vv 't Vliegdorp JO9-1 – Nieuwland JO9-1   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 205
Nieuwland thuis op deze koude april ochtend. Ruud verzint op dit soort ochtenden vaak wel iets om zijn manschappen extra te prikkelen. Zo verzon hij in het verleden al eens dat ze bij goed spel een portie kibbeling zouden krijgen, hij heeft ze handschoenen beloofd, shirts, tassen, jassen, trainingspakken, voetballen aan een touwtje, patatjes, pannenkoeken, een donderpreek, laatst zelfs een bezoekje aan een pretpark. Deze keer had hij de stimulans gezocht door te zeggen dat Nieuwland eerste staat in de competitie. Dat beweert hij zelfs al weken lang. Klopt niets van, wordt niet bijgehouden, maar misschien zou het werken. Want wat bovenaan staat moet naar beneden gehaald worden, zo luidt artikel 4.2 uit het derde wetboek van het voetbal. En óf het werkte.

Binnen de minuut vier serieuze doelpogingen van Brody. En in de minuten die volgenden zouden er nog zo’n twintig volgen. De eerste kwart was duidelijk voor Vliegdorp, de tweede ook maar waren er ook kansen voor Nieuwland. Na de eerste helft van de wedstrijd stond echter toch nog steeds de brilstand op het scorebord. Je kunt daar verschillend op reageren. Zo ging ik zelf iets meer naar Marie-Julietjes voetbalpoginkjes kijken. God, wat heeft zij weinig talent meegekregen en wat vind ik dat jammer (not). Gelukkig zijn er nog een paar hele leuke andere sporten op deze wereld. Er waren ook ouders die zich iets meer met het spel gingen bemoeien. Het was koud, het was vroeg en naar een 0-0 wedstrijd kijken voelt gewoon onbevredigend. Er werden aanmoedigingen geroepen die ze waarschijnlijk na het volgen van de 10-seconden-even-nadenken-regel  (helaas geen voetbalwet)  niet hadden geroepen. De wedstrijd werd onrustiger, harder, er ontstonden irritaties in het veld, en onder die omstandigheden mag je blij zijn dat de wedstrijdbegeleider een ijskouwe was. Liet zich niet gek maken, liet het spel doorgaan waar mogelijk en floot waar nodig. Zonder Var maar met voetbalgoochum.

Wat in de eerste twee kwarten opviel was dat de schoten kracht misten en de opbouw, het samenspel mank liepen. Niets lukte echt helemaal. Maar eindelijk, ergens in de derde kwart, brak de wedstrijd toch nog open. Het was Sil die, met de bal aan de voet, naar rechts trok en nooit hard maar wel geplaatst, in de linker hoek afrondde. Marie-Julie werd prompt vergeten. Wat is voetbal dan een mooi spelletje. Want plotseling begon het te lopen. De kurk was uit de fles. Tussen de overtredingen in werd er gecombineerd, strakke voorzetten afgerond en werd het mooiste doelpunt gemaakt. Door Brody, hard met links in de linker bovenhoek. Al waren de goals van Raúl (hard door het midden) en Cas (doorgaandoorgaandoorgaandoorgaandoelpunt) ook prettig. 5-0 eindstand. Ik zou denken dat Vliegdorp bovenaan zou staan, als het zou zijn bijgehouden, maar dat gaan we natuurlijk niet tegen de jongens zeggen.

-de persvoorlichter -
  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel