• Hits: 203
Een staartduel was het tegen CJVV JO14-1 uit Amersfoort. Maar uiteindelijk wel een hele leuke en spannende pot van 2 ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren. De puntendeling was in die zin wel gerechtvaardigd, ook al hoop je natuurlijk wel op meer.

De beginfase was voor CJVV dat 2 powerplayers in de ploeg had waar we in het begin onvoldoende vat op konden krijgen. Maar goed dat Romano 3x geweldig redde anders hadden we al snel tegen een grotere achterstand aangekeken. Nu was het na 10 minuten nog steeds 0-1 en groeiden we langzaam maar zeker in de wedstrijd. In de 15e minuut was het Joshua die uit een corner de 1-1 scoorde. Het startsein voor een enerverend vervolg. De 2-1 door Wouter volgde in de 25e minuut, ondanks een druk vlaggende grensrechter van CJVV die niet zag (of wilde zien) dat de bal via het hoofd van een CJVV speler kwam. Gelukkig hield de scheidsrechter voet bij stuk. Het was doodzonde dat we in de laatste 5 minuten van de 1e helft toch nog 2 tegentreffers moesten incasseren. Dus toch met een achterstand de kleedkamer in, maar het vertrouwen in een goede afloop was nog steeds aanwezig.

Na de rust greep Vliegdorp het initiatief. Er volgden verschillende kansen maar die konden niet worden verzilverd. Tot Romano (die in de rust weer met Jelle had gewisseld) in het strafschopgebied onderuit werd getrokken. De strafschop werd door Lars beheerst in de hoek geplaatst, 3-3. Het laatste kwartier was zenuwslopend. Aan 2 kanten waren er kansen maar werd er ook fel verdedigd. Onder luid gejuich scoorde Justin 4-3. Zijn schot kon de keeper net niet vasthouden en de bal rolde tergend langzaam over de doellijn. Jammer genoeg konden we de voorsprong niet vasthouden, een boogbal was net te hoog voor Jelle waardoor de stand weer gelijk was, 4-4. Daar bleef het bij, een prachtige 2e helft voor publiek en spelers.

Ik wil dit keer vooral ook onze verdediging een compliment geven. Jasper en Niels waren allebei heel sterk en snel op de vleugels, en Rick en Freek hebben in het centrum zich heel goed in de wedstrijd gevochten. Maar het hele team verdient een compliment voor de strijdlust en vooral ook het steeds beter wordende combinatiespel