• Hits: 298

Op deze zonnige zaterdagochtend vertrokken de JO13-1 spelers en hun fans naar Odijk voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Het beloofde bij voorbaat al een spannende pot te worden en dat werd het ook. Odijk JO13-1 heeft de bekerpoule, net zoals Vliegdorp JO13-1, gewonnen met 3 overwinningen. Beide ploegen gingen dus vandaag ook weer voor een overwinning.

Vanaf minuut 1 zaten beide ploegen er goed op en lieten zij zich niet snel van de bal afzetten. Toch wist Vliegdorp zich vrij snel op een voorsprong te zetten met een op maat gemaakte voorzet van Lion Sandbrink, waardoor Damien van Essen deze mooi kon intikken.

Odijk liet dit niet op zich zitten en blijkbaar kregen zij ook ineens versterking van 3 JO14 spelers, die overigens wel speelgerechtigd waren om mee te doen. Duidelijk werd wel meteen dat er anders gevoetbald werd. Ook Vliegdorp merkte dit en konden de 1-1 niet voorkomen. We stonden weer op gelijke hoogte. Toch was Vliegdorp gebrand om te winnen en knokte zich erdoor. Wat kansjes over en weer, maar het was Vliegdorp die met een voorsprong de rust in ging door een doelpunt van Lion Sandbrink.

Tijdens de rust een peptalk van trainer Piet Sanbrink. Vliegdorp wist wat zich te doen stond. Ze knokten zich door de wedstrijd heen en gaven alles wat ze hadden. Een takel in het strafschopgebied resulteerde in een strafschop voor Vliegdorp. Thieu Lommers legde de bal op de stip en schoot deze beheerst in. 1-3 voor Vliegdorp. Kort daarop kreeg Odijk en kans en benutte deze ook, stand 2-3.

De spanning was duidelijk merkbaar zowel in het veld als daarom heen. De scheidsrechter keek meerdere malen op zijn horloge, het was nagenoeg tijd. In de laatste minuut van de wedstrijd resulteerde een handsbal van Vliegdorp in een penalty. Je zag de schrik op de gezichten van de spelers bij Vliegdorp en de blijde gezichten bij de spelers van Odijk. Maaaaaaar... het was de koelbloedige keeper Salahedinne Ayoubi die de penalty tegen hield. Het was tijd en de scheidsrechter floot direct na de strafschop af. Vliegdorp dook op Salahedinne af en vierden terecht feest. Eindstand 2-3. Op naar volgende week. Dan speelt Vliegdorp JO13-1 thuis tegen Driebergen JO13-1.