Vliegdorp JO13-1 wint de eerste competitiewedstrijd uit in Odijk

  • Hits: 170

Op deze zonnige zaterdagochtend vertrokken de JO13-1 spelers en hun fans naar Odijk voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Het beloofde bij voorbaat al een spannende pot te worden en dat werd het ook. Odijk JO13-1 heeft de bekerpoule, net zoals Vliegdorp JO13-1, gewonnen met 3 overwinningen. Beide ploegen gingen dus vandaag ook weer voor een overwinning.

Vanaf minuut 1 zaten beide ploegen er goed op en lieten zij zich niet snel van de bal afzetten. Toch wist Vliegdorp zich vrij snel op een voorsprong te zetten met een op maat gemaakte voorzet van Lion Sandbrink, waardoor Damien van Essen deze mooi kon intikken.

Odijk liet dit niet op zich zitten en blijkbaar kregen zij ook ineens versterking van 3 JO14 spelers, die overigens wel speelgerechtigd waren om mee te doen. Duidelijk werd wel meteen dat er anders gevoetbald werd. Ook Vliegdorp merkte dit en konden de 1-1 niet voorkomen. We stonden weer op gelijke hoogte. Toch was Vliegdorp gebrand om te winnen en knokte zich erdoor. Wat kansjes over en weer, maar het was Vliegdorp die met een voorsprong de rust in ging door een doelpunt van Lion Sandbrink.

Tijdens de rust een peptalk van trainer Piet Sanbrink. Vliegdorp wist wat zich te doen stond. Ze knokten zich door de wedstrijd heen en gaven alles wat ze hadden. Een takel in het strafschopgebied resulteerde in een strafschop voor Vliegdorp. Thieu Lommers legde de bal op de stip en schoot deze beheerst in. 1-3 voor Vliegdorp. Kort daarop kreeg Odijk en kans en benutte deze ook, stand 2-3.

De spanning was duidelijk merkbaar zowel in het veld als daarom heen. De scheidsrechter keek meerdere malen op zijn horloge, het was nagenoeg tijd. In de laatste minuut van de wedstrijd resulteerde een handsbal van Vliegdorp in een penalty. Je zag de schrik op de gezichten van de spelers bij Vliegdorp en de blijde gezichten bij de spelers van Odijk. Maaaaaaar... het was de koelbloedige keeper Salahedinne Ayoubi die de penalty tegen hield. Het was tijd en de scheidsrechter floot direct na de strafschop af. Vliegdorp dook op Salahedinne af en vierden terecht feest. Eindstand 2-3. Op naar volgende week. Dan speelt Vliegdorp JO13-1 thuis tegen Driebergen JO13-1.

Vliegdorp JO14-1 kan Wasmeer in 2e helft niet meer bijbenen

  • Hits: 213
Met het eerste hard bevochten punt van verleden week onder de arm, moesten we deze week in Hilversum aantreden tegen Wasmeer dat op een mooie 2e plaats staat. Voldoende reden om aan te nemen dat we ook vandaag de punten weer niet kado zouden krijgen. En zo was het ook. Uiteindelijk keerden we met een 4-1 nederlaag huiswaarts. Maar een uur lang konden we er nog wel een wedstrijd van maken.

Bij de start zie je het al. De gemiddelde lichaamsbouw van de jongens van Wasmeer ziet er behoorlijk wat steviger uit dan de boys van Vliegdorp. Fysiek sta je dan al 2-0 achter. Beste remedie is dan vooral de bal het werk te laten doen. In de eerste helft ging dat nog best wel redelijk. Wasmeer was wel vanaf het begin de dominante ploeg. Vrij snel kwamen ze ook op een 1-0 voorsprong. Maar verder uitlopen lukte niet. En waar vorige week Niels een topgoal maakte was het deze week de beurt aan Jelle. Vanaf een meter of 20 haalde hij vol uit en de bal belandde met een soort van curve precies onder de lat. Onhoudbaar voor de keeper en de 1-1 gaf de Vliegdorp burger weer moed. In ieder geval niet weer een 1-0 achterstand bij de rust zoals de afgelopen 3 weken steeds het geval was. Maar helaas wel een 2-1 achterstand, omdat Wasmeer in de 30e minuut nog wist te scoren.

De 2e helft was het vooral Vliegdorp zelf dat veel balverlies leed in de opbouw. Je komt dan bijna niet meer op de helft van de tegenstander en uiteindelijk moet je dan ook wel tegen zo’n goede ploeg bezwijken onder de druk. En zo geschiedde. Na een kwartier viel de 3-1 in het net en daarna was het vooral de schade beperkt houden. Ons centrale verdedigingsblok Freek en Rick zijn we veel dank verdiend. Zij konden heel veel tegenhouden, maar niet de 4-1 in de 30e minuut. Dit was dus tevens de eindstand.

De handelingssnelheid en accuraat passen zijn onze grootste struikelblokken op dit niveau. Als dit niet op orde is dan worden we wekelijks in de 2e helft overlopen. Hopelijk is dit volgende week tegen Roda’46 beter op orde.

Spetterende slotfase levert Vliegdorp JO14-1 nog een punt op.

  • Hits: 186
Voetballen blijft een merkwaardig spel. Waar we vandaag de hele wedstrijd ons best moesten doen om aan te klampen bij de goede ploeg die Hooglanderveen JO14-3 is, brengt een doelpunt in de slotfase ineens ongekende krachten omhoog. Met dit nieuwe geloof in eigen kunnen sleep je dan ook nog een gelijkspel uit het vuur. Waar de tegenstander gedesillusioneerd van het veld druipt, was het bij ons juist vrolijkheid troef.

De eerste helft konden we zelf wel wat kansen creëren, maar die waren spaarzaam. Gelukkig konden we net als in de eerste 2 wedstrijden de linies in de eerste helft redelijk gesloten houden. Alleen in de 15e minuut was een afvallende bal ik onze verdediging zelfs Romano te machtig. Deze 0-1 stand was tevens ook de ruststand. Voor de 3e keer op rij dus een 0-1 stand bij de rust.

Waar we in de vorige 2 wedstrijden al snel in de 2e helft onze krachten zagen slinken, konden we nu beter blijven aanhaken bij het tempo van Hooglanderveen, ook al kostte dit soms best wel moeite. Ons verdedigingsblok met Wessel, Freek, Rick en Niels verdient daarvoor een groot compliment, waarbij Joshua in de 1e helft ook zijn bijdrage heeft geleverd. Zoals altijd was Romano weer degene die veel ballen uit het doel wist te houden in kritieke momenten. Maar ook ons middenveld knokte voor elke meter en zette de tanden goed in de wedstrijd.

Dat leidde ertoe dat we ook na de 0-2 in de 10e minuut niet kopje onder gingen. Hooglanderveen kreeg wel steeds meer balbezit en drong ons ook steeds meer terug op eigen helft.

Maar dan de laatste 5 minuten 😃, allereerst was er een wereldgoal van Niels. Een corner van Lars op links werd kort ingespeeld op Niels. Na een een-tweetje tussen beide krulde Niels van buiten het strafschopgebied de bal precies in de rechter kruising. Zelfs de geweldige keeper van Hooglanderveen moest het hoofd buigen. Wat een heerlijke goal. En ja, dan is er nog een paar minuten te spelen en is ineens weer alles mogelijk. Het geloof zag je weer in het elftal stromen, waar Hooglanderveen dacht de wedstrijd al in de knip te hebben. Een vrije trap van Wessel werd mooi het strafschopgebied ingedraaid. De wegkaatsende bal kwam voor de voeten van Jayden die de bal laag in de rechter onderhoek pegelde, 2-2. Binnen een paar minuten is dan een verloren gewaande wedstrijd ineens weer vreselijk spannend. Hooglanderveen probeerde in de laatste minuten nog alles, maar het mocht niet baten. Ons 1e punt in deze competitie was een feit!

Mooi om te zien met welk enthousiasme we dan met elkaar in de kleedkamer nagenieten. En dat geldt natuurlijk ook voor de supporters langs de kant. Een zwaar bevochten punt waar we trots op mogen zijn. Ik denk dat Niels goed slaapt vanavond 😉.

Fijn weekend.