Pupil van de Week

  • Hits: 73

Thijs de Gooijer was gisteren “Pupil van de week”. Lees hieronder hoe Thijs het beleefd heeft.

1) Wie ben je, waar speel je en wie is je trainer ?
    Ik ben Thijs de Gooijer, 10 jaar en speel in de JO11-1 bij ‘t Vliegdorp. Meestal speel ik op het middenveld en soms centraal achterin. Mijn trainers zijn Bennie van Essen en Ralph de Gooijer.

2) Wat vond je het leukst in de kleedkamer ? Voor de wedstrijd, in de rust of na de wedstrijd ?
     Ik vond het leuk toen we voor de wedstrijd de kleedkamer in gingen. Iedereen was vrolijk en maakte leuke grapjes.

3) Wie vond jij de beste speler bij Vliegdorp 1 vandaag ?
    Ik vond Bennie van Essen heel goed, maar ook Rik Schreurs. Ook heb ik even gekeken nog bij Vliegdorp 2 op het andere veld en daar vond ik de nr. 23 wel heel goed (Joey van Veldhuyzen)

4) Zou je zelf later willen voetballen bij Vliegdorp 1 en op welke positie zou je dan willen spelen ?
    Ja! Dan zou ik het liefst links midden willen staan, want dan kan ik mee aanvallen en verdedigen.

5) Heb je nog een tip voor de trainer ?
    Niet echt een tip. Ik vind het een hele leuke en goeie trainer, net als Bennie en ongeveer even streng. Misschien konden ze nog een afwerk oefening doen aan het einde van de warming up,
    dat is iets wat ik zelf erg leuk vind.

Altijd al willen trainen als FC Utrecht speler?

  • Hits: 176

Heb jij de leeftijd van 7 t/m 13 jaar en wil jij deze zomer ervaren hoe het is om te trainen als een speler van de FC Utrecht Academie? Dat kan! Tijdens de FC Utrecht Experience
Voetbalkampen en Clinics ga je veel plezier beleven en trainen op de FC Utrecht speelwijze: dynamisch, passie en strijd, volhardend, naar voren gericht en resultaatgericht.
Onder leiding van FC Utrecht-jeugdtrainers word je daarnaast gemotiveerd om te werken aan techniek, inzicht, motoriek, specifieke kwaliteiten, mentaliteit en teamspel.

Wil je hier ook bij zijn? Zie hieronder de activiteiten die gepland staan deze zomer:

FC Utrecht Voetbalkampen

22 en 23 februari FC Utrecht Voetbaldagen in Utrecht
22 en 23 februari FC Utrecht Meiden Voetbaldagen in Utrecht
24 februari FC Utrecht Keepersclinic in Utrecht
25 en 2 6februari FC Utrecht Voetbaldagen in Driebergen
25 en 26 februari FC Utrecht Voetbaldagen in Leidsche Rijn
Er zijn nog plekken beschikbaar, maar vol = vol!

Vliegdorp JO13-1 wint de eerste competitiewedstrijd uit in Odijk

  • Hits: 278

Op deze zonnige zaterdagochtend vertrokken de JO13-1 spelers en hun fans naar Odijk voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Het beloofde bij voorbaat al een spannende pot te worden en dat werd het ook. Odijk JO13-1 heeft de bekerpoule, net zoals Vliegdorp JO13-1, gewonnen met 3 overwinningen. Beide ploegen gingen dus vandaag ook weer voor een overwinning.

Vanaf minuut 1 zaten beide ploegen er goed op en lieten zij zich niet snel van de bal afzetten. Toch wist Vliegdorp zich vrij snel op een voorsprong te zetten met een op maat gemaakte voorzet van Lion Sandbrink, waardoor Damien van Essen deze mooi kon intikken.

Odijk liet dit niet op zich zitten en blijkbaar kregen zij ook ineens versterking van 3 JO14 spelers, die overigens wel speelgerechtigd waren om mee te doen. Duidelijk werd wel meteen dat er anders gevoetbald werd. Ook Vliegdorp merkte dit en konden de 1-1 niet voorkomen. We stonden weer op gelijke hoogte. Toch was Vliegdorp gebrand om te winnen en knokte zich erdoor. Wat kansjes over en weer, maar het was Vliegdorp die met een voorsprong de rust in ging door een doelpunt van Lion Sandbrink.

Tijdens de rust een peptalk van trainer Piet Sanbrink. Vliegdorp wist wat zich te doen stond. Ze knokten zich door de wedstrijd heen en gaven alles wat ze hadden. Een takel in het strafschopgebied resulteerde in een strafschop voor Vliegdorp. Thieu Lommers legde de bal op de stip en schoot deze beheerst in. 1-3 voor Vliegdorp. Kort daarop kreeg Odijk en kans en benutte deze ook, stand 2-3.

De spanning was duidelijk merkbaar zowel in het veld als daarom heen. De scheidsrechter keek meerdere malen op zijn horloge, het was nagenoeg tijd. In de laatste minuut van de wedstrijd resulteerde een handsbal van Vliegdorp in een penalty. Je zag de schrik op de gezichten van de spelers bij Vliegdorp en de blijde gezichten bij de spelers van Odijk. Maaaaaaar... het was de koelbloedige keeper Salahedinne Ayoubi die de penalty tegen hield. Het was tijd en de scheidsrechter floot direct na de strafschop af. Vliegdorp dook op Salahedinne af en vierden terecht feest. Eindstand 2-3. Op naar volgende week. Dan speelt Vliegdorp JO13-1 thuis tegen Driebergen JO13-1.