Roda’46 maatje te groot voor Vliegdorp JO13-1   vv 't Vliegdorp

  • Hits: 198
Bestaat er zoiets als verdienstelijk verliezen? Ik denk dat we dit wel als conclusie mogen trekken na de vroege wedstrijd van vandaag tegen Roda’46 JO13-2. Dat is dus gewoon een selectieteam van het ‘grote’ Roda’46 uit Leusden. Als je dan uiteindelijk met een beperkte nederlaag van 4-1 van het veld stapt, dan heb je het als Vliegdorp helemaal niet zo slecht gedaan.

De eerste helft hadden we het heel moeilijk. Niet alleen door de tegenstander maar ook door de straffe wind tegen. Roda’46 speelde sterke pressing op de bal, en daar kunnen we ons heel moeilijk onderuit voetballen. Zeker in combinatie met de wind tegen. Romano is in deze klasse in ieder geval verzekerd van voldoende traffic richting zijn doel. Ook vandaag pareerde hij veel ballen, zo kan hij wekelijks uitblinken en het team mede overeind houden. Maar het klasseverschil was te groot in de 1e helft. Mede door onzorgvuldigheidjes in de verdediging (veters vastmaken 😡) kon Roda’46 2x scoren. Wij konden daar slechts 1 kans tegenover zetten, maar die werd helaas voor ons prachtig gestopt door de keeper van Roda’46.

Zo viel de stand van 2-0 bij de rust al met al nog wel mee als je de veldverhouding in ogenschouw nam. De tweede helft hadden we de wind mee in meerdere opzichten. In letterlijke zin uiteraard, waardoor het wat makkelijker werd de bal over langere afstanden naar voren te transporteren. Maar ook het veldspel en de duels waren duidelijk beter en scherper dan de eerste helft. Er ontstonden meer kansen en we konden soms leuke combinaties maken. Roda’46 maakte toch de 3-0, maar daarna was het Lars die voor Vliegdorp de meer dan verdiende eretreffer liet aantekenen, 3-1. Joshua kreeg zelfs nog een mooie kans op de 3-2 maar de Roda-goalie kon de bal nog net met de punt van de schoen pareren. Dit zou zelfs de spanning nog in de wedstrijd hebben teruggebracht, maar zover kwam het dus niet. Met nog 1 doelpunt bepaalde Roda’46 de eindstand op 4-1.

Al met al een hele verdienstelijke 2e helft waarin Vliegdorp steeds beter en venijniger van zich af ging bijten en bij vlagen het Roda’46 ook best lastig maakte. Je bent natuurlijk nooit blij met een nederlaag, maar we zijn juist 2 klassen hoger gaan spelen om de weerbaarheid van dit team te vergroten en met gerichte trainingen het niveau steeds beter aan te kunnen. Ik vind dat we daarin op de goede weg zijn!

Fijn weekend allemaal.
  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel