• Hits: 236
Het was een drukke dag op de Soesterbergse oefenvelden afgelopen zaterdag. Hierom (en dus niet om de wedstrijd primetime op de Aziatische TV uit te zenden) was Vliegdorp 3 veroordeeld tot het spelen van een seniorenwedstrijd tijdens een pupillentijdstip: 10.30. Een lastig tijdstip voor sommigen, dus werd als stok achter de deur besloten om dan maar gezamenlijk te ontbijten. Aanvoerder Mike D. had zijn terugkeer direct kenbaar gemaakt en voor allerlei broodjes (met bananen en aardbeienjam) geregeld.

Supersupporter Kevin was voor de wedstrijd bereid gevonden om met een goede camera nieuwe teamfoto’s te maken én nog een kleine verrassing waar u later vast wat over te zien gaat krijgen.

De wedstrijd begon in ieder geval dus heel vroeg. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Harry begon Vliegdorp 3 in de gebruikelijke 4-3-3 opstelling, SVL koos voor eenzelfde opstelling. Vliegdorp 3 kwam eigenlijk vrij vroeg op voorrang. Rechteraanvaller Bart kreeg de bal in de diepte aangespeeld door Robert, zette de brommer aan en schoot verwoestend hard in de goal: 1-0. Dit bleef het een hele tijd, en SVL kwam beter in zijn spel. Er speelden duidelijk wat oud-eerste spelers in het elftal – en ze legden goed en verzorgd voetbal op de mat. Sterker: keeper Corné was in bloedvorm. Zeker twee honderdprocent goals voorkwam hij met een aantal katachtige reflexen.

En dus was het toch een beetje gelukkig toen een schot van René in de goal werd gewerkt door de ietwat ongelukkige keeper van SVL: 2-0. Sterker nog: kort hierna tekende Joery H voor de 3-0 door een vrije trap. De bal werd eigenlijk op de lat geschoten maar door de handen van de keeper van SVL kwam deze toch in de goal terecht: 3-0.

Juichend aan de thee zou je dus zeggen. Maar niets was minder waar. We waren de thee vergeten en kregen hier na afloop een standje voor van Claudia, waarvoor onze nederige excuses.

In de spelersgroep leefde het aloude adagium: in dezelfde tijd dat wij onze goals scoorden, konden zij dat ook. Sterker nog: blijkbaar was de topscoorder van SVL net aangekomen. Kortom: fel aan de tweede helft beginnen.

Dat gebeurde niet echt. Vliegdorp liep naar achter, de organisatie faalde en SVL kon toch de 3-1 maken. Inbrengen van Gio als RM bracht nodige stabiliteit op het middenveld en Vliegdorp kon stabiliseren. SVL drong nog wel aan, ging zelfs één op één spelen, maar konden geen potten breken. René wel. Met een explosieve sprint was hij eerder bij de bal dan de keeper van SVL en kon de 4-1 binnen tikken.

Een belangrijke overwinning, niet alleen omdat een directe concurrent werd verslagen, maar ook omdat dit de derde overwinning op rij was. Kan Vliegdorp 3 dit volhouden tegen Delta Sports, de nummer 3 uit de competitie, die slechts één punt boven de Soesterbergse matadoren staat. U leest het volgende week bij winst.

Heeft u hulp nodig voor al uw ICT vraagstukken? Wij bevelen www.nmr-ict.nl aan! Een nieuwe keuken voor onder de 4000 euro? www.keukendepot.nl

Doelpuntenmakers: Bart, Joery H, René, Keeper SVL