vv 't Vliegdorp

Win * Win * Win

  • Hits: 12

Teken of schilder je eigen Rembrandt kunstwerk en win een Rembrandt Eredivisiebal twv 119,99

Hardlopers opgelet !

  • Hits: 9Op 23, 24 en 25 augustus kun je 3 nieuwe modellen van Asics testen bij Sunnycamp

Roda’46 maatje te groot voor Vliegdorp JO13-1

  • Hits: 219
Bestaat er zoiets als verdienstelijk verliezen? Ik denk dat we dit wel als conclusie mogen trekken na de vroege wedstrijd van vandaag tegen Roda’46 JO13-2. Dat is dus gewoon een selectieteam van het ‘grote’ Roda’46 uit Leusden. Als je dan uiteindelijk met een beperkte nederlaag van 4-1 van het veld stapt, dan heb je het als Vliegdorp helemaal niet zo slecht gedaan.

De eerste helft hadden we het heel moeilijk. Niet alleen door de tegenstander maar ook door de straffe wind tegen. Roda’46 speelde sterke pressing op de bal, en daar kunnen we ons heel moeilijk onderuit voetballen. Zeker in combinatie met de wind tegen. Romano is in deze klasse in ieder geval verzekerd van voldoende traffic richting zijn doel. Ook vandaag pareerde hij veel ballen, zo kan hij wekelijks uitblinken en het team mede overeind houden. Maar het klasseverschil was te groot in de 1e helft. Mede door onzorgvuldigheidjes in de verdediging (veters vastmaken 😡) kon Roda’46 2x scoren. Wij konden daar slechts 1 kans tegenover zetten, maar die werd helaas voor ons prachtig gestopt door de keeper van Roda’46.

Zo viel de stand van 2-0 bij de rust al met al nog wel mee als je de veldverhouding in ogenschouw nam. De tweede helft hadden we de wind mee in meerdere opzichten. In letterlijke zin uiteraard, waardoor het wat makkelijker werd de bal over langere afstanden naar voren te transporteren. Maar ook het veldspel en de duels waren duidelijk beter en scherper dan de eerste helft. Er ontstonden meer kansen en we konden soms leuke combinaties maken. Roda’46 maakte toch de 3-0, maar daarna was het Lars die voor Vliegdorp de meer dan verdiende eretreffer liet aantekenen, 3-1. Joshua kreeg zelfs nog een mooie kans op de 3-2 maar de Roda-goalie kon de bal nog net met de punt van de schoen pareren. Dit zou zelfs de spanning nog in de wedstrijd hebben teruggebracht, maar zover kwam het dus niet. Met nog 1 doelpunt bepaalde Roda’46 de eindstand op 4-1.

Al met al een hele verdienstelijke 2e helft waarin Vliegdorp steeds beter en venijniger van zich af ging bijten en bij vlagen het Roda’46 ook best lastig maakte. Je bent natuurlijk nooit blij met een nederlaag, maar we zijn juist 2 klassen hoger gaan spelen om de weerbaarheid van dit team te vergroten en met gerichte trainingen het niveau steeds beter aan te kunnen. Ik vind dat we daarin op de goede weg zijn!

Fijn weekend allemaal.

STAMTAFEL

  • Hits: 313

Vorige week werd de "nieuwe/oude" tafel in gebruik genomen en ook gisteren was de stamtafel weer bezet.
Speciaal gereserveerd voor de "oud" Soesterbergers.

Vliegdorp JO13-1 verkoopt de huid duur

  • Hits: 280

Zo, dat is andere koek. Na het kampioenschap in de 3e klasse vond de bond dat wij maar liefst 2 klassen hoger moesten gaan spelen. Vandaag was dus ons debuut in de 1e klasse. En ja, daar krijg je andere tegenstand dan we gewend zijn. Hooglanderveen JO13-2 was uiteindelijk met 1-3 te sterk. Maar we mogen best tevreden zijn met ons vertoonde spel.

De eerste 15 minuten was het vooral even schrikken van het hogere tempo en het feit dat je dus geen tijd meer krijgt om de bal rustig aan te nemen. De handelingssnelheid zal nu echt omhoog moeten, samen met de zuiverheid in de passing. We mochten vooral Romano dankbaar zijn dat we tot de 20e minuut toch de 0-0 wisten te handhaven. Helaas was een mislukt terugspeelballetje de oorzaak van de 0-1. Eigenlijk net op het moment dat we ons wat aan de druk aan het ontworstelen waren. De duels werden steviger ingegaan en dat maakte de wedstrijd evenwichtiger. Veel kansen kregen we niet, maar op slag van rust was er een goede actie van Wouter en Justin wat resulteerde in een schot die de keeper niet vast kon houden. Jelle was er als de kippen bij om de 1-1 in te tikken. Dat was gelijk de ruststand waardoor we met goede moed aan de 2e helft konden beginnen.

Het eerste kwartier was Hooglanderveen wel sterker, maar we deden behoorlijk goed mee. De gezichten werden wel roder van de inspanning want het tempo was hoog. En zolang de stand 1-1 is weet je het natuurlijk nooit. Door een onderbroken aanval van ons lag de rechterflank helaas helemaal open en was de 1-2 niet te voorkomen. Tot een paar minuten voor tijd mochten we nog in een gelijkspel geloven, maar toen de 1-3 viel was het echt over.

Al met al ben ik heel tevreden met de getoonde veerkracht en de goede wedstrijdmentaliteit. Er is keihard gewerkt voor elkaar. We weten nu wat voor niveau ons de komende 10 wedstrijden nog te wachten staat.

Groeten, Jaap

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel