• Hits: 226
De 3-4 nederlaag tegen DSVU JO14-1 voelde wrang aan. Waar Vliegdorp het grootste deel van de wedstrijd strijdlust koppelde aan leuk voetbal ebde dit het laatste kwartier weg. Vooral jammer voor de jongens zelf, want een mooi resultaat was een passende beloning geweest.

Waar we vorige week tegen 2e klasser Saestum moesten uitkomen stond nu met DSVU uit Utrecht een 1e klasser op het menu. Gelijk een mooie graadmeter om te zien waar dit team nu staat omdat we ook in de competitie op 1e klasse niveau aan de bak moeten. En deze wedstrijd geeft zeker perspectief. Met wederom Romano op het middenveld en Jelle op doel ontspon zich een evenwichtige 1e helft. Niet veel echte kansen maar vooral zoeken over en weer. DSVU had wel meer dreiging maar we konden dat goed compenseren door geconcentreerd verdedigen en het maken van weinig fouten in de opbouw. Helaas was het een ongelukkige overtreding van Rick in het strafschopgebied die DSVU een strafschop opleverde. Deze belandde onberispelijk in de linker hoek wat de 0-1 betekende. Vliegdorp bleef echter geloven in de eigen kansen wat er voor zorgde dat Jayden nog voor rust met een snelle uitbraak de 1-1 kon scoren, tevens de ruststand.

In de rust werden we op een fikse bui getrakteerd maar gelukkig zakte deze af bij het begin van de 2e helft. Dat was zeker niet het geval bij onze jongens. Het was wederom Jayden die zichzelf lanceerde aan de linkerkant en de bal uiteindelijk keurig in de lange hoek wist te plaatsen. Zowaar een 2-1 voorsprong in de 5e minuut na rust. Er waren zeker ook kansen om de voorsprong uit te breiden maar even zo goed had DSVU de stand gelijk kunnen trekken. Na ongeveer 20 minuten gebeurde dit ook daadwerkelijk. Waar Jelle eerder nog een paar keer goed had kunnen ingrijpen was dit nu onmogelijk en de stand was met 2-2 weer gelijk.

Het laatste kwartier zakten we helaas weg. Deels fysiek, deels mentaal want sommige koppies gingen hangen en onze verdediging stond regelmatig tegen een overmacht aan DSVU aanvallers. De 2-3 en 2-4 werden zo onvermijdelijk. In de laatste minuut kreeg Joshua nog een strafschop mee die door Lars beheerst werd ingeschoten. Dat bepaalde de eindstand op 3-4. Heel jammer want het team heeft zichzelf niet beloond voor 55 minuten verdienstelijk voetbal op 1e klasse niveau. Hopelijk zijn we straks in staat om de volle 70 minuten vol overgave te spelen. Dan liggen er nog mooie dingen in het verschiet.

Fijn weekend allemaal.