Vliegdorp JO13-1 haalt een nipte overwinning in topper   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 424

Wat een wedstrijd. Zoals vooraf al verwacht waren de ploegen van IJsselmeervogels JO13-2 en Vliegdorp aan elkaar gewaagd. Met de eerste en tweede plek in de poule kan dit ook bijna niet anders. Iedereen was op en top gemotiveerd om de eerste plek te handhaven. De uiteindelijke 2-1 overwinning is daarom een geweldig resultaat, maar wat was het spannend.

Zoals vaker kostte het ons moeite om goed in de wedstrijd te komen tegen fysiek sterkere ploegen. Het eerste kwartier was IJsselmeervogels meer aan de bal, zonder dat dit echt grote kansen opleverde. Wat onschuldige schoten op het doel van Romano die daar niet zenuwachtig van wordt. Het tweede deel van de eerste helft werden we sterker. Meer balbezit en we begonnen ook kansen te creëren. Het was duidelijk dat de doelpunten vandaag schaars zouden blijven. Des te belangrijker om de ban te breken met het eerste doelpunt. En dat lukte Vliegdorp gelukkig. Met een enigszins gelukkige punter verdween de bal van de voet van Jelle in de rechterbovenhoek van het doel. Onhoudbaar voor de (kleine) keeper. Dat gaf duidelijk vertrouwen en de rest van de eerste was Vliegdorp de betere ploeg. De score konden we echter niet uitbreiden waardoor we met een magere 1-0 de rust ingingen.

Na rust bleef de spanning continue in de wedstrijd. Toch vrij snel de 2-0 door Jayden die een terugkaatsende bal vanuit het middenveld vakkundig in de hoek legde. Maar het was vooral IJsselmeervogels dat de mouwen opstroopte en er nog vol voor ging. Er ontstonden over en weer ook kansen maar de keepers en de beide verdedigingen deden echt goed werk. Het was aan Vliegdorp zelf te danken dat de 2-1 viel. Een onhandige terugspeelbal werd niet goed verwerkt en de spanning gierde weer door de kelen.

Mooi om te zien dat Vliegdorp de strijd volledig aanging. Ook na de nodige pijntjes aan voet, enkel, been en buik. We lagen regelmatig op de grond maar we stonden steeds weer op net gerechte rug! De laatste 5 minuten waren tenenkrommend en menige keel werd schor geschreeuwd. En niet voor niets, met goed verdedigend werk en veel strijdlust werd de 2-1 overwinning over de eindstreep gebracht. Een echte teamprestatie waar ook werkelijk iedereen een positieve bijdrage aan heeft geleverd.

Ik zou zeggen, op naar het kampioenschap en laten we hier met elkaar lekker van gaan genieten de rest van het weekend.

Doelpunten: Jelle en Jayden 1x.

Schorre kelen: alle ouders

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel