• Hits: 204
Waar we met elkaar al zo lang naar toe gewerkt hebben, waar we onderhand ook wel naar verlangden, heeft dan vandaag plaatsgevonden. Een zwaar bevochten, maar o zo verdiende overwinning in de 1e klasse. Uiteindelijk werd DEV Doorn JO14-1 met 4-3 aan de zegekar gebonden. Wat een heerlijk gevoel 😃.

Voorafgaande aan de wedstrijd was de hoop en de wil al aanwezig. Doorn stond met 3 punten niet ver boven ons en dus moesten we minimaal goed partij kunnen bieden. En dat heeft werkelijk iedereen in het team gedaan. Daardoor hebben de toeschouwers van een mooie en spannende pot voetbal kunnen genieten. Wat duidelijk te merken was aan het luide applaus voor het team na het laatste fluitsignaal.

Vooraf al afgesproken dat Romano de eerste helft zou keepen en Jelle de tweede. Vanaf de aftrap een gelijkwaardige partij. Nog niet heel veel gevaar voor beide doelen, maar het vertrouwen bij Vliegdorp groeide doordat nu de ‘nul’ werd gehouden in het eerste kwartier. Dat in tegenstelling tot de eerste 3 wedstrijden. In de 22e minuut braken wij de score open. Een mooie dieptepass van Wessel op Jayden werd door hem vakkundig afgerond. Yes, een voorsprong, en dat geeft nog meer vertrouwen. Toch een tegenslag omdat de 1-1 niet zo heel lang op zich liet wachten. Onzorgvuldig wegwerken in de verdediging werd direct afgestraft en de stand was weer gelijk. Nog voor de rust was het echter Lars die een mooi gecreëerde kans prima afwerkte. En zo konden we met opgeheven hoofd de rust ingaan. Met een voorsprong de instructies voor de 2e helft ontvangen voelt toch een stuk prettiger.

Zoals gezegd kwam Romano de 2e helft het middenveld versterken. We startten sterk in de 2e helft waardoor het eigenlijk wachten was op de verdere uitbouw van de voorsprong. En die kwam uit een goede corner waar Romano keurig zijn hoofd tegen kon plaatsen. Simpel maar wel heel doeltreffend, 3-1. Het geloof in de goede afloop nam steeds meer toe, aan de andere kant weten we dat we het laatste kwartier vaak de kracht niet meer hebben om de tegenstander vroegtijdig op te vangen. Ook nu trok Doorn gaandeweg de 2e helft de wedstrijd meer naar zich toe en we kwamen daardoor ook frequenter onder druk te staan. De 3-2 van Doorn was dan ook verdiend en bracht de spanning volledig terug. Des te prettiger dat Romano wederom Jayden op links goed de diepte in kon sturen. Op snelheid omspeelde hij zijn man en rondde prachtig af. Een meer geruststellende 4-2 stand kwam daardoor op het bord. Met nog een kleine 10 minuten te gaan werd het toch nog wel billen knijpen voor de Vliegdorp aanhangers. We hadden het vermogen niet meer om Doorn van het doel af te houden en het leek af en toe wel een schiettent. Gelukkig voor ons zat er altijd wel een been tussen dat het schot blokkeerde en Jelle keepte ook prima de 2e helft. Maar dan toch 2 minuten voor tijd een fantastisch afstandsschot van Doorn precies in de kruising en dus onhoudbaar. De 4-3 stond garant voor een zenuwslopend einde van de wedstrijd, zou het dan toch nog misgaan? Nee dus, het eindsignaal werd in grote dank en met gejuich ontvangen.

Werkelijk het hele team heeft hier hard voor gestreden en is tot het uiterste gegaan. Ze mogen en moeten hier echt trots op zijn. Wij zijn dat namelijk ook ! Een geweldige opsteker voor de rest van de competitie. Laten we er vanavond eentje op nemen 🍺🥂.

Proost.