• Hits: 234

Zaterdag 26 oktober 2019

Op deze mooie zomerse herfstdag stond de wedstrijd NVC 1 vs Vliegdorp 1 op het programma. Onder leiding van trainer Piet Sandbrink vertrokken de 15 spelers van Vliegdorp 1 richting Naarden. Er heerste een gemoedelijke sfeer onderling en dit was duidelijk te merken vanaf het moment dat ze het veld op gingen.
In de 14e minuut was het al raak voor Vliegdorp. Door een strakke voorzet van Rishendly Maduro wist Kevin van Schoonhoven de 0-1 te verzilveren. In de 27e minuut is het Rishendly zelf die een duel ingaat, deze weet te winnen en vervolgens de 0-2 in tikt.
De Vliegdorpers gaan er vol voor, maar worden wel enigszins belemmerd door verkeerde inzichten van de scheidsrechter. Deze fluit nog voor rust onterecht voor een overtreding. Vlagger Simon Schipper doet zijn verhaal bij de scheidsrechter, maar deze is onverbiddelijk en geeft een penalty voor NVC. Zo gaat Vliegdorp met een 1-2 tussenstand de rust in.

Na de rust het veld weer op met dezelfde 11 spelers. Na 5 minuten kwam er een wissel bij NVC. Het werd al snel duidelijk dat er hierdoor bij Vliegdorp gewisseld moest worden van positie. Kevin van Schoonhoven werd doorgeschoven naar voren, Robin Knoops werd iets naar binnen gezet zodat Jeffrey als back-up kon dienen en ervoor zorgde dat de snelle nr 10 van NVC weinig kans kreeg. Het pakte allemaal goed uit. Er werd onderling goed gecoacht, corrigeerden elkaar waar nodig en bleven positief. Ze gingen duidelijk de strijd aan om hier de eerste 3 punten binnen te gaan halen. In de 2e helft is het Jeffrey Hoffman die een mooie kans krijgt voor de 1-3, maar binnenkant paal raakt en de bal buiten de goal terecht komt. Ver in de 2e helft is er verzorging nodig op het veld. Daar er geen verzorger mee was, ging Piet het veld op. Bij het verlaten van het veld, wat volgens de spelers van NVC niet snel genoeg ging, werden de woorden “schiet eens op ouwe” naar zijn hoofd geslingerd, maar onze Piet bleef koel. Zodra Piet over de zijlijn was werd het spel hervat. Jeffrey deed snel de ingooi naar Lorenzo Sakkers, waarop Lorenzo de bal terug tikte naar Jeffrey en deze de bal voorgaf aan Kevin van Schoonhoven en hiermee de 1-3 intikte. Vreugde aldaar.
Kevin keek naar Piet en riep “deze is voor jou ouwe” ! Het was de kers op de taart.

Kort samengevat. De eerste overwinning voor Vliegdorp 1. Een leuke, spannende wedstrijd. Voetballend niet het beste, maar wat er vooral te zien was, was vechtlust, positiviteit en een goed coachend team onderling. De rentree vandaag voor Sjeffie Lutgens, 3 invalbeurten van onze jongste spelers Bennie van Essen, Jordan Jonker en Lorenzo Sakkers en een achterhoede die zo vast stond als een huis.

Een dikke pluim voor alle spelers, geknokt tot de laatste minuut en hiermee de eerste 3 punten in de wacht gesleept. Ga zo door mannen !

Spelers: Stefan van Ooijen, Jeffrey Homan, Robin Knoops, Kevin Peerenboom, Sjeffie Lutgens, Jordy Weldink, Rishendly Maduro, Ricardo Venema, Delano Venema, Ricardo van Ee, Kevin van Schoonhoven

Reserves: Daan van Oijen, Bennie van Essen, Jordan Jonker, Lorenzo Sakkers