vv 't Vliegdorp

rss

Vliegdorp JO13-1 pakt eerste punt in de 1e klasse

  • Hits: 28

Wat een spanning richting het einde van de wedstrijd. Maar wat een voldoening ook dat we het 1-1 gelijke spel tegen Valleivogels J013-1 over de streep wisten te trekken. Daarmee hebben we een prachtig, maar ook zwaar bevochten eerste punt te pakken.

Laat ik maar beginnen met het feit dat Romano onze keeper een standbeeld heeft verdiend. Werkelijk ongelofelijk hoe hij zijn doel wist schoon te houden. Ik denk dat hij wel 10 grote kansen van Valleivogels wist te pareren. Daarbij zeker ook geholpen door onze verdedigers die hun huid duur verkochten. Dit geeft wel aan dat Valleivogels voetballend duidelijk beter was. Maar het gaat uiteindelijk natuurlijk wel om het scoren, en dat was door het puike keeperswerk enorm lastig voor Valleivogels.

Veel kansen wisten wij niet te creëren, maar we waren wel beduidend minder onder de indruk van het tempo en fysiek van de tegenstander dan de vorige week. Dat is in ieder geval een pluspunt. De eerste echte kans van Vliegdorp was ook gelijk raak. Een prachtige dieptepass op rechts op Joshua leidde een mooie rush richting achterlijn in. Daar volgde een strakke voorzet uit die door Justin vakkundig tegen de touwen werd gewerkt. Na 20 minuten stond het dus echt 0-1! Nog mooier was het dat we deze stand ook tot aan de rust konden vasthouden. Dat gaf mooie stralende gezichten in de dug-out en moed richting de 2e helft.

Helaas was het heel snel 1-1 door onoplettendheid qua het innemen van de posities. Gevoelsmatig zou dit dan de ommekeer in de wedstrijd zijn. Heel knap van onze jongens dat ze de kop niet lieten hangen, maar er vol voor bleven gaan. Heel veel ballen werden weggewerkt, heel veel schoten geblokt of uiteindelijk door Romano onschadelijk gemaakt. Onze 4 wissels hadden we heel hard nodig, omdat er diversen pijntjes in de benen zaten en het tempo onverminderd hoog bleef. Hoe langer het 1-1 bleef, hoe meer het geloof ontstond dat een punt haalbaar was. We hadden ook best wel balbezit, maar konden moeilijk kansrijke situaties uitspelen. De wanhoop bij de tegenstander werd ook duidelijk waarneembaar. In de laatste 3 minuten kreeg Valleivogels nog 2 enorme kansen. Maar ik hoef niet meer uit te leggen waarom die er niet in gingen.

Kortom, de 1-1 is voor ons een prachtig resultaat. Hopelijk gaat dat ons helpen om wat meer in het niveau van deze 1e klasse in te groeien. De wil en de strijdlust zijn er in ieder geval al. Trots 😊.

GROTE CLUBACTIE 2018

  • Hits: 91
De Grote Clubactie is afgerond. In totaal is er voor maar liefst € 2.098,00 verkocht. Een fantastisch eindresultaat waar we met z’n allen trots op mogen zijn.
Alle lotenverkopers, lotenkopers en organisatie worden heel hartelijk bedankt! Zonder jullie zouden er immers geen opbrengsten voor vv 't Vliegdorp.
Extra trots zijn wij natuurlijk op onze 3 top verkopers. Zij werden op de Sport & Spel dag van 22 december jl. in het zonnetje gezet.

De top 3 verkopers van vv 't Vliegdorp zijn:

1) Isabelle Weterman (56 loten)

2) Thijs de Gooijer (53 loten)

3) Briana Sweers (43 loten)

Vliegdorp JO13-1 kampioen !!!

  • Hits: 160

Na 10 wedstrijden winst achter elkaar is het kampioenschap een feit. Vandaag werd TOV JO13-2 met 6-1 verslagen, waarna het feest kon beginnen.

Het was voor de wedstrijd best wel voelbaar, een andere spanning dan normaal. Je kunt tenslotte niet elke week kampioen worden. En dat niet alleen bij de spelers, maar ook bij de coaches en de ouders. Maar ja, dat hoort er natuurlijk ook een beetje bij. Onder druk moet je ook kunnen presteren. Het spandoek en de toeters brachten een mooie sfeer rond de wedstrijd.

De wedstrijd had snel opengebroken kunnen worden, maar een schot van Jelle belandde in de 1e minuut al op de paal. Na 5 minuten was het echt raak. Lars scoorde de 1-0 en even later ook de 2-0. De ban leek gebroken, maar er werd niet al te makkelijk gescoord. Wel was het spel soms oogstrelend om te zien. Mooie opbouw vanuit de verdediging, zelfs 3-hoekjes op het middenveld en ook vanaf de flanken was er continue gevaar. Voetballend vond ik de eerste helft de beste tot nu toe. Ook de rust aan de bal begint steeds beter te worden. Ondanks het goede spel was het TOV die de aansluitingstreffer maakte, 2-1 dus, en het was gelijk weer spannend. Freek bracht het verschil weer op 2 door een mooi gekruld schot in de linkerbovenhoek, 3-1. Omdat Wouter ook nog scoorde werd de rust met een geruststellende 4-1 voorsprong bereikt.

De 2e helft was een stuk minder. De eerste 20 minuten werd er ook niet gescoord. En dat gebeurt ons niet vaak. Toch konden we ook in de 2e helft nog 2x juichen door 2 doelpunten van Lars. Daarmee was de eindstand 6-1 en het kampioenschap was binnen.

Als ware professionals bedankten de spelers het vele publiek voor de aanmoedigingen. Daarna was het frietjes eten in de kantine, waarvoor nog onze hartelijke dank! Ook de kampioensbekers werden uitgereikt. Al met al dus een echt feest, zeker toen het ‘We are the champions’ uit de luidspeakers schalde. Hulde vooral ook aan alle spelers die echt als team opereren en meer dan verdiend kampioen zijn geworden.

Doelpunten: Lars 4x, Freek en Wouter 1x.

Kampioen: ALLE 15 !!!!

Gelukkig Nieuwjaar

  • Hits: 100

vv 't Vliegdorp wenst iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2019

Vliegdorp JO13-1 wint makkelijk van hekkensluiter Roda ‘46

  • Hits: 141
Waar we vorige week tegen IJsselmeervogels zeker wisten dat we een echte wedstrijd zouden krijgen, zo wisten we dat het vandaag tegen het onderaan staande Roda ‘46 niet moeilijk zou worden. En dat bleek ook wel, aan het eind van de wedstrijd stond er een 0-8 stand op het scorebord. Maar een walk-over was het zeker niet. Roda had best wat voetballend vermogen in de ploeg, maar het scorend vermogen is erg laag.

De eerste helft was ook van Vliegdorp kant niet best. Met 4 wissels in de snijdende wind was het langs de kant ook niet bepaald prettig vertoeven. Gelukkig had Wouter vandaag een echt neusje voor de goal en het vizier op scherp. De 0-1 en de 0-2 kwamen van zijn voet. Ook al hadden we hier wel zo’n 20 minuten speeltijd voor nodig. De matige 1e helft kreeg door de 0-3 van Jayden toch nog een wat prettiger aanzicht.

Na rust werd er wat beter gebruik gemaakt van de flanken waardoor er meer ruimte ontstond. En dat kwam ons spel en de amusementswaarde ten goede. De openingstreffer in de 2e helft was voor Tigo met een mooi geplaatst schot, 0-4. Het al eerder gememoreerde tor-instinct van Wouter bracht ons de 0-5. Ook Lars en Justin pakten hun doelpuntje mee middels de 0-6 en de 0-7. Het slotakkoord was wederom voor Wouter die met zijn 4e treffer de eindstand van 0-8 tot stand bracht.

Al met al een gedegen overwinning zonder veel franje, maar wel met veel koude ledematen. Volgende week kunnen we thuis om 11.30 uur tegen TOV officieel het kampioenschap veilig stellen. Ik neem aan dat iedereen daar getuige van gaat zijn. Dat zal een mooie kroon zijn op een geweldige eerste seizoenshelft!

Doelpunten: Wouter 4x, Jayden, Tigo, Lars en Justin 1x.

Subcategorieën

  • Logo sunny website
  • Word nu lid van vv 't Vliegdorp!
  • Zonder vrijwilligers bestaat onze vereniging niet!
  • Sponsor onze vereniging al voor 75 euro per jaar!!!
rac logo
Bij ons kunt u pinnen!
zonder respect geen voetbal
KNVB
geen 18 geen druppel