Algemeen

Terugblik op de nieuwjaarsreceptie

  • Hits: 229

Zaterdag 7 januari 2023, was er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Helaas door corona is dit 2 jaar op rij niet gevierd, maar gelukkig konden we dit jaar de traditie weer voortzetten.

Voorafgaand aan de receptie werd en gevoetbald. Een vriendschappelijke wedstrijd tussen Vliegdorp 35+ tegen de jeugd trainers van vv ‘t Vliegdorp. Hier en daar wat versterking op het veld van enthousiaste spelers die nog wel even mee wilden voetballen. Onder leiding van Ferdy Witteveen werd de wedstrijd gespeeld. Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de mannen van het 35+ team met 9-4. Na de voetbal een gezellig samen zijn in de kantine met voetballers, trainers, supporters en iedereen die ‘t Vliegdorp een warm hart toedraagt.

Met live muziek van Dennis Maarsen werd er een klein feestje gevierd in de kantine van ‘t Vliegdorp met tussendoor heerlijke hapjes. Met dank aan de gesponsorde haring van Vishandel G. van de Mheen.
De nieuwjaarsreceptie werd geopend door een korte speech van duo voorzitter Bert van Dijk. Hierin werd er heel even terug gekeken op het afgelopen jaar en benoede hij wat praktische zaken.

Een vaste prik tijdens de nieuwjaarsreceptie is natuurlijk de uitreiking van de “vrijwilligersbokaal”.
De laatste keer (2020) werd deze gewonnen door Piet & Bianca. Zij mochten dan ook nu een nieuwe vrijwilliger aanwijzen. Wie het zou moeten worden, daar waren zij het snel over eens. Tijdens een korte speech werd de nieuwe vrijwilliger bekend gemaakt en is geworden….Henry van de Velde.
Henry is ruim 4 jaar geleden bij ‘t Vliegdorp gekomen door zoon Finn. Later gevolgd door zoon Jesse. In de loop der jaren heeft Henry zich ontpopt als een ware “Vliegdorper”.
Zo is hij trainer van de JO15-2, helpt op vrijdagmiddag met de “klus” groep, pikt nog wel eens een wedstrijd mee als scheidsrechter en ook tijdens drukke zaterdagen helpt hij waar hij kan.
Kortom, niets anders dan verdiend is Henry van de Velde gekozen als “vrijwilliger van het jaar” !
De bokaal gaat met Henry mee naar huis en ook ontving hij een mooie bos bloemen met dank aan Blommetje van Blom 💐
Tussendoor werd ook speler Joery Huiden (Vliegdorp 2) nog even naar voren gehaald.
De spelers en staf hadden een mooi pakket met cadeau's voor hem aangezien Joery voor 6 maanden naar het buitenland vertrekt en ook nog eens vader wordt.
Joery heel veel plezier en succes gewenst !


Vanaf zaterdag 14 januari is de start van de competitie voor onze pupillen en 21 januari voor de junioren/senioren.
Wij wensen iedereen een gezond en sportief voetbalseizoen toe en zien jullie graag weer op de velden.

Mijn rol als ouder / verzorger langs het veld

  • Hits: 290

Even een reminder over de rol die je hebt als ouder of verzorger langs het veld.
met name het roken langs het veld is echt niet gewenst. Het betreden van de velden tijdens wedstrijden is ook niet de bedoeling.

Dit zijn algemene regels die de KNVB bepaald heeft:

spelregels ouders verzorgers

We zijn op zoek naar scheidsrechters

  • Hits: 481

voor het WK Voetbal 2034.....

Het lijkt nog zo’n eind weg “WK voetbal 2034”, maar misschien word jij wel geselecteerd als scheidsrechter voor de eindronde van die wereldkampioenschappen.
Een vol stadion met ruim 100.000 toeschouwers en meer dan twee miljard beeldbuiskijkers.

Misschien moet je hier om lachen, maar de kans dat je op deze manier deel mag nemen aan een WK is vele malen groter dan als voetballer het eindtoernooi halen.
En zeg nou eerlijk wie zou er nu niet mee willen doen aan zo’n eindronde.
Ongetwijfeld word je aan de vooravond van de door jou te fluiten wedstrijd geïnterviewd over je scheidsrechtersloopbaan. Een loopbaan die begon bij de voetbalclub ‘t Vliegdorp “een dorpsclub met allure”.
De eerste wedstrijd die je floot was Vliegdorp 11.1 – SO Soest 11.1

Je kleedde je om in één van de kleedkamers, strak in het zwart, de kaarten (bleven) op zak. De geur van het natte, net gemaaide gras uit het Groene Hart in je neus opsnuivend betrad je het veld. De eerste keer dat je de fluit naar je mond bracht staat nog op je netvlies gegrift. Natuurlijk al die wedstrijden in de hoofdklasse, de eerste- en eredivisie, de Europacupwedstrijden en het EK van 2032 waren fantastisch, maar de mooiste herinneringen bewaar je nog altijd aan die kleine jongens en meisjes in het geel-zwart bij ‘t Vliegdorp.

Het was de tijd waarin het aantal jeugdleden gigantisch groeide en er een groot tekort was van (jonge) scheidsrechters. Er was toen één of andere fanatiekeling die een wervingsactie schreef voor scheidsrechters. Je dacht toen: “zal ik wel zal ik niet”….. en uiteindelijk heb je besloten de uitdaging aan te gaan, en sta je nu aan de vooravond van die wedstrijd op de eindronde van het WK. 

Natuurlijk is de kans klein dat het uiteindelijk zo ver zal komen, maar ook als je dat eindtoernooi niet haalt  zal je de blije, enthousiaste, fanatieke bekkies van die jeugdspelertjes die gedurende een klein uurtje hun ziel en zaligheid geven om die wedstrijd te winnen, nooit vergeten. Het oprechte “bedankt scheids” terwijl die jongens en meisjes hun klamme zweethandjes na de wedstrijd in die van jou drukken, blijft een unieke ervaring.

Geef je daarom op als scheidsrechter en als je dan de eerste keer die fluit naar je mond brengt, denk dan heel stilletjes “I have a dream”. De spelertjes zullen je eeuwig dankbaar zijn en zeker als ze in 2034 voor de buis plaatsnemen.

Mail onderstaande naar info@vliegdorp.nl

Ja,  ik meld me aan om (zo nu en dan) wedstrijden te fluiten bij de jeugd van Vliegdorp

Naam:                         _________________________              

Voornamen:               _________________________

Leeftijd:                     _________________________

Ik speel zelf in de:     _________________________

Ik wil één keer in de _______ weken een wedstrijd fluiten.