Vliegdorp 3 pakt punten thuis tegen CJVV10

  • Hits: 7

Na drie verloren wedstrijden (en daarom geen wedstrijdverslag) kon Vliegdorp 3 eindelijk weer eens drie punten bijschrijven. Dit keer was CJVV 10 het slachtoffer, wat uiterst vervelend ook toetrad in gele tenues. Hierdoor was de equipe van trainer Bas veroordeelt tot het dragen van groene hesjes. Vaste aanvoerder Mike D. was afwezig en daardoor droeg centrale verdediger Joery H de band.

Trainer Bas had gekozen voor een strategische 4-3-3 opstelling waar de tegenstander begon in 4-4-2. Na een paar tactische omzettingen op het veld zelf kwam de basis opstelling er ongeveer zo uit te zien:

Vol goede moed werd aan de wedstrijd begonnen en dit resulteerde al snel in de 1-0 van doelpuntenmaker René. Een op maat gesneden voorzet van Joey, die zijn eerste basisplek sinds zijn gruwelijke blessure kreeg toebedeeld werd uiterst vakkundig verzilverd door René. CJVV kwam er niet echt aan te pas tot dat moment.

Vliegdorp 3 ging door. Een goed genomen corner kwam via de kluts voor de voeten van Wouter die niet aarzelde en de trekker overhaalde. De goal ging – mede tot zijn eigen verbazing – tergend langzaam langs de keeper, maar daarmee tekende Wouter voor zijn allereerste doelpunt ooit.

De 2-0 was gemaakt en daarmee leek er dus geen vuiltje aan de lucht voor het Soesterbergse team. Toch maakte CJVV de aansluitingstreffer door een even briljante als gelukkig afstandsschot die onhoudbaar achter Corné in het net belandde: 2-1. De spanning nam toe: Vliegdorp ging dit toch niet nog een keer weggeven? De afgelopen wedstrijden was het team al vaak de betere maar dit resulteerde toch echt niet in punten. Dit bleek niet het geval. Door een raak geschoten penalty van Richendly werd in de laatste minuten de winst veiliggesteld en voor de eindstand getekend: 1-3.

Doelpunten: René, Wouter, Richendly

Ribberink nieuwe trainer 't Vliegdorp

  • Hits: 132

Zaterdag vierdeklasser 't Vliegdorp heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van trainer René Ribberink (60). De Soester tekent daarmee voor de vijfde club in zijn trainersloopbaan van ruim vijfentwintig jaar. 't Vliegdorp moest op zoek naar een vervanger voor de tussentijds vertrokken coach Raymond Lantinga, die tot het eind van het seizoen vervangen wordt door zijn assistent Piet Sandbrink. Voor Ribberink, een man met het hart op de tong, is Vliegdorp na SEC, De Zebra's, Achterveld en Eemboys een uitdaging. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in. Het gesprek met de TC en de voorzitter gaf een goed gevoel. Ook de schitterende accommodatie en grote jeugdafdeling laten zien dat de club weer groeiend is.''

'Rib' heeft voor één jaar getekend. ,, Eerst maar een jaar aan de gang en kijken of er een klik is. Ben er zelf blij mee. Het was een moeilijke beslissing om Eemboys te gaan verlaten. Het is de club waar ik het meest naar mijn zin heb gehad. De jongens gunnen en begrijpen het. Ik laat een warme club achter. Maar drie jaar is mooi geweest.'' Nadat Ribberink had aangegeven dat hij in Baarn ging stoppen is hij benaderd door veel andere verenigingen, waaronder 't Vliegdorp, dat hem in het verleden wel vaker gepolst heeft. ,,Mijn vriend Marcel van Essen is daar al jaren actief en die belde mij of in gesprek wilde. Het was snel rond, want ik ben geen trainer die zo nodig nog een club wilde hebben. Ik heb geen zin in lange reisuren. Soesterberg is een mooie afstand. Dus was het snel klaar.''

Het vlaggenschip van 't Vliegdorp presteert al een paar seizoenen onder de maat. Voor Ribberink is dat een uitdaging. ,,Ik ben een enthousiast trainer en weet wel van alle ploegen waarvoor ik stond een groep te maken. Ben ook ouder geworden en weet meer te relativeren. We spelen in de vierde klasse. Lager kan niet. Als er eens jongens niet kunnen voetballen of trainen door een familie uitje, heb ik daar tegenwoordig meer begrip voor'', aldus de gevoelsmens, die in vijfentwintig voorgaande jaren heeft laten zien dat hij bij alle vier clubs kon terugkeren.

FysioSoesterberg

  • Hits: 69
FysioSoesterberg en vv  ‘t Vliegdorp hebben de handen in een geslagen!  Vanaf heden verzorgt FysioSoesterberg het 1e en 2e elftal. Daarnaast geeft de club alle senioren de service om vrijblijvend bij een blessure of al langer bestaande klacht gratis (sport) medisch advies in te laten winnen bij FysioSoesterberg. Een fysiotherapeut is op de dinsdag- en donderdagavond van 18:45-20:00 beschikbaar in de verzorgingsruimte op
locatie vv ’t Vliegdorp. Of neem telefonisch contact op via 0346-352445 voor een afspraak.

Vliegdorp 1 pakt eerste 3 punten uit bij NVC

  • Hits: 135

Zaterdag 26 oktober 2019

Op deze mooie zomerse herfstdag stond de wedstrijd NVC 1 vs Vliegdorp 1 op het programma. Onder leiding van trainer Piet Sandbrink vertrokken de 15 spelers van Vliegdorp 1 richting Naarden. Er heerste een gemoedelijke sfeer onderling en dit was duidelijk te merken vanaf het moment dat ze het veld op gingen.
In de 14e minuut was het al raak voor Vliegdorp. Door een strakke voorzet van Rishendly Maduro wist Kevin van Schoonhoven de 0-1 te verzilveren. In de 27e minuut is het Rishendly zelf die een duel ingaat, deze weet te winnen en vervolgens de 0-2 in tikt.
De Vliegdorpers gaan er vol voor, maar worden wel enigszins belemmerd door verkeerde inzichten van de scheidsrechter. Deze fluit nog voor rust onterecht voor een overtreding. Vlagger Simon Schipper doet zijn verhaal bij de scheidsrechter, maar deze is onverbiddelijk en geeft een penalty voor NVC. Zo gaat Vliegdorp met een 1-2 tussenstand de rust in.

Na de rust het veld weer op met dezelfde 11 spelers. Na 5 minuten kwam er een wissel bij NVC. Het werd al snel duidelijk dat er hierdoor bij Vliegdorp gewisseld moest worden van positie. Kevin van Schoonhoven werd doorgeschoven naar voren, Robin Knoops werd iets naar binnen gezet zodat Jeffrey als back-up kon dienen en ervoor zorgde dat de snelle nr 10 van NVC weinig kans kreeg. Het pakte allemaal goed uit. Er werd onderling goed gecoacht, corrigeerden elkaar waar nodig en bleven positief. Ze gingen duidelijk de strijd aan om hier de eerste 3 punten binnen te gaan halen. In de 2e helft is het Jeffrey Hoffman die een mooie kans krijgt voor de 1-3, maar binnenkant paal raakt en de bal buiten de goal terecht komt. Ver in de 2e helft is er verzorging nodig op het veld. Daar er geen verzorger mee was, ging Piet het veld op. Bij het verlaten van het veld, wat volgens de spelers van NVC niet snel genoeg ging, werden de woorden “schiet eens op ouwe” naar zijn hoofd geslingerd, maar onze Piet bleef koel. Zodra Piet over de zijlijn was werd het spel hervat. Jeffrey deed snel de ingooi naar Lorenzo Sakkers, waarop Lorenzo de bal terug tikte naar Jeffrey en deze de bal voorgaf aan Kevin van Schoonhoven en hiermee de 1-3 intikte. Vreugde aldaar.
Kevin keek naar Piet en riep “deze is voor jou ouwe” ! Het was de kers op de taart.

Kort samengevat. De eerste overwinning voor Vliegdorp 1. Een leuke, spannende wedstrijd. Voetballend niet het beste, maar wat er vooral te zien was, was vechtlust, positiviteit en een goed coachend team onderling. De rentree vandaag voor Sjeffie Lutgens, 3 invalbeurten van onze jongste spelers Bennie van Essen, Jordan Jonker en Lorenzo Sakkers en een achterhoede die zo vast stond als een huis.

Een dikke pluim voor alle spelers, geknokt tot de laatste minuut en hiermee de eerste 3 punten in de wacht gesleept. Ga zo door mannen !

Spelers: Stefan van Ooijen, Jeffrey Homan, Robin Knoops, Kevin Peerenboom, Sjeffie Lutgens, Jordy Weldink, Rishendly Maduro, Ricardo Venema, Delano Venema, Ricardo van Ee, Kevin van Schoonhoven

Reserves: Daan van Oijen, Bennie van Essen, Jordan Jonker, Lorenzo Sakkers

Vliegdorp 3 vecht naar een overwinning

  • Hits: 90
De laatste weken heeft het elke keer geregend tijdens een wedstrijd van Vliegdorp 3. Deze zaterdag was daarop geen uitzondering. In een uitwedstrijd in Zeist tegen FZO 4, gespeeld op het absurde tijdstip van 16.30, regende het slechts lichtjes maar toch was het kunstgrasveld zo doorweekt dat de sokken in de schoenen compleet nat waren. Gesteund door een schare trouwe supporters klonk het eerste fluitsignaal. Het eerste fluitsignaal gegeven door een scheidsrechter die een behoorlijke thuisfluiter bleek. Daarover later meer. 

De wedstrijd begon met een licht overwicht door Vliegdorp. Wel bleek de tegenstander, die vorige week met 0-13 door Austerlitz afgedroogd werd, sterker dan verwacht. Ze legden voornamelijk in het as van het veld behoorlijk veldspel op de mat. Toch kwam Vliegdorp op voorsprong. Een goed genomen vrije bal door Bram, bleek moeilijk te verwerken door de keeper waardoor topscorer René de 0-1 kon binnen tikken. Een goed begin. Al snel werd het weer gelijk. Een speler van FZO schoot een bal, voorgegeven uit de linkerkant van het veld, via de onderkant van de lat binnen voor de verder uitmuntende keeper Stefan. 

Het spel was vrij gelijk opgaand maar individuele kwaliteiten gaven al snel de doorslag. Allereerst gaf Robert een uitstekende steekpass naar René die vakkundig de kans benutte voor 1-2, waarna Robert zelf met een ietwat houdbare bal voor de 1-3 tekende. 

Dat was voor FZO het signaal om va-banque te spelen, en niet in de laatste plaats gesteund door de scheidsrechter. In de eerste helft had hij zich al laten gelden door bijna captain Mike (geen rum) met geel weg te sturen wegens 'aanmerkingen op de leiding', in de tweede helft gaf hij Timo een onbegrijpelijke gele kaart na een (onnodige) sliding waarbij hij duidelijk de tegenstander niet raakte (bron: de tegenstander in kwestie). Vele aanvallen van FZO volgden, maar allen zonder succes. Gedeeltelijk door scherp verdedigen, maar ook zeker door keeper Stefan die één of twee zekere goals voorkwam. Kortom: met vereende krachten werd deze wedstrijd gewonnen en een groot contrast met de wedstrijd in de Valleivogels waar Vliegdorp 3 na een goed begin lakoniek werd. Een pluim voor het team. 

Inmiddels staat het team 4e in de competitie - één wedstrijd minder gespeeld. Aankomende zaterdag om 12.00 te Vliegdorp staat de wedstrijd tegen de nummer drie (Driebergen), op het programma. Een wedstrijd die u niet mág missen. 

Doelpunten: René (2x), Robert