Vliegdorp JO13-1 pakt eerste punt in de 1e klasse   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 287

Wat een spanning richting het einde van de wedstrijd. Maar wat een voldoening ook dat we het 1-1 gelijke spel tegen Valleivogels J013-1 over de streep wisten te trekken. Daarmee hebben we een prachtig, maar ook zwaar bevochten eerste punt te pakken.

Laat ik maar beginnen met het feit dat Romano onze keeper een standbeeld heeft verdiend. Werkelijk ongelofelijk hoe hij zijn doel wist schoon te houden. Ik denk dat hij wel 10 grote kansen van Valleivogels wist te pareren. Daarbij zeker ook geholpen door onze verdedigers die hun huid duur verkochten. Dit geeft wel aan dat Valleivogels voetballend duidelijk beter was. Maar het gaat uiteindelijk natuurlijk wel om het scoren, en dat was door het puike keeperswerk enorm lastig voor Valleivogels.

Veel kansen wisten wij niet te creëren, maar we waren wel beduidend minder onder de indruk van het tempo en fysiek van de tegenstander dan de vorige week. Dat is in ieder geval een pluspunt. De eerste echte kans van Vliegdorp was ook gelijk raak. Een prachtige dieptepass op rechts op Joshua leidde een mooie rush richting achterlijn in. Daar volgde een strakke voorzet uit die door Justin vakkundig tegen de touwen werd gewerkt. Na 20 minuten stond het dus echt 0-1! Nog mooier was het dat we deze stand ook tot aan de rust konden vasthouden. Dat gaf mooie stralende gezichten in de dug-out en moed richting de 2e helft.

Helaas was het heel snel 1-1 door onoplettendheid qua het innemen van de posities. Gevoelsmatig zou dit dan de ommekeer in de wedstrijd zijn. Heel knap van onze jongens dat ze de kop niet lieten hangen, maar er vol voor bleven gaan. Heel veel ballen werden weggewerkt, heel veel schoten geblokt of uiteindelijk door Romano onschadelijk gemaakt. Onze 4 wissels hadden we heel hard nodig, omdat er diversen pijntjes in de benen zaten en het tempo onverminderd hoog bleef. Hoe langer het 1-1 bleef, hoe meer het geloof ontstond dat een punt haalbaar was. We hadden ook best wel balbezit, maar konden moeilijk kansrijke situaties uitspelen. De wanhoop bij de tegenstander werd ook duidelijk waarneembaar. In de laatste 3 minuten kreeg Valleivogels nog 2 enorme kansen. Maar ik hoef niet meer uit te leggen waarom die er niet in gingen.

Kortom, de 1-1 is voor ons een prachtig resultaat. Hopelijk gaat dat ons helpen om wat meer in het niveau van deze 1e klasse in te groeien. De wil en de strijdlust zijn er in ieder geval al. Trots 😊.

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel