Jeugd

Voetbal meisjes gezocht

  • Hits: 36
In maart zullen er bij vv ‘t Vliegdorp drie vrijblijvende proeftrainingen worden georganiseerd voor meiden in de leeftijd van 11 en 12 jaar (geboren in 2010, 2011 of 2012). Deze trainingen vinden plaats op de woensdagen op 15, 22 en 29 maart van 18:00 tot 19:00 uur.

Bij voldoende animo starten we dan vanaf april tot de zomervakantie een nieuw trainingsteam voor deze meiden. Interesse? Stuur even een email naar jeugd@vliegdorp.nl (t.a.v. Anne Gijsbers) dan nemen wij contact met je op!

O8-2 uit bij Roda in Leusden

  • Hits: 120

O8 3 2023

Vandaag een erg vroege wedstrijd voor de onder 8-2 tegen Roda in Leusden. Vooral erg lastig voor de ouders, want de jongens waren vanaf seconde 1 erg scherp. Een hogere klasse, dus het was even afwachten hoe de jongens het zouden doen. Uiteindelijk is het een 10-0 overwinning geworden. Leuk om te zien dat de spelers elkaar wat gunnen. Ze passen al erg goed naar elkaar zodat ook de ander kan scoren.

De doelpuntenmakers:

  • Tijs 4
  • Fillip 1
  • Bram 1
  • Amir 4

Start van Techniektraining voor de jeugd van Vliegdorp

  • Hits: 284

Na een uitgebreide voorbereiding zijn we afgelopen vrijdag (09.09.2022) gestart met de techniektraining.

In totaal hebben zich 52 spelertjes ingeschreven, mooi verdeeld over de teams tussen de O8 en de O13 - een super mooi resultaat en een duidelijk teken dat er hier ook behoefte aan is - wij zijn hier dan ook erg blij mee. De totale groep is onderverdeeld in 5 groepen en zullen apart de 9 sessies volgen onder leiding van Fred Duijnstee, die geholpen gaat worden door Wouter Smit van de O17.1. Alle groepen volgen 5 sessies van 50 minuten voor de winterstop; in het voorjaar volgen dan de resterende 4 sessies.

In parallel met de techniektraining voor de spelers, zijn we druk bezig met het opzetten van specifieke cursus/begeleiding voor de trainers; dit ook in samenwerking met Fred. Doel is om uiteindelijk veel van zijn oefenstof ook terug te laten komen in de reguliere trainingen.

#vanlatennaarleren

Introductie Fred Duijnstee

Sinds 2007 staat mijn voetbalschool onder de naam: Duijnstee Hogeschool Voetbal ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Als rechtsbuiten heb ik op Hoofdklasse-niveau tot en met de A1 gespeeld bij ASC (Oegstgeest). Daarna volgde de opleiding Contrabas bij het Utrechts Conservatorium alwaar ik in 1985 eindexamen deed.
Na lange tijd als freelancer bij de grote symfonieorkesten in Nederland te hebben gespeeld ben ik via mijn zoontje weer in de voetballerij terechtgekomen. Bij vv Hoogland trainde ik tussen 2005 en 2007 de F6 en de E14.
In deze periode heb ik mijn eerste voetbal opleiding bij de Voetbal Academie (Delft) gevolgd en aansluitend getraind bij René Meulensteen ( Manchester United) en Ricardo Moniz (RedBull Salzburg).
Tevens heb ik mij de methode van Wiel Coerver eigengemaakt en ben ik met mijn achtergrond als musicus tot mijn eerste eigen methode gekomen: Voetbal is spelen met ritme (2007).
Het trainingsmateriaal van dit leerplan heb ik toegepast bij de volgende verenigingen: TSV Theole, CJVV, FC Hilversum, AFC Quick 1890, FC Utrecht (Regionale Talenten Opleiding), BFC en Roda ’46.
Bij deze laatste vereniging heb ik, gedurende de 10 jaar dat ik daar techniektrainingen voor de onderbouw verzorgde, mijn methode doorontwikkeld tot: De route naar tweebenigheid (Duijnstee & Maas, 2019).
Via Tom van Dijken (huidige trainer van de JO13.1 ’t Vliegdorp) en Ruud Blommaert ben ik nu op de velden van ’t Vliegdorp neergestreken.
Ik voel me zeer welkom bij uw vereniging en heb inmiddels het genoegen gesmaakt om met de JO13.1, de O10 en O11/12 mijn trainingen te mogen starten. Vanaf november komen daar de O8 en O9 bij, zodat de hele 6-jarige leerlijn van mijn methode haar weg zal gaan vinden.

Graag tot ziens langs de lijn bij ’t Vliegdorp.
Fred Duijnstee

** TEAMINDELING JEUGD SEIZOEN 2022/2023 **

  • Hits: 777

Beste spelers/ sters en ouders van v.v. 't Vliegdorp

Deze periode staat in het teken van het einde van het seizoen wat het spelen van competitiewedstrijden betreft. Ook dit jaar is er weer veel succes beleving geweest in en langs het veld.
Spelers of speelsters die hun eerste doelpunt maakten, de 1e gewonnen wedstrijd, het scoren van een penalty aan het einde van de wedstrijd en uiteindelijk zelfs een kampioenschap over een periode voor een aantal jeugdteams. Allemaal te danken aan de tomeloze inzet van de spelers en speelsters, de tijd en inzet die een trainer/ ster en leider/ ster besteed aan het team en natuurlijk jullie support als ouders langs de lijn.
Voor het volgend seizoen zien we jullie dan ook graag weer terug.

Voor de nieuwe gevormde jeugdcommissie is het een drukke tijd geweest. Kennismaking met de vereniging, taakverdeling en een belangrijk speerpunt: de teamindelingen voor volgend seizoen.
De teamindelingen zijn in overleg gegaan met de huidige trainers die voor ons informatie hebben gehaald bij de spelers en ouders.
Tenslotte is dat deze week besproken met de huidige en nieuwe trainers.

We zijn blij dat de trainers allen door willen gaan en zelfs een nieuw team op willen pakken.
Ondersteuning aan de trainers zal er vanuit de jeugdcommissie komen zodat we niet alleen de spelers opleiden maar ook de trainers.

Teamindelingen:

De teamindelingen zijn altijd onder voorbehoud van aanmeldingen en opzeggingen van spelers.
Wijzigingen worden door de jeugdcommissie besproken met de betrokken trainer(s).
Aan en of opmerking kunnen met de huidige trainer besproken worden, mochten zij er niet uitkomen dan wordt er door de betreffende trainer en de jeugdcommissie gekeken naar een passende oplossing.
Let wel; wij kunnen niet aan alle wensen en verzoeken doen van individuele spelers.

Wij kijken allen uit naar weer een mooi voetbalseizoen.

Met vriendelijke groeten

Namens de jeugdcommissie

Dave Smits

Klik hier voor het bekijken van de teamindelingen: Teamindeling jeugd 2022/2023