap

vv 't Vliegdorp JO9-1 – Nieuwland JO9-1

 • Hits: 181
Nieuwland thuis op deze koude april ochtend. Ruud verzint op dit soort ochtenden vaak wel iets om zijn manschappen extra te prikkelen. Zo verzon hij in het verleden al eens dat ze bij goed spel een portie kibbeling zouden krijgen, hij heeft ze handschoenen beloofd, shirts, tassen, jassen, trainingspakken, voetballen aan een touwtje, patatjes, pannenkoeken, een donderpreek, laatst zelfs een bezoekje aan een pretpark. Deze keer had hij de stimulans gezocht door te zeggen dat Nieuwland eerste staat in de competitie. Dat beweert hij zelfs al weken lang. Klopt niets van, wordt niet bijgehouden, maar misschien zou het werken. Want wat bovenaan staat moet naar beneden gehaald worden, zo luidt artikel 4.2 uit het derde wetboek van het voetbal. En óf het werkte.

Binnen de minuut vier serieuze doelpogingen van Brody. En in de minuten die volgenden zouden er nog zo’n twintig volgen. De eerste kwart was duidelijk voor Vliegdorp, de tweede ook maar waren er ook kansen voor Nieuwland. Na de eerste helft van de wedstrijd stond echter toch nog steeds de brilstand op het scorebord. Je kunt daar verschillend op reageren. Zo ging ik zelf iets meer naar Marie-Julietjes voetbalpoginkjes kijken. God, wat heeft zij weinig talent meegekregen en wat vind ik dat jammer (not). Gelukkig zijn er nog een paar hele leuke andere sporten op deze wereld. Er waren ook ouders die zich iets meer met het spel gingen bemoeien. Het was koud, het was vroeg en naar een 0-0 wedstrijd kijken voelt gewoon onbevredigend. Er werden aanmoedigingen geroepen die ze waarschijnlijk na het volgen van de 10-seconden-even-nadenken-regel  (helaas geen voetbalwet)  niet hadden geroepen. De wedstrijd werd onrustiger, harder, er ontstonden irritaties in het veld, en onder die omstandigheden mag je blij zijn dat de wedstrijdbegeleider een ijskouwe was. Liet zich niet gek maken, liet het spel doorgaan waar mogelijk en floot waar nodig. Zonder Var maar met voetbalgoochum.

Wat in de eerste twee kwarten opviel was dat de schoten kracht misten en de opbouw, het samenspel mank liepen. Niets lukte echt helemaal. Maar eindelijk, ergens in de derde kwart, brak de wedstrijd toch nog open. Het was Sil die, met de bal aan de voet, naar rechts trok en nooit hard maar wel geplaatst, in de linker hoek afrondde. Marie-Julie werd prompt vergeten. Wat is voetbal dan een mooi spelletje. Want plotseling begon het te lopen. De kurk was uit de fles. Tussen de overtredingen in werd er gecombineerd, strakke voorzetten afgerond en werd het mooiste doelpunt gemaakt. Door Brody, hard met links in de linker bovenhoek. Al waren de goals van Raúl (hard door het midden) en Cas (doorgaandoorgaandoorgaandoorgaandoelpunt) ook prettig. 5-0 eindstand. Ik zou denken dat Vliegdorp bovenaan zou staan, als het zou zijn bijgehouden, maar dat gaan we natuurlijk niet tegen de jongens zeggen.

-de persvoorlichter -

Vliegdorp JO13-1 komt net te kort

 • Hits: 142
In een leuke en goede wedstrijd moest Vliegdorp toch uiteindelijk zijn meerdere erkennen in DEV Doorn JO13-1. Wel is er een goede wedstrijd op het veld gelegd, waardoor iedereen wel vrede kon hebben met de 1-3 overwinning van DEV Doorn, dat 1 positie hoger op de ranglijst stond.

Met wat wisselingen in de opstelling begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd. Met Lars centraal in het midden wilden we wat meer balvastheid creëren en ook een betere toevoer naar de aanval. Het eerste kwartier ging de wedstrijd ook redelijk gelijk op. Gaandeweg de eerste helft was het voelbaar dat we de grip op de wedstrijd aan het verliezen waren. Doorn is ook gewoon een goede ploeg met vooral veel snelheid. Diepteballen achter onze verdedigers zorgden voor veel gevaar. Romano hielp ons mede door deze moeilijke periode heen met een aantal mooie reddingen. Net toen ik me aan het opmaken was voor de speech in de rust was het toch nog Doorn dat op slag van rust de 0-1 maakte. Dat was heel jammer en ook ontstaan uit een eigen onnodige fout.

Toch in de rust de moed erin gehouden en bij elkaar er op aangedrongen dat we meer druk op de bal moesten gaan zetten zeker ook bij het balbezit van de keeper. De 2e helft konden we toch niet echt het spel maken en ook niet lang genoeg de bal in de ploeg houden. Dat was zeker ook de verdienste van Doorn dat strak op de man bleef verdedigen. De 0-2 was uiteindelijk onvermijdelijk en die viel dan ook na 15 minuten in de 2e helft. We bleven er wel vol voor gaan en er kwam richting einde wedstrijd ook net wat meer ruimte waardoor we wat beter combinaties konden maken. Uit een van deze combinaties kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Lars en Joshua combineerden mooi in een 3- hoek met Jelle in de punt van het strafschopgebied. Dit werd afgesloten met een prachtige gekrulde lob van Jelle die feilloos in de kruising belandde. En zo was het 10 minuten voor tijd toch ineens weer 1-2 en wellicht zat er nog meer in. Maar dat mocht niet zo zijn, de kracht vloeide ook weg en er werden geen echte kansen meer gecreëerd. Wel jammer dat Doorn in het eindsignaal nog de 1-3 maakte.

Al met al hebben we het goed gedaan en vooral ook een leuke wedstrijd gespeeld. Iedereen weer een fijn weekend!

PUPIL VAN DE WEEK

 • Hits: 211

Zaterdag 16 maart was David Kodde pupil van de week bij de wedstrijd vv ‘t Vliegdorp 1 - Patria 1.
Hieronder David zijn verhaal.

Ik vond het leuk om pupil van de week te zijn. Het leukste vond ik de wedstrijd kijken tegen Patria. Het was spannend. Ze hebben met 0-1 verloren. Ik heb nog een tip: 'Beter spelen, de volgende keer!"

Groetjes van David

Vliegdorp JO9-1 vs. Saestum JO9-1

 • Hits: 229
De ridders van de ronde tafel zaten in gevechtstenue klaar in hun staftent aan de rand van het strijdtoneel . Daar zou straks een woeste strijd gaan plaatsvinden tegen de geslepen en koene gladiolen van Saestum. Een strijd die eerder plaatsvond en waarvan zeker was dat het zwaar ging worden, tussen twee strijdmachten die verschrikkelijk aan elkaar gewaagd zijn. Dat was niet altijd zo. U weet het misschien nog, een jaar geleden, verloor Vliegdorp met 16-2. Op die veel te klein uitgezette arena in Zeist. Geschikt voor 35+ gladiatoren en niets anders. Die wedstrijd waar riddertje Sil niets deed. Hij was in bevroren toestand aangekomen na een door zijn papa verplichte te lange tocht op zijn ros in een te straf tempo op een te koude dag. De strijd waar niets goed ging. Na die diepe vernedering werd er harder getraind dan ooit. Een jaar lang werd er gewerkt aan tactische en fysieke weerstand. Twee keer kregen we kans op revanche en twee eindigde dit onbeslist. Maar deze prachtige zaterdag zou de rekening alsnog worden geëffend. Voor de laatste maal sprak koning/ tovenaar Ruud zijn ridders toe waarna de ridders met woest gebrul de tent uit stormden. Voor de warming-up.

Op een revanche leek het lange tijd niet. Saestum was gevaarlijker aan het begin. Het werd al snel 1-0 en er was kans op meer. Puur op kracht kwam de grote blonde aanvoerder van Saestum voor Valentijn en ramde de bal erin, nadat hij wel eerst een rits aan verdedigertjes om ver had gekegeld. Het bewijst maar weer dat voetbal een rare sport is waarin schouderduwen mag, ook al gebeurd dit tussen zwaargewichten en vedergewichten. De vele kansen die volgden waren voor de subliem keepende Valentijn. Het is moeilijk, heel moeilijk kiezen wie vandaag de beste man was op het veld. Brody, de scheids, Sil, Raúl of Valentijn, tussen die 5 ging het deze keer, maar eigenlijk was iedereen goed. Diem trok tegenspelers met zich mee bij zijn loopactie diep tussen de linies. Lucas zorgde voor rust achterin, ook al leek de (sowieso op zijn persoontje wat kritische) trainer niet met elke actie van hem even tevreden. Ook Tom was krachtig aanwezig, waar hij vorige week al snel behoorlijk last van zijn rug kreeg maar zaterdag gelukkig weer even redelijk pijnvrij kon spelen. En wat een heerlijke verrassing dat zelfs Cas er bij was en ondanks dat hij speelde met een nog wat dikke pijnlijke enkel toch een dikke voldoende scoorde en het spel van de reuzen uit Zeist vakkundig wist te ontregelen.

Want dat gebeurde. Het begon te knagen dat de bal er niet in ging en op dat moment sloeg Vliegdorp toe. Raúl in de korte hoek en Brody met zijn eerste zorgden voor een 2-1 die gek genoeg toch verdiend aanvoelde. Er kwam namelijk van maar een kant echt voetbal vandaag. De mooiste passeerbewegingen. De aanvallen over meerdere schijven. De assists. De wilskracht. Het doorgaan. De schoonheid van de doelpunten. De 2-1 volgde na een van de vele juiste correcties van de spelbegeleider, die het er vandaag maar druk mee had.

De wedstrijd bleef spannend. Want Saestum moest het hebben van power, ze hadden power in overvloed en gebruikten het ook. Timo hun keeper was fantastisch en voorin kende ze geen genade. En toen de laatste kwart op punt van starten stond het 4-2 voor het verkeerde team. Er werd zelfs hardop gesproken over het opvoeren van het doelsaldo, ze wilden doordrukken. De power veranderde in overmoed. En dan verslap je. Vliegdorp had nog energie over en begon aan de beste kwart die ze ooit speelden op het beste moment die ze konden kiezen. Raúl scoorde de aansluitingstreffer. En toen kwam beest Brody grommend uit zijn kooi. Hij rook bloed en dan wordt ie wild. Met drie rake treffers, waarvan de fraaiste een boogbal was na een al even fraai boogbalpassje vanuit de verdediging. Hij kwam hij zag en hij overwon. En Vliegdorp met hem. En terwijl de regen op de schildknapen, de hofnar, de muzes, mistrelen en de tevreden koning neerdaalde, voelden de ridders slechts een warme zon in zich op zwellen. Het was weer fijn er bij te zijn!

-- de persvoorlichter --

Vliegdorp JO9-1 wint € 500,00

 • Hits: 223

De JO9-1 van vv tT Vliegdorp wint 500 euro! 

Ruud Blommaert gaf zijn team deze maand op voor de winactie met de tekst: 'Niet het beste van Nederland,  maar wel het fanatiekste en gezelligste team van Nederland.
En dat is te zien: de teamspirit spat van de foto af!

Gefeliciteerd namens het hele team van Spond! Het geldbedrag komt zo snel mogelijk jullie kant op!

KINDERBINGO

 • Hits: 305

Op woensdagmiddag 6 maart organiseert de evenementencommissie van vv ‘t Vliegdorp weer een leuke middag voor de jeugd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Ook kinderen die geen lid zijn, zijn welkom. Dus schrijf je snel in en kom gezellig naar onze kinderbingo.

MINI toernooi JO9-1

 • Hits: 310

Afgelopen zaterdag heeft Vliegdorp JO9-1 deelgenomen aan een MINI toernooi @ UVV, als voorbereiding op de voorjaarscompetitie 2019. Andere deelnemers waren: UVV JO9-2, BFC JO8-1 en DHSC JO9-1. Er werden 3 wedstrijden gespeeld van elk 20 minuten.

Een kleine impressie van de persvoorlichter –

Het was duidelijk dat het vandaag om het voetbal en het voetbal ‘only’ zou gaan. En dat is precies wat nodig was, want de feestdagen moesten hoognodig uit de lichaampjes worden gespeeld en zo zou ook geschieden. Dat er dan toch op deze zondagmiddag door uw stukjesschrijver van de jongens onder de 9-1 tijd en reden wordt gevonden iets op te schrijven? Omdat er iets opmerkelijks gebeurde. Daarover later meer, dit was een cliffhanger.

UVV JO9-2 vs. Vliegdorp JO9-1 [2-2]

Er werd gevoetbald. Eerste wedstrijd tegen de thuisclub. Na een paar minuten werd duidelijk dat onze jongens goed uit de winterstop waren gekomen. Er werd soepel gecombineerd en de ene kans na de andere gecreëerd. De wedstrijd eindigde in 2-2, met een kansen verhouding van 10 tegen 2. Maar als je geen doelpunten maakt dan win je niet, zo staat er in de voetbalwetten geschreven.

BFC JO8-1 vs. Vliegdorp JO9-1 [3-2]

In dezelfde lijn ging het in de tweede wedstrijd. Tussen de wedstrijden in was er geen rust trouwens. De tweede wedstrijd was dus een kopie van de eerste, goede tegenstand maar met meer voetbal en kansen vanuit Vliegdorp. De afdronk was wel nog ietsje zuurder, want 3-2 verloren.

DHSC JO9-1 vs. Vliegdorp JO9-1 [4-8]

De laatste wedstrijd was tegen de ‘Ondiepse’ club van de familie Sneijder. Het team bestond uit een bonte verzameling van de neefjes Sneijder aangevuld met ander voetbaltalent. Er was alleen nog maar door ze gewonnen, met ruime cijfers en er was dan een stevige vleug van de bravoure te zien waar Yolante Cabouw ooit op viel. De vorige wedstrijd was dus dik gewonnen en de keeper en de trainer hadden voor dat soort gelegenheden ooit een vaste deal gemaakt: bij een stand van 5-0 mocht de keeper zijn handschoenen aan een ander geven. Strikt genomen had de trainer gelijk door de keeper in de volgende wedstrijd gewoon weer op te stellen, maar het leidend voorwerp zelf dacht daar anders over. Hij ging in staking, trok een geel hesje aan en lardeerde die met tranen, trapjes geven tegen de paal en ander drama. Want Vliegdorp deed wat het de vorige wedstrijden niet deed: scoren. 8 keer maar liefst en daar kon geen Sneijder iets aan doen.

Voor de wedstrijd waren twee dappere meedenkende vaders, met naar eigen zeggen een goed tactisch vermogen, nog naar trainer Ruud gelopen en de suggestie gedaan een één spitsen systeem te spelen. Gewoon als proef, het toernooi gebruiken als proeftuin.

Diem als spits, Brody en Sil op het midden, Tom en Cas achterin.

Maar, vastberaden als een CDA stemmer die al 40 jaar conservatief het vakje rood kleurt, reageerde hij op dit idee. Er werd gewoon weer in een 5 gespeeld. Punt. En hoe zoet moet de smaak zijn geweest van trainer Ruud, die met zijn geen fratsen voetbal toch weer zijn gelijk kreeg! 8-3 winnen met een uitstekende opbouw.

En het allermooiste werd bewaard voor het laatst. Brody gaf de bal aan zijn boezemvriend Diem. Hij schoot, het schot werd geblokt maar belande wederom bij de voeten van de voeten van de rappe Diem. Hij twijfelde niet en ramde met kracht de bal achter in te touwen. Een ontlading volgde. En een minuut of wat later gebeurde het gewoon nog een keer. Deze keer was de ontlading nog groter, de soep trilde in de kopjes, Leidsche Rijn schrok wakker en er werd geroepen om een hattrick. Diem werd nog een paar keer gevaarlijk, het lukte niet, maar het jongensboek had weer een mooi hoofdstuk erbij.

-- de persvoorlichter ---

Sport & Spel Dag 22-12-2018

 • Hits: 304

Op zaterdag 22 december was er een leuke sport- en speldag bij vv 't Vliegdorp georganiseerd door de coaches. Het was gezellig druk op de 1e dag van de kerstvakantie. Ouders gingen elders kerstinkopen doen terwijl de kinderen genoten van deze gezellige en sportieve dag. Vroeg in de ochtend waren de kinderen van JO8-9-10 en rond het middaguur was de jeugd van de JO11-12-13 aan de beurt. De kinderen genoten en na afloop waren er diverse prijzen die door onze "kerstvrouw" Bianca werden uitgedeeld en alle deelnemers ontvingen een mooie medaille. Ook dank aan de dames van de evenementen commissie die belangeloos achter de kraampjes met sportkleding en warme chocomelk of in de keuken met broodjes knakworst en achter de bar stonden.

Als laatste willen we iedereen die gestemd heeft op Claudia Sakkers voor de titel clubheld in de amateursport hartelijk bedanken. Door jullie heeft ze de 1e plaats bereikt in de gemeente en werd er tijdens de sport- en speldag een mooie beker aan haar uitgereikt. Deze staat naast de oorkonde te pronken achter de bar. Nogmaals coaches, vrijwilligers en kinderen: bedankt voor deze leuke dag!

Nieuw MO11 team

 • Hits: 303

Welke leuke meiden met geboortejaar 2007/2008 komt ons nieuwe MO11 team versterken ?

Vliegdorp 1 - Faja Lobi 1: 1-0

 • Hits: 372
Zaterdag 8 december 2018.

Het was een spannende wedstrijd tegen Faja Lobi. En het was wel heel vaak buitenspel. Maar dat was niet altijd terecht vond ik. Faja Lobi was een sterke tegenstander en had veel kansen. Er waren twee rode kaarten. Een voor Faja Lobi en een voor Vliegdorp. We wonnen met een mooie goal. Wat ik het leukste vond van pupil van de week zijn was in de dug-out zitten met de spelers. Ik doe het graag nog een keer!

Groetjes van Siem

Fantasieopstelling nekt Vliegdorp JO13-1

 • Hits: 364

Na het behalen van het kampioenschap de vorige week wilden de jongens zelf de opstelling eens goed door elkaar gooien. Dat betekende dat onze keeper op de linksvoor positie kwam, en onze rechtsbuiten stond in het doel. Iedereen speelde in een linie waar hij normaal niet staat. Waar we niet op gerekend hadden is dat we met Sporting Almere JO13-3 een fysiek sterke en tot op het bot gemotiveerde tegenstander hadden. Dat leverde uiteindelijk een 3-2 nederlaag op, de eerste van dit seizoen.

De wekker ging vanochtend al om 06.30 uur. Om 08.30 spelen in Almere is geen pretje. En in de regen en harde wind al helemaal niet. Dat we de opstelling totaal veranderd hadden was in de eerste helft ook heel goed merkbaar. Geen samenhang, zoeken naar elkaar en geen automatismes. En na de 1-0 van Almere kwam daar ook nog het onbekende fenomeen van een achterstand bij. We werden overvleugeld op fysiek spel en veel power. Daarbij stond er een coach bij Almere die 60 minuten non-stop zijn ploeg aan het opzwepen was. Dat kwam de sfeer zeker niet ten goede. De ruststand was 3-0 voor Almere en dat betekende ook gelijk het einde van onze experimentele opstelling. De 2e helft weer back to basic.

Het kwaad was echter al geschied. De stormachtige wind maakte het voetbal ook heel lastig. De 2e helft waren we wel gelijk veel beter dan Almere. Het duurde echter 20 minuten voordat Lars de 3-1 kon scoren. Dat bracht het geloof direct terug in de ploeg en er ontstond een echt slotoffensief. Toen Lars met een prachtige lob van 35 meter ook nog de 3-2 scoorde werd het zelfs nog grimmig. Rohullah dreigde door te breken maar hij werd letterlijk neergesabeld. Zoiets hebben we de hele competitie nog niet meegemaakt. Het bleef dus jammer genoeg bij de 3-2 voor Almere.

Helaas een nare afsluiting van de competitie. Niet eens zozeer door de uitslag en het slechte weer maar zeker wel door het vervelende voetbalklimaat bij Almere en het agressieve spel. Hadden we dat geweten dan waren we zeker in onze vaste opstelling begonnen. Maar goed, dat is achteraf. Wat alle jongens nu wel zelf aan den lijve hebben ondervonden is het effect van het spelen in een vertrouwde opstelling. Dan staat iedereen in zijn kracht en dat scheelt dus enorm veel.

Gelukkig mochten we bij de visboer voor de Plus allemaal nog een portie kibbeling halen voor het kampioenschap. Dat was supergezellig en dat ging er natuurlijk goed in na het blauwbekken langs het veld. Nog super bedankt voor deze traktatie!! Erg leuk. Nu even een winterstopje en met frisse moed naar de vervolgcompetitie, maar dan in de 2e klasse.

Pupil van de week: Briana Sweers

 • Hits: 414

Pupil van de week op zaterdag 3 november was Briana Sweers uit de JO9-2. Lees hieronder haar verslag:

ik was 3 november de pupil van de week en toen ging ik naar de bespreking en ik mocht op de tafel staan en ik moest zeggen hoe ik heet en in welk team ik zat en wie
mijn trainers waaren. daarna ging ik de warming up meedoen. ik ging met giovanni en marco en driekus over pasen en toen moesten we een half rondje rennen en toen zij eny lukt het en toen zei ik ja mijn veter is los en toen moesten we in twee rijen rennen en knieën omhoog en haken naar de billen en toen moesten we de kleedkamer in.

toen mocht ik de bal van de scheidsrechter meenemen naar de middenstip en ik mocht de aftrap nemen en ik heb zelfs nog gescoord en het is 1-1 geworden. na
afloop kreeg ik nog een patatje van de raymond. Ik vond het wel spannend maar ook wel heel leuk. dit was mijn verhaal.

groetjes van briana

Pupil van de week: Coen Boersma

 • Hits: 293

Pupil van de week op zaterdag 13 oktober. Vliegdorp 1 vs Odijk 1.

Wat een leuke zonnig zaterdag! Deze week was ik, Coen uit JO9-2, pupil van de week! Om 9 uur mocht ik eerst met mijn eigen team spelen en vervolgens mocht ik mij om kwart voor 1 melden bij Raymond, de trainer van heren 1. Na een flinke zoektocht vond ik hem met team 1 op het balkon.

Wat gebeurt er veel voordat de wedstrijd kan beginnen: voor bespreken, omkleden, toch weer een ander shirtje, de helft van het team ging langs de dokter, op de foto voor de sponsor de Plus, warm lopen, inspelen, nog meer sponsorzaken..... en ja, daarna ging de wedstrijd eindelijk beginnen!

Ik mocht de bal naar het veld brengen en daarna aftrappen en proberen alle spelers van de tegenpartij uit te spelen en dan scoren... pfff das best lastig in je eentje tegen een heel heren elftal. Later ontdekte ik, dat ik had mogen overspelen naar de aanvoerder ;-)

Toen begon de echte wedstrijd die ik met de reserve spelers en trainers vanuit de dug-out mocht kijken. In de rust mocht ik mij nuttig maken als waterdrager en de hele wedstrijd aanmoedigen... dat was wel nodig, want de tegenstander kwam al snel op voorsprong.

Helaas werd er door de tegenstander niet altijd even vriendschappelijk gespeeld en werd dit door de scheidsrechter niet altijd gezien. En de ene strafschop die VV Vliegdorp kreeg leek niet helemaal in verhouding met het aantal overtredingen in het strafschopgebied van de tegenstander uit Odijk. Netjes samengevat: 'de scheids was een beetje saai.'

Na afloop mocht ik ook nog patat eten!! Mmmm lekker hoor.

Bedankt, dat ik de pupil van de week mocht zijn.

Groetjes, Coen

Nieuwe JO11-1 pakt de 1e prijs op het toernooi in Barneveld

 • Hits: 439

Zaterdag 25 augustus 7:00 uur.....de wekker gaat en buiten regent het pijpenstelen.
Oké.. we moeten naar ons 1e voetbal toernooi in Barneveld na de vakantie als team jo11-1 (1e klasse). 
Met goede moed en geen verwachting..want ja..wel goedgehumeurd en bruin gekleurd, maar weinig geoefend en soms nog geen bal aangeraakt in de vakantie...komen onze "jongens " aan.

De eerste wedstrijd winnen we zowaar makkelijk met 9-0, maar ja dat zegt natuurlijk niets. De tweede werd al moeilijker en winnen we met 2-0. We krijgen er zin in en het weer zit ook mee, want de zon komt ook nog door. Na 4 wedstrijden winnen wachten we op de finale wedstrijd maar wat blijkt..Dit is niet meer nodig. We zijn 1e en kampioen geworden!!
We nemen de mooie beker in ontvangst en gaan met frisse zin weer beginnen aan onze voetbaltraining komende week.

FIFA 18 TOERNOOI

 • Hits: 606

Een zeer geslaagd FIFA 18 toernooi vanmiddag bij vv ‘t Vliegdorp. Wat hebben ze het leuk gehad en wat werd er serieus gespeeld. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Maar er kan er maar 1 de echte winnaar zijn. De grote winnaar vanmiddag was de 10-jarige Adam Ayoubi. Hij versloeg ze allemaal, van jong to oud. De tweede plaats was voor de 13-jarige Wessel van Amerongen en op de derde plaats de 13-jarige Daan Buis. De 8-jarige Dodge van Cuijlenborg viel er net buiten en werd vierde. Gelukkig was er een troostprijs voor Dodge.

Iedereen bedankt voor het mee doen en voor de winnaars, GEFELICITEERD 🏆

*** AFGELAST ***

 • Hits: 654

Alle thuiswedstrijden van zaterdag 16 december 2017 zijn afgelast.

10:00 Afgelast door vereniging 16 dec Vliegdorp 't vv JO10-1 - Zeist JO10-1
11:00 Afgelast door vereniging 16 dec Vliegdorp 't vv JO13-2 - Eemnes JO13-4
11:00 Afgelast door vereniging 16 dec Vliegdorp 't vv JO13-1 - Jonathan JO13-5

Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier

 • Hits: 585

Zoals iedereen wellicht al gehoord heeft, hebben wij vanaf dit seizoen te maken met het mobiele digitale wedstrijdfomulier. Voor iedereen te downloaden op zijn of haar mobiele apparaat. Hieronder een stukje uitleg hierover met diverse linkjes naar KNVB artikelen hierover. Het is de moeite waard om het goed door te nemen voordat het nieuwe seizoen van start gaat.

MOBIEL DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER VELDVOETBAL (KNVB Website)

Vanaf het seizoen 2017/'18 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiele digitaal wedstrijdformulier.

Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de Wedstrijdzaken app gaan.

ONDERSTEUNING WEDSTRIJDZAKEN-APP (KNVB Website)

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor het gebruik van het mobiel digitaal wedstrijdformulier.

Instructievideo's:

Wedstrijdverloop

Spelerspascontrole door de scheidsrechter

Spelersopgaaf

Handleidingen

Voorbereiding Digitaal Wedstrijdformulier

Handleiding voor officials

Handleiding teamleden

Handleiding wedstrijdsecretaris

KANTINE GESLOTEN

 • Hits: 545
Vanaf heden zal de kantine gesloten zijn.
Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe.

Indeling seizoen 2017/2018

 • Hits: 571

Indeling seizoen 2017/18 (concept)

De indeling is tot stand gekomen in onderling overleg tussen de trainers, TJC en het jeugdbestuur. Eerste uitgangspunt is indelen op basis van geboortejaar, daarna word in overleg gekeken naar voetbal specifieke kenmerken, inzet en naar het individu.

De indeling zoals deze nu op de site staat is in concept, dit houdt in dat deze in aanloop naar het nieuwe seizoen nog gewijzigd kan worden.

Met vriendelijke groet,

TJC en jeugdbestuur vv 't Vliegdorp

Voor de teamindeling, klik op onderstaande link

Teamindeling 2017/2018

BELANGRIJK

 • Hits: 560

Het natuurveld is vanaf heden niet meer beschikbaar voor trainingen en/of wedstrijden.
Dit in verband met onderhoud van het natuurveld.

Duitse Topclub Schalke04 komt naar Amersfoort !

 • Hits: 627

Heb jij altijd al de sferen van de Duitse profclub Schalke 04 willen proeven ?

Ga jij in de Zomervakantie van 10 tot en met 14 juli de geur van het vers bespeelde Schalke 04 gras ruiken !?

Wil jij deze vakantie tijdens de Schalke 04 auf Tournee voetbaldagen, vier dagen trainen als een Schalke 04 speler ?

En ga jij een dag mee met de bus voor een rondleiding in het Schalke 04 voetbalstadion ?

Misschien kom jij wel jouw held tegen op deze fantastische dag !!!

Een unieke kans, dus meld je snel aan met de kortingscode op http://schalkeauftournee.nl/schalke-auf-tournee-amersfoort/ 

Vliegdorp JO15-1 kampioen !

 • Hits: 636

Zaterdag 20 mei stond voor de jongens van de JO15-1 de wedstrijd uit tegen HDS op het programma. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden, want beide ploegen konden bij de winst kampioen worden. Vliegdorp kwam al snel op een 1-0 voorsprong en wist dit tot in de laatste minuten vol te houden. Echter vlak voor tijd kwam daar toch de gelijkmaker van HDS. 

De eerste gedachten, jammer, de tweede gedachten, op naar de laatste wedstrijd tegen Amsvorde !
En zo gezegd zo gedaan. Daar gingen de jongens dan afgelopen zaterdag 27 mei. Vroeg uit de veren en op naar Amsvorde. De spanning zat er best in. De wedstrijd begon en al snel viel de 0-1 voor Vliegdorp. Ze hadden er zin in en gingen er vol voor. Ondanks de enorme warmte. Wat extra drink pauzes ingelast door de scheidsrechter en hup weer het veld op. Menig doelpuntje viel voor Vliegdorp, wat uiteindelijk resulteerde in een uitslag van 0-7. Kortom, Vliegdorp JO15-1 alsnog KAMPIOEN !
Jongens van de JO15-1 en de trainers/leiders, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap !

En niet te vergeten de sponsor van de JO15-1, KEUKENDEPOT
Vincent Dijker bedankt ! 

Toernooi bij Roda '46

 • Hits: 666

Het was een mooie zonnige ochtend afgelopen zaterdag toen we vertrokken naar Leusden voor een voetbaltoernooi met de jongens JO9-1.
Na een week avondvierdaagse en vermoeidheid zagen we het toch enigszins wat somber in, maar het was mooi weer en de jongens hadden er zin in dus we gingen ervoor.
De eerste wedstrijd begon met winst tegen Roda en de jongens leken vleugels te krijgen. Na de tweede wedstrijd met een gelijkspel tegen een sterke Sporting kregen ze hoop op de winst, maar het bleef spannend want het ging gelijk op.

Nog een wedstrijd met 2-1 winst tegen Roda en toen kwam het voor ons en voor de jongens van Sporting op de laatste wedstrijd aan.
De wedstrijd tegen Sporting was tot op de laatste minuut super spannend. Na goed samenspelen en de hoop op winst wonnen onze jongens de wedstrijd met 3-1 en wonnen zij uiteindelijk de kampioensbeker.

Wat een mooie dag na een zware week!
Welverdiend voor de jongens van JO9-1 en de ouders die om het hardst aan het juichen waren. 
Het was een mooie afsluiting van het seizoen voor de jongens, coaches en ouders van JO9-1.

Na de huldiging begon het te regenen en was het tijd om naar huis te gaan. 
De volgende dag bleek onze keeper zelfs een gekneusde hand te hebben van het keepen maar ...............hij had niet opgegeven tijdens de wedstrijd. Top Saleh !

Hierbij willen wij Cafetaria De Rademaker ook nog even bedanken voor het sponseren van onze shirts dit seizoen.

Groet Jolanda, moeder van Rami (JO9-1)

Vliegdorp JO11-1 maakt klinkende afsluiting van een mooi seizoen !

 • Hits: 548

Dat dit team inmiddels de 3e klasse ruim ontstegen is werd vandaag wel duidelijk. Waar de eerste wedstrijd tegen Hooglanderveen na een 0-0 ruststand met 5-1 werd gewonnen, werd dit team vandaag met 0-12 opgerold. Het is niet alleen de uitslag die deze conclusie rechtvaardigt, maar met name ook het vertoonde spel. Er is veel meer rust aan de bal gekomen, er is oog voor elkaar en de posities zijn goed bezet. De jongens zien nu ook waar de ruimtes ontstaan en maken daar ook goed gebruik van. De 'oohs' en de 'aahs' langs de kant waren vandaag niet van de lucht. Korte steekpassjes, je medespeler volledig vrij voor de keeper zetten, geplaatste doelpunten, het was vandaag allemaal te zien. Omdat Jelle er niet was traden we aan zonder reserves, maar dat deerde ons niet. Nadat Lars met 2 snelle doelpunten de 0-2 op het bord had gezet was er geen houden meer aan. Het team stoomde door naar een onwaarschijnlijke 0-9 ruststand. En dat tegen een tegenstander die echt wel een balletje kan trappen. Na de rust werden we wat slordiger waardoor de eindstand uiteindelijk 0-12 werd. We hebben een mooi seizoen gedraaid en het was altijd gezellig langs de lijn met de ouders! Iedereen dank daarvoor en hopelijk kunnen we dit team volgend jaar met elkaar verder laten groeien. Doelpunten Lars 5x, Joshua 3x, Jayden 3x en Wouter 1x.

Groeten, Jaap

BBQ 06-05-2017

 • Hits: 576

Afgelopen zaterdag hebben we een bbq gehad om het seizoen met alle senioren (zaal) voetballers af te sluiten.

Een mooi moment voor bedankjes, afscheid en gezellig samenzijn.

Een mooie opkomst van ruim 60 personen, een lekker zonnetje en heerlijk eten verzorgd door de familie Hofman zorgden ervoor dat het een geslaagde avond was.

Wij willen een ieder die is geweest bedanken voor hun komst, maar uiteraard ook iedereen die heeft geholpen achter de bbq en de bar,
want zonder jullie is zo'n avond niet mogelijk.

Bedankt !

Jan en Annik

Pupil van de week Sil Visser

 • Hits: 602
IMG 1207Voor elke thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp wordt er een “Pupil van de Week” gekozen. Deze wordt gekozen uit de teams van de JO9 (voorheen F-jes). De pupil van de week ervaart van dichtbij een thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp. De pupil loopt warm met de spelers, loopt mee in de opkomst het veld op, neemt de aftrap en scoort het eerste doelpunt. Tijdens de wedstrijd zit de pupil in de dug-out en na afloop van de wedstrijd krijgt hij/zij een leuk aandenken en nog wat lekkers. De pupil komt ook op de foto met het eerste elftal en zal natuurlijk een vermelding krijgen op de website.

Sil is een kabouter van Vliegdorp en mocht afgelopen zaterdag voor het eerst als pupil van de week met de heren meelopen, samen met zijn voetbalvriend Brody. Hier zijn ervaring van die dag:Na een paar dagen aftellen is dé ochtend aangebroken. Het ontbijt wordt niet helemaal opgegeten (mijn buik voelde raar) maar gelukkig is er nog een mooie afleiding voordat het pupil van de week feest begint. De voetbaltraining van zaterdagochtend, gewoonlijk het hoogtepunt van de week. Ferdinandus en Mike zijn in vorm en hebben rare dingen bedacht om ons kabouters het voetbal te leren: omgekeerde goals, stukadooremmers op het veld, cirkels waar je op de bal moet gaan zitten om een goal te maken en andere ongein. Ik speel tegen Brody en Valentein en moet dus vol aan de bak.

En dan begint het lange wachten tot half drie. Volgens mama moet ik mijn boterham opeten maar dat ding ligt mij daar als een zware steen aan te kijken vanaf mijn bordje. Eten doen we wel weer vanavond heeft mijn dichtgeknepen maagje bedacht. Te laat, veters deden niet mee, zusje was traag en papa moest nog van alles in de auto gooien op het laatst, vertrekken we naar het veld. In de auto beken ik dat ik best zenuwaardig ben. Zenuwachtig zegt papa, en dat dat best normaal is. Daar staat Brody al op het veld met benen te zwaaien en te rekken. Een aardige blonde dame met een knots van een camera komt op me af en begint kiekjes te maken van mijn knappe koppie en ik laat het gebeuren vandaag. Want vandaag ben ik de pupil van de week!

Een toffe bal, handtekeningen, een diploma en dan waar we voor kwamen: met de mannen warming up en inpassen. Brody doet een hakje en ik kan dan niet achterblijven. Er is iets vreemds aan deze club merk ik even later in de kleedkamer. Er staat nog een dame, ook blond, en die is de mannen voetbaluitleg aan het geven. Thuis kan mama ook net iets beter voetballen dan papa (al zal ik hem dat nooit zeggen) dus eigenlijk vind ik het al vrij snel best normaal. Na een paar belangrijke zaken gehoord te hebben over buitenspelval en op de bal spelen, druk zetten etc ( bij de kabouters kende ik die termen natuurlijk allang) gaan we het veld op. Niet normaal groot trouwens, die goals ook. Dat ze dan nog kunnen missen! Na een groepsfoto en een handje aan alle spelers en de scheidsrechters beginnen we.

De aftrap door Brody en mij
Die verdediging van Posthoorn was zo lek als een mandje, een paar passjes en ik stond oog in met de keeper. Een laatste pass (volgens mij buitenspel, maar dit was de enige keer dat de grens niet vlagde) op vriend Brody en voor een leeg goal van die maten was dat een koud kunstje. De 1-0 op het bord en meteen een dubbele publiekswissel.

Het was leuk, maar veel te kort natuurlijk. De wedstrijd die volgde ook wel leuk, een Tammer met nummer twee bleek een grappige mopperaar, een grote op het middenveld met een grote glimlach speelde wat toneel, een snelle rechtsvoor speelde op de bal en zette druk, maar had net als de rest wat minder opgelet bij de uitleg over buitenspel, het was mooi om te zien.

De tweede helft kon ik niet blijven (feestje ergens) maar het snoep zakje in de auto troostte. Ik sliep tevreden in en ging in Nijmegen meteen buiten voetballen en liet de buitenveld uitleg even achterwege. Dank mannen, later speel ik wat langer mee!

Groet Sil En groet Wietse
Sil Visser

Vragen voor de Pupil van de week:

Naam: Sil Visser
Leeftijd: 6 jaar
Team: Kabouters
Positie: Ergens rond t middenveld, aanvallend
Trainer: Ferdy en Mike
Broer/Zus: Marie - Julie
School: Oud Zandbergen
Groep: Groep 3
Hobbies: Spelen en voetballen, boomklimmen, jeu de boules
Later word ik: Voetballer, waterpolo-er en huizenschilder
Favoriete club: Ajax en FC Utrecht
Favoriete speler: Ronaldo en kleine Kluivert
Mooiste stadion: Galgenwaard
Mooiste tenue: Ajax
Favoriete eten: Pizza
Voorspelling uitslag: Vliegdorp 1 - De Posthoorn 1
2 - 1

IMG 1210 IMG 1218

Pupil van de week Brody Klaassen

 • Hits: 537

IMG 1205Voor elke thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp wordt er een “Pupil van de Week” gekozen. Deze wordt gekozen uit de teams van de JO9 (voorheen F-jes) óf de Kabouters. De pupil van de week ervaart van dichtbij een thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp. De pupil loopt warm met de spelers, loopt mee in de opkomst het veld op, neemt de aftrap en scoort het eerste doelpunt. Tijdens de wedstrijd zit de pupil in de dug-out en na afloop van de wedstrijd krijgt hij/zij een leuk aandenken en nog wat lekkers. De pupil komt ook op de foto met het eerste elftal en zal natuurlijk een vermelding krijgen op de website.

Vragen voor de Pupil van de week:

Naam: Brody Klaassen
Leeftijd: 6 jaar
Team: Kabouters
Positie: Keeper / Spits
Trainer: Ferdy en Mike
Broer/Zus: Randy / Nina
School: Carolusschool
Groep: Groep 3B
Hobbies: Voetballen, Skieën en Gamen
Later word ik: Keeper bij FC Utrecht
Favoriete club: FC Utrecht
Favoriete speler: 22 Haller
Mooiste stadion: Galgenwaard
Mooiste tenue: Donkerblauw van Real Madrid
Favoriete eten: Spaghetti, Pannenkoeken en Boerenkool
Leukste voetbalervaring: Mee trainen bij FC Utrecht
Voorspelling uitslag: Vliegdorp 1 - De Posthoorn 1
2 - 0
IMG 1190 IMG 1198 IMG 1212
IMG 1199 IMG 1218

1e Oefenwedstrijd ’t Vliegdorp JO8

 • Hits: 687

2Afgelopen zaterdag speelden de ‘jongste talenten’ van v.v. ’t Vliegdorp hun allereerste oefenwedstrijd, volgens de nieuwste spelvormen en regels voor het KNVB Pupillenvoetbal.

De oefenwedstrijd vond plaats bij v.v. Woudenberg. We begonnen de wedstrijd erg moeilijk - alles was blijkbaar enorm nieuw en tevens ook erg spannend - voetballen tegen ‘onbekende jongetjes’. De 1e helft werd daarom ook verloren, maar na een ‘kleine peptalk’ tijdens de rust, heeft het team zich prima herpakt en hebben we de 2e helft gewonnen met 1-3!

PROFICIAT HEREN! Volgende week zaterdag speelt de JO8 hun 2e oefenpartij bij TEC in Tiel (om 16:00), vóór de wedstrijd TEC 1- Spakenburg 1, een wedstrijd in de Tweede Divisie. Wij hebben er nu al zin in!

Sportieve groeten,
De trainers - JO8

1


Kabouters genieten van een bakje kibbeling!

 • Hits: 607

kibbeling 2Enkele weken geleden werden onze kabouters door vishandel G.v/d Mheen uitgenodigd om een keer kibbeling te komen eten.

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Direct na de training vertrokken zij richting het pleintje. Nadat iedereen gearriveerd was kon het bakken beginnen en met zweet op zijn voorhoofd bakte Ruben het ene portie na het andere gaar. Op het moment dat iedereen voorzien was van kibbeling keerde de rust weer terug op het plein. Voordat iedereen weer naar huis ging werden Rebecca en Ruben middels een luid applaus bedankt.

Ook namens ’t Vliegdorp enorm bedankt voor deze leuke geste.

De kaboutertrainers.

 

Kabouters genieten van een bakje kibbeling! Kabouters genieten van een bakje kibbeling! Kabouters genieten van een bakje kibbeling!
     
IMG 20170408 WA0037 kibbeling 3 kibbeling 1
     
     

Trainingen woensdag 12 april afgelast

 • Hits: 530
Wegens het geplande schoolvoetbaltoernooi bij v.v. 't Vliegdorp op 12 april aanstaande zijn ALLE jeugdtrainingen voor deze dag afgelast!

Vliegdorp JO11-1 zet grote stap richting het kampioenschap

 • Hits: 519

In een spannende wedstrijd hebben we uiteindelijk met 6-2 gewonnen van IJsselmeervogels JO11-2. Door deze overwinning kunnen we in de volgende wedstrijd op 22 april thuis tegen Baarn het kampioenschap binnen halen. In tegenstelling tot de uitwedstrijd begonnen we nu scherp tegen het fysiek sterke IJsselmeervogels. De wedstrijd liep gelijk op. Gelukkig waren wij het die via Jelle de 1-0 maakten. Dat gaf zichtbaar vertrouwen. Ook al had IJsselmeervogels wel meer balbezit, wij waren doelgerichter. Romano keepte sterk en moest even flink bijten toen hij een knie in zijn rug kreeg. Gelukkig kon hij weer verder. Vrij kort na elkaar konden Lars en Jayden ons op een 3-0 voorsprong zetten. Na een kwartier leek dat een geruststellende voorsprong. Dat bleek echter niet het geval. IJsselmeervogels kwam goed terug in de wedstrijd. Slordigheden in onze verdediging waren daar mede debet aan. Via 3-1 werd het zelfs 3-2. En de laatste 10 minuten voor de rust was IJsselmeervogels de bovenliggende partij. Met pijn en moeite konden we onze voorsprong tot de rust vasthouden. In de rust met name afgesproken dat we scherper en strakker op de man zouden gaan verdedigen. En dat gebeurde gelukkig ook. De wedstrijd was weer volledig in evenwicht en vooral ook heel spannend. Een mooie uitbraak van Lars gaf ons weer wat lucht, 4-2. Maar ook IJsselmeervogels creëerde veel kansen. Het keeperswerk van Romano hielp ons enorm. Freek, Wouter en Rick stonden nu gelukkig ook solide te verdedigen. Een speciaal compliment toch voor Joshua. Die als een terriër op de aanvallers van IJsselmeervogels dook. En als ze er toch langs kwamen kom je Joshua minimaal nog 2x tegen. Super gedaan Josh! Doordat we het goed dichthielden was het wachten op ons volgende doelpunt. En dat kwam via een prachtige lob van Jelle vanaf 15 meter over de keeper heen, 5-2. Dat was de genadeklap voor IJsselmeervogels. De eindstand werd 6-2 doordat Jelle een hard schot van Jayden droog binnen tikte. Een mooie en spannende wedstrijd die we uiteindelijk toch wel verdiend hebben gewonnen. Op naar het kampioenschap 👍. Doelpunten Jelle 3x, Lars 2x, Jayden 1x. 

Jaap van den Hoek
Vliegdorp JO11-1

FC Utrecht op zoek naar voetbaltalent tijdens Jonger Oranje Talentendag

 • Hits: 552

FC UtrechtjoHet winnende doelpunt maken in een volgepakt De Galgenwaard dat jouw naam schreeuwt, daar droom jij toch ook van? Dinsdag 25 april, in de meivakantie, kan deze droom in vervulling gaan. FC Utrecht gaat namelijk tijdens de Jonger Oranje Talentendag op zoek naar nieuwe voetbaltalenten. Locatie van deze voetbaldag is het complex van IJsselmeervogels in Spakenburg.

De hele dag voetballen, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken en uitgebreid bekeken worden door de scouts van FC Utrecht. Dat zijn de ingrediënten waar jongens en meisjes – geboren tussen 2005 en 2011 – van smullen tijdens de Jonger Oranje Talentendag bij IJsselmeervogels. Tijdens de Jonger Oranje Talentendag wordt een 4 tegen 4 toernooi gespeeld en krijgen de keepers een speciale clinic onder begeleiding van professionele keeperstrainers. Iedereen krijgt de kans om hun droom te verwezenlijken: een stage bij FC Utrecht en/of een plek in de Jonger Oranje (regio)selectie.

ju

De scouts van FC Utrecht selecteren tijdens de Jonger Oranje Talentendag de beste spelers voor de drie Jonger Oranje Regioselecties ‘Midden’ in de leeftijdscategorieën Onder 9 jaar, Onder 11 en Onder 13. Zij gaan meedoen aan de grote Jonger Oranje Finals aan het einde van het seizoen. Daar worden drie Jonger Oranje teams geselecteerd door de scouts van de 9 partnerclubs van Jonger Oranje. Jonger Oranje is het talententeam dat een seizoen lang tegen profclubs speelt en deelneemt aan internationale toernooien.

Meer informatie en inschrijven: www.jongeroranje.nl.

Vliegdorp J011-1 walst over uitdager Achterveld heen

 • Hits: 496

Met de nummers 1 en 2 uit de poule tegen elkaar werd een spannende wedstrijd verwacht. Zeker ook omdat de uitwedstrijd maar nipt met 4-3 door ons was gewonnen.

De werkelijkheid was anders. Een klinkende 10-2 overwinning voor Vliegdorp! Door geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen waren we vanaf het begin de baas. Toen na ongeveer 10 minuten Lars de 1-0 binnen tikte begon het echt te lopen. Met 2 doelpunten van Jelle en nog 1 van Lars werd snel een geruststellende voorsprong van 4-0 bereikt. Het hoogtepunt van de eerste helft was vlak voor rust. Freek gaf een prachtige steekpass op Jelle die vanuit de hoek van het veld een strakke voorzet op de pantoffel van Jayden legde, die hem in 1x intikte. Om je vingers bij af te likken 😊.

De 2e helft was een formaliteit. Via Lars en Jayden al snel 7-0. Daarna trad verslapping op, niet zo gek bij deze stand. Via 7-1 werd het 8-1 door Lars en na de 8-2 mocht Jayden met 2 mooie afstandschoten de slotakkoorden aantekenen. 10-2. Vandaag mooie combinaties gezien en solide verdedigd. Top gedaan allemaal. Leuk ook dat onze trainer Bouch er ook was. Hij brengt het team steeds verder. Bouch, complimenten !

Doelpunten: Jayden 4x, Lars 4x, Jelle 2x

Romano in actie

Pupil van de week Joris van Egmond (JO9-5)

 • Hits: 568

Voor elke thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp wordt er een “Pupil van de Week” gekozen. Deze wordt gekozen uit de teams van de JO9 (voorheen F-jes). De pupil van de week ervaart van dichtbij een thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp. De pupil loopt warm met de spelers, loopt mee in de opkomst het veld op, neemt de aftrap en scoort het eerste doelpunt. Tijdens de wedstrijd zit de pupil in de dug-out en na afloop van de wedstrijd krijgt hij/zij een leuk aandenken en nog wat lekkers. De pupil komt ook op de foto met het eerste elftal en zal natuurlijk een vermelding krijgen op de website.


Hallo, ik ben Joris en speel in de JO9-5 van Vliegdorp. Zaterdag 18 maart mocht ik pupil van de week zijn. Ik vond dit super leuk maar ook best wel spannend. Om 13.45 uur moest ik in de kantine zijn.Toen het tijd was, moest ik naar beneden naar de kleedkamer van Vliegdorp-1. Hier mocht ik kennismaken met de spelers en deed ik mijn voetbalschoenen aan. Daarna ging ik mee naar buiten het veld op. We begonnen met de warming-up. Wat heb ik veel nieuwe trucjes geleerd! Toen de wedstrijd bijna ging beginnen, liep ik samen met de scheidsrechter als eerste het veld op, tjonge wat spannend! Ik vond het leuk dat ik de munt in de lucht mocht gooien en de aftrap doen. Ik rende met de bal naar het doel, ik leidde de keeper af en schopte! GOAL!! Iedereen juichte voor mij. Verder heb ik de wedstrijd vanuit de dug-out gevolgd. Het werd uiteindelijk 1-1. Jammer hoor dat we net niet gewonnen hebben. Nadat ik in de kantine een patatje gegeten heb, ging ik naar huis met een mooie bal, een certificaat en een kaart met de handtekeningen van alle spelers. Ik vond het een hele leuke, coole middag!Joris van Egmond

 

Naam: Joris van Egmond 
Leeftijd: 7 jaar
Team: Jeugd onder 9/5
Positie: Links achter
Trainer: Sip Maes
Broer/Zus: Niels
School: Daniëlschool Soest
Groep: Groep 4
Hobbies: Voetballen
Later word ik: Timmerman
Favoriete Club: Vliegdorp
Favoriete speler: Messi
Leukste voetbal ervaring: Partijtje spelen
Favoriete Eten: Pannenkoek met kaas
Voorspelling uitslag: Vliegdorp 1 – SVMM 1 (2 - 1)

 

34

Pupil van de week Wesley Glavimans (JO9-4)

 • Hits: 592

Voor elke thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp wordt er een “Pupil van de Week” gekozen. Deze wordt gekozen uit de teams van de JO9 (voorheen F-jes). De pupil van de week ervaart van dichtbij een thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp. De pupil loopt warm met de spelers, loopt mee in de opkomst het veld op, neemt de aftrap en scoort het eerste doelpunt. Tijdens de wedstrijd zit de pupil in de dug-out en na afloop van de wedstrijd krijgt hij/zij een leuk aandenken en nog wat lekkers. De pupil komt ook op de foto met het eerste elftal en zal natuurlijk een vermelding krijgen op de website. Deze week was het Wesley Glavimans.

 

34

Pupil van de week Colin Zegeling (JO9-2)

 • Hits: 643

Voor elke thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp wordt er een “Pupil van de Week” gekozen. Deze wordt gekozen uit de teams van de JO9 (voorheen F-jes). De pupil van de week ervaart van dichtbij een thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp. De pupil loopt warm met de spelers, loopt mee in de opkomst het veld op, neemt de aftrap en scoort het eerste doelpunt. Tijdens de wedstrijd zit de pupil in de dug-out en na afloop van de wedstrijd krijgt hij/zij een leuk aandenken en nog wat lekkers. De pupil komt ook op de foto met het eerste elftal en zal natuurlijk een vermelding krijgen op de website. Deze week was het Colin Zegeling.

 

34

Pupil van de week Gijs Merckx (JO9-3)

 • Hits: 570

Voor elke thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp wordt er een “Pupil van de Week” gekozen. Deze wordt gekozen uit de teams van de JO9 (voorheen F-jes). De pupil van de week ervaart van dichtbij een thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp. De pupil loopt warm met de spelers, loopt mee in de opkomst het veld op, neemt de aftrap en scoort het eerste doelpunt. Tijdens de wedstrijd zit de pupil in de dug-out en na afloop van de wedstrijd krijgt hij/zij een leuk aandenken en nog wat lekkers. De pupil komt ook op de foto met het eerste elftal en zal natuurlijk een vermelding krijgen op de website.

 

34

Wedstrijdverslag Vliegdorp JO11-1 - Hooglanderveen JO11-5

 • Hits: 572
jo11 1

Met Barry als plaatsvervangende coach begon JO11-1 van Vliegdorp zonder wissels tegen Hooglanderveen. De 1e helft ging goed gelijk op in Engelse stijl. Ballen die hard naar voren werden geplaatst kwamen net zo hard weer terug vanuit de geblokte verdediging van Hooglanderveen. Bij rust was het dan ook 0-0.

In de rust werd de tactiek nog eens goed doorgesproken door Barry. En dan zie je wat goed overspelen oplevert: doelpunten! Na de 1-0 voorsprong kwam de tegen stander nog terug op 1-1 en rook kansen.

Echter Romano en Freek achterin en Wouter, die nog een bal op de doellijn keerde, waren niet te vermurwen. Joshua en Rik speelden in de 2e helft goed over en Lars en Jelle wonnen nu hun duelletjes voorin. Na de 2-1 voorsprong liet de tegenstander de kopjes hangen en kon vrij eenvoudig aan het doelsaldo worden gewerkt door Lars (3x) en Jelle (2x). Joshua trof de lat na een prachtige boogbal van ruim 20 meter. Al met al een overwinning die werd verdiend met inzet en goed overspelen in vooral de 2e helft.

De volgende keer proberen dit de hele wedstrijd vol te houden, dan kan het team ver komen! Ouders, dank voor de positieve support langs de lijn!

SINTERKLAAS OP BEZOEK!

 • Hits: 564

Op woensdag 30 november jl. kwam de Sint samen met zijn Pieten onze voetbalclub bezoeken.
Hier hadden zich 45 kinderen verzameld om de goed heilig man te onthalen. De kinderen hadden allemaal een mooie tekening gemaakt en voor de aller mooiste was er een prijs te winnen. De Sint vond de tekening van Coen Boersma de mooiste, dus hij ging naar huis met de prijs, een grote doos kleurpotloden en een XL kleurplatenrol.
Er werden die middag spelletjes gespeeld, pepernoten gegeten en natuurlijk ontbrak een potje voetbal niet deze middag.

Kortom een leuke, gezellige middag bij vv ’t Vliegdorp.

Tot volgend jaar !

De Evenementencommissie


Ps. Hieronder nog een aantal “weetjes” uit de Sint zijn grote boek en foto’s van het Sinterklaasfeest.

Wist u dat ........

* Isabelle 8 jaar is geworden en heel blij is met haar 2 cavia's

* Rowin graag muziek luistert met zijn koptelefoon op en als hij meezingt net een kleine japanner is

* Lucas zaterdag voor zijn zwemdiploma B is geslaagd

* Sara heel graag wil dat Cor haar voetbaltraining gaat geven

* Valentijn het erg leuk vind als hij word gevraagd voor een wedstrijd met de JO9-5

* Naud graag Fifa speelt op zijn Playstation

KNVB introduceert het nieuwe pupillenvoetbal

 • Hits: 555

De KNVB introduceert volgend seizoen, 2017-2018, een aantal nieuwe speelvormen voor het pupillenvoetbal tot en met 12 jaar (Zie ook dit artikel op knvb.nl).

De meest opvallende wijziging is dat de pupillen op kleinere veldjes gaan spelen; Uit onderzoek is gebleken dat deze nieuwe speelvormen beter aansluiten bij de ontwikkeling van de kinderen en voor meer speelplezier voor meer spelers zorgen.

 • Onder 6 gaat 2 tegen 2 spelen op 1/8 veldje met kleine doeltjes. 
 • Onder 7 gaat 4 tegen 4 spelen op 1/8 veldje, ook met kleine doeltjes.
 • Onder 8-9-10 gaat 6 tegen 6 (5 + een keeper) spelen op 1/4 veld met pupillendoeltjes.
 • Onder 11-12 gaan 8 tegen 8 spelen op een half veld met pupillendoeltjes.

Om in de oude benamingen te spreken: Eerstejaars D-teams gaan terug naar een half veld, F-teams en eerstejaars E-teams gaan op een kwart veld spelen.

Uiteraard worden ook de spelregels voor de verschillende vormen aangepast. Zo wordt bij de jongste jeugd de inworp vervangen door indribbelen. Hierover en over tal van andere punten later meer.

De KNVB en de clubs zullen hun uiterste best moeten gaan doen om deze aanpassingen goed in te voeren in september 2017.

 0200 download3 Klik hier voor de info flyer

nw2017

Wedstrijdverslag Renswoude JO9-1 - Vliegdorp JO9-1

 • Hits: 705

Vanochtend vroeg uit de veren en in het donker op weg naar Renswoude!

Tijdens een snelle start ging het over en weer met acties op het doel. Helaas kwamen ze van de tegenpartij met 0-1 voor te staan maar na meerdere goede acties van onze jongens van de JO9-1 kwamen we snel terug met een 1-1 score. Vlak voor tijd stond het zelfs 1-2.

Na de rust, met een oppeppend woordje van de coaches Alex en Piet, gingen de jongens er helemaal voor. Er werd goed verdedigd en overgespeeld waardoor het al gauw een doelpuntenfestijn werd. Bij het fluitsignaal op het einde stond het zelfs 1-6.

Goed samen gespeeld jongens en ook een compliment voor onze keeper Salah die net een keeper diploma bij FC Utrecht had gehaald.

Op naar de volgende wedstrijd!

20161008 094248 resized 20161008 094835 resized 20161008 095015 resized
20161022 091231 resized IMG 20161017 WA0007 20161022 092117 resized

 

 

Pupil van de Week 01-10-16

 • Hits: 800

Hallo ik ben Dodge en ik speel bij vv 't Vliegdorp in de JO9-5.
Op zaterdag 1 oktober was ik pupil van de week bij de thuiswedstrijd van het eerste. Vliegdorp 1 speelde tegen Hees 1.
Ik vond het best spannend. Ik moest me melden in de kantine en daarna werd ik opgehaald door de trainster Femke van Odijk. Samen met mama mocht ik mee naar de kleedkamer om kennis te maken met de voetballers en moest ik mijn voetbalschoenen aan doen.
Daarna ging ik met alle spelers het veld op om mee te doen aan de warming up. Dat was wel even anders zo bij de grote spelers. Leuk om nog wat nieuwe technieken te leren. Na de warming up mocht ik weer mee naar de kleedkamer waar de spelers hun wedstrijd tenue aan konden doen om vervolgens met de scheidsrechter en het team opnieuw het veld op te gaan. Ik mocht aftrappen en dribbelen naar het doel waar ik een mooi goal scoorde. Iedereen juichte voor me. Tijdens de wedstrijd mocht ik in de dug-out bij de reserve spelers zitten en de hele wedstrijd bijwonen. Helaas hebben ze de wedstrijd niet gewonnen, maar ik vond het super stoer dat ik pupil van de week mocht zijn. Als verrassing kreeg ik een certificaat, een kaart met alle handtekeningen van de spelers en een voetbal. Tenslotte mocht ik ook na afloop in de kantine een lekker frietje eten.

Spelers bedankt, high five van Dodge !!

 


IMG 6154 IMG 6171
IMG 6141
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

't Vliegdorp presenteert "Pupil van de Week"

 • Hits: 563

Vanaf aankomende zaterdag zal er weer gestart worden met de “Pupil van de Week”. Wat houdt dit precies in ?

Voor elke thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp wordt er een “Pupil van de Week” gekozen.
Deze wordt gekozen uit de teams van de JO9 (voorheen F-jes).
De pupil van de week ervaart van dichtbij een thuiswedstrijd van het eerste elftal van 't Vliegdorp. De pupil loopt warm met de spelers, loopt mee in de opkomst het veld op, neemt de aftrap en scoort het eerste doelpunt. Tijdens de wedstrijd zit de pupil in de dug-out en na afloop van de wedstrijd krijgt hij/zij een leuk aandenken en nog wat lekkers. De pupil komt ook op de foto met het eerste elftal en zal natuurlijk een vermelding krijgen op de website.

 

Nieuwe sponsor voor de JO15-1

 • Hits: 604
Zaterdag 17 september 2016

Vandaag moesten de jongens van de JO15-1 vroeg verzamelen.
Dit was niet om een extra lange voorbespreking te houden, maar om de jongens te verrassen met een geheel nieuw tenue.
Trainers Steven Marijnen en Mike Dijker hingen de tenues al vroeg klaar in de kleedkamer.
Omstreeks half 12 verzamelden de jongens en de trainers zich in de bestuurskamer om hier de voorbespreking te houden.
Dit was niet wat ze gewend waren, ze hadden dus geen idee.
Na de bespreking vertrokken zij naar de kleedkamer, waar zij verrast werden met de tenues.
Verbaasde, maar ook blijde gezichten. Gauw omkleden en vol trots het veld op. Allereerst werd er een teamfoto gemaakt. Vervolgens warm lopen en inschieten en dan kan de wedstrijd beginnen. Op het programma stond de wedstrijd Vliegdorp JO15-1 tegen SO Soest JO15-3.
Aan de outfits zal het in ieder geval niet liggen.
Het werd een spannende wedstrijd, die uiteindelijk eindigde in een 4-3 overwinning voor ’t Vliegdorp.

Namens alle jongens van de JO15-1, de trainers en de ouders willen wij Vincent Dijker van het Keukendepot hartelijk danken voor de sponsoring.

 

 

 

 

 

 

 

10-09-2016 Wedstrijdverslag JO9-1

 • Hits: 601

IMG 20160910 WA0021De jongens van Vliegdorp J09-1 hadden afgelopen week flink geoefend met overspelen en mannetje dekken op het veld.

Dit was te zien bij de eerste competitie wedstrijd afgelopen zaterdag. Vanaf de eerste minuut gingen de jongens volgens plan flink aan de slag. De doelpunten vlogen om de oren en het ene doelpunt was nog mooier dan het andere. Maar het belangrijkste was toch wel dat de jongens het geleerde in de praktijk brachten waardoor het resultaat er mocht wezen: het werd 11-1 (Vliegdorp tegen Hercules).

Dit verdiende na afloop toch wel een klein feestje in de kleedkamer. Op naar de volgende wedstrijd.

SPELREGELBEWIJS

 • Hits: 580

Bij de start van de competitie moeten alle spelers met het geboortejaar 1998 en 1999 in het bezit zijn van het spelregelbewijs. In feite is elke speler zonder spelregelbewijs niet speelgerechtigd. Echter, spelers zonder spelregelbewijs mogen nog 6 maal meespelen waarbij zij wel telkens een waarschuwing voor krijgen. Een 7e maal meespelen zonder spelregelbewijs zal wel leiden tot een tuchtzaak !!!
 
Alle spelers met geboortejaar 2000 hebben het gehele seizoen '16-'17 de gelegenheid om het bewijs te behalen.
Bij de start van het seizoen '17-'18 moeten zij in het bezit zijn van het spelregelbewijs.

Voor vragen mbt deze spelregelbewijzen kun je terecht bij Peter Wijnalda of Mike Dijker  jcie_scheidsrechters@vliegdorp.nl

 

TRAINERS GEZOCHT !!

 • Hits: 776

De trainingen gaan weer van start en ook de eerste wedstrijden staan ingepland. 
Helaas zijn er nog 3 teams die geen trainer hebben. Daarom zijn wij op zoek naar een leuke, enthousiaste trainer die het leuk vind om dit op te pakken.
Het gaat hierbij om de volgende teams:

JO9-5 training gepland op woensdag van 17:00 - 18:00 uur.

JO19  training gepland op de maandag van 20:00 - 21:00 en woensdag van 19:00 - 20:00 uur.

MO17 training gepland op de dinsdag en donderdag van 19:00 - 20:00.

Lijkt het je leuk één van bovenstaande teams te trainen of weet je wellicht iemand, laat het dan weten aan onze TJC.
jcie_tjc@vliegdorp.nl of via 06-18 47 78 45

Herhaling Teamindeling 2016-2017

 • Hits: 807

Omdat het voor veel mensen nog even wennen is aan de nieuwe benaming van de teams, hierbij nog een keer de teamindeling voor het nieuwe seizoen. Ook zijn er wat kleine wijzigingen doorgevoerd ivm het wegvallen van de JO17.

In samenwerking met de JCIE, TJC en trainers/begeleiders zijn wij tot de volgende teamindelingen gekomen voor het jaar 2016-2017.

Mochten er vragen zijn over de teamindelingen, neem dan gerust contact op met de TJC via jcie_tjc@vliegdorp.nl

                                                                                                                                                      Laatst gewijzigd: zondag 21 augustus 2016

JO9-1  JO9-2  JO9-3  JO9-4 JO9-5
Piet Sandbrink Klaas de Jong Gerard Weterman Gerard Smit Trainer Vacature
Alex van der Voort     Jan Zwiers      
         
Adam Ayoubi Ibrahim Ali Puck Butzelaar Wesley Glavimans Maurits Bednarek
Saladin Ayoubi Rami Ayoubi Jayden van Geerenstein Ken Hovestad Viktor Brouwer
Ruben Blommaert Richard van Dijk Gijs Merckx Armin Huffels Jesse van Cappelle
Rami Mesalih Amber van de Grift Lisa Pathuis Noah Linger Dodge van Cuijlenborg
Nikolas Paraskevas Hidde de Jong Floris Tammer Hidde Mühlenbruch Joris van Egmond
Kyril Salomé William Rooze Gijs Tammer David Onea Mika van Emmerik
Lion Sandbrink Renée van der Werff Isabelle Weterman Jasper Smit Rowin de Graaf
Milan van der Voort Colin Zegeling Noah Zijp Mick de Waal Gijs Vermolen
  Leon Zwiers      

 

JO10-1 JO11-1  JO11-2 
Patrick Klaasen Bouch Ayoubi Rishendly Maduro
     
Damiën van Essen Freek Baarslag Piet Berkers
Tigo Hilligehekken Youssef IJzendoorn Lex Eenhuizen
Brandon Jonker Jelle van den Hoek Niels van Egmond
Randy Klaassen Lars Rutting Dustin Frie
Teun Merckx Rick van der Schoot Benjamin Naseri Goki
Mika Meyers Wouter Smit Halbin Ismael
Justin Pouw Jayden van Unen Thijmen Langmair
Naud de Ridder Jan Verhaegh Boris Menijn
Johan de Vries Romano Voskuilen Jasper Pathuis
  Joshua Warnaar Jochem Smit
     

 

JO13-1  JO13-2 
Matthijs Marijnen / Thierry Witteveen Dennis van der Putten / Louis Pouw
   
Niek Boumans Stijn Berendsen
Luca Coert Zakaria Bouzia
Guido Dijkstra Tygo Colenbrander
Tony Gerrits Vito Damen
Olivier Hoeijen Michael Glavimans
Damian van Leeuwen Casper Ikelaar
Anouar Raissi Jonne Lensink
Feyo Tammer Jordan Michilsen
Damiën Thakoersingh Renzo Portier
Carel van de Velden Rafaël Pouw
Johan de Vries  Daan van der Putten
Milan van Wankum Luuk Schrijvers
Colin Wormgoor Lodewijk Spjker

 

JO15-1 
Steven Marijnen / Mike Dijker
 
Wessel van Amerongen
Yassin Ayoubi
Jarne Blommaert
Cor Brink
Wessel Bouma
Sem de Laat
Dany Mohammed
Tijn Mühlenbruch
Milo van Remmerden
Lorenzo Sakkers
Giel Sprong
Jeronne Warnaar
Joey Blok
Floris Jansen
Tim Loosen
Nick van Zandwijk
Quinten Zwanenburg

 

 

JO19-1 
Trainer Vacature
 
Max Agterberg
Bart Bressers
Bas de Bruin
Siebren Dietsers
Delano Venema
Maik van Esseveld
Sahib Gul
Gerard Hendriks
Gerrit Hendriks
Corné Kotrotsos
Tomas Kotrotsos
Giovanni Lafeber
Bart Oostveen
Ronald Rietveld
Jordy Klinkert

 

MO17-1  MO13-1 
Trainer Vacature Marco Sakkers
   
Loïs Abbingh Selina Bergervoet
Robin Agterberg Eefje Berkers
Britt van Amerongen Jasmijn Besjes
Rachel Blok Tessa Bosch
Felice Bouma Britt Klinkert
Janique Bouma Jasmijn Kuijer
Rowena Coert Leyshena Minguel
Lois Hosé Lindsey Sakkers
Deley Jonker Quinty Thakoersingh
Roos van Rheenen Puck Vermeule
Amber Sevink Anouk van der Voort
Nikki Westerhof Suhana Voskuilen
  Zoë Weerman

Belangrijkste veranderingen voor Spelers en Teamleiders

 • Hits: 522

gele kaart1Per 7 juni 2016 zijn de KNVB spelregels voor veldvoetbal aangepast. DIT ZIJN DE BELANGRIJKSTE VERANDERINGEN VOOR SPELERS EN TEAMLEIDERS:

1. Aftrap:
De aftrap hoeft niet verplicht meer vooruit worden genomen. Dat komt de snelheid van het spel ten goede, omdat je vaak ziet dat de bal na een tikje vooruit toch achteruit wordt gespeeld om een aanval te starten.

2. Triple punishment:
Als de verdediger in het strafschopgebied de intentie heeft om de bal te spelen, maar een overtreding maakt, is het een gele kaart. Dit omdat de straf anders te zwaar wordt geacht; namelijk een strafschop, rode kaart en een daaropvolgende schorsing. Bij duwen of vasthouden blijft de rode kaart intact. Gemene tackles van achteren blijven wel bestraft met een rode kaart. Buiten het strafschopgebied verandert er überhaupt niets, omdat er dan geen sprake is van een strafschop.

3. Strafschoppenserie:
Trainers krijgen de keuzevrijheid om tijdens de strafschoppenserie de volgorde te wisselen. Zo kan bij een vierde beslissende strafschop, de trainer besluiten die door nummer 5 te laten nemen.

4. Gele kaart en verzorging voor geblesseerde speler:
Een speler die een blessure oploopt door een overtreding waarvoor de dader geel krijgt, mag vanaf nu ter plekke op het veld worden verzorgd. Bij dergelijke overtredingen is er anders sprake van een dubbele straf: namelijk een blessure en met tien man verder spelen.

Enkele aanvullingen maar wel belangrijke regels:

REGEL 4 – DE UITRUSTING VAN DE SPELERS
• Alle tape of ander materiaal dat de kousen bedekt of er op zit, moet van dezelfde kleur zijn als de kous
• Een speler die per ongeluk schoeisel of een scheenbeschermer verliest, mag doorspelen tot de volgende onderbreking
• Slidingbroeken moeten van dezelfde kleur zijn als de korte broeken of de boord; binnen een team moet iedereen dezelfde kleur dragen
• Een speler mag nadat hij zijn uitrusting in orde heeft gemaakt terugkeren op het speelveld, nadat de uitrusting is gecontroleerd (door de scheidsrechter, 4e official of assistent-scheidsrechter) en na een teken van de scheidsrechter

REGEL 5 – DE SCHEIDSRECHTER
• Als er meerdere overtredingen tegelijkertijd plaatsvinden moet de ernstigste worden bestraft (Direct-indirect, contactovertredings-hands, rood-geel, onbesuisd-onvoorzichtig)
• De scheidsrechter mag een speler verwijderen vanaf het moment dat hij het veld voor de wedstrijd controleert
• De scheidsrechter mag de rode en gele kaart pas gebruiken vanaf het moment dat hij het speelveld betreedt om de wedstrijd te beginnen
• Een speler die geblesseerd is geraakt door een overtreding die met geel

Zie ook deze links, voor scheidsrechters maar ook voor leiders en spelers:

http://www.scheids-assist.nl/uploads/content/file/Samenvatting%20spelregelwijzigingen%20voor%20arbitrage.pdf
http://www.scheids-assist.nl/uploads/content/file/Samenvatting%20spelregelwijzigingen%20voor%20spelers.pdf

Hebben jullie vragen of opmerkingen stuur die dan naar Mike Dijker of Peter Wijnalda

Afsluiting Real Madrid Clinic

 • Hits: 581

Vrijdag 15 juli is alweer de 5e, maar tevens ook laatste dag van de Real Madrid Clinic bij vv 't Vliegdorp. De bijna 100 kinderen hebben er dus al 4 heerlijke voetbaldagen op zitten. Dagen vol saamhorigheid, gezelligheid, maar vooral veel voetbalplezier. Morgen zal de ochtend verlopen zoals alle andere ochtenden. Waarin gestart wordt met de clinic en aansluitend de lunch.

Tussen 13:00 en 13:30 uur is er gelegenheid voor iedereen die foto's wil maken op het veld. Er zullen ook diverse groepsfoto's gemaakt worden. Daarna gaat de clinic verder.

Vanaf 15:00 uur is iedereen van harte welkom voor een hapje en een drankje. Er komt een gezellige bar buiten en ook is er natuurlijk muziek aanwezig met zelfs een live optreden !!  Er kan nog lekker gevoetbald worden en ook zal er een springkussen aanwezig zijn. Kom allen dus om deze mooie clinic af te sluiten.

Tot morgen allemaal................

3 jeugdteams pakken 1ste prijs op uit toernooi

 • Hits: 582

Afgelopen zaterdag 4 juni hebben zowel de F1, de E2 en de ME1 een 1ste prijs behaald op een uit toernooi.
De jongens van de F1 en E2 deden dit in Nijkerkerveen bij sv Veensche Boys en de ME1 deed dit bij FC Driebergen.
Een mooie prestatie van onze jeugd.

Jongens en meiden gefeliciteerd !

 

 

 

 

 

START - Teamindeling voor het seizoen 2016/2017

 • Hits: 558Zoals elk jaar het geval, is de jeugdcommissie i.s.m. de TJC en trainers/begeleiders al weer een tijdje aan de slag met de nieuwe teamindeling voor het komende voetbalseizoen. Het wordt dit jaar iets complexer, omdat er nieuwe richtlijnen zijn opgesteld door de KNVB. De wel bekende aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen verdwijnen. Wilt u meer informatie hierover, dan kunt u kijken op onderstaande link:

http://www.knvb.nl//nieuws/districtsnieuws/18082/nieuwe-aanduidingen-in-het-jeugdvoetbal

De procedure tot het komen van een nieuwe teamindeling staat uitgeschreven op de website van vv ’t Vliegdorp (www.vliegdorp.nl).
Wij streven er naar om de definitieve indeling te communiceren (via de website) in de maand juni.
Momenteel is wel bekend met hoeveel teams we gaan starten, in welke klasse en of men deelneemt aan de bekercompetitie of niet. Hierbij zijn wij uit gegaan van het huidig aantal spelende jeugdleden !  Dit wordt deze week geregistreerd in de systemen van de KNVB.

Wij streven er naar om met de volgende jeugdteams te starten in de competitie 2016/2017:

5 teams onder 9
2 teams onder 11
2 teams onder 10
3 teams onder 13, waarvan 1 meidenteam
1 team onder 15
2 teams onder 17, waarvan 1 meidenteam
1 team onder 19

Let wel:   hier gaan we er natuurlijk van uit dat de meeste jeugdspelers ook blijven bij onze vereniging
                en dat er hier en daar nog wat extra versterking komt ;-)

Wij proberen het aantal dispensatiespelers te minimaliseren, maar zullen dit in bepaalde gevallen toch moeten aanvragen.
Belangrijk is dat het samenstellen van de nieuwe teamindeling bestaat door een samenwerking tussen JCIE, TJC en trainers/begeleiders.
Hiervoor zijn diverse ‘spelers’-zaken van belang, waaronder: leeftijd, voetbalsterkte, trainingsinzet en het gedrag in het algemeen.

Mochten er vragen zijn over de teamindeling of de procedure, neem dan gerust contact op met de jeugdcommissie via jeugdcommissie@vliegdorp.nl

Met vriendelijke groet,

JCIE
TJC

F4 en E2 in de prijzen !

 • Hits: 576

Afgelopen zaterdag hebben zowel de jongens van de F4 als de jongens van de E2 een eerste plaats behaalt op een voetbaltoernooi.

De jongens van de F4 deden dit bij SDC Putten en de E2 bij PVCV. Hulde aan de jongens en de trotse trainers !

 

 

 

Vliegdorp F1 kampioen !

 • Hits: 576

Zaterdag 14 mei was het zover, thuis op eigen veld de kampioenswedstrijd.
Nadat onze directe tegenstander Waterwijk uit Almere in de kampioen strijd de week ervoor punten heeft laten liggen, hadden wij genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden.

Alle jongens waren zeer gedreven. Ze wisten wat er op het spel stond, het kampioenschap! Na het eerste fluitsignaal werd gelijk de aanval gezocht. Eén ding was zeker, de jongens waren niet uit op een gelijkspel. Al snel was er een 2-0 voorsprong, waarna Sporting Almere nog de aansluiting zocht en de 2-1 vond.

Vanaf dat moment werd de wil nog groter om te winnen. Dit resulteerde in een mooi samenspel tussen de jongens waarna uiteindelijk een dik verdiende overwinning werd behaald, 6-1!

Gefeliciteerd jongens, zowel in de najaars-, en voorjaarscompetitie kampioen!

Jullie ouders en trainer zijn ontzettend trots op jullie behaalde "dubbel"!

Vliegdorp ME 1 wederom kampioen !

 • Hits: 615

Woensdagavond 18 mei 2016

Op deze avond stond de laatste wedstrijd van de competitie op het schema voor de meiden van de ME 1. Een wedstrijd tegen de nummer twee geplaatste Houten ME 1.

Met een hoop supporters langs de lijn van zowel Vliegdorp als Houten, werd het een strijdlustig potje voetbal. Houten ME 1 gaf zich nog niet gewonnen en ook de meiden van 't Vliegdorp gingen voor de winst. In de 9e minuut van de wedstrijd was daar de 1-0 voor 't Vliegdorp. De wedstrijd verliep verder in kansen voor zowel 't Vliegdorp als voor Houten, maar werden niet benut. Eindstand dus 1-0. Na de wedstrijd maakten de meiden een wave richting het publiek, waar zij een luid applaus ontvingen van alle supporters. In de kleedkamer nog even bij elkaar en vervolgens kon de kinderchampagne open getrokken worden om het kampioenschap te vieren.

In het najaar al kampioen in de 2e klasse en nu wederom kampioen, maar in de 1e klasse.
Kortom een prestatie waar de meiden van de ME 1 trots op mogen zijn.
Goed gedaan en ga zo door meiden. Op naar volgend seizoen waar we gaan starten met voetballen op het grote veld !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vliegdorp F2 kampioen !

 • Hits: 550

Op zaterdag 23 april was het dan zover. De F2 moest de kampioenswedstrijd spelen tegen VRC F3 uit Veenendaal.
Een gelijkspel zou al voldoende zijn, maar natuurlijk wilden de jongens winnen.
De wedstrijd begon en na 10 minuten scoorde Ruben de openingstreffer. 0-1
Al snel kwam VRC terug met een harde vrije trap die helaas niet te houden was. 1-1.
Met deze stand gingen we de rust in.

Na de pauze ging het spel op en neer.
Na 5 minuten in de tweede helft kon Lion door een assist van Ruben de 2-1 scoren.
VRC gaf zich nog niet gewonnen en ging meer druk ging zetten. De spanning was om te snijden !
Maar onze verdediging bleef sterk en het bleef lang 2-1.
Een mooi schot in de kruising door een speler van VRC zorgde voor de 2-2.

Even leek het er op dat het 2-2 zou blijven, maar onze jongens gingen voor de winst. Het ging over en weer tot aan de derde minuut voor tijd.
Toen veroverde Kyril de bal. Hij passeerde 3 verdedigers en schoot beheerst met links de 2-3 binnen. Nu moest Vliegdorp stand houden en dat deden ze.

Toen het eindsignaal klonk, waren de jongens niet meer te houden.

KAMPIOEN  !!!!!

Jongens, gefeliciteerd met dit kampioenschap in de vierde klasse !

Alex en Piet

Penalty kampioenschap bij SO Soest

 • Hits: 612


Op vrijdag 13 mei 2016 zal er op het complex aan de Bosstraat-Oost een strijd gehouden worden door de beste penaltynemers van SO Soest, SEC, VVZ’49, vv Hees en 't Vliegdorp. De vijf Soester verenigingen gaan er met elkaar een mooi voetbalfeestje van maken. Zet het vast in je agenda.

Onderstaand lees je meer over de details.

Datum en tijdstip: Vrijdagavond 13 mei a.s. van 18:00 – 19:30 uur E-F pupillen (incl meisjes) en van 20:00 – 21:30 uur;  A-B-C en D-junioren (incl meisjes).

Opzet: Alles vindt plaats op en om het hoofdveld van So Soest.

Deelname: Deelname is gratis en deelnemers dienen individueel in te schrijven via penalty@so-soest.nl Afkomst van club is onbelangrijk en er is ook niet iets als een clubklassement.

Kampioenschap: Iedere deelnemer neemt samen met een groep leeftijdsgenoten in de voorronde circa 10 penalty’s. De finale per categorie vindt aansluitend plaats op een centraal punt omringd door het aanwezige publiek.

 

D1 weer een ronde verder in de beker

 • Hits: 592

Woensdag avond 23 maart 2016

De jongens van de D1 verzamelen zich voor de 2e ronde van de KNVB beker. Iets over 18:00 uur stappen we gespannen in de auto richting Soest.
Overigens zijn we met een grote groep supporters, onze dank hiervoor !

De jongens zijn in de kleedkamer al heel onrustig en de focus is ver te zoeken. De oorzaak daarvan houden we maar op de spanning en het
middagje kermis dat de meesten hebben gehad.

De warming up begint. Ook hier is nog niet de opperste concentratie aanwezig die eigenlijk wel nodig is.
De jongens zijn rustig een balletje aan het trappen en de coach Steven trapt de keeper in.
Even voor de wedstrijd worden de passen gecontroleerd en de scheidsrechter doet zijn woordje. Daarna kunnen we beginnen.

De wedstrijd gaat een beetje zwak van start aan de kant van Vliegdorp, waardoor SO Soest al snel op een 1-0 voorsprong komt.
Het voordeel is dat door dit doelpunt de jongens van Vliegdorp wakker worden en ineens alle zeilen bij gaan zetten om te winnen.
Dit resulteert al snel in een aansluitingstreffer door de nummer 9, Lorenzo Sakkers, die even daarna Vliegdorp ook op een 1-2 voorsprong zet.
De jongens komen op gang en maken vlak voor rust nog de 1-3 door doelpuntenmaker Wessel van Amerongen.

RUST:  tijd voor wat thee en even de koppen bij elkaar.

Na de rust begint de 2e helft, maar de spelers van Vliegdorp starten matig. SO Soest komt er makkelijk door heen en krijgt toch een paar grote
kansen, tot woede van de trainer die zijn spelers probeert aan te sturen langs de lijn.

Kort daarna maakt SO Soest de 2-3. Maar dan.....de grens staat met zijn vlag omhoog. De scheidsrechter lijkt hem even goed te keuren, maar na een goed gesprek met de grensrechter wordt er besloten om hem af te keuren. Er gaat een golf van opluchting langs bij de spelers en de vele supporters op de tribune. Veel hoogtepunten aan de kant van Vliegdorp zijn er verder niet in de 2e helft. Als het fluitsignaal klinkt, vliegen de spelers elkaar in de armen en worden er high fives uitgedeeld.

De D1 is met een 1-3 overwinning op SO Soest weer een stap dichterbij de beker.
Mocht u de D1 ook willen supporten in hun road to the final, houd dan goed de site in de gaten voor de volgende wedstrijd.
Zij zullen dit zeker waarderen !

 

Mike Dijker

 

Ruime zege Vliegdorp E1

 • Hits: 823

Afgelopen zaterdag 12 maart won Vliegdorp E1 in een leuke wedstrijd overtuigend van CJVV E3, onder uitstekende coaching van Joost Spijker

12279670 10204600991345344 310457180 ok 12516797 10204600988265267 1676096222 ok 12722512 10204600993105388 1325007519 ok
12822902 10204600991825356 147742072 ok 12822941 10204600990145314 377381053 ok 12837724 10204600990985335 2048453826 ok
     

Hoogland A6 - Vliegdorp A1

 • Hits: 590

 

Het was zaterdag 12 maart, zo rond de klok van 14:00 uur dat ik arriveerde op de club.

Het zonnetje schijnt en de mannen hadden er wel zin in om de wei in te gaan. Rond de klok van even over 2 uur in de middag vertrokken we richting Hoogland om daar een sportieve wedstrijd te gaan spelen tegen de A6.

Na de bekende peptalk en de opstelling werd de wandeling ingezet richting veld 5.
Zoals te doen gebruikelijk wordt de speaker op volle kracht gezet om wat meer power te ontwikkelen in de warming-up. Het veld was bezet dus de voorbereiding vond plaats op een, nog iets groen stukje naast het veld. Of het nu hieraan lag of aan het geluid dat zachter moest. Ja er was nog een wedstrijd aan de gang op het veld en de scheidsrechter vond dat hij zich niet verstaanbaar kon maken en deed het verzoek, waar de A1 keurig gehoor aan heeft gegeven. Maar de start was niet zoals we hadden gehoopt.
In de kleedkamer was de opdracht gegeven om te proberen binnen 10 minuten een doelpunt te maken. Nu waren er wel een paar schoten richting de achterlijn waar een doel ergens staat, maar om de bal tussen de palen te krijgen werd niet voor elkaar gekregen. De tegenstanders kregen zelfs een kansje om op voorsprong te komen. Toch lukte het Jeffrey om de openingstreffer op zijn naam te zetten. Met een mooie kopbal belande de bal achter de doelman in het net. Vliegdorp A1 stond voor, het duurde maar 12 minuten dus gezien de opdracht viel dat best mee.

Maar zoals ik al zei het liep niet. Men was wat slaperig en vooral rommelig wist niet helemaal hun taak of voerde deze maar half uit. En ja Hoogland kan dan wel onderaan staan maar ze kunnen wel scoren 1-1. Toch lukt het vlak voor rust om het gelijk spel om te zetten na een 1-2 Giovanni (Gio) raakte de bal ook met het hoofd tussen de pallen in het doel. Met voorsprong de rust in is al tijd lekkerder dan een gelijkspel.

Na de rust ging het spel iets beter, en binnen een paar minuten maakte Patrick G zijn doelpunt 1-3 op een, één of andere manier gaf dit rust en werd er meer gevoetbald gecommuniceerd en was er al snel de 1-4 na een mooie aanval wist Robin te scoren. Vliegdorp dacht op rozen te zitten, maar niet was minder waar. Hoogland maakte zijn 2e en het was dus even alle zeilen bij. Gelukkig was na 90 minuten de scheidsrechter tevreden en floot hij af.

Het was een sportieve, leuke wedstrijd met veel leer momenten. De trainers weten weer wat ze te doen staat a.s. maandag, ik hoorde al fluisteren iets met conditie.

A.s. zaterdag speelt de A1 thuis tegen Jonathan aanvang 10:30 uur.

 

De Bilt ME 1 - Vliegdorp ME 1

 • Hits: 587
Zaterdag 12 maart 2016

Vandaag hoefden de meisjes van de ME1 pas om 11.30 uur te spelen in De Bilt. De meesten van ons konden dus lekker uitslapen!
In een heerlijk zonnetje hebben we met zeker 20 supporters de wedstrijd van “onze” meiden bekeken. De dames startten goed en oefenden gelijk druk uit door de aanval in te zetten. Na ca. 10 minuten grotendeels op de helft van de tegenstander te spelen, werd het eerste doelpunt door Vliegdorp gescoord. Snel daarna maakte Quinty, die sinds enkele weken ook deel uit maakt van het team, in de 15e minuut haar 1e doelpunt bij ME1 !

De ME1 ging de rust in met een 0-3 voorstand.
In de tweede helft kwam De Bilt goed terug met een aantal mooie acties, maar een schot op het doel werd door een mooie redding van onze keepster tegen gehouden. Vliegdorp kreeg de bal en brak uit naar de helft van De Bilt. Helaas werd dit niet gelijk beloond met een doelpunt, door de goede verdediging van De Bilt, totdat één van de vele daarop volgende voorzetten via de zijkant leidde tot een verdiend doelpunt.

De Bilt wist nog wel enkele keren de bal te veroveren, maar onze sterke verdediging wist dit goed te blokkeren. 
De meiden hebben weer een mooie wedstrijd gespeeld en sloten de wedstrijd af met een mooie 0-5 overwinning.

Groeten,

Carolien Besjes (ouder van Jasmijn Besjes ME1)

Kabouters en ME 1 naar FC Utrecht

 • Hits: 586

Op zondag 24 januari 2016 was het dan zover. Op het programma stond de wedstrijd FC Utrecht - PEC Zwolle
voor onze kabouters en de meiden van de ME 1.  We verzamelden bij De Banninghal waarna wij tezamen richting het stadion De Galgenwaard vertrokken.

Eenmaal aangekomen hand in hand richting de ingang, want het was erg druk gezien dat deze zondag was omgedoopt tot basisscholen dag waardoor er ruim 5.000 kinderen aanwezig waren. Ruim op tijd zaten wij op onze plekken en de kinderen keken hun ogen uit. Voor velen van hun was het de aller eerste keer dat zij überhaupt in een stadion waren. Tijdens de wedstrijd werd er goed opgelet en zat iedereen ook gespannen in de wedstrijd. Er waren voor FC Utrecht vele kansen, maar deze werden niet beloond met een doelpunt. Maar uiteindelijk viel daar dan toch in de 87ste minuut een doelpunt voor Ruud Boymans van FC Utrecht.

De ontlading was groot en dat was merkbaar in het hele stadion, maar ook zeker bij onze kabouters en de meiden van de ME 1.
Toch bleef het nog even spannend, maar gelukkig was daar 5 minuten later het eindsignaal. Een staande ovatie van alle aanwezigen in het stadion voor de mannen van FC Utrecht. Tot slot werden er FC Utrecht ballen op het veld gelegd waarna de spelers van FC Utrecht deze het publiek in schoten.
Als klap op de vuurpijl ving de vader van Gijs Vermolen een bal en had Gijs natuurlijk de dag van zijn leven. Ook de rest van de
kabouters, de meiden van de ME 1 en de begeleiders hadden een super leuke middag en kijken hier met veel plezier op terug.

Nieuwe indeling F-teams

 • Hits: 614

Beste leden, ouders en verzorgenden,

De winterstop zit er weer bijna op en we kunnen dan ook weer starten met het vervolg van de competitie 2016. Gezien de groei in jeugdleden
hebben wij besloten vanuit de technische jeugdcommissie om een F5 te creëren. Hierdoor hebben wij een aantal kleine wijzigingen moeten
doorvoeren. Hieronder de nieuwe indeling voor de F-jeugd:

F1

1. Justin Pouw
2. Tigo Hilligehekken
3. Bas Staal
4. Damien van Essen
5. Teun Merckx
6. Piet Berkers
7. Johan de Vries
8. Naud de Ridder
9. Randy Klaassen

F2

1. Brandon Jonker
2. Ruben Blommaert
3. Nikolas Paraskevas
4. Adam Ayoubi
5. Kyril Salomé
6. Finn Tammer
7. Richard van Dijk
8. Milan van der Voort
9. Lion Sandbrink
10. Saladin Ayoubi

F3

1. Noah Ojeda
2. Halbin Ismael
3. Ben Kodde
4. Nizar Jabri
5. Dustin Frie
6. Benjamin Naseri Goki
7. Collin Pouw
8. Ibrahim Ali
9. Rami Ayoubi

F4

1. Hidde de Jong
2. Leon Zwiers
3. Amber van de Grift
4. Rami Mesalih
5. William Rooze
6. Gijs Merckx
7. Collin Zegeling
8. Renée van der Werff
9. David Onea

F5

1. Lisa Pathuis
2. Noah Zijp
3. Armin Huffels
4. Puck Butzelaar
5. Mick de Waal
6. Isabelle Weterman
7. Jasper Smit
8. Gijs Tammer
9. Floris Tammer
10. Rowin de Graaf


Wij wensen de jongens en meiden veel voetbalplezier!

Namens de TJC

Vrijwilliger van het jaar

 • Hits: 533

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd zoals ieder jaar de vrijwilliger van het jaar gekozen. Dit keer was het Mike Dijker die de trofee
in ontvangst mocht nemen voor zijn inzet bij 't Vliegdorp. Mike voetbalt niet alleen in de A1, maar traint ook nog de kabouters en de D2.
Daarnaast fungeert hij ook nog eens als scheidsrechter bij de jeugd en is hij zeer actief in de scheidrechterscommissie.
Ook als er geholpen moet worden bij evenementen is Mike van de partij.


MIKE, GEFELICITEERD !!!

Mike Dijker

 

Wijziging keeperstrainingen

 • Hits: 566

Let op !
Na de winterstop zal er een wijziging zijn in de samenstelling van de trainingen en tijden.

Op maandagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur trainen de tweede jaars E keepers en de D keepers.
Aansluitend van 19:30 uur tot 20:30 uur trainen de C en A keepers. Beiden trainingen worden verzorgd door Edzard Dijkhuizen.
De eerste training zal starten op maandag 4 januari 2016. Graag bij afwezigheid de keeperstrainer in kennis stellen hiervan.

Op de vrijdagmiddag van 17:00 uur tot 18:00 uur trainen de eerste jaars E keepers en de F keepers.
Deze training wordt verzorgd door Sip Maes en Joery Krist. De eerste training na de winterstop start op vrijdag 8 januari 2016 .
Ook hier graag bij afwezigheid afmelden bij de keeperstrainers.

Met sportieve groet,

Edzard, Sip en Joery

keeper 600x360

Grote Club Actie 2015

 • Hits: 610

Ook dit jaar hebben de jeugdspelers van vv ’t Vliegdorp meegedaan aan de Grote Club Actie (www.clubactie.nl).

Een geweldige & vrij eenvoudige manier om wat extra budget binnen te halen voor de jeugdcommissie.
Hiervoor kunnen we weer trainers gaan opleiden bij de KNVB, materialen aanschaffen en leuke events mee organiseren.

De resultaten, samengevat:
Aantal spelers die loten hebben verkocht & ingeleverd: 60
Aantal verkochte loten: 592

Inkomsten Grote Club Actie 2015: ± € 1.401,33

De Winnaars - krijgen kaarten wedstrijd FC Utrecht - Pec Zwolle, zondag 24 januari 2016.

1. Kabouters

2. ME1

<Details zullen later volgen in overleg met trainers & begeleiders>

Allen dank voor jullie inzet & hulp tijdens deze mooie actie!

Met sportieve groet,

De Jeugdcommissie

Grote Club Actie

 

Vliegdorp F1 kampioen !

 • Hits: 547

Zaterdag 5 december stond de laatste najaarsseizoen wedstrijd gepland om 9:00 uur thuis tegen DOVO F4.
Direct na het eerste fluitsignaal zetten de jongens van de F1 gelijk druk op het doel van DOVO, wat resulteerde in een paar mooie kansen, maar door goed keepers werk van DOVO bleef het 0-0. En toen in een keer een uitbraak van DOVO en gelijk de 0-1 achter, dat was even een tegenvaller.
De jongens beurde elkaar gelijk op en na de aftrap gingen zij gelijk weer volop richting het doel van DOVO. Na weer een aantal goede kansen en reddingen was daar uiteindelijk de 1-1. Dit was wat de jongens nodig hadden en bij het rustsignaal was de voorsprong uitgebreid naar 5-1.

Na rust kwam DOVO weer even sterk terug, maar door goed verdedigen en goed keepers werk van ons team vielen er geen doelpunten. Inmiddels werd er tegen de wisselspelers verteld dat ze bij winst kampioen zouden zijn en dat gaf ze vleugels. Bij het wisselen werd het gelijk verteld aan de spelers onderling waardoor er nog een schepje bovenop werd gedaan. Dit alles resulteerde in een mooi doelpunten festijn van uitgespeelde kansen, schoten en een mooie kopbal uit een corner.

Jongens jullie hebben in stijl het najaarsseizoen afgesloten met een klinkende overwinning !

De trainer en de ouders zijn trots op wat jullie hebben bereikt dit najaarsseizoen. In het voorjaarsseizoen gaan we het een klasse hogerop proberen.

F1 kampioen

 

Sinterklaasfeest bij vv 't Vliegdorp

 • Hits: 552

Woensdag 2 december was het eindelijk zover. Sinterklaas kwam naar 't Vliegdorp.
Maar Sinterklaas wilde eerst niet komen. Piet dacht namelijk grappig te zijn en had diezelfde morgen de mijter van Sinterklaas verstopt.
De Sint kon toch zeker niet met zijn slaapmuts op naar 't Vliegdorp komen ? Maar Piet had hier iets op bedacht.
De kinderen moesten een vossenjacht houden om er achter te komen waar Piet de mijter van Sinterklaas had verstopt. En wat waren de kinderen allemaal fanatiek !
Onderweg moesten de kinderen 5 opdrachten uitvoeren waar zij een woord konden verdienen. Bij de laatste opdracht werd duidelijk waar de mijter was.
En wat bleek.....hij lag gewoon in de kantine !

Sinterklaas arriveerde met zijn slaapmuts op, maar kon deze gelukkig snel inwisselen voor zijn mijter.
Snel naar binnen om er een gezellige boel van te maken. Er werd gezongen, gedanst en gelachen. De kinderen hadden het reuze naar hun zin.
Na de cadeautjes werd de middag afgesloten met heerlijke pannenkoeken.

Kortom een geslaagd Sinterklaasfeest.

Vliegdorp ME 1 ongeslagen kampioen in de najaarscompetitie

 • Hits: 522

Zaterdag 28 november jl. stond er voor de meiden van het ME 1 team een pittige wedstrijd op het programma. Vliegdorp als nummer 1 tegen Achterveld nummer 2. Dat ze aan Achterveld een pittige tegenstand zouden krijgen wisten ze. Vorig seizoen verloor ’t Vliegdorp thuis van Achterveld met 1-2. De spanning was merkbaar bij de kinderen en de trainer, maar ook zeker bij de ouders en de opa’s en oma’s, die allen waren komen kijken naar deze wedstrijd.

De wedstrijd begon en ’t Vliegdorp zat er gelijk goed op, maar ook Achterveld liet zich niet gauw gewonnen. ’t Vliegdorp kreeg de meeste kansen, maar deze werden niet benut. Zo gingen zij de rust in met een stand van 0-0. In de rust even een goede peptalk van de trainer en vol overgave startten zij aan de tweede helft. Een paar spannende momenten bij de goal van ‘t Vliegdorp, maar deze werden goed gehouden door de keepster. Met nog ongeveer 10 minuten op de klok te gaan nam een verdedigster van ’t Vliegdorp de bal mee naar voren en zag haar kans schoon. 1-0 voor ’t Vliegdorp. De minuten tikten af en toen kwam daar het verlossende eindsignaal. Blijdschap aldaar, want de meiden zijn kampioen ! Gezamenlijk maakten zij een lange rij en kwamen op het publiek af, waar zij een waar applaus ontvingen van het publiek. Uiteraard werd dit alles nog even gevierd onder het genot van een patatje en een persoonlijke speech van de trainer, waarna iedereen ook een mooie trofee ontving. Vliegdorp ME 1, wij zijn trots op jullie met wat jullie dit seizoen hebben bereikt. Ga zo door meiden en in het voorjaarseizoen gaan we het een klasse hoger proberen.

Voetbalschool Real Madrid komt naar ’t Vliegdorp

 • Hits: 588

De Spaanse voetbalclub Real Madrid biedt via haar stichting, Fundación Real Madrid, vijfdaagse voetbalclinics op verschillende locaties in Nederland aan. Deelname is voor jongens en meisjes van 7 t/m 14 jaar. Voetbalvereniging ’t Vliegdorp mag, als een van de vier verenigingen in Nederland, gastheer zijn voor deze clinics.

Real Madrid Foundation Clinics blij met ‘t Vliegdorp

De Real Madrid Foundation Clinics, dé voetbalschool van de Koninklijke, is actief in meer dan 60 landen. Na grote successen in Duitsland heeft Real Madrid besloten om in 2016 op 4 locaties in Nederland een clinic te organiseren. Daarbij is in 2016 voor het complex van ’t Vliegdorp gekozen. ’t Vliegdorp behoort daarmee tot een select groepje partnerclubs van Real Madrid. De clinic bij ’t Vliegdorp vindt plaats van maandag 11 juli 2016 tot en met vrijdag 15 juli 2016. Dagelijks wordt er van 9.30 uur tot 15.30 uur getraind.

De training

Alle Real Madrid Foundation trainers zijn UEFA gecertificeerd, hebben ruime ervaring met het trainen van jeugd en hebben met succes de opleiding van Real Madrid doorlopen. Het trainingsprogramma is samengesteld volgens strenge eisen en gelijk aan hoe de talenten dagelijks trainen bij de jeugdopleiding die haar thuisbasis heeft in Ciudad Deportiva. Tijdens de clinic wordt er met de modernste trainingstechnieken gewerkt aan het verbeteren van de voetbaltechnische vaardigheden van de deelnemers. De deelnemers trainen als profs en leren wat het betekent onderdeel te zijn van een team.

De beste spelers naar Madrid

De 5 beste spelers van elke clinic worden uitgenodigd voor een landelijke finale. Tijdens deze finale beoordelen scouts van Real Madrid de spelers. De beste spelers worden uitgenodigd voor een training op de Real Madrid Academy. De kosten voor deze onvergetelijke trip zijn voor de Real Madrid Foundation.

Adidas

Adidas, hoofdsponsor van Real Madrid heeft speciaal voor de clinic een complete kledingset ontworpen. Alle deelnemers ontvangen naast deze kledingset een Adidas bal en een Real Madrid Bidon.

Opgeven kan via onderstaande link.

Wees er snel bij, want vol = vol !!!!

https://frmclinicsgermany.com/nl/startpagina.html

 

Wij zoeken jou !

 • Hits: 585

Binnen de scheidsrechterscommissie van de jeugd zijn we druk bezig om voldoende scheidsrechters te krijgen zodat de wedstijden allemaal gespeelt kunnen worden. Voor de wedstrijden van de F t/m de D lukt ons dat goed. Wij hebben diverse jongens en nu zelfs ook een paar meisjes die willen fluiten. Voor de C t/m de A is het een probleem aan het worden. Steeds vaker moeten we scheidsrechter in zetten die al een wedstrijd hebben gefloten.
Dit is niet de bedoeling.

Daarom zoeken we jou !

Ben je een vader of moeder van een speler binnen de C t/m A en je wilt wel een wedstrijd fluiten ?
Heb je ooit eens gefloten bij een andere vereniging ?
Heb je in het verleden gefloten bij onze mooi club ?
Heb je eventueel al je B.O.S opleiding ?
Wil je wat extra doen binnen de club ?
Weet je iemand die graag wil fluiten en wat vrijetijd hiervoor wil inleveren ?

Zomaar een paar vragen. Stel je eens voor je zegt op één van de vragen ja, of je weet iemand die op één van de vragen ja kan zeggen, laat het ons dan weten. Wij bieden jullie een goede begeleiding, een vriendelijke gezellige vereniging en bovenal hele dankbare spelers.
Je moet er toch niet aan denken dat wedstrijden niet door kunnen gaan omdat er geen scheidsrechter is.

Geef je op, kom naar een bijeenkomst van de scheidsrechtercommissie in november/december, stel je vragen.

Stuur een mail naar het onderstaand mail adres met daar in je naam, telefoonnummer en emailadres en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

jcie_scheidsrechters@vliegdorp.nl

De scheidsrechterscommissie

Vliegdorp ME1 in het nieuw gestoken door Caravanland

 • Hits: 675

Erg blij zijn wij als ME1 met onze nieuwe sponsor. Het bedrijf Caravanland te Soesterberg van de heer Jan Donkervoort uit
Huis ter Heide. Jan Donkervoort heeft de ME1 aangekleed met een volledig nieuw tenue. Kortom, de dames zien er weer goed uit !

Afgelopen zaterdag werd, volledig in nieuw tenue, de wedstrijd gespeeld tegen VOP ME1.
Een mooie, spannende thuis wedstrijd die eindigde in een 5-4 overwinning.
Na de wedstrijd was het tijd om onze sponsor in het zonnetje te zetten. Met een mooie bos bloemen en een heerlijke fles wijn bedankten
wij onze sponsor. Om deze dag en de mooie overwinning af te sluiten, trakteerde ook de sponsor de dames nog eens op een patatje.

Bij deze Jan en natuurlijk ook Thilda, nogmaals BEDANKT !

teamfoto sponsor

 

 

 

 

 

 

 • Logo sunny website
 • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
 • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
 • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel