• Hits: 321
Voetballen blijft een merkwaardig spel. Waar we vandaag de hele wedstrijd ons best moesten doen om aan te klampen bij de goede ploeg die Hooglanderveen JO14-3 is, brengt een doelpunt in de slotfase ineens ongekende krachten omhoog. Met dit nieuwe geloof in eigen kunnen sleep je dan ook nog een gelijkspel uit het vuur. Waar de tegenstander gedesillusioneerd van het veld druipt, was het bij ons juist vrolijkheid troef.

De eerste helft konden we zelf wel wat kansen creëren, maar die waren spaarzaam. Gelukkig konden we net als in de eerste 2 wedstrijden de linies in de eerste helft redelijk gesloten houden. Alleen in de 15e minuut was een afvallende bal ik onze verdediging zelfs Romano te machtig. Deze 0-1 stand was tevens ook de ruststand. Voor de 3e keer op rij dus een 0-1 stand bij de rust.

Waar we in de vorige 2 wedstrijden al snel in de 2e helft onze krachten zagen slinken, konden we nu beter blijven aanhaken bij het tempo van Hooglanderveen, ook al kostte dit soms best wel moeite. Ons verdedigingsblok met Wessel, Freek, Rick en Niels verdient daarvoor een groot compliment, waarbij Joshua in de 1e helft ook zijn bijdrage heeft geleverd. Zoals altijd was Romano weer degene die veel ballen uit het doel wist te houden in kritieke momenten. Maar ook ons middenveld knokte voor elke meter en zette de tanden goed in de wedstrijd.

Dat leidde ertoe dat we ook na de 0-2 in de 10e minuut niet kopje onder gingen. Hooglanderveen kreeg wel steeds meer balbezit en drong ons ook steeds meer terug op eigen helft.

Maar dan de laatste 5 minuten 😃, allereerst was er een wereldgoal van Niels. Een corner van Lars op links werd kort ingespeeld op Niels. Na een een-tweetje tussen beide krulde Niels van buiten het strafschopgebied de bal precies in de rechter kruising. Zelfs de geweldige keeper van Hooglanderveen moest het hoofd buigen. Wat een heerlijke goal. En ja, dan is er nog een paar minuten te spelen en is ineens weer alles mogelijk. Het geloof zag je weer in het elftal stromen, waar Hooglanderveen dacht de wedstrijd al in de knip te hebben. Een vrije trap van Wessel werd mooi het strafschopgebied ingedraaid. De wegkaatsende bal kwam voor de voeten van Jayden die de bal laag in de rechter onderhoek pegelde, 2-2. Binnen een paar minuten is dan een verloren gewaande wedstrijd ineens weer vreselijk spannend. Hooglanderveen probeerde in de laatste minuten nog alles, maar het mocht niet baten. Ons 1e punt in deze competitie was een feit!

Mooi om te zien met welk enthousiasme we dan met elkaar in de kleedkamer nagenieten. En dat geldt natuurlijk ook voor de supporters langs de kant. Een zwaar bevochten punt waar we trots op mogen zijn. Ik denk dat Niels goed slaapt vanavond 😉.

Fijn weekend.