Vliegdorp begint (officiële) voorbereiding goed   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 587

Voor de meeste clubs zijn de voorrondes Beker een verlenging van de voorbereiding op de echte competitie. Zo ook voor Vliegdorp. Zaterdag stond de 1e van de voorrondewedstrijden op het programma. Tegenstander was Veenendaal, uitkomend in de 3e klasse en daarmee hoogst spelende in deze poule.

Zoals bekend is hoofdtrainer Raymond Lantinga ook KNVB bondscoach. Een mooi visitekaartje voor Vliegdorp. Maar ‘elk voordeel ken ook een nadeel hebben’. Hij had namelijk dit weekend ook interlandverplichtingen met het Nederlands Dovenelftal. Een ontmoeting in en tegen Polen.

Meteen aan de bak voor assistent-trainer Piet Sandbrink dus.

Door late afmeldingen kon Vliegdorp maar beschikken over 3 wissels, maar meer mag je er toch niet gebruiken.

Of het de ‘angst voor een 3e klasser’ was of iets anders, maar de Soesterbergers stonden na korte tijd al op 0-2. Iedereen dacht dat Vliegdorp met ruime cijfers van de mat geveegd zou worden. Door slordigheid van Veenendaal, door goede inzet van het thuisteam en soms wat geluk, ging men met die stand aan de thee.

Na rust liep alles anders. Mike Ligtvoet werd ingebracht en hij poetste de achterstand sneller weg dan hij was ontstaan. Vliegdorp kreeg hierdoor adrenaline en bij Veenendaal waren ze even de weg kwijt. Na een bijna hattrick van Ligtvoet zorgde Fouad el Attaoui wel voor een voorsprong. Vliegdorp werd weer wat slordig en gaf die weer weg. Na kansen over en weer leek iedereen te berusten in een gelijkspel.

Behalve Giovanni Lafeber. 10 minuten voor tijd maakte hij nog een schijnbeweging door om een wissel te vragen. In de slotseconden moest hij een beslissing nemen. Voorzetten of schot op doel ? Hij koos voor het laatste. En succesvol. Een aftrap van Veenendaal was niet meer nodig.

Volgende week de volgende wedstrijd. Bij medekoploper SVP in Veenendaal

Score verloop:

0-1, Jordy van Olderen

0-2, Stephan van Grootveld

Rust

1-2, Mike Ligtvoet

2-2, Mike Ligtvoet

3-2, Fouad el Attaoui

3-3, Jordy van Olderen

4-3, Giovanni Lafeber

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel