Vliegdorp 2 gebruikt VVZ '49 als speelbal   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 497

Op een voor oktober geweldige zomerse dag mocht het 2e equipe van Vliegdorp aantreden tegen het 7e van VVZ'49.

In de voorgaande wedstrijden was het niet eens zo heel slecht gegaan, een overwinning op VVZA en twee minimale verliezen tegen Nieuwland en Eemdijk zorgden er voor dat het geloof in eigen kunnen nog steeds aanwezig was. Kwam het door het mooie weer of het feit dat er na de wedstrijd een gezellige 3e helft op het programma stond? Ik weet het niet, feit is wel dat we een 21 man tot onze beschikking hadden. Aan John en Jose dus de zware klus om iedereen speeltijd te geven én er voor te zorgen dat we elke keer met een zo sterk mogelijk team binnen de lijnen stonden. Ga er maar aan staan.

Ja en dan de wedstrijd, zowel in als rond het veld was het eigenlijk gewoon gezellig en werd er hier en daar leuk gevoetbald. VVZ een jonge ploeg die het lastig heeft dit seizoen, ja en als je dan tegen een getergd Vliegdorp speelt dan zien we een ietwat éénzijdige wedstrijd. Achterin stond het goed bij Vliegdorp en de middenvelders zorgden voor de aanvoer naar de spitsen. Al snel scoorden we de 1-0 en ik meen door onze snelheidsduivel Bart. 
Vliegdorp schrok hier kennelijk een beetje van want we gingen zomaar op zoek naar meer goals, de 2e was ik meen van Roland die vandaag een grote stempel op de wedstrijd heeft gedrukt. Zijn 2e goal en de 3e van Vliegdorp was een zogeheten 'beauty'. De bal 1x laten stuiteren en dan boem in de verre bovenhoek.
Voor de rust liepen we nog uit naar de 4-0 en de 5-0, en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet wie het laatste zetje gaf. Alleen wel dat we als team goed opereerden en lekker aan het spelen waren.

Na de pauze weer lekker wisselen en met verse krachten gingen we op zoek naar meer.
Mede door de warmte en de riante voorsprong zakte het tempo iets naar beneden en probeerde vliegdorp de bal lekker in de ploeg te houden. Daar waar we het tempo eventjes opvoerden waren we ook meteen gevaarlijk. We maakten in de 2e helft nog 3 goals via Julian, Jeffrey en ... tsja hoe heten ze ook allemaal ook alweer.
Met 20 spelers is het soms even kijken wie er in het veld staan.
Zelf geven we ook 2 doelpunten weg tegen het sportieve VVZ en zo gaan we met een 8-2 winst de gezellige 3e helft in.

Helaas heeft deze wedstrijd ook een minpuntje, Roland blesseerde zich vlak voor tijd zodanig dat een bezoekje aan het ziekenhuis even nodig was.
Top dat onze voetbal moeder Jose hem hier in steunde. We zullen nog even geduld moeten hebben met hoe ernstig het allemaal is.
Maar in ieder geval beterschap Roland namens ons allemaal. Later in de middag blesseerde Joey zich nog bij het 1e, ook hij veel beterschap.

Als laatste wil ik even mede delen dat we met het 2e een leuk en gezellig team hebben, na jaren zelf niet gevoetbald te hebben is het leuk binnen komen in een gezellige groep met spelers. Groot compliment voor onze voetbal moeder Jose en trainer coach Johnny. Zij zorgen mede voor de gezelligheid en spreken ons aan op ons gedrag willen we ietsjes over de rand gaan.

Het seizoen is nog lang en op papier is de gehele selectie groot, maar we merken nu al met blessures en schorsingen dat we elkaar nodig hebben.
Daarom ook een compliment aan Jelle, Max en Joey dat ze het eerste wilden ondersteunen.
Volgende week is het 2e vrij dus voor diegene die niets te doen hebben op een voetbal loze zaterdag, het eerste speelt om 14.00 uur uit in en tegen Vianen.

Voor diegene die nog wat voetbal termen niet weten, hierbij 4 termen en bijbehorend beeldmateriaal.

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel