• Hits: 229
Met het eerste hard bevochten punt van verleden week onder de arm, moesten we deze week in Hilversum aantreden tegen Wasmeer dat op een mooie 2e plaats staat. Voldoende reden om aan te nemen dat we ook vandaag de punten weer niet kado zouden krijgen. En zo was het ook. Uiteindelijk keerden we met een 4-1 nederlaag huiswaarts. Maar een uur lang konden we er nog wel een wedstrijd van maken.

Bij de start zie je het al. De gemiddelde lichaamsbouw van de jongens van Wasmeer ziet er behoorlijk wat steviger uit dan de boys van Vliegdorp. Fysiek sta je dan al 2-0 achter. Beste remedie is dan vooral de bal het werk te laten doen. In de eerste helft ging dat nog best wel redelijk. Wasmeer was wel vanaf het begin de dominante ploeg. Vrij snel kwamen ze ook op een 1-0 voorsprong. Maar verder uitlopen lukte niet. En waar vorige week Niels een topgoal maakte was het deze week de beurt aan Jelle. Vanaf een meter of 20 haalde hij vol uit en de bal belandde met een soort van curve precies onder de lat. Onhoudbaar voor de keeper en de 1-1 gaf de Vliegdorp burger weer moed. In ieder geval niet weer een 1-0 achterstand bij de rust zoals de afgelopen 3 weken steeds het geval was. Maar helaas wel een 2-1 achterstand, omdat Wasmeer in de 30e minuut nog wist te scoren.

De 2e helft was het vooral Vliegdorp zelf dat veel balverlies leed in de opbouw. Je komt dan bijna niet meer op de helft van de tegenstander en uiteindelijk moet je dan ook wel tegen zo’n goede ploeg bezwijken onder de druk. En zo geschiedde. Na een kwartier viel de 3-1 in het net en daarna was het vooral de schade beperkt houden. Ons centrale verdedigingsblok Freek en Rick zijn we veel dank verdiend. Zij konden heel veel tegenhouden, maar niet de 4-1 in de 30e minuut. Dit was dus tevens de eindstand.

De handelingssnelheid en accuraat passen zijn onze grootste struikelblokken op dit niveau. Als dit niet op orde is dan worden we wekelijks in de 2e helft overlopen. Hopelijk is dit volgende week tegen Roda’46 beter op orde.