MINI toernooi JO9-1   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 312

Afgelopen zaterdag heeft Vliegdorp JO9-1 deelgenomen aan een MINI toernooi @ UVV, als voorbereiding op de voorjaarscompetitie 2019. Andere deelnemers waren: UVV JO9-2, BFC JO8-1 en DHSC JO9-1. Er werden 3 wedstrijden gespeeld van elk 20 minuten.

Een kleine impressie van de persvoorlichter –

Het was duidelijk dat het vandaag om het voetbal en het voetbal ‘only’ zou gaan. En dat is precies wat nodig was, want de feestdagen moesten hoognodig uit de lichaampjes worden gespeeld en zo zou ook geschieden. Dat er dan toch op deze zondagmiddag door uw stukjesschrijver van de jongens onder de 9-1 tijd en reden wordt gevonden iets op te schrijven? Omdat er iets opmerkelijks gebeurde. Daarover later meer, dit was een cliffhanger.

UVV JO9-2 vs. Vliegdorp JO9-1 [2-2]

Er werd gevoetbald. Eerste wedstrijd tegen de thuisclub. Na een paar minuten werd duidelijk dat onze jongens goed uit de winterstop waren gekomen. Er werd soepel gecombineerd en de ene kans na de andere gecreëerd. De wedstrijd eindigde in 2-2, met een kansen verhouding van 10 tegen 2. Maar als je geen doelpunten maakt dan win je niet, zo staat er in de voetbalwetten geschreven.

BFC JO8-1 vs. Vliegdorp JO9-1 [3-2]

In dezelfde lijn ging het in de tweede wedstrijd. Tussen de wedstrijden in was er geen rust trouwens. De tweede wedstrijd was dus een kopie van de eerste, goede tegenstand maar met meer voetbal en kansen vanuit Vliegdorp. De afdronk was wel nog ietsje zuurder, want 3-2 verloren.

DHSC JO9-1 vs. Vliegdorp JO9-1 [4-8]

De laatste wedstrijd was tegen de ‘Ondiepse’ club van de familie Sneijder. Het team bestond uit een bonte verzameling van de neefjes Sneijder aangevuld met ander voetbaltalent. Er was alleen nog maar door ze gewonnen, met ruime cijfers en er was dan een stevige vleug van de bravoure te zien waar Yolante Cabouw ooit op viel. De vorige wedstrijd was dus dik gewonnen en de keeper en de trainer hadden voor dat soort gelegenheden ooit een vaste deal gemaakt: bij een stand van 5-0 mocht de keeper zijn handschoenen aan een ander geven. Strikt genomen had de trainer gelijk door de keeper in de volgende wedstrijd gewoon weer op te stellen, maar het leidend voorwerp zelf dacht daar anders over. Hij ging in staking, trok een geel hesje aan en lardeerde die met tranen, trapjes geven tegen de paal en ander drama. Want Vliegdorp deed wat het de vorige wedstrijden niet deed: scoren. 8 keer maar liefst en daar kon geen Sneijder iets aan doen.

Voor de wedstrijd waren twee dappere meedenkende vaders, met naar eigen zeggen een goed tactisch vermogen, nog naar trainer Ruud gelopen en de suggestie gedaan een één spitsen systeem te spelen. Gewoon als proef, het toernooi gebruiken als proeftuin.

Diem als spits, Brody en Sil op het midden, Tom en Cas achterin.

Maar, vastberaden als een CDA stemmer die al 40 jaar conservatief het vakje rood kleurt, reageerde hij op dit idee. Er werd gewoon weer in een 5 gespeeld. Punt. En hoe zoet moet de smaak zijn geweest van trainer Ruud, die met zijn geen fratsen voetbal toch weer zijn gelijk kreeg! 8-3 winnen met een uitstekende opbouw.

En het allermooiste werd bewaard voor het laatst. Brody gaf de bal aan zijn boezemvriend Diem. Hij schoot, het schot werd geblokt maar belande wederom bij de voeten van de voeten van de rappe Diem. Hij twijfelde niet en ramde met kracht de bal achter in te touwen. Een ontlading volgde. En een minuut of wat later gebeurde het gewoon nog een keer. Deze keer was de ontlading nog groter, de soep trilde in de kopjes, Leidsche Rijn schrok wakker en er werd geroepen om een hattrick. Diem werd nog een paar keer gevaarlijk, het lukte niet, maar het jongensboek had weer een mooi hoofdstuk erbij.

-- de persvoorlichter ---

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel