• Hits: 312
Na een aantal verloren wedstrijden op rij, werd het weer eens tijd voor drie punten. Met die mindset stapte de Soesterbergse equipe het veld op. DOSC 5 was de tegenstander en aangezien de eerste wedstrijd tegen het team uit Den Dolder uit met 2-3 gewonnen werd, heerste er een positieve sfeer.

Trainer Bas koos deze wedstrijd voor 4-4-3 opstelling met daarin een basisplaats voor Giovanni, die na blessureleed zijn rentree maakte. Keeper Edzard van het 4e was daarnaast bereid gevonden het doel te verdedigen en deed dit met verve. Edzard was zelfs erg op dreef dat hij in de tiende minuut een beuk van een tegenstander in zijn eigen 5 meter kreeg bij een hoge bal die scheidsrechter Harry terecht met een gele kaart bestrafte. De toon was gezet.

Vliegdorp 3 kon het numerieke overwicht niet omzetten in goals, mede omdat een aantal gemene overtredingen van een paar spelers uit Den Dolder de Soesterbergers uit het ritme haalde. Toch kwam het team nog voor rust op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van aanvoerder Mike (‘ik raakte hem helemaal verkeerd’) werd door Dave vakkundig binnengeknikt. Een opsteker voor het team. Dat ballenmagneet Edzard daarnaast ook nog eens een aantal wereldreddingen verrichte, waaronder een dubbele redding van een meter of 5, zorgde voor geloof bij Vliegdorp 3 en men ging dan ook positief aan de thee.

De tweede helft volgde eigenlijk de lijn van de eerste helft. Vliegdorp 3 was het betere team, maar kon het niet omzetten in goals. Het grote verschil? De Soesterbergers reageerden niet meer op de vervelende overtredingjes van die paar spelers van het Dolderse team (voor de helderheid: de meerderheid waren prima gasten). En dit vertaalde zich in excellent veldspel. Zo draaide Rico zich goed vrij op het middelveld, passte de bal naar Gio die de bal in één keer doorspeelde naar de al vertrokken Joey die strak voorgaf op spits René. Helaas voor Vliegdorp ging de bal net aan de grote teen van de inglijdende René voorbij.

En toen… toen kwam het moment van de wedstrijd. De overigens uitstekende voetballende Max won de bal zo rond de middellijn bij zijn rechtsbackpositie, dribbelde een paar meter op en nam de bal op de slof. De bal zeilde vanaf een metertje of 40 pardoes de linkerkruising in. Een absolute wereldgoal en het massaal toegestroomde publiek (toch zeker een mannetje of 15) stond op de banken.

Het zat vaak tegen de afgelopen weken, maar dit liet Vliegdorp 3 niet meer lopen. Sterker: zou dit de eerste wedstrijd dit jaar zijn dat de 0 gehouden werd? DOSC ging nog wel va-banque spelen maar mede doordat Wouter een prachtige redding met zijn gezicht maakte kon het team uit Den Dolder geen potten breken. Scheidsrechter Harry floot dan ook af bij een verdiende 2-0 eindstand.


Goals: Dave, Max