• Hits: 131

Na een uitgebreide voorbereiding zijn we afgelopen vrijdag (09.09.2022) gestart met de techniektraining.

In totaal hebben zich 52 spelertjes ingeschreven, mooi verdeeld over de teams tussen de O8 en de O13 - een super mooi resultaat en een duidelijk teken dat er hier ook behoefte aan is - wij zijn hier dan ook erg blij mee. De totale groep is onderverdeeld in 5 groepen en zullen apart de 9 sessies volgen onder leiding van Fred Duijnstee, die geholpen gaat worden door Wouter Smit van de O17.1. Alle groepen volgen 5 sessies van 50 minuten voor de winterstop; in het voorjaar volgen dan de resterende 4 sessies.

In parallel met de techniektraining voor de spelers, zijn we druk bezig met het opzetten van specifieke cursus/begeleiding voor de trainers; dit ook in samenwerking met Fred. Doel is om uiteindelijk veel van zijn oefenstof ook terug te laten komen in de reguliere trainingen.

#vanlatennaarleren

Introductie Fred Duijnstee

Sinds 2007 staat mijn voetbalschool onder de naam: Duijnstee Hogeschool Voetbal ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Als rechtsbuiten heb ik op Hoofdklasse-niveau tot en met de A1 gespeeld bij ASC (Oegstgeest). Daarna volgde de opleiding Contrabas bij het Utrechts Conservatorium alwaar ik in 1985 eindexamen deed.
Na lange tijd als freelancer bij de grote symfonieorkesten in Nederland te hebben gespeeld ben ik via mijn zoontje weer in de voetballerij terechtgekomen. Bij vv Hoogland trainde ik tussen 2005 en 2007 de F6 en de E14.
In deze periode heb ik mijn eerste voetbal opleiding bij de Voetbal Academie (Delft) gevolgd en aansluitend getraind bij René Meulensteen ( Manchester United) en Ricardo Moniz (RedBull Salzburg).
Tevens heb ik mij de methode van Wiel Coerver eigengemaakt en ben ik met mijn achtergrond als musicus tot mijn eerste eigen methode gekomen: Voetbal is spelen met ritme (2007).
Het trainingsmateriaal van dit leerplan heb ik toegepast bij de volgende verenigingen: TSV Theole, CJVV, FC Hilversum, AFC Quick 1890, FC Utrecht (Regionale Talenten Opleiding), BFC en Roda ’46.
Bij deze laatste vereniging heb ik, gedurende de 10 jaar dat ik daar techniektrainingen voor de onderbouw verzorgde, mijn methode doorontwikkeld tot: De route naar tweebenigheid (Duijnstee & Maas, 2019).
Via Tom van Dijken (huidige trainer van de JO13.1 ’t Vliegdorp) en Ruud Blommaert ben ik nu op de velden van ’t Vliegdorp neergestreken.
Ik voel me zeer welkom bij uw vereniging en heb inmiddels het genoegen gesmaakt om met de JO13.1, de O10 en O11/12 mijn trainingen te mogen starten. Vanaf november komen daar de O8 en O9 bij, zodat de hele 6-jarige leerlijn van mijn methode haar weg zal gaan vinden.

Graag tot ziens langs de lijn bij ’t Vliegdorp.
Fred Duijnstee