• Hits: 206
De laatste weken heeft het elke keer geregend tijdens een wedstrijd van Vliegdorp 3. Deze zaterdag was daarop geen uitzondering. In een uitwedstrijd in Zeist tegen FZO 4, gespeeld op het absurde tijdstip van 16.30, regende het slechts lichtjes maar toch was het kunstgrasveld zo doorweekt dat de sokken in de schoenen compleet nat waren. Gesteund door een schare trouwe supporters klonk het eerste fluitsignaal. Het eerste fluitsignaal gegeven door een scheidsrechter die een behoorlijke thuisfluiter bleek. Daarover later meer. 

De wedstrijd begon met een licht overwicht door Vliegdorp. Wel bleek de tegenstander, die vorige week met 0-13 door Austerlitz afgedroogd werd, sterker dan verwacht. Ze legden voornamelijk in het as van het veld behoorlijk veldspel op de mat. Toch kwam Vliegdorp op voorsprong. Een goed genomen vrije bal door Bram, bleek moeilijk te verwerken door de keeper waardoor topscorer René de 0-1 kon binnen tikken. Een goed begin. Al snel werd het weer gelijk. Een speler van FZO schoot een bal, voorgegeven uit de linkerkant van het veld, via de onderkant van de lat binnen voor de verder uitmuntende keeper Stefan. 

Het spel was vrij gelijk opgaand maar individuele kwaliteiten gaven al snel de doorslag. Allereerst gaf Robert een uitstekende steekpass naar René die vakkundig de kans benutte voor 1-2, waarna Robert zelf met een ietwat houdbare bal voor de 1-3 tekende. 

Dat was voor FZO het signaal om va-banque te spelen, en niet in de laatste plaats gesteund door de scheidsrechter. In de eerste helft had hij zich al laten gelden door bijna captain Mike (geen rum) met geel weg te sturen wegens 'aanmerkingen op de leiding', in de tweede helft gaf hij Timo een onbegrijpelijke gele kaart na een (onnodige) sliding waarbij hij duidelijk de tegenstander niet raakte (bron: de tegenstander in kwestie). Vele aanvallen van FZO volgden, maar allen zonder succes. Gedeeltelijk door scherp verdedigen, maar ook zeker door keeper Stefan die één of twee zekere goals voorkwam. Kortom: met vereende krachten werd deze wedstrijd gewonnen en een groot contrast met de wedstrijd in de Valleivogels waar Vliegdorp 3 na een goed begin lakoniek werd. Een pluim voor het team. 

Inmiddels staat het team 4e in de competitie - één wedstrijd minder gespeeld. Aankomende zaterdag om 12.00 te Vliegdorp staat de wedstrijd tegen de nummer drie (Driebergen), op het programma. Een wedstrijd die u niet mág missen. 

Doelpunten: René (2x), Robert