De vele gezichten van Vliegdorp JO13-1   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 130
Je spreekt wel eens van een wedstrijd met 2 gezichten. Vandaag hadden we een wedstrijd met wel 4 verschillende gezichten gezien vanuit het perspectief van Vliegdorp JO13-1. Uiteindelijk eindigde de thuiswedstrijd tegen DOVO JO13-3 in een doelpuntrijke 5-11 overwinning voor DOVO.

Maar wat een mooie start van Vliegdorp. In de eerste aanval kwam een prachtige voorzet van links bij Justin in de voeten. Die de bal vakkundig tegen de touwen knalde. De 1-0 betekende onze eerste voorsprong in de 1e klasse. Lang mochten we daar helaas niet van genieten. Het werd al snel 1-1 en kort daarna ook 1-2 en 1-3. De spanning kwam terug toen Stijn (onze invaller samen met Jonne vanuit de JO14-1) een lange sprint beloond zag door net eerder bij de bal te zijn dan de keeper van DOVO. Dat was de 2-3. Het laatste deel van de eerste helft was vrij lusteloos, bijna passief zou ik willen zeggen. Te veel vrijheid geven, geen druk op de bal en dat speelde de sterke tegenstander in de kaart. De 2-5 ruststand was daar een logisch gevolg van.

Of het door de eigen analyse van de jongens in de rust kwam weet ik niet, maar de start van de 2e helft was weer veelbelovend. Justin maakte zijn 2e treffer wat 3-5 betekende. En toen Jayden er ook nog mooi uitgespeeld de 4-5 in schoot, gingen we er met zijn allen weer eens goed voor zitten. Maar hoe gewenst ook, de opleving kon niet worden vastgehouden en het niveau van Vliegdorp zakte terug. En dat was direct merkbaar in de stand. DOVO kon in 20 minuten 6x op rij scoren. De krachten vloeiden langzaam weg. Gelukkig nog wel een goede eretreffer van Jayden wat de eindstand op 5-11 bracht.

Zoals gezegd in iedere helft een duidelijke betere en mindere fase in ons niveau. We kunnen het dus wel maar kunnen het niet een wedstrijd lang brengen, en dat maakt het verschil met de tegenstanders. Al met al wel 5x gescoord, een nieuw record 👍.

Groeten, Jaap
  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel