Vliegdorp JO9-1 vs. Saestum JO9-1   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 273
De ridders van de ronde tafel zaten in gevechtstenue klaar in hun staftent aan de rand van het strijdtoneel . Daar zou straks een woeste strijd gaan plaatsvinden tegen de geslepen en koene gladiolen van Saestum. Een strijd die eerder plaatsvond en waarvan zeker was dat het zwaar ging worden, tussen twee strijdmachten die verschrikkelijk aan elkaar gewaagd zijn. Dat was niet altijd zo. U weet het misschien nog, een jaar geleden, verloor Vliegdorp met 16-2. Op die veel te klein uitgezette arena in Zeist. Geschikt voor 35+ gladiatoren en niets anders. Die wedstrijd waar riddertje Sil niets deed. Hij was in bevroren toestand aangekomen na een door zijn papa verplichte te lange tocht op zijn ros in een te straf tempo op een te koude dag. De strijd waar niets goed ging. Na die diepe vernedering werd er harder getraind dan ooit. Een jaar lang werd er gewerkt aan tactische en fysieke weerstand. Twee keer kregen we kans op revanche en twee eindigde dit onbeslist. Maar deze prachtige zaterdag zou de rekening alsnog worden geëffend. Voor de laatste maal sprak koning/ tovenaar Ruud zijn ridders toe waarna de ridders met woest gebrul de tent uit stormden. Voor de warming-up.

Op een revanche leek het lange tijd niet. Saestum was gevaarlijker aan het begin. Het werd al snel 1-0 en er was kans op meer. Puur op kracht kwam de grote blonde aanvoerder van Saestum voor Valentijn en ramde de bal erin, nadat hij wel eerst een rits aan verdedigertjes om ver had gekegeld. Het bewijst maar weer dat voetbal een rare sport is waarin schouderduwen mag, ook al gebeurd dit tussen zwaargewichten en vedergewichten. De vele kansen die volgden waren voor de subliem keepende Valentijn. Het is moeilijk, heel moeilijk kiezen wie vandaag de beste man was op het veld. Brody, de scheids, Sil, Raúl of Valentijn, tussen die 5 ging het deze keer, maar eigenlijk was iedereen goed. Diem trok tegenspelers met zich mee bij zijn loopactie diep tussen de linies. Lucas zorgde voor rust achterin, ook al leek de (sowieso op zijn persoontje wat kritische) trainer niet met elke actie van hem even tevreden. Ook Tom was krachtig aanwezig, waar hij vorige week al snel behoorlijk last van zijn rug kreeg maar zaterdag gelukkig weer even redelijk pijnvrij kon spelen. En wat een heerlijke verrassing dat zelfs Cas er bij was en ondanks dat hij speelde met een nog wat dikke pijnlijke enkel toch een dikke voldoende scoorde en het spel van de reuzen uit Zeist vakkundig wist te ontregelen.

Want dat gebeurde. Het begon te knagen dat de bal er niet in ging en op dat moment sloeg Vliegdorp toe. Raúl in de korte hoek en Brody met zijn eerste zorgden voor een 2-1 die gek genoeg toch verdiend aanvoelde. Er kwam namelijk van maar een kant echt voetbal vandaag. De mooiste passeerbewegingen. De aanvallen over meerdere schijven. De assists. De wilskracht. Het doorgaan. De schoonheid van de doelpunten. De 2-1 volgde na een van de vele juiste correcties van de spelbegeleider, die het er vandaag maar druk mee had.

De wedstrijd bleef spannend. Want Saestum moest het hebben van power, ze hadden power in overvloed en gebruikten het ook. Timo hun keeper was fantastisch en voorin kende ze geen genade. En toen de laatste kwart op punt van starten stond het 4-2 voor het verkeerde team. Er werd zelfs hardop gesproken over het opvoeren van het doelsaldo, ze wilden doordrukken. De power veranderde in overmoed. En dan verslap je. Vliegdorp had nog energie over en begon aan de beste kwart die ze ooit speelden op het beste moment die ze konden kiezen. Raúl scoorde de aansluitingstreffer. En toen kwam beest Brody grommend uit zijn kooi. Hij rook bloed en dan wordt ie wild. Met drie rake treffers, waarvan de fraaiste een boogbal was na een al even fraai boogbalpassje vanuit de verdediging. Hij kwam hij zag en hij overwon. En Vliegdorp met hem. En terwijl de regen op de schildknapen, de hofnar, de muzes, mistrelen en de tevreden koning neerdaalde, voelden de ridders slechts een warme zon in zich op zwellen. Het was weer fijn er bij te zijn!

-- de persvoorlichter --
  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel