• De JO8-1 was er vandaag klaar voor: de eerste wedstrijd op het hoogste amateurniveau in de regio. Wat zou het gaan brengen? Kon de doelpuntenmachine doordenderen? Of…is dit toch iets te hoog gegrepen voor het Soesterbergse dreamteam van Sander en Mike? Hooglanderveen stond op het programma. Met de grote indruk van de vele velden, het professionele ‘public display’ waar de kleedkamerindeling op te zien was en de twee bonnetjes voor gratis koffie, waren het vooral de ouders die nerveus langs het veld kropen. Het gele gevaar deed gewoon, zoals altijd, de warming-up in hun profie jassen van sponsor ‘De Bundeling Fysiotherapie’. Waar de tegenstanders als echte profvoetballers de opstelling op een whiteboard op het veld doornamen, schoten onze boys hun spieren warm tijdens een afrondingsoefening. En dat wierp gelijk zijn vruchten af…..

    Startsignaal en volle kracht vooruit, boem!!! De 0-1 schoot Merijn er vanaf de aftrap in op aangeven van Tygo! De zenuwachtige ouders klommen in de hekken en omhelsden elkaar alsof de wereldcup binnen was. Zie je wel, ze konden het ook gewoon op dit niveau! Maar….inderdaad, het is een ander niveau. Hooglanderveen, wat geschrokken van dit flitsende begin, liet zich niet kennen en de 1-1 stond al snel op het scorebord (ouders verbijsterd…dat waren ze niet gewend). Tot Tygo de bal klaarlegde voor een corner, een aanloop nam, een perfect schot voorzette en Merijn als een soort karate kid voor alles en iedereen kwam en de stand op 1-2 zette. Op voorsprong dus na het eerste kwart!

    Op naar kwart nummer twee. Hooglanderveen zette aan, maar door de gele verdediging kom je niet zomaar heen. Probeer Levi maar eens voorbij te komen of Pim die zijn leven gaf voor de bal. De verdediging staat als een huis met die twee. Helaas waren ze niet bestand tegen het schietvermogen van de tegenstander. Waar Tom nog menig bal uit het doel wist te houden, kwam er een onhoudbaar schot en werd de stand weer teruggebracht naar 2-2. Slimme Julian liet dit niet op zich zitten en zette Vliegdorp weer op voorsprong door een knappe pannagoal!! 2-3!

    Het derde kwart brak aan. Nu was het Marouan die zich toonde als twee koppen groter dan de rest en de bal meermaals van het goal weg wist te werken. Pim was de nieuwe doelman en vloog alle kanten op om zijn 0 te houden. Helaas kon hij de 3-3 niet voorkomen door een kleine miscommunicatie achterin. Maar hey boys, kan gebeuren, we zijn een team, dus ook dit komen we te boven.

    Het vierde kwart dus weer begonnen met een gelijke stand. De meegereisde Vliegdorpse aanhang moedigde het team aan: de  “Come on boys”, “zet hem op” en  “laat hem niet schieten” schalmde over het veld. Maar helaas, het laatste gebeurde. Een fraai afstandsschot van Hooglanderveense kant kon de 4-3 niet voorkomen. Ohnee, voor het eerst op achterstand! Komt dit nog wel goed? Het werd druk voor het Vliegdorpse goal. Pim moest nu echt aan de bak! Al een paar goede reddingen, maar een memorabele, bijna ondenkbare duik naar de kruising hield de jongens op de been. En dit team zou geen team zijn als ze niet alsnog een vierde doelpunt maakten: de aanval begon achterin, de bal naar de altijd behendige Björn, vaardige Tom, doorbijtende Merijn en jaaaaaaaa snelle Tygoooooo!! 4-4, wat een wedstrijd! Het eindsignaal klonk en iedereen kon blij en opgelucht ademhalen: de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse was een ware strijd. De JO8-1 doet mee! Echt top gedaan kerels!!