vv 't Vliegdorp

Vliegdorp JO9-1 vs VVZA JO9-1

  • Hits: 20

De laatste wedstrijd van een seizoen is altijd een beetje een apart moment. Deemoedigheid kan dan toeslaan. Al die mooie momenten passeren nog even de revue, beelden schieten door je hoofd. De overwinning tegen de onbetwiste officieuze kampioen Seastum, kansloos afgedroogd met een ruw geel zwart handdoekje. Een hoogtepunt. De pannenkoeken van de Wendysisters, de trainingsinspanningen (het gaat niet vanzelf met deze eigenwijze donders) van Ruud & co., de soms betraande gezichtjes, de natte haren, de gebalde vuisten, het juichen in alle kleuren van de regenboog. Als je dan als stukjesschrijver voor dit TEAM van kleine groter wordende doerakjes ook nog het laatste stukje schrijft, omdat zoontje Sil elders gaat voetballen wegens onze verhuizing uit de regio, dan zakt de deemoed bijna richting zwaarmoed. De eerste trainingen van Ferdy, alweer jaren geleden, de altijd te grote shirts om te kleine schouders, het elkaar leren kennen als jongens en ouders, elkaars kwaliteiten, de karakters, de handleidingen. Er werden vele bekers gewonnen, sowieso veel meer gewonnen dan verloren. Vage termen als ‘plezier maken’ en ‘beter worden’ zie je bij deze jongens absoluut concreet worden en ik wil vanaf mijn bank in Oosterbeek toch nog een keer specifiek Ruud bedanken voor het bereiken hiervan. Met uit welke Zeeuws Belgisch zotte plek je het vernuft ook vandaan hebt gehaald, het werkt verrekte goed. Tom, als voorbeeld, die illustreert werkelijk alles. Wat een groei. Verworden tot een bonk graniet, die als little Virgil geen duel uit de weg gaat en ook nog is begonnen te scoren en belangrijker wat daaraan vooraf gaat: is durven gaan schieten. En wat ik vandaag van Diem heb gezien is meesterlijk. Hij ging de duels aan, ging door, kapte uit en streed zijn strijd die verder gaat dan leren voetballen, maar ook gaat over doorzetten, niet opgeven, fouten durven maken, gesteund worden door het team. En dan van meerwaarde kunnen worden, steeds meer.

Het is een wedstrijdverslag dus snel over naar vandaag. Amersfoort had een geheim wapen met lang haar meegenomen. Sara. Ze was geweldig. Een strijder, een pingelaar en met een fijn overzicht op het spelletje. En er waren meer pingelaars en enkele krachtige boys. Een goede mix, een waardige tegenstander. VVZA staat ook net boven Vliegdorp in de in het geheim bijgehouden stand, deze wedstrijd was daarmee een subtopper. Er hingen donkere wolken boven deze inhaalwedstrijd op deze donderdagavond.  Niet alleen figuurlijk omdat Brody ziek thuis bleef en het zonder Brody minder fijn spelen is. Maar vooral ook letterlijk. De meeste van de donkere buien trokken langs de Vliegdorpse voetbalkuil. Maar in de derde kwart was daar dan toch de wolkbreuk die van het voetballen bijna het veel leukere waterpolo maakte. De voor dit seizoen als spelbegeleider debuterende Roy, goed gekleed, maar minder goed voor deze omstandigheden, aarzelde geen moment. Bij dit soort barbaarse omstandigheden, met een bilnaad die zich langzaam vulde met helder regenwater, met een bril die beslagen en bedruppeld was waardoor hij het einde van zijn fluitje niet eens zag, waarbij het water zich om de bal heen voegde, waarbij zijn fluitje bubbeltjes blies, in dat soort omstandigheden verkoos Roy zonder aarzelen het spel gewoon door te laten gaan. Ik kan het er alleen maar eens mee zijn. Maar ik had een paraplu, dus dat is toch anders. De jongens voetbalden ook gewoon door. Het was spannend, dan stonden ze een doelpunt voor, dan weer eentje achter en 3-3 bij het begin van de laatste kwart. Daarin scoorde VVZA als eerste. Vliegdorp speelde de hele wedstrijd meer combinatievoetbal waarbij veel goed ging. De eindpass kwam niet altijd aan door goed verdedigend werk van Amersfoort. Toch bleef er keihard gevochten voor elkaar, elke bal leverde strijd op en niemand verzaakte daarin. Valentijn had mooie reddingen, Lucas en Tom hielden de boel dicht.  Sil werd een paar keer geraakt, op de meeste gevoelige plekken, enkels, knieën en andere belangrijke delen. Het deerde hem vandaag niet. Hij had besloten dat er mooie strik om zijn vliegdorp tijd moest, er moest een hattrick komen van zijn linkervoet en zo geschiedde. Met nog twee assists  op zijn naam op Raúl, zijn dribbelbroer, gaf hij zichzelf een passend afscheid. Cas scoorde nog een keer en schoot prachtig op de paal. De eindstand 6-4.  En zo eindigt dit weer prachtige seizoen. Veel plezier en succes volgend jaar!

Groet Wietse, we gaan de kuil, de berg en alles er tussen in, van harte missen, maar komen graag af en toe nog eens langs!

Nog meer kampioenen !!!

  • Hits: 84

De dames van 't Vliegdorp hebben het voortreffelijk gedaan dit seizoen.
Zowel de dames van de MO11-1 als de MO15-1 werden afgelopen zaterdag kampioen.
Dit hebben de beide teams uitgebreid gevierd in de kantine met champagne, patatjes en natuurlijk een verdiende troffee.

Alle dames en begeleiding van de MO11-1 en MO15-1, van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap !!

De vele gezichten van Vliegdorp JO13-1

  • Hits: 95
Je spreekt wel eens van een wedstrijd met 2 gezichten. Vandaag hadden we een wedstrijd met wel 4 verschillende gezichten gezien vanuit het perspectief van Vliegdorp JO13-1. Uiteindelijk eindigde de thuiswedstrijd tegen DOVO JO13-3 in een doelpuntrijke 5-11 overwinning voor DOVO.

Maar wat een mooie start van Vliegdorp. In de eerste aanval kwam een prachtige voorzet van links bij Justin in de voeten. Die de bal vakkundig tegen de touwen knalde. De 1-0 betekende onze eerste voorsprong in de 1e klasse. Lang mochten we daar helaas niet van genieten. Het werd al snel 1-1 en kort daarna ook 1-2 en 1-3. De spanning kwam terug toen Stijn (onze invaller samen met Jonne vanuit de JO14-1) een lange sprint beloond zag door net eerder bij de bal te zijn dan de keeper van DOVO. Dat was de 2-3. Het laatste deel van de eerste helft was vrij lusteloos, bijna passief zou ik willen zeggen. Te veel vrijheid geven, geen druk op de bal en dat speelde de sterke tegenstander in de kaart. De 2-5 ruststand was daar een logisch gevolg van.

Of het door de eigen analyse van de jongens in de rust kwam weet ik niet, maar de start van de 2e helft was weer veelbelovend. Justin maakte zijn 2e treffer wat 3-5 betekende. En toen Jayden er ook nog mooi uitgespeeld de 4-5 in schoot, gingen we er met zijn allen weer eens goed voor zitten. Maar hoe gewenst ook, de opleving kon niet worden vastgehouden en het niveau van Vliegdorp zakte terug. En dat was direct merkbaar in de stand. DOVO kon in 20 minuten 6x op rij scoren. De krachten vloeiden langzaam weg. Gelukkig nog wel een goede eretreffer van Jayden wat de eindstand op 5-11 bracht.

Zoals gezegd in iedere helft een duidelijke betere en mindere fase in ons niveau. We kunnen het dus wel maar kunnen het niet een wedstrijd lang brengen, en dat maakt het verschil met de tegenstanders. Al met al wel 5x gescoord, een nieuw record 👍.

Groeten, Jaap

Vliegdorp JO13-1 houdt de schade beperkt

  • Hits: 54
Tegen een technisch zeer vaardig VRC uit Veenendaal kon Vliegdorp uiteindelijk de schade beperkt houden tot een 4-1 nederlaag. Vooral in de 1e helft konden wij zelf aanvallend geen vuist maken. Verder dan tot 1 goede kans voor Jayden kwamen we niet. Het was dus vooral tegenhouden en we weten dat Romano daar wekelijks in uitblinkt, zo ook vandaag. Ook Rick was vandaag verdedigend heel sterk en dat hadden we hard nodig. In de 10e minuut kwam de onvermijdelijke 1-0 op het bord. Deze stand hadden we bijna tot aan de rust gebracht, helaas was het in de 27e minuut weer raak en gingen we met 2-0 rusten.

De tweede helft bracht wat meer ruimte voor Vliegdorp om op de voor ons goede helft te spelen. Toch was het VRC dat na een kwartier op 3-0 kwam. Justin redde de eer voor Vliegdorp door de 3-1 te scoren waarna VRC de eindstand op 4-1 bracht. Romano duwde vlak voor tijd nog een strafschop keurig uit de hoek.

We hebben hard gewerkt, goed ons best gedaan, maar deze ploegen zijn voetballend gewoon te sterk voor ons. Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie tegen mede koploper Bunnik

vv 't Vliegdorp JO9-1 – Nieuwland JO9-1

  • Hits: 150
Nieuwland thuis op deze koude april ochtend. Ruud verzint op dit soort ochtenden vaak wel iets om zijn manschappen extra te prikkelen. Zo verzon hij in het verleden al eens dat ze bij goed spel een portie kibbeling zouden krijgen, hij heeft ze handschoenen beloofd, shirts, tassen, jassen, trainingspakken, voetballen aan een touwtje, patatjes, pannenkoeken, een donderpreek, laatst zelfs een bezoekje aan een pretpark. Deze keer had hij de stimulans gezocht door te zeggen dat Nieuwland eerste staat in de competitie. Dat beweert hij zelfs al weken lang. Klopt niets van, wordt niet bijgehouden, maar misschien zou het werken. Want wat bovenaan staat moet naar beneden gehaald worden, zo luidt artikel 4.2 uit het derde wetboek van het voetbal. En óf het werkte.

Binnen de minuut vier serieuze doelpogingen van Brody. En in de minuten die volgenden zouden er nog zo’n twintig volgen. De eerste kwart was duidelijk voor Vliegdorp, de tweede ook maar waren er ook kansen voor Nieuwland. Na de eerste helft van de wedstrijd stond echter toch nog steeds de brilstand op het scorebord. Je kunt daar verschillend op reageren. Zo ging ik zelf iets meer naar Marie-Julietjes voetbalpoginkjes kijken. God, wat heeft zij weinig talent meegekregen en wat vind ik dat jammer (not). Gelukkig zijn er nog een paar hele leuke andere sporten op deze wereld. Er waren ook ouders die zich iets meer met het spel gingen bemoeien. Het was koud, het was vroeg en naar een 0-0 wedstrijd kijken voelt gewoon onbevredigend. Er werden aanmoedigingen geroepen die ze waarschijnlijk na het volgen van de 10-seconden-even-nadenken-regel  (helaas geen voetbalwet)  niet hadden geroepen. De wedstrijd werd onrustiger, harder, er ontstonden irritaties in het veld, en onder die omstandigheden mag je blij zijn dat de wedstrijdbegeleider een ijskouwe was. Liet zich niet gek maken, liet het spel doorgaan waar mogelijk en floot waar nodig. Zonder Var maar met voetbalgoochum.

Wat in de eerste twee kwarten opviel was dat de schoten kracht misten en de opbouw, het samenspel mank liepen. Niets lukte echt helemaal. Maar eindelijk, ergens in de derde kwart, brak de wedstrijd toch nog open. Het was Sil die, met de bal aan de voet, naar rechts trok en nooit hard maar wel geplaatst, in de linker hoek afrondde. Marie-Julie werd prompt vergeten. Wat is voetbal dan een mooi spelletje. Want plotseling begon het te lopen. De kurk was uit de fles. Tussen de overtredingen in werd er gecombineerd, strakke voorzetten afgerond en werd het mooiste doelpunt gemaakt. Door Brody, hard met links in de linker bovenhoek. Al waren de goals van Raúl (hard door het midden) en Cas (doorgaandoorgaandoorgaandoorgaandoelpunt) ook prettig. 5-0 eindstand. Ik zou denken dat Vliegdorp bovenaan zou staan, als het zou zijn bijgehouden, maar dat gaan we natuurlijk niet tegen de jongens zeggen.

-de persvoorlichter -
  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel