vv 't Vliegdorp

rss

Vliegdorp JO13-1 kampioen !!!

  • Hits: 63

Na 10 wedstrijden winst achter elkaar is het kampioenschap een feit. Vandaag werd TOV JO13-2 met 6-1 verslagen, waarna het feest kon beginnen.

Het was voor de wedstrijd best wel voelbaar, een andere spanning dan normaal. Je kunt tenslotte niet elke week kampioen worden. En dat niet alleen bij de spelers, maar ook bij de coaches en de ouders. Maar ja, dat hoort er natuurlijk ook een beetje bij. Onder druk moet je ook kunnen presteren. Het spandoek en de toeters brachten een mooie sfeer rond de wedstrijd.

De wedstrijd had snel opengebroken kunnen worden, maar een schot van Jelle belandde in de 1e minuut al op de paal. Na 5 minuten was het echt raak. Lars scoorde de 1-0 en even later ook de 2-0. De ban leek gebroken, maar er werd niet al te makkelijk gescoord. Wel was het spel soms oogstrelend om te zien. Mooie opbouw vanuit de verdediging, zelfs 3-hoekjes op het middenveld en ook vanaf de flanken was er continue gevaar. Voetballend vond ik de eerste helft de beste tot nu toe. Ook de rust aan de bal begint steeds beter te worden. Ondanks het goede spel was het TOV die de aansluitingstreffer maakte, 2-1 dus, en het was gelijk weer spannend. Freek bracht het verschil weer op 2 door een mooi gekruld schot in de linkerbovenhoek, 3-1. Omdat Wouter ook nog scoorde werd de rust met een geruststellende 4-1 voorsprong bereikt.

De 2e helft was een stuk minder. De eerste 20 minuten werd er ook niet gescoord. En dat gebeurt ons niet vaak. Toch konden we ook in de 2e helft nog 2x juichen door 2 doelpunten van Lars. Daarmee was de eindstand 6-1 en het kampioenschap was binnen.

Als ware professionals bedankten de spelers het vele publiek voor de aanmoedigingen. Daarna was het frietjes eten in de kantine, waarvoor nog onze hartelijke dank! Ook de kampioensbekers werden uitgereikt. Al met al dus een echt feest, zeker toen het ‘We are the champions’ uit de luidspeakers schalde. Hulde vooral ook aan alle spelers die echt als team opereren en meer dan verdiend kampioen zijn geworden.

Doelpunten: Lars 4x, Freek en Wouter 1x.

Kampioen: ALLE 15 !!!!

Vliegdorp JO13-1 wint makkelijk van hekkensluiter Roda ‘46

  • Hits: 67
Waar we vorige week tegen IJsselmeervogels zeker wisten dat we een echte wedstrijd zouden krijgen, zo wisten we dat het vandaag tegen het onderaan staande Roda ‘46 niet moeilijk zou worden. En dat bleek ook wel, aan het eind van de wedstrijd stond er een 0-8 stand op het scorebord. Maar een walk-over was het zeker niet. Roda had best wat voetballend vermogen in de ploeg, maar het scorend vermogen is erg laag.

De eerste helft was ook van Vliegdorp kant niet best. Met 4 wissels in de snijdende wind was het langs de kant ook niet bepaald prettig vertoeven. Gelukkig had Wouter vandaag een echt neusje voor de goal en het vizier op scherp. De 0-1 en de 0-2 kwamen van zijn voet. Ook al hadden we hier wel zo’n 20 minuten speeltijd voor nodig. De matige 1e helft kreeg door de 0-3 van Jayden toch nog een wat prettiger aanzicht.

Na rust werd er wat beter gebruik gemaakt van de flanken waardoor er meer ruimte ontstond. En dat kwam ons spel en de amusementswaarde ten goede. De openingstreffer in de 2e helft was voor Tigo met een mooi geplaatst schot, 0-4. Het al eerder gememoreerde tor-instinct van Wouter bracht ons de 0-5. Ook Lars en Justin pakten hun doelpuntje mee middels de 0-6 en de 0-7. Het slotakkoord was wederom voor Wouter die met zijn 4e treffer de eindstand van 0-8 tot stand bracht.

Al met al een gedegen overwinning zonder veel franje, maar wel met veel koude ledematen. Volgende week kunnen we thuis om 11.30 uur tegen TOV officieel het kampioenschap veilig stellen. Ik neem aan dat iedereen daar getuige van gaat zijn. Dat zal een mooie kroon zijn op een geweldige eerste seizoenshelft!

Doelpunten: Wouter 4x, Jayden, Tigo, Lars en Justin 1x.

Vliegdorp JO13-1 haalt een nipte overwinning in topper

  • Hits: 73

Wat een wedstrijd. Zoals vooraf al verwacht waren de ploegen van IJsselmeervogels JO13-2 en Vliegdorp aan elkaar gewaagd. Met de eerste en tweede plek in de poule kan dit ook bijna niet anders. Iedereen was op en top gemotiveerd om de eerste plek te handhaven. De uiteindelijke 2-1 overwinning is daarom een geweldig resultaat, maar wat was het spannend.

Zoals vaker kostte het ons moeite om goed in de wedstrijd te komen tegen fysiek sterkere ploegen. Het eerste kwartier was IJsselmeervogels meer aan de bal, zonder dat dit echt grote kansen opleverde. Wat onschuldige schoten op het doel van Romano die daar niet zenuwachtig van wordt. Het tweede deel van de eerste helft werden we sterker. Meer balbezit en we begonnen ook kansen te creëren. Het was duidelijk dat de doelpunten vandaag schaars zouden blijven. Des te belangrijker om de ban te breken met het eerste doelpunt. En dat lukte Vliegdorp gelukkig. Met een enigszins gelukkige punter verdween de bal van de voet van Jelle in de rechterbovenhoek van het doel. Onhoudbaar voor de (kleine) keeper. Dat gaf duidelijk vertrouwen en de rest van de eerste was Vliegdorp de betere ploeg. De score konden we echter niet uitbreiden waardoor we met een magere 1-0 de rust ingingen.

Na rust bleef de spanning continue in de wedstrijd. Toch vrij snel de 2-0 door Jayden die een terugkaatsende bal vanuit het middenveld vakkundig in de hoek legde. Maar het was vooral IJsselmeervogels dat de mouwen opstroopte en er nog vol voor ging. Er ontstonden over en weer ook kansen maar de keepers en de beide verdedigingen deden echt goed werk. Het was aan Vliegdorp zelf te danken dat de 2-1 viel. Een onhandige terugspeelbal werd niet goed verwerkt en de spanning gierde weer door de kelen.

Mooi om te zien dat Vliegdorp de strijd volledig aanging. Ook na de nodige pijntjes aan voet, enkel, been en buik. We lagen regelmatig op de grond maar we stonden steeds weer op net gerechte rug! De laatste 5 minuten waren tenenkrommend en menige keel werd schor geschreeuwd. En niet voor niets, met goed verdedigend werk en veel strijdlust werd de 2-1 overwinning over de eindstreep gebracht. Een echte teamprestatie waar ook werkelijk iedereen een positieve bijdrage aan heeft geleverd.

Ik zou zeggen, op naar het kampioenschap en laten we hier met elkaar lekker van gaan genieten de rest van het weekend.

Doelpunten: Jelle en Jayden 1x.

Schorre kelen: alle ouders

Vliegdorp verliest met grote cijfers van iets betere (slimmere) tegenstander

  • Hits: 278

Het 1e heeft de spectaculaire winst tegen Veenendaal vorige week geen gevolg kunnen geven. Op het terrein van VRC was SVP de Soesterbergers ruim de baas. Ze waren kwalitatief niet heel veel beter, maar slimmer.

Vorige week kwam de winst van Vliegdorp vooral door collectieve inzet. Inzet was er nu ook, maar sommigen leken een individuele wedstrijd te spelen, waar mooie onderscheppingen werden gevolgd door onnodig en knullig balverlies.

Overeenkomst met vorige week was dat de 2e helft veel beter was dan de 1e.

Een 1e elftal debuut voor de - nu nog 15-jarige - Driekus Gerrits. Zijn voorganger als 15-jarige debutant in Vliegdorp 1, Mike Ligtvoet, vorige week degene die met 2 doelpunten de wedstrijd omgooide, kon deze keer geen potten breken.

Gio, matchwinner tegen Veenendaal en Rishendly zorgden voor de 2 doelpunten.

En de scheidsrechter? Snel vergeten.

SVP - Vliegdorp 6-2

Volgende week de (waarschijnlijk) laatste bekerwedstrijd van dit seizoen. Thuis tegen VOP.

Subcategorieën

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel