Altijd al willen trainen als FC Utrecht speler?

  • Hits: 76

Heb jij de leeftijd van 7 t/m 13 jaar en wil jij deze zomer ervaren hoe het is om te trainen als een speler van de FC Utrecht Academie? Dat kan! Tijdens de FC Utrecht Experience
Voetbalkampen en Clinics ga je veel plezier beleven en trainen op de FC Utrecht speelwijze: dynamisch, passie en strijd, volhardend, naar voren gericht en resultaatgericht.
Onder leiding van FC Utrecht-jeugdtrainers word je daarnaast gemotiveerd om te werken aan techniek, inzicht, motoriek, specifieke kwaliteiten, mentaliteit en teamspel.

Wil je hier ook bij zijn? Zie hieronder de activiteiten die gepland staan deze zomer:

FC Utrecht Voetbalkampen

22 en 23 februari FC Utrecht Voetbaldagen in Utrecht
22 en 23 februari FC Utrecht Meiden Voetbaldagen in Utrecht
24 februari FC Utrecht Keepersclinic in Utrecht
25 en 2 6februari FC Utrecht Voetbaldagen in Driebergen
25 en 26 februari FC Utrecht Voetbaldagen in Leidsche Rijn
Er zijn nog plekken beschikbaar, maar vol = vol!

Vliegdorp JO13-1 wint de eerste competitiewedstrijd uit in Odijk

  • Hits: 209

Op deze zonnige zaterdagochtend vertrokken de JO13-1 spelers en hun fans naar Odijk voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Het beloofde bij voorbaat al een spannende pot te worden en dat werd het ook. Odijk JO13-1 heeft de bekerpoule, net zoals Vliegdorp JO13-1, gewonnen met 3 overwinningen. Beide ploegen gingen dus vandaag ook weer voor een overwinning.

Vanaf minuut 1 zaten beide ploegen er goed op en lieten zij zich niet snel van de bal afzetten. Toch wist Vliegdorp zich vrij snel op een voorsprong te zetten met een op maat gemaakte voorzet van Lion Sandbrink, waardoor Damien van Essen deze mooi kon intikken.

Odijk liet dit niet op zich zitten en blijkbaar kregen zij ook ineens versterking van 3 JO14 spelers, die overigens wel speelgerechtigd waren om mee te doen. Duidelijk werd wel meteen dat er anders gevoetbald werd. Ook Vliegdorp merkte dit en konden de 1-1 niet voorkomen. We stonden weer op gelijke hoogte. Toch was Vliegdorp gebrand om te winnen en knokte zich erdoor. Wat kansjes over en weer, maar het was Vliegdorp die met een voorsprong de rust in ging door een doelpunt van Lion Sandbrink.

Tijdens de rust een peptalk van trainer Piet Sanbrink. Vliegdorp wist wat zich te doen stond. Ze knokten zich door de wedstrijd heen en gaven alles wat ze hadden. Een takel in het strafschopgebied resulteerde in een strafschop voor Vliegdorp. Thieu Lommers legde de bal op de stip en schoot deze beheerst in. 1-3 voor Vliegdorp. Kort daarop kreeg Odijk en kans en benutte deze ook, stand 2-3.

De spanning was duidelijk merkbaar zowel in het veld als daarom heen. De scheidsrechter keek meerdere malen op zijn horloge, het was nagenoeg tijd. In de laatste minuut van de wedstrijd resulteerde een handsbal van Vliegdorp in een penalty. Je zag de schrik op de gezichten van de spelers bij Vliegdorp en de blijde gezichten bij de spelers van Odijk. Maaaaaaar... het was de koelbloedige keeper Salahedinne Ayoubi die de penalty tegen hield. Het was tijd en de scheidsrechter floot direct na de strafschop af. Vliegdorp dook op Salahedinne af en vierden terecht feest. Eindstand 2-3. Op naar volgende week. Dan speelt Vliegdorp JO13-1 thuis tegen Driebergen JO13-1.

Vliegdorp JO14-1 kan Wasmeer in 2e helft niet meer bijbenen

  • Hits: 243
Met het eerste hard bevochten punt van verleden week onder de arm, moesten we deze week in Hilversum aantreden tegen Wasmeer dat op een mooie 2e plaats staat. Voldoende reden om aan te nemen dat we ook vandaag de punten weer niet kado zouden krijgen. En zo was het ook. Uiteindelijk keerden we met een 4-1 nederlaag huiswaarts. Maar een uur lang konden we er nog wel een wedstrijd van maken.

Bij de start zie je het al. De gemiddelde lichaamsbouw van de jongens van Wasmeer ziet er behoorlijk wat steviger uit dan de boys van Vliegdorp. Fysiek sta je dan al 2-0 achter. Beste remedie is dan vooral de bal het werk te laten doen. In de eerste helft ging dat nog best wel redelijk. Wasmeer was wel vanaf het begin de dominante ploeg. Vrij snel kwamen ze ook op een 1-0 voorsprong. Maar verder uitlopen lukte niet. En waar vorige week Niels een topgoal maakte was het deze week de beurt aan Jelle. Vanaf een meter of 20 haalde hij vol uit en de bal belandde met een soort van curve precies onder de lat. Onhoudbaar voor de keeper en de 1-1 gaf de Vliegdorp burger weer moed. In ieder geval niet weer een 1-0 achterstand bij de rust zoals de afgelopen 3 weken steeds het geval was. Maar helaas wel een 2-1 achterstand, omdat Wasmeer in de 30e minuut nog wist te scoren.

De 2e helft was het vooral Vliegdorp zelf dat veel balverlies leed in de opbouw. Je komt dan bijna niet meer op de helft van de tegenstander en uiteindelijk moet je dan ook wel tegen zo’n goede ploeg bezwijken onder de druk. En zo geschiedde. Na een kwartier viel de 3-1 in het net en daarna was het vooral de schade beperkt houden. Ons centrale verdedigingsblok Freek en Rick zijn we veel dank verdiend. Zij konden heel veel tegenhouden, maar niet de 4-1 in de 30e minuut. Dit was dus tevens de eindstand.

De handelingssnelheid en accuraat passen zijn onze grootste struikelblokken op dit niveau. Als dit niet op orde is dan worden we wekelijks in de 2e helft overlopen. Hopelijk is dit volgende week tegen Roda’46 beter op orde.