• Hits: 206
Verliezen is op zich niet zo erg, verliezen van jezelf is vervelend. Dat mag toch wel de conclusie zijn van onze 1e wedstrijd na de winterstop tegen DEV Doorn JO14-1. Uiteindelijk werd met 1-4 verloren, maar dat was echt niet nodig geweest.

De start was ook gewoon goed. Het eerste kwartier was Vliegdorp gewoon de dominante ploeg, en hadden we ook het meeste balbezit. Aanvallend konden we helaas geen echte vuist maken. Weinig echte kansen, maar ook zeker niet voor Doorn. Helaas voor ons pakte de keeper van Doorn een zeker lijkend doelpunt nog uit de hoek, anders hadden we hier zeker meer vertrouwen uit gehaald. Nu was het na een klein kwartier Doorn dat bijna uit de eerste echte kans ook gelijk de 0-1 binnenschoot. Richting de rust was het al zichtbaar dat we de controle over de wedstrijd aan het kwijtraken waren. Toch is er natuurlijk met een 0-1 ruststand nog van alles mogelijk.

In de rust hebben we geprobeerd de boel op te peppen. En het geloof was er ook zeker wel bij het betreden van het veld voor de 2e helft. Maar het was nu wel Doorn wat het beste van het spel had. Wederom waren de kansen spaarzaam aan beide kanten. Na 20 minuten in de 2e helft was de stand nog steeds 0-1. Maar bij ons was de passing wel steeds slechter en daardoor ook veel en snel balverlies. Uiteindelijk breekt je dit natuurlijk op. In de 23e minuut viel dan toch de 0-2. En toen waren we het even helemaal kwijt. Binnen 5 minuten vielen ook de 0-3 en de 0-4 en was de wedstrijd verloren. Gelukkig kon Wessel nog wel de eretreffer maken waardoor de eindstand 1-4 werd.

We zullen het geloof in eigen kunnen weer in de koppies moeten krijgen. Er is veel onzekerheid en dat is nergens voor nodig. Volgende week volgt alweer een nieuwe kans.

Groeten, Jaap