Vliegdorp 2 speelt een spannende pot voetbal met een korfbal uitslag   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 388
Onder een stralende zon op 27 oktober, wat een weertje, mocht het 2e equipe van vliegdorp om 14.30 uur aftrappen tegen het 5e equipe van DOSC. 
Waar we de vorige keer nog een heel elftal als wisselspelers hadden, was het vandaag een rustigere bank met aanvulling vanuit de o16.1 in de vorm van Damiën.
Met versterking in de vorm van Fouad en Knoops erbij stond er een leuk team van Vliegdorp klaar om aan te treden.

Toch ook wel weer een laatkomer in de vorm van ondergetekende, maar wel met een goed excuus.
Door dit te laat zijn heb ik het begin van de wedstrijd gemist. Het eerste wat ik zag was een uitbraak van DOSC die de bal vol op de lat schoot. Eeven later begreep ik dat het al 2-0 voor Vliegdorp was en was mijn eerste reactie van "oke dit wordt een makkie".
DOSC is de trotse lantaarndrager van deze competitie, maar het heeft niet gelegen aan het feit dat ze slecht spelen en minder zijn. Drie spelers ontbraken tot nu toe in hun gelederen en deze maken wel het verschil voor dit team. Maar oke, 2-0 voorsprong en kansen op meer dus niets aan het handje. Beide doelpunten kwamen van de voet van Fouad die dus meteen zijn stempel op de wedstrijd drukte.

Maar zoals hierboven al gezegd zou deze wedstrijd een korfbal uitslag krijgen en is het kort voor de rust 1-2 en kort na de rust 2-2.
En zo kunnen we weer opnieuw beginnen en gaan we vol de aanval in. Sekou is een echte plaag voor de verdedigers van DOSC, en als hij nu wat meer de combinatie op gaat zoeken dan denk ik dat hij ook wat minder trappen zal krijgen van die verdedigers. Maar ondanks het onreglementaire stoppen van Sekou is hij het wel die de 2-3 maakt na een slim genomen vrij trap van ondergetekende.

Even later is het Fouad die zijn hattrick maakte (die vandaag ook nog eens zijn 35e verjaardag vierde). Het was niet een hele echte hattrick maar wel zijn 3e, en zo staan we toch weer ruim op voorsprong met 2-4.
Maar net zoals de eerste keer zijn we ook nu niet slim genoeg in de achterhoede en laten we ons verassen en scoort DOSC de 3-4 en de 4-4.
Kunnen we weer opnieuw beginnen. Voor de neutrale toeschouwer wellicht een leuk schouwspel, maar voor de vliegdorpers geen leuke tussenstand.

Ik denk trouwens ook dat als Johnny niet zo vast zat in zijn stoel, hij zijn kicksen aan zou doen en zelf het veld in zou stappen. echter onze voetbal moeder Jose hield hem netjes langs de kant en kalmeerde hem een beetje 😊 Trouwens erg tof dat je er bent trainer !!!!!!!!!

Goed 4-4 dus, maar in een wedstrijd als deze weet je gewoon dat er nog gescoord gaat worden. Vliegdorp komt op 5-4 voorsprong als een bal van Sekou via de keeper bij Damiën komt die van randje 16 de bal lekker binnen kopt in het lege doel. Hoppa weer een voorsprong.
Even later een grote kans voor DOSC, maar met een laatste en uiterste redding weet Arthur de bal van de lijn te halen en zo een doelpunt te voorkomen
Maar ja, DOSC toont nog éénmaal haar veerkracht en weet de 5-5 te maken en zo lijken we met een gelijkspel te eindigen.
Toch daar ineens een laatste poging als Ricardo snel met een ingooi Sekou wegstuurt en deze hard in de korte hoek schiet voor de 6-5 voorsprong.
Ja en nu is het klaar met DOSC, er mag geen bal meer door en de 3 punten willen we meenemen naar Soesterberg. Achterin een mannetje extra erbij en op het middenveld ook. DOSC pompt de ballen lang naar voren en Vliegdorp schiet deze ballen net zo hard weer terug. En dan eindelijk dat laatste fluitsignaal en de 3 punten in de pocket.

Achteraf kan je spreken over een leuke wedstrijd met 11 doelpunten, maar ook mogen we kritisch kijken dat we er 5 weg geven wat niet echt nodig was.
Ook hadden we het onszelf makkelijker kunnen maken want zelf hadden we er wel 10 moeten maken als we de kansen bekijken. Iets meer samenspelen met elkaar en dat zal goed gaan komen.

Fouad en Knoops bedankt voor de ondersteuning !

"koots".
  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel