• In de vroege druilerige ochtend van 11 november stond de JO8-1 weer klaar om te gaan knallen. Thermokleding was massaal uit de kasten gehaald, want als de dagen lengen, gaan de nachten strengen….. Sander, die ook in zijn kraag dook, werd vergezeld door klokker en spelbegeleider
  Vincent*. De warming-up onder de regenboog verraadde dat er een mooie wedstrijd aan zat te komen….

  *Door de nieuwe taakverdeling ontstond er wat verwarring over het bijhouden van de stand, dus het kan zijn dat er hier en daar wat doelpunten missen of een extra doelpunt in dit verslag toegevoegd is. Excuses hiervoor, ook langs de lijn is miscommunicatie menselijk ;).

  Gelijk gas op de lolly
  Op naar de aftrap! Na de flitsende start van vorige week in Hooglanderveen, stond vandaag Baarn JO8-1 op het programma. De ‘Groen-witten’ waren in het donker opgestaan om op tijd in Soesterberg te zijn voor de strijd tegen onze gele rakkers. En net als vorige week begon de motor gelijk de draaien. Al snel schoot Tygo de 1-0 in het net. Het lijkt een specialiteit te gaan worden van dit team, zo’n snelle voorsprong. Heel slim, als de tegenstander nog even wakker moet worden. Een nadeel is dat dit diezelfde tegenstander ook gelijk wakker geschud ís en kennelijk zijn onze boys dan nog zo in extase van het eerste doelpunt dat de 1-1 al snel een feit is. En zo geschiedde….

  (vanaf nu wordt het scoreverloop wat onbetrouwbaar)

  Doelman Pim, die zich na vorige week echt heeft bewezen onder de lat, haalde ook deze wedstrijd weer een paar ballen fantastisch uit de hoek van het doel. De tegenstander kwam niet goed in het spel en lukte het niet om Marouan en Levi voorbij te spelen. We hebben het al vaker gezegd, maar wat een topverdedigers zijn dat! Het resultaat van deze verdedigingsmuur waren afstandsschoten op het doel vanaf Baarnsche kant, die een paar keer rakelings langs het doel suisden.

  Echt voetbal
  Vliegdorp kwam steeds beter in het spel en liet zien waar ze zo hard op traint: uitverdedigen over de flanken. Eén van de vele mooie passjes naar voren gaf Tygo de kans om met een prachtig hard schot in de hoek zijn tweede van de wedstijd te maken: bam 2-1! Een verdiende voorsprong. En nu consolideren mannen! De schitterende corners van Tom brachten de verdediging van Baarn regelmatig in verwarring. Een waar gevaar die corners, zou later in de wedstrijd blijken……

  Nu was het de kunst om deze voorsprong uit te breiden, zodat ook het publiek wat makkelijker kon ademen. En dat liet Björn zich geen twee keer zeggen. Een heel slim balletje zorgde voor de 3-1, met links nog wel! En daar was onze bescheiden rechtsbuiten mega trots op. Met een dikke glimlach op zijn gezicht liep hij terug naar de middenstip. Er werd opnieuw afgetrapt. Beide teams fanatiek op zoek naar een volgend doelpunt. En waar het door kwam weet niemand, maar blijkbaar was er een moment van onoplettendheid bij de toeschouwers, want werd er nou ook een 4-1 door Tygo ingelegd? Navraag bij verschillende bronnen leverde nog steeds twijfel op. Eén ding was zeker: het gele gevaar kon met een veilig gevoel de pauze in.

  Dat smaakt naar meer
  Het volgende kwart wist de trein door te denderen, over, jawel daar komt ie weer, de flanken natuurlijk! Dit begon bij doelman Björn (gewisseld voor Pim) die heel knap steeds de vrije man wist te vinden. Opbouwen van links via Pim of rechts via Levi en doorspelen naar Marouan, die ook in de voorhoede een topwedstrijd speelde. Ook Merijn dook vanuit het midden regelmatig op voorin. Nadat hij met de bal onderuit werd ‘geslide’ door Baarn, weer opstond, nog steeds balbezit had en een hard schot afleverde richting het goal, was de 5-1 een feit! Doelpuntenmachine van deze wedstijd Tygo was op dreef en zorgde voor een hele mooie 6-1. Een comfortabele voorsprong voor de boys uit Soesterberg. Dit kan toch niet meer misgaan?

  Leermomentje
  En van die gedachte word je misschien ook een beetje nonchalant, onoplettend en slordig. Waar Sander eerst nog opbouwend coachend de jongens aanmoedigde om de bal naar de zijkanten te spelen, kwam er nu stoom uit zijn oren toen er een bal, oeps….. door het midden werd uitverdedigd: “dit hebben we wel 1000 keer geoefend, níet die bal door het midduhhhh!!” Van schrik viel er een eigen doelpunt, maar ach, het lijkt erbij te gaan horen. Niets aan de hand, dit konden we hebben.

  Inkoppertje
  Gelukkig is onze coach nooit lang bits en gaf hij het team weer alle vertrouwen om aan te zetten. Even omschakelen en wachten op dat ene dode spelmoment: de gedoodverfde corner. En deze kwam…. Tygo achter de bal en schoot met een perfecte curve op het hoofd van Merijn. Lag het aan het teamfruit voorafgaand aan de wedstrijd? Was het de regen die voor extra sprongkracht zorgde? Hoe dan ook, als een ware Luuk de Jong (die vervolgens juichte als Ronaldo) knikte hij de bal subliem achter de doelman van Baarn.

  De jongens hadden graag het doelsaldo nog wat omhoog gekrikt, maar het was Baarn met een onhoudbaar afstandsschot die de eindstand bepaalde op 7-3. Een eerste overwinning voor de JO8-1 van Vliegdorp in de hoofdklasse. Natgeregend en verkleumd, maar wat een prachtige ochtend!