Algemeen

Mijn rol als ouder / verzorger langs het veld

  • Hits: 118

Even een reminder over de rol die je hebt als ouder of verzorger langs het veld.
met name het roken langs het veld is echt niet gewenst. Het betreden van de velden tijdens wedstrijden is ook niet de bedoeling.

Dit zijn algemene regels die de KNVB bepaald heeft:

spelregels ouders verzorgers

*** AFGELAST ***

  • Hits: 315

Afgelastingen zaterdag 27 november 2021

09:00 uur Vliegdorp JO9-1 / Roda '46 JO9-4
09:00 uur Vliegdorp JO12-3 / Hooglanderveen JO12-8

10:30 uur Vliegdorp JO11-1 / DHSC JO11-2
10:30 uur Vliegdorp JO12-1 / Diemen JO12-2

Om 11:00 uur herkeur voor de wedstrijd Vliegdorp 35+ / Eminent 35+

We zijn op zoek naar scheidsrechters

  • Hits: 364

voor het WK Voetbal 2034.....

Het lijkt nog zo’n eind weg “WK voetbal 2034”, maar misschien word jij wel geselecteerd als scheidsrechter voor de eindronde van die wereldkampioenschappen.
Een vol stadion met ruim 100.000 toeschouwers en meer dan twee miljard beeldbuiskijkers.

Misschien moet je hier om lachen, maar de kans dat je op deze manier deel mag nemen aan een WK is vele malen groter dan als voetballer het eindtoernooi halen.
En zeg nou eerlijk wie zou er nu niet mee willen doen aan zo’n eindronde.
Ongetwijfeld word je aan de vooravond van de door jou te fluiten wedstrijd geïnterviewd over je scheidsrechtersloopbaan. Een loopbaan die begon bij de voetbalclub ‘t Vliegdorp “een dorpsclub met allure”.
De eerste wedstrijd die je floot was Vliegdorp 11.1 – SO Soest 11.1

Je kleedde je om in één van de kleedkamers, strak in het zwart, de kaarten (bleven) op zak. De geur van het natte, net gemaaide gras uit het Groene Hart in je neus opsnuivend betrad je het veld. De eerste keer dat je de fluit naar je mond bracht staat nog op je netvlies gegrift. Natuurlijk al die wedstrijden in de hoofdklasse, de eerste- en eredivisie, de Europacupwedstrijden en het EK van 2032 waren fantastisch, maar de mooiste herinneringen bewaar je nog altijd aan die kleine jongens en meisjes in het geel-zwart bij ‘t Vliegdorp.

Het was de tijd waarin het aantal jeugdleden gigantisch groeide en er een groot tekort was van (jonge) scheidsrechters. Er was toen één of andere fanatiekeling die een wervingsactie schreef voor scheidsrechters. Je dacht toen: “zal ik wel zal ik niet”….. en uiteindelijk heb je besloten de uitdaging aan te gaan, en sta je nu aan de vooravond van die wedstrijd op de eindronde van het WK. 

Natuurlijk is de kans klein dat het uiteindelijk zo ver zal komen, maar ook als je dat eindtoernooi niet haalt  zal je de blije, enthousiaste, fanatieke bekkies van die jeugdspelertjes die gedurende een klein uurtje hun ziel en zaligheid geven om die wedstrijd te winnen, nooit vergeten. Het oprechte “bedankt scheids” terwijl die jongens en meisjes hun klamme zweethandjes na de wedstrijd in die van jou drukken, blijft een unieke ervaring.

Geef je daarom op als scheidsrechter en als je dan de eerste keer die fluit naar je mond brengt, denk dan heel stilletjes “I have a dream”. De spelertjes zullen je eeuwig dankbaar zijn en zeker als ze in 2034 voor de buis plaatsnemen.

Mail onderstaande naar info@vliegdorp.nl

Ja,  ik meld me aan om (zo nu en dan) wedstrijden te fluiten bij de jeugd van Vliegdorp

Naam:                         _________________________              

Voornamen:               _________________________

Leeftijd:                     _________________________

Ik speel zelf in de:     _________________________

Ik wil één keer in de _______ weken een wedstrijd fluiten.

Corona update vanaf 6 november 2021

  • Hits: 250
Afgelopen dinsdag kondigde het kabinet aan dat iedereen van 18 jaar en ouder die een sportaccommodatie betreedt vanaf a.s. zaterdag de CoronaCheck-app moet laten zien. Het demissionaire kabinet heeft de beslissing van afgelopen dinsdag na veel kritiek teruggedraaid. Het kabinet ziet af van verplichte Coronapas voor spelers en toeschouwers voor amateursporten.

Welke regels gelden vanaf 6 november nu wel :

  • Volwassen sporters (18+) en toeschouwers moeten nog wel het Coronabewijs laten zien om gebruik te maken van de binnen faciliteiten. Om toegang te krijgen tot de kleedkamers, de sportkantine + dakterras en om gebruik te maken van het toilet, vraagt vv ‘t Vliegdorp iedereen om een Coronabewijs. Na goedkeuring krijgen de bezoekers een polsbandje uitgereikt zodat het zichtbaar is wie er wel dan niet gecontroleerd zijn.
Verder blijven natuurlijk de basisregels van het RIVM van kracht:

  • Was vaak en goed je handen
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Schud geen handen

Wij roepen iedereen op zijn/haar verantwoordelijkheid hierin te nemen, want alleen samen krijgen we corona onder controle.